Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy
to že dnes niekto nejde s davom a ide si ako ovečka je proste pre ostatných odsúdeniahodné. Škoda. Najviac ma fascinuje tá istota, žiadne nežiaduce učinky neexistuju, a iné perly.
Rozhodnutie je stále našťastie na rodičoch.
@jerryjanka Ako si si mohla prečítat od niekoho kto tomu (ze vraj) rozumie z nas najlepsie tak sa nemozeme rozhodnut.😁😁
@evittam ja som to písala vo všeobecnosti, nie konkrétne o tebe. Vzťahovačnosť? Vieš, len mi nedáva zmysel, že by vzdelaná osoba dávala tmárske názory o neočkovaní? Kto si zoberie na svedomie ak tie neočkované deti začnú umierať? Lebo tu máme globalizáciu a nakazený človek z krajín tretieho sveta sa tu vie dopraviť lietadlom veľmi rýchlo. Potom bude neskoro vyplakávať. A zrazu budú aj doktori dobrí a aj lieky hnusných ziskuchti ých Pharma firiem. Kto potom zaplatí zdravotnú starostlivosť o takýchto pacientov? Takže áno, myslím si, že človek, ktorý neočkuje je nedovzdelaný a nerozhľadený. Okrem toho obmedzený a nezodpovedný. A nezabudnite na nahlásiť adminovi, že som si dovolila vo všeobecnosti vyjadriť názor na problematiku. Pekný deň.
@jerryjanka tu ale nejde o to, že má niekto vlastný názor. Problém je v tom , že tá nonkonformnosť je moderná tak matky začali blbnúť. Naši rodičia nás dali zaočkovať a sme tu... Raz sa vám vaše deti "poďakujú".
@extempore A ani mnohi lekari nemaju sajn, co to ockovanie je a co obsahuje. Podavaju len info farmafiriem. Na letaku od GSK je napisane, "nestudujte si info o ockovani...." To ma teda riadne nastvalo. Si myslis, ze si tu jedina so vzdelanim? Je tu a aj diskutuje tu mnoho lekarov, biologov, biochemikov, vedcov...., ktori nie su za ockovanie.
Mimochodom, uz Napoleon verboval len muzov, ktori prezili prave kiahne. Umyselne ich infikoval. Takze prezili len odolni jedinci.
@extempore nasi rodicia nemali na vyber a ako dan si nesieme alergie, autoimunitne ochorenia....
@extempore umieraju aj deti po ockovani a mnohe maju aj dozivotne zdravotne nasledky, a kto to hradi?
No nic. Tato diskusia je uz pase, uz sa tu vzlietol vykvet, to tu budu uz len urazky
http://www.lovcisarlatanov.sk/tag/ockovanie/
Na tejto stránke, milé dámy, si prečítajte o tom, akým bludom veríte. Prevádzkujú ju vedci a lekári, jej propagátorom je aj Doc. MUDr. Ing. Peter Celec, PhD., vedúci ústavu molekulárnej biológie SAV a jeden z najväčších mozgov vo vede, aké momentálne v SR máme. Ak tu má niekto nádej získať Nobelovku, tak on.
@extempore takze pracujes s nim?
@extempore skusenost z praxe hovori, ze mnohi lekari a vedci boli a bojovali za ockovanie, az kym ich vlastne deti nemali vazne nasledky po ockovani. Vtedy sice nazor zmenili, alebo pozmenili, ale...
@katharines kiežby... Ja pracujem v manažmente súkromného zdravotníckeho zariadenia
@extempore Ten druhy link je zavadzajuci, pretoze by sa cely clanok mohol tiez pisat v obratenom garde. Ako napr.
Rodicia klamu vas, ked vam hovoria, ze vakciny nemaju neziaduce ucinky, lebo maju....😉
@katharines to je len úbohý argument antivax hnutia. V mnohých prípadoch sú mylné kauzálne štúdie, niečo v zmysle - ráno vypijem kávu a naobedovať si zlomím ruku - káva môže za moju zlomenú ruku. Iste, vždy je štatisticky malé percento, možno až promile prípadov, kedy sú nežiaduce účinky vážne, ale! To je rovnako aj s anestéziou - promile pacientov na ňu reaguje zle - to sa teraz všetci pokakáme a dáme sa operovať zaživa? Atď, atď...
@katharines ale veď čítaj s porozumením - ku každému tvrdeniu je tam odkaz na štúdiu, ktorá ho potvrdzuje, resp. vyvracia. A sú to seriózne vedecké štúdie, žiadne šarlatánstvo.
Napr. Andrew Wakefield, ten doktor, čo vypustil do sveta kravinu o tom, že očkovanie spôsobuje autizmus už doktorom nie je... Odobrali mu licenciu a k pacientovi sa už nemôže priblížiť...
A ja už tu končím - myslím, že som vám dala zdroj na štúdium a erudovanosť jeho autorov nikto nemôže spochybniť. Viaceré ste sa tu ohradili, že vy nie ste nevzdelané ovce - nuž čítajte s porozumením a naozaj zvážte, čo je pre vaše deti najlepšie.
@extempore to neznamena, ze nemal pravdu, aki to historia viackrat potvrdila 😉.
Nie tak davno z historie madarsky lekar upozornoval, ze neumyte ruky lekarov, ktori prisli z pitvy, sposobuju smrt rodiciek. Vysmiali ho a vyhodili z nemocnice a aj tak mal pravdu.
@extempore ja si Celeca vazim, no to tiez neznamena, ze je neomylny a som povinna s nim suhlasit. Vlastnostou vedca je aj kriticke myslenie a skumanie.
@katharines áno, lenže to sa výskumom potvrdilo, tvrdenia toho šarlatána Wakefielda vyvrátilo hneď niekoľko štúdií...

@extempore Závistlive?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
A čo konkrétne ti akoze zavidim...😂😂😂😂
Trapna si jedine sama, bohužiaľ. Ty si sa tu zacala ohanat titulmi....