icon

Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy

fiafia
18. sep 2018
mogaa
20. sep 2018

Ženy trošku sa uvedomte, urážať sa kvôli takejto kravine.....každý má svoj názor na očkovanie a je na jeho zodpovednosti či dá dieťa očkovať alebo nie.....A jedna maličkosť, očkovanie neznamená že dané ochorenie nedostanete, znamená len že je menšia pravdepodobnosť že chorobu dostanete ako keby ste boli neočkovaný. Je to ako očkovanie proti chrípke - nezískavate ním automaticky imunitu na danú chorobu, ale je menej pravdepodobné že ochoriete a a ochoriete budete mať ľahší priebeh lebo organizmus sa s daným vírusom už stretol(imunitná pamäť)....Rovnako očkovanie neznamená že vaše dieťa bude alebo nebude celkovo zdravšie - je to len očkovanie nie prípravok na zlepšenie imunity....

maminecka2
20. sep 2018

@evittam Nemusis sa do mna obuvat, ja jednoducho deti nechavam ockovat a hotovo. Samozrejme ze mam strach z neziaducich ucinkov, nie som fanaticka ktora vidi len to co chce. Aj preto sme 2 roky u najstatsieho odkladali preockovanie, lebo jednoducho nemal na to 100% zdravotny stav. Termin mame v pondelok, ak opat neochorie...
Ale opakujem- ja sa viac bojim chorob a ich nasledkov ako moznych neziaducich ucinkov. Takisto zajtra moze moje decko cestou zo skoly zrazit auto ale neprestane tam preto chodit...
Vzdy, pri kazdom farmaceutickom vyrobku sa u niekoho prejavia neziaduce ucinky, aj tie najvaznejsie, tak to proste je. Kazdy dufa ze jemu ten Cierny Peter nepripadne, aj ja.
A uprimne- hluche alebo mrtve dieta? Ja mam aj v tomto jasno.
Mna by velmi zaujimalo preco sa dalo zaockovat naraz cele hokejove druzstvo. Vieme ci neboli v priamom kontakte s ochorenim a preto sa rychlo ockovali ale uz bez ucinku? By ma to neprekvapilo. Inak mi je fakt zahadou taketo ockovanie. Toto uz ale nikto nepovie. Bohvie kde, s kym a co robili...
Neviem ako chapes moje prispevky, ale ja skutocne nemienim nikoho presviedcat o svojej pravde. Nemozem povedat ze by mi to bolo jedno a robte si vsetci co chcete (kedze ozaj nejde o fazulky), ale hadat sa s nikym nebudem.

extempore
20. sep 2018

Ja som šokovaná z jednej veci - a síce, že na tejto stránke sa robí cenzúra. Netuším prečo, ale niektoré moje príspevky boli pozmenené, iné úplne vymazané. Myslím, že máme demokraciu a s ňou spojenú pluralitu názorov. Možno sa niekomu moje príspevky nepáčia kvôli úprimnosti, ale to predsa ešte neznamená, že by mali byť mazané. Alebo je to nejaká antivax loby?

lucintus
21. sep 2018

@evittam pozor nemusia ti ho vziať !!!! Pred nástupom do skolky sme prefocovali ockovaci preukaz ! A boli deti krore nezobrali práve preto že neboli ockovane ! Majú to nariadené ! Tak to takáto somarina nie je !
Plus vyvesené pomaly všade kde sa človek pozrie neočkovane deti neberieme !
Tak pozor

evittam
21. sep 2018

@extempore Ja som uplne kludna na rozdiel od teba. Maj sa.

beky1813
21. sep 2018

@extempore nahlasila som ich ja, lebo urazas

evittam
21. sep 2018

@mogaa Očkovanie proti chripke? Organizmus sa stretne tak akurat s virusom,ktory bol najčastejší rok predtym ale nie s aktuálnymi. Nakolko vakcina je vyvinuta na zaklade toho aký najčastejší vírus chripky da výskytol ale asi tazko v aktuálnom období. Bohužiaľ. Poznám ludi co po očkovaní na chrípku skoro zomreli.....Ja som nemala chripku skoro 20rokov, bez ockovania.😉

evittam
21. sep 2018

@lucintus Neockovanie nesmie byt dovod na neprijatie do škôlky. Je potrebne len uviest očkovaci status to je vsetko-to dostali vsetky škôlky ako smernicu uz v r.2015. To je všetko. Cize ak by dieta neprijali do skolky lebo je neockovane tak konaju protizákonne. Ale to uz sa opakujem.
Uved zákon, ktory upravuje čo tvrdis. Dakujem.

