Ako si ženy predstavujú užívanie si života?
Ženy ako si predstavujete užívanie si života ?
Ja mám dieťa a zrušili sa mi koníčky , všetko a som prekvapená že po robote ešte jedna šichta doma, otec dieťaťa pomáha ale aj tak si mi to zdá prehnane že vlastne život s dieťaťom je jeden kolotoč, to naozaj kým vyrastú deti tak ste len v robote a v kuchyni ? Naplnuje vás to ? Mňa teda vobec a neviem sa s tým zmieriť...
Ake si mala predtym konicky?
No a ako si travila ked si dieta nemala??Ved nemusis byt stale v kuchyni,je to vsetko o prioritach,co si kto a ake urci.
Pocitam,ze len 1 dieta.Zobrat po robote do detskeho kutika,ono sa tam hra a ty si tam daj rande s muzom.Bicykle a idete,zastavite sa tam na kofolu,inde date zase obed,veceru objednaj a mas krasny den.
ja som chodila odkedy som prestala kojiť 2-3x do týždňa cvičiť… teda to boli tak 2 hodinky čisto pre mňa… keď malo dieťa 3, pridala som jogu… a veľa vecí sme robili spolu, aj športovali, výletovali, seriály pozerali…
takže našiel sa čas…
Chce to dobre zadelit ulohy medzi obidvoch a dobry time manazment, potom zvysi cas aj na teba a aj na vas dvoch. A tiez je to o prioritach, niektore veci musia byt spravene, niektore veci sa daju vypustit a niektore veci moze spravit niekto iny alebo nieco ine. Ked sa z dietata stane partak, tak sa da aj uzivat. Taky trojrocak je uz celkom dobry partak aj na vylety a aj sa dokaze sam pohrat, netreba mu stale behat za zadkom. No a ak mas, neboj sa zapojit aj babky a dedkov. Kludne im dieta daj, kludne ich zavolaj strazit a ty sa venuj tomu co ta bavi a naplna, alebo si spravte s muzom rande.
Ja by som ťa trochu poopravila: Postupne,ako deti rastú,sú samostatnejsie a tebe ostane viac času pre seba
@anonym_autor Život nie je o užívaní, ale predovšetkým o tom, vykonať počas toho času, co ti bol určený, niečo užitočné a zmysluplné. Pracovať, milovať, tešiť sa z každého dňa, robiť ľudí okolo seba šťastnými a niekoho tu po sebe zanechať, aby pokračoval v tvojom odkaze.
Takto to bolo po stáročia, len teraz by si všetci chceli stále len užívať a žiť pre nich znamená len venovať sa sebe, cvičiť , fotiť sa na sociálne siete a cestovať. A nedajbože, ak im to niečo naruší...
@anonym_autor ale veď dieťa rastie a je čoraz viac samostatnejšie. Treba si práce rozdeliť, časom aj deťom a budeš mať viac času na seba.
A teraz hodinku, dve otec s dieťaťom vydrží bez teba? Aby si sa poprechádzala, zacvičila alebo čo ťa baví
@anonym_autor Ja som dobrovolne bezdetna a neplanujem to menit, presne toto je jeden z dovodov. Som tu len na obmedzeny cas a chcem si to uzit co najviac. Idealne bez nejakych obstrukcii. Pracujem z domu, full remote, co mi umoznuje cestovat po Europe a travit cas na roznych miestach. Rano idem zvycajne cvicit, odrobim si den a potom bud idem na bajk, zaplavat si na jazero, zajtra sa chystam na letne kino, chodievam dobrovolnicit, vela cestujem, mam roznorode zaluby, proste vkuse nieco. Z mojho pohladu je materstvo velka prekazka v uzivani si zivota.
@anonym_autor Ja som dobrovolne bezdetna a neplanujem to menit, presne toto je jeden z dovodov. Som tu len na obmedzeny cas a chcem si to uzit co najviac. Idealne bez nejakych obstrukcii. Pracujem z domu, full remote, co mi umoznuje cestovat po Europe a travit cas na roznych miestach. Rano idem zvycajne cvicit, odrobim si den a potom bud idem na bajk, zaplavat si na jazero, zajtra sa chystam na letne kino, chodievam dobrovolnicit, vela cestujem, mam roznorode zaluby, proste vkuse nieco. Z mojho pohladu je materstvo velka prekazka v uzivani si zivota.
