icon

Váš názor na prvé tri očkovania

jjanulkaa3
18. jan 2015

Ahojte, kedze teraz riesim otazku ci dat svoju dcerku treti krat zaockovat chcem sa spytat su tie prve tri vakciny rovnake? Alebo je tam medzi nimi rozdiel. A ma zmysel ockovat tym istym ked uz dve mala? Potom preco sa ockuje teraz casto a potom nic? Aky je vas nazor na to najme na tieto prve ockovania do roka. Dakujem

Strana
z5
dahra
23. jan 2015

@veriiii
@veriiii
@zuzy21
Len info o historii: Lekárska vakcinologi nielen pre medikov (Nováková, Oleár, Klement)vyd. r.2007 na str. 27 píšu, citujem: 1987 - "PRAVIDELNÉ očkovanie proti príušniciam bivalentnou vakcínou Mopavac" a pri hľadaní info som naďabila na info o očkovaní r. 1985, citujem: "Ako pre Primárny kontakt povedala regionálna hygienička z Michaloviec MUDr. Janka Stašková, MPH, veková štruktúra pacientov je rôzna. “Sú medzi nimi deti, ale aj starší ľudia, ktorých ešte nezachytilo očkovanie. S tým sa začalo až v roku 1985." http://www.primarnykontakt.sk/spravy/v-okresoch...

Zhrnutie: pravidelne sa očkuje od 1987, zmienka je už aj o očkovaní v 1985 (možno nie celoplošne). Takže toľko k autenticite infa o zaočkovaní r.1985.

dahra
23. jan 2015

@liebling98, @veriiii, @zuzy21
Len info o historii: Lekárska vakcinológia nielen pre medikov (Nováková, Oleár, Klement) vyd. r.2007 na str. 27, citujem: 1987 - "PRAVIDELNÉ očkovanie proti príušniciam bivalentnou vakcínou Mopavac" a pri hľadaní info som naďabila na info o očkovaní r. 1985, citujem: "Ako pre Primárny kontakt povedala regionálna hygienička z Michaloviec MUDr. Janka Stašková, MPH, veková štruktúra pacientov je rôzna. Sú medzi nimi deti, ale aj starší ľudia, ktorých ešte nezachytilo očkovanie. S tým sa začalo až v roku 1985." http://www.primarnykontakt.sk/spravy/v-okresoch...

Zhrnutie: pravidelne sa očkuje od 1987, zmienka je už aj o očkovaní v 1985 (možno nie celoplošne). Takže toľko k autenticite odfoteného infa o zaočkovaní r.1985.

dahra
23. jan 2015

Ospravedlnujem sa za duplicitu, ale 1x som zle zadala adresátov.

liebling98
23. jan 2015

@dahra tiež ma to napadlo, že zrejme pred celoplošným zavedením robili niečo ako klinické štúdie. Len som nechcela špekulovať. Ďakujem za informáciu.

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@zita19 ja som to myslela len v dobrom

veriiii
24. jan 2015

@dahra no, lenze @zuzy21 nema tam datum 87.....ma tam datum 84+85...ako osypky a hned vedla bez datumu-teda asi tie iste roky?+ +na priusnice..nie je tam datum ockovania 87,a podla tohto datumu 87 zuzy21 pocita 4 roky po ockovani dostala mumps v 91..cize, nijako to nesedi,kedze datum 87 tam nie je a v 84 neockoval..ja som 79 ronik a nebola som ockovana proti mumpsu,predpokladma ze zuzy21 je 82 ,83 rocnik max.. domnievam sa,ze to nabiehalo postupne..a ako mozes citat aj rocnik 77 nebol ockovany na mumps-dokonca dostala ho 2x..okrem toho,kedze islo o bivalentnu vakcinu, tak niekomu hned supnu dalsie osypky+mumps,ked mal ocko osypky..?

veriiii
24. jan 2015

@jjanulkaa3 to nie je chytanie za slovicka, ty si plet hrusky s jablkamu nadalej, ked niekto chce presnost, uz chyta za slovicka.ked nevies odpovedat,tak aspon neutoc, ze chytam za slovicka.caf..

jjanulkaa3
autor
24. jan 2015

@veriiii 🙄

stresswoman
24. jan 2015

@veriiii tvoj prispevok: ozaj si myslite,zeby sa liekov,hlavne takytch co sa vpichuje davali nezname,alebo neoverene pomocne latky?
Tak som sa ta spytala co si myslis ty. treba byt trosku pozornejsi

veriiii
29. jan 2015

@stresswoman co is myslim ja?zartujes?😉 😀 ty bud trosku pozornejsia🙂 a trochu logiky nezaskodi..

luciferkax
29. jan 2015

Máš preočkovanie tých prvých dvoch... ked si už dala dve, daj aj tretiu, .. len na kona to neni vhodná otázka.. moje obe deti sú zaočkované a prežili to beu následkov...

lucus83
31. jan 2015

@dekys rozhodol súd- porota ktorá je zložená z laikov, ktorí poväčšine nemajú medicínske vzdelanie.

olivia6
31. jan 2015

@jjanulkaa3 robis chybu, ze sa pytas tu. Studuj rozne zdroje, knihy, hlavne vsak letak k vakcine si pozorne precitaj. Ja som citala ze na tretiu Hexu byva reakcia najhorsia. Informacii je vela, rozhodujeme sa kazdy sam za seba (za dieta). Ked sa stane chyba, lekari ta v tom nechaju. Bohuzial nezodpovedaju za nic.
Dobre sa rozhodni. Vela stastia.

lucus83
31. jan 2015

Odporúčam čítať učebnice fyziológie, patofyziologie, biochémie, imunologie, farmakológie, fyzikálnej chémie, technológie liečiv...

jjanulkaa3
autor
1. feb 2015

@olivia6 ano uz som si vsimla ze tu pytat sa je len o nervy 😒

kikuska111
1. okt 2020

@adsumus presne

kikuska111
1. okt 2020

@luciferkax aj moje všetky deti su zaočkovane aj nepovinne idem dat 🙂
Syn ma 4 m a sme po 2 hom očkovaní

mackopesfik
Odpoveď bola odstránená
katrinka8
16. feb 2024

@mackopesfik - máš nejaký psychický problém, keď nedokážeš vecne, slušne a konštruktívne diskutovať? Jednak nie si schopná čítať s porozumením a jednak tu reaguješ na x rokov starý príspevok a starú diskusiu.

mackopesfik
Odpoveď bola odstránená
mackopesfik
Odpoveď bola odstránená
mackopesfik
Odpoveď bola odstránená
mackopesfik
Odpoveď bola odstránená
mackopesfik
Odpoveď bola odstránená
mackopesfik
Odpoveď bola odstránená