evittam
21. sep 2018

@maminecka2 Ja sa s tebou ani nehadam a ani sa do teba neobuvam. Ja sa tiez rozhodujem na základe zdravého rozumu a lekarov. Len ma zarazila tvoja poznamka o "kopaní len za seba". 😉

evittam
21. sep 2018

@lucintus Cize škôlky nemôžu mat vyvesene verejne "neockovane deti neberieme"..... Takže pozor. A este raz zopakujem-moja neockovana dcérka a aj ine neockovane deti chodia normalne do škôlky. A ano maju uvedeny status na prihláške.

evittam
21. sep 2018

@lucintus
Informácie k legislatíve poskytuje Úrad verejného zdravotníctva, ktorý informuje, že povinnosti prevádzkovateľa materskej školy sú uvedené v § 24 zák. č. 355/2007 Z. z..

V zmysle tohto zákona „v predškolskom zariadení môže byť umiestnené len dieťa, ktoré je zdravotne spôsobilé na pobyt v kolektíve, neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.“

V odseku 7 citovaného paragrafu je uvedené, že potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti má okrem iného obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní a vydáva ho ošetrujúci lekár dieťaťa.

Jednou z podmienok prijatia dieťaťa do škôlky je teda aj predloženie potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti s uvedeným údajom o očkovaní, resp. neočkovaní dieťaťa. Údaj o neočkovaní dieťaťa nie je dôvodom pre neprijatie dieťaťa do zariadenia, je však dôležitý v prípade výskytu prenosného ochorenia v detskom kolektíve pre epidemiologické šetrenie.

janulka2811
21. sep 2018

@evittam citala som tvoje recenzie,nebudem ti odpovedat je to zbytocne kedze mame rozdielne nazore.

extempore
21. sep 2018

@beky1813 áno, áno, presne ako hovorím - ako také ovečky. Vy ste dospelé ženy? Lebo toto je chovanie detí v materskej škôlke - chodím žalovať, že mi niekto urobil bobenko. Ja žasnem. Ale to bude asi ten rozdiel medzi úspešnými ženami a takými, čo každý mesiac okolo 15teho čakajú na rodičovský príspevok. Pravdepodobne vás nepresvedčím o tom, že vaše konanie je škodlivé a čo viac, že je protiprávne. Každý z nás sa učí na vlastných chybách. Len v tomto prípade na hlúposť rodičov doplatia deti. ☹ Lebo nejaká mamička si naštudovala jeden odsek na internete o škodlivosti očkovania a hoci nemá ani páru o medicíne, bude sa pasovať za odborníčku. No tak načo vlastne chodíte k tým doktorom keď na ich radu nedáte? Tak aj mandle doma deťom vyberajte samé.. ani slepé črevo nie je až taký problém. Navrhujem tiež nebrať ani žiadne antibiotiká a iné lieky - snáď nejdeme dávať zarobiť hnusných farmaceutickým spoločnostiam! Mávajte sa tu dobre. A nech žije ZOMRI!

beky1813
21. sep 2018

@extempore ty o mne nevies ani prd, ani to, ci ockujrm, mne len vadili tvoje nadavky a urazky, lebo takto sa dospela zena nechova

evittam
21. sep 2018

@beky1813 To máš zbytočne ona vie o nás všetko-proste vsetky co mame iny nazor a pohlad na vec sme len sprosté neúspešne ovce bez kariery co sedia doma na zadku.😂😂😂Aspon sme sa pobavili.

beky1813
21. sep 2018

@evittam ved jasne, vies ako sa hovori "posla seba sudim teba" 😂

evittam
21. sep 2018

@beky1813 No, ona je studovana.😁😉

prevenar
21. sep 2018

@fiafia ahojky ..

