Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy
@extempore ja nemam decko ale deti...a potom ti asi musim pogratulovat k takej doktorke.kt na nieco take neupozorni...a ja nie som debil ze by som chodila medzi lydi s infekcnou chorobou..moje su len nachladene a sedia doma...a odkial beries tu istotu ze prave neockovane deti automaticky ochoreju?😂😂..a reagujem na teba lebo ma furt oznacujes...daj mi pokoj s tymi tvojimi priblblymi nazormi...jedina krava ktora je tu si jedine ty...moje deti nie su monstra roznasajuce choroby..a co napr.taka choroba menom AIDS/HIV..ta ti nevadi?nevadi ti ze sa proti nej neockuje?a ze vela ludi beha po svete s tou chorobou mozno ani nevedia ze ju maju?tebe keby dieta pred tvojimi hned po vpichu vakciny ochorelo ochrnulo osleplo ohluchlo a neviem co este aj tak by si neverila ze to vakcina je na vine...a ja s takou osobou kt.nepripusti ani bohovi ze su aj take deti nemam o com debatovat...
Extempore je troll, nereagujte na nu. Mozno je to nejaky pubertak co ani nema deti a tymto sa len bavi.
@extempore
Zbytocne sa tu vyjadrovat k tejto teme,kazdy ma svoju hlavu a tie co deti ockovat nedavaju,nech ich vec ich deti.Ja svoje mam a su v poriadku tak ako ja a moj muz tiez ockovani.
Suhlasim s tebou a zbytocne to rozoberat 😊
@extempore aty si napisala ze nemam cokovat svoje detia spon bude menej hlupych ludi..ja som ti napisala ze za toto budes este trpko plakat v zivote...lebo sa ti to vrati..ci chces alebo nie...a nikomu nikdy nic zle neprajem...a uz bobec nie ak sa to deti tyka...a bud taka laskava..uz nikdy a v ziadnej diskusii na mna nereaguj..a ani ja na teba nebudem reagovat nakokko s taktym clovekom ako si ty nemam o com...
@beky1813
Mas pravdu...nech si zije tym svojim zatrpknutym zivotom..normalne som sa rozculila...az sa na seba hnevam ze som sa nechala vytocit...
@extempore Ja mam pri sebe chlapa,ktory ma ten isty nazor a aj nasi lekari. Mna uraziť nemôže osoba tvojho typu. Tvoje deti nie su nicim chránené,nakolko ako sa uz opakujem neexistuje vakcina ktora ti zaručí ze tvoje dieťa chorobu nedostane alebo bude mat lepsi priebeh. Cize tvoje "výlevy" ako sme my sproste a ty lietadlo su na dve veci. Pekny den.
@evittam no to teda ste a rýchlo späť do košiara 😂 ako náhle tu má niekto vlastný názor je personna non grata a agresívna. Vy ste asi ešte nevideli nikoho agresívneho.
A to, že riadim 25 ľudí svedčí nielen o mojej inteligencii, ale nejdem vás tu už ďalej dráždiť lebo ešte tu niektorú trafí šľak od závisti 😂😂😂😂
@fiafia obavy majú všetci.Vsetky povinné som dala.Dnes, keď je plná Európa utečencov, ľudia s malými deťmi cestujú kade tade, maminy neockuju som zvedavá čo bude o pár rokov.
Riziko je vždy a pri všetkom aj pri pôrode sa môže dieta poškodiť, žena zomrie....zvaz pre a proti..tak teda ani neliečme deti ATB veď znižujú imunitu....vráťme sa o x rokov späť a budeme umierať
Áno je to nepríjemné, že sa môže po očkovaní niečo stať preto sa ockuju zdravé deti bez nádchy, berie sa crp aspoň nasa lekárka to robi...a tiež som za to, aby neockovane deti neboli v kolektíve teda boli niekde v alternatívnej škôlke a nie medzi ostatnými.Cela táto mediálna vojna vyvoláva len obavy a úzkosť a na deti je každý háklivý.Deti sa stravujú bio do 3 r a potom sú v jasliach škôlkach od nevidím do nevidím aj so zeleným soplom, urevane, obhryzaju si nechty, lebo mamy sú frustrované doma a čo veď aj my sme chodili do jaslí nejeden príspevok tu je aké je to na MD hrozné myslim, že ženy už nevedia čo vlastne chcú a z toľkých informácií im preskocilo.