@anonym_fdfe35 Presne aj ja. Milujem tento život. Síce chodím denne do práce, ale keď počúvam kolegyne, tak som rada za svoj život a neplánujem ho meniť.
chce to dobrú organizáciu a dobrého manžela a vôbec sa nemusíš vzdať všetkého, na čo si bola zvyknutá. A ešte je dôležité akceptovať realitu života, že s príchodom dieťaťa sa život zmení, neľutovať sa a brať život s humorom
Ja som rada za svoj život s 2 deťmi, starší je už v puberte, mladší už jednou nohou tiež a mam kopu času pre seba. Ako ti dieťa bude rásť, budeš mat toho času aj ty stále viac a zachviľu si uvedomíš, že už radšej trávi čas s kamarátmi.
@anonym_autor Co si cakala od zivota s dietatom? Ved je to zavazok na cely zivot, ale na druhej strane to nie je dovod ukoncit konicky.
@adri266 no naozaj sa priznám nečakala som to až také náročné, nemám k dispozícii babky takže tak ...chcem sa tešiť z toho života ale nejako sa to nedá lebo fakt ten kolotoč má ubíja
Ja som rada za svoj život s 2 deťmi, starší je už v puberte, mladší už jednou nohou tiež a mam kopu času pre seba. Ako ti dieťa bude rásť, budeš mat toho času aj ty stále viac a zachviľu si uvedomíš, že už radšej trávi čas s kamarátmi.
@anonym_1817d3 asi niesom materský typ nebaví ma to s dieťaťom ale najhoršie je že nemôžem ísť tam kde ja chcem ísť za kamoškami posedieť na vínko večer to bol môj život cvičenie a kamošky
@anonym_fdfe35 jooooj ako ti v dobrom zavidim 🙂)))))
@anonym_autor Život nie je o užívaní, ale predovšetkým o tom, vykonať počas toho času, co ti bol určený, niečo užitočné a zmysluplné. Pracovať, milovať, tešiť sa z každého dňa, robiť ľudí okolo seba šťastnými a niekoho tu po sebe zanechať, aby pokračoval v tvojom odkaze.
Takto to bolo po stáročia, len teraz by si všetci chceli stále len užívať a žiť pre nich znamená len venovať sa sebe, cvičiť , fotiť sa na sociálne siete a cestovať. A nedajbože, ak im to niečo naruší...
@anonym_359559 asi máš pravdu všetci okolo mna takto žijú, predstavovala som si to veľmi jednoducho
@anonym_autor užívať si život pre mňa znamená tesit sa z malickosti, nelipnut na ničom zaužívanom - ak to práve nejde, upratať si priority a očakávania a vyťažiť zo všetkého maximum..
Život "len v robote a v kuchyni" nepoznám.. Sme dvaja na všetko - vrátane domácnosti, varenia, upratovania, deti...
Áno, občas je to kolotoč, občas je toho veľa a ako sa vraví, padám na hubu a to aj s "veľkými" deťmi (2. studen ZS), ale vždy to prejde a zase je dobré..
Moja manželka chodí 2-3 týždenne cvičit, to som zaťial s malou dcérkou ja. Ja zase chodím športovať zvyšné dni. Relatívne nám to funguje a vieme sa vystriedať.
Takisto občas ide manželka s kamarátkami alebo kolegynami na kávu, do divadla, kina a ja som zatiaľ s malou doma. Rovnako je zase ona doma s malou, keď ja niekde občas vybehnem. Všetko v norme, lebo vačšinou sme s malou spolu obaja, ale raz za čas treba vybehnúť aj s inými ľudmi.
Čo si alkoholička že nejaký Čas nevydrzis bez vina?