- ak mas obavy, tak preloz termin o par mesiacov. o ockovani rozhoduje rodic, nie lekar. ..je to tvoje dieta.
- ked mas obavy, ako pises ..tak tie mas koli niecomu ..podla by si mala o tom viac nastudovat. vacsinou maju obavy ludia , ktori nemaju dost informacii. vyborna skupina na to je tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
- inak, obavy z ockovania su isto na mieste ...preto kazdy rok neockuje viac a viac rodicov ani seba a ani svoje deti. ..to ,ze preco je to lepsie si musis zistit sama .
- drzim palec 🙂

prevenar
21. sep 2018

@nadazdi "verím v to, že pokial je100% zdravá, tak vakcína jej nemôže nič spraviť 🙂" ..tak tomu URCITE never ! situacia po ockovani je nevypocitatelna a reakcie mozu byt fakt rozne az s celozivotnymi nasledkami. nikdy nevies , kedy k tomu pride ..x vakcin moze byt v pohode a zrazu..

vakcinacia je ruska ruleta. precitaj si aspon pribalovy letak , ktory napisal sam vyrobca.

extempore
21. sep 2018

@beky1813 môžeš mi, prosím, ukázať príspevok s nadávkami? A vy nemáte mať čo iný pohľad na vec, raz je niečo dané zákonom tak to proste tak je a hotovo. Čo myslíte, keby sme sa šli súdiť, komu dá súd za pravdu? Môžete vyskakovať aj dva metre do výšky od jedu a žalovať mňa neviem akému adminovi, proste a jednoducho nie ste v práve! A čo sa týka tej materskej školy - osobne som bola svedkom toho, ako bolo odmietnuté dieťa bez očkovania. A myslím, že je to tak správne. Našťastie, rodičov, ktorí neočkujú je stále málo...

fiafia
autor
21. sep 2018

Žasnem nad takýmto chovaním. To fakt ľudia nemáte čo robiť len sa chodiť hádať do diskusií? Človek chce viesť normálny debatu, ktorá sa veľmi rýchlo zvrtla na hádku. Každý rodič na pár výnimiek chce pre svoje dieťatko len to najlepšie a koná tak podľa svojho svedomia a vedomia.kazdy musí nájsť svoju cestu a rozhodnúť sa tak aby mohol v noci kľudne spať.tak rešpektujeme sa prosim. To,že niekto si myslí opak toho čo ja neznamená to, že je to zle...

beky1813
21. sep 2018

@extempore a co ta "krava"?

evittam
21. sep 2018

@fiafia Ako vidíš nájdu sa osoby co to bohuzial nedokazu. A budú vyskakovať.

extempore
21. sep 2018

@prevenar vieš o tom, že to, čo tu vypisuješ by sa dalo kvalifikovať ako trestný čin šírenia poplašnej správy? Ty si lekárka alebo vedkyňa, že si dovolíš niečo takéto napísať?

evittam
21. sep 2018

@extempore Našťastie sa mozem slobodne rozhodnúť. Co sa tyka sudu-uz zopár rodičov vyhralo súd a RUVZ musel zaplatenu pokutu vrátiť. Ale to asi osoba s tvojim vzdelaním určite ovláda.

extempore
21. sep 2018

@evittam nemôžeš ... Je to dané zákonom. A ver, že keď sa začnú množiť prípady nákaz, tak aj tento zákon sa začne vynucovať represiou...

extempore
21. sep 2018

@evittam no tak mi sem daj linky na judikáty 😂😂😂

prevenar
21. sep 2018

@extempore 😘

extempore
21. sep 2018

@evittam a prestaň mi tu láskavo otrieskavať o hlavu moje vzdelanie, je to trápne a závistlivé z tvojej strany.

evittam
21. sep 2018

@extempore Ale môžem a aj som to spravila. To je prekvapenie pre teba asi ...
Btw. a zase sa opakujem ak nejaká skolka neprijala dieta z dôvodu neockovania a aj to tak zdovodnila v rozhodnutí konala protizakonne!
Ja ti ziadne linky davat nebudem nemám preco.