Všetci chcú všetko a hneď deti, domy, kariéru, čas pre seba na všetkých stoličkách sa nedá sedieť
@eliska13 Dobre napisane 😉
@janulka2811 veľa informácií je na skodu.Volakedy nebolo toľko reči ohľadne kojenia, umelého mlieka, intolerancii, škôlka ano-nie, jedno dieťa či dve deti veď ľudia už sa pýtajú aj kto má koľko mať deti?a ako to zvládate veď každý človek je iný, má iný život priority...minule som čítala krásny článok od psychologa, že ľudia majú toľko veci na výber, že z toho šalejú.Mamy zisťujú ktoré dieťa vie abecedu pred nástupom do skoly, aké krúžky potom majú pocit, že dieťaťu sa nevenujú, nepodporujú ho...kamoška nedala dieťa očkovať od narodenia mal snáď všetky choroby momentálne je po operácii sluchovodu a možno bude mať strojček.trocha treba ubrať a používať selsky rozum vo všetkom.
@extempore Ale ja ti tvoj nazor neberiem a respektujem ho. Ale to ty nedokážeš podľa tvojich reakcii. Len útočis a zbytočne. Skus aj ty respektovat druhých. A to,ze riadis 25ludi a este sa tu tym"ohanas" nesvedčí vôbec o nicom co sa tvojej inteligencie ci vedomosti o vakcinach tyka.
@evittam to nemusím, stačí si uvedomiť, že vďaka očkovaniu sa niektoré choroby podarilo úplne vykántriť - napr. pravé kiahne a pod. To je dôkaz ako Brno. Alebo ako kedysi deti umierali na záškrtu, alebo tetanus alebo kopec iných chorôb. Chudák Louis Pasteur sa podľa mňa v hrobe obracia.. my si nevieme vážiť, že máme moderné vakcíny a ľudia už nezomierajú
@evittam ale veď som ti odpovedala! To, že sa napr. variola vera podarilo vymazať z povrchu zemského dokazuje, že vakcína funguje, polopatisticky lapidárne pre menej inteligentné členky tohto fóra - to znamená, že je 100 percent isté, že túto chorobu nedostaneš. To isté napr. tetanus, besnota atď., atď. atď.
@eliska13 je to tak,cim viac moznosti tym horsie.
To je ako kedysi,bolo na vyber z troch farieb kachliciek a zilo sa,teraz je na vyber z milion druhov,farieb,tvarov a kazdy sa iba predbieha kto ma modernejsie .... blbe prirovnanie,ale ten isty ucel ... clovek ked je zaockovany,moze dostat
osypky ci spominany cierny kasel,ale s tym,ze sa to nikam ,,nevrazi,, a choroba ma lepsi priebeh,kedze si tym telo uz vakcinou preslo 😉
@janulka2811 Velmi zla informacia. Vakcina nezaruci lepsi priebeh choroby. To ze si ockovana neznamená,ze si si chorobou "prešla". To si kde čítala...
A kam by sa to malo "vrazit" či nemalo? 🤔
@evittam variola vera už existuje &&len v Petriho miskách v dvoch labákoch na svete, tak sa ukľudni.
@evittam no to teda vakcína zaručí miernejší priebeh choroby. Minimálne je to známe o vakcíne proti chrípke a o vakcíne na HPV. A vieš čo moja? Keď vyštuduješ medicínu alebo aspoň budeš mať MPH ako ja, tak sa budeme baviť. Dovtedy čáááááu :D