Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy
@katharines nie, určite nie je neomylný. Ale pravdepodobnosť, že sa mýli v niečom, čo desiatky rokov skúma a študuje je určite oveľa o eľa nižšia ako u niekoho, kto si o danej téme prečítal dva články a ide tu mudrovať. Ja napr. nie som odborník na stavbu, tak sa nebudem hádať s architektom, ale budem mu dôverovať, že mi strecha nespadne na hlavu. Rovnako je to aj s lekármi a očkovaním - ak mi detská lekárka s dvomi atestáciami a 30 rokmi praxe povie, že sa nemám čoho obávať v súvislosti s očkovaním nemám dôvod jej neveriť. Každý je odborník na niečo..
@katharines áno, americký senát funguje rovnako populisticky ako náš parlament - však prečo si neprihriať politickú polievočku, že? A zase ten Wakefield... Na základe niečoho mu tú licenciu odobrali. Medicína je veda založená na dôkazoch, chvalabohu, a nie na nejakých osobných dojmoch.
@prevenar Wtf??? Veď ten príbalový leták som čítala asi tisíckrát.. a čo tam take je? Príbehy o tom ako s vytratili choroby? Áno.. a vieš prečo to tam je? Lebo je to pravda, lebo sa očkuje ;) a vieš čo tam ešte je? Kopa kopa informácií o tom že 11 z 13 očkovanych je chránených, sú tam tiež nežiadúce účinky a 1 z 101010109118819019 ľudí môže mat aj fatálne následky kvôli alergii na niektorý z tých xy vymenovaných prvkov.. ešte ideš mudrovať? Čítaj lepšie ty, ale nie tie hoax správy :D že Ruska ruleta.. porovnávať očkovanie a Rusku ruletu môže len homo sapiens, skús sa trochu učlovečit a nepchať svoje slniečkariny do všetkých diskusii
@nadazdi homo sapiens je clovek rozumny 😂😂😂
@extempore lenze on tu studiu nepisal sam 😉
@evittam No ale je to tak- spominana kolektivna imunita je jednoducho velmi dolezitou zlozkou vakcinacie a s jej ucinkom sa pocita a ked prestane existovat zasiahne to vela ludi. Ale uz to naozaj nechcem rozoberat, je mi z toho smutno- a teda aby som bola uprimna tak z oboch "taborov", lebo z oboch vychadzaju take jednak desinformacie a jednach arogantne a nenavistne reakcie (nemyslim ani Teba ani konkretne kona, ale vseobecne). Je smutne ze sa k tomu velmi casto vyjadruju hlavne fanatici nevidiaci dalej ako na spicku svojho nosa (a opat na oboch frontoch). Keby bola diskusia cisto konstruktivna a zalozena na vyskume (aj v oblasti neziaducich ucinkov), resp. keby vobec nejaka diskusia bola, nemuseli byt mnohe mamy odradene uz len kvoli spravaniu a vyjadrovaniu sa niekoho. Treba sa pytat, treba odpovedat, treba robit vyskum, brat do uvahy vsetky aspekty a na zaklade toho prisposobit postupy a vyber koho ockovat, a kedy, koho nie apod. A tiez si priznat ze nieco funguje alebo aj nie (napr. zrusenie BCG). Mne uz to pride ako na detskom piesocku kde proti akemukolvek odporu reagujeme ako dieta- kopeme, hryzieme, kricime, lebo argumenty nie sme schopni a ochotni vnimat, kazdy argument uz berieme ako utok a potom to tak vyzera. A to, ze akademicka a vyskumna poda by mala vyzerat uplne inak, uz nikoho "nezaujima"...
Takto si tu nasli v tomto vakuu priestor ti ktori sa verejne prezentuju a je to ozaj des.
Raz tito vsetci provaxeri budu povazovani za druhych doktorov Mengele.
@extempore a ty si sa niekedy zamyslela, preco je taky prudky narast DM I u deti bez zjavnej rodinnej anamnezy a cisto nahodne po ockovani?
@extempore licenciu uz mu obnovili ;)
@maminecka2 vystihla si to presne 👏
@katharines áno je to človek rozumný, ale stále o tisíce rokov pozadu ;) To ti asi nedošlo čo som tým myslela 🙂 ale nejdem ti to vysvetľovať, prajem ti unga bunga, tomu snáď chápeš ;€
@nadazdi skutocne? 😂 Tak hadam budes rozumiet tomuto
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Človek_rozumný
Je to sucastny clovek.
@nadazdi a k "unga bunga", nerozumiem reci tvojho kmena 😉. No ja ti prajem pekny den.
@katharines tak okrem študovania biblie si aj tu Wikipédiu trosku lepšie prečítaj a možno na ten rozdiel prídeš.. keď sa chceš neočkovanim vracať do starej doby tak povyhadzuj z domu aj všetky výdobytky modernej techniky, lebo take polovičaté zmýšľanie, že nedám dieťa očkovat ale doma si radšej pozrieme nautik tv je trosku cez, na teba som už alergická keď ta niekde vidím a nie som jediná
@katharines keď už chceš poúčať, tak nadazdi má pravdu. Homo sapiens je síce človek rozumný, ale súčasný človek je homo sapiens sapiens... Hovorím, dovzdelať sa treba a až potom poučovať 😂😂😂
@extempore kým ešte nevytahuje tu jej bibliu tak sme ešte v pohode :D mne sa najviac páčia takí farizeji jak je ona, že všade boh boh boh a pritom čo veta to urážka, ale veď pôjdem sa vyspovedať a v nedeľu budem prvá na prijímaní tak zas môžem prísť na koníka a každého kto zdravo rozmysla odsúdiť
@evittam poznáš klasifikáciu trestného činu šírenia poplašnej správy alebo trestného činu všeobecného ohrozenia? Možno keby sa do toho obul šikovný právnik, tak isté osoby tu majú problém a konkrétne myslím toho Petra z témy o (ne) očkovaní... Takže bacha, neznalosť zákona neospravedlňuje...
@nadazdi urazam? A kde? Ze som reagovala na tvoj prispevok, kde si chcela urazlivo naznacit zaostalost? Len som ta doplnila. Pre mna za mna daj sa zaockovat proti comu chces. No aspon si si nasla partacku.
@extempore preto som poslala link, kde to bolo vysvetlene. A co sa tyka vzdelania, si vari myslis, ze pred nami ludia zili na stromoch?
@katharines moja pekná, doštuduj si antropológiu a potom sa my dve budeme baviť
@extempore chudatko, netreba ti prist utriet slzy? Ti, co hovoria o pokritectve, ani nemaju pojem, co to je.
No zato sa tu vyhrazas zalobami viacerym osobam na diskusnom fore.
@extempore neodpovedala si mi na otazku, tak o com by som s tebou mala bavit?
@extempore ano, asi si tiez presvedcena, ze tvoji predkovia su z opic. 😉

@extempore len kratke video z Americkeho senatu a tych mnohych studiach 😉
https://www.youtube.com/watch?v=0_rKlo_JnR8