Ak áno, tak máš problém bez ohľadu či máš alebo nemáš dieťa
@anonym_autor Ja som zmenila po materskej pracu. Moja praca je teraz moj celozivotny sen. Neodcerpava mi energiu, nerobim nadcasy, nenosim si ju domov a po pravde chodim tam niekedy aj vypnut. My babky tiez nemame, kedze sme sami v zahranici ale stale mame nejaky program, ideme hrat tenis, malemu dame hracky a posedi na lavicke, ideme do restiky, k moru, na lyzovacky, vylety. Ale tak sme ho viedli, najde si vzdy nejakych kamosov a zabavi sa chvilu aj sam. Ja som chcela behavat, takze pochopil ze tu hodinu kazdy druhy den, musi byt s muzom a ja nebudem tu hodinu doma, milujem citat a citam si najma ked spi vecer. Priznam sa ale, ze varim len rychle jedla cez tyzden a upratujem cez vikend. Pamataj, nikdy nie je hanba ulahcit si v niektorych veciach zivot. Pre dieta sa nemas obetovat, aby si po 50 bola kompletne vyhorena ;) drzim palce
Tak ja som deti stihla ako velmi mlada, ziada sa mi napisat aj blba 🙂), takze uzivam si zivot az od cca 40tky, teraz po 50tke este viac. Uz dostudovali, su dospeli, samostatni. Konecne cestujem, chodim na vylety, kulturu, turistiku, bicyklujem, vsetko ma zaujima a bavi 🙂. Mam vela planov a elanu. Sportovala som sice cely zivot, ale teraz ovela viac, venujem sa najma sebe. Cize kazde obdobie ma svoje, treba to prezit 🙂
Ja teraz čakám svoje prvé bábätko, ale keďže tiež nie som úplne materinský typ, tak ešte predtým som si hľadala partnera, ktorý to odo mňa nebude vyžadovať. Varím ja, ale aj on. Upravujeme spolu. Chodíme veľa na turistiku, do prírody, ideme len tak na večeru. Až keď som zistila, že takto ma berie, že nie je nahnevaný, že nie je uvarené, ale povie, že ideme jesť niekam von, až vtedy som sa rozhodla pre dieťa. Človek sa až tak nezmení. Už teraz viem, že aj popri dieťati pôjde aj on von s kamošmi, ale aj ja cvičiť. Chceme dieťa viesť k prírode a turistike, to nás veľmi napĺňa. Zhodli sme sa, že zážitky sú pre nás to najcennejšie a k tomu chceme viesť aj naše dieťa. Zo začiatku to nebude ľahké, ale v mojom partnerovi mám oporu, je rovnakým rodičom ako ja a už teraz viem, že spolu dieťa vychováme a aj sa oň postaráme.
Deti budu malé len chviľku a nie su nijakou prekažkou v konickoch a v normalnom živote. Ja by som čas s malymi deťmi okamžite vratila,ak by sa dalo.Bezdetní netušia o co prichadzajú,ich problem.Niet im co zavidiet,ak ta zaujima nazor 60+ matky a babky.
Preco nemozes ist vecer s kamaratkami von a dieta bude s otcom? Ak kojis tak chapem.
@anonym_autor a preco sa ti zrusili konicky? vela zien okolo mna ma kooopu konickov, aj chodia von atd, nie su len medzi pracou a kuchynou... Meni sa zivot, ano, priority, uprednostnenie inych aktivit a niekedy je nutna aj zmena tych konickov, prsposobit sa niekedy inemu cloveku... jedine teda pri babatkach je ako take obmedzenie, ale to je taka kratka doba, ze ak toto niekto nevydrzi, tak neviem.. podla mna to stalo za to 🙂 Dieta vyrastie raz dva.
@anonym_autor nebude to vždy také náročné 😀 dieťa bude stále viac samostatné a ty budeš mať viac a viac slobody a času
@anonym_autor včera s deťmi na motokárach v Piešťanoch, neskôr obed v meste, dnes pol dňa na rybách, zajtra podľa počasia, asi kúpalisko. TeraZ si vyberáme film na Netflixe ako večerné kino.. uzivam každý jeden prítomný okamih a ďakujem Bohu , že sme zdraví
@anonym_fdfe35 užívať sa dá aj s deťmi 🙂
Ja sa rypem v okrasnej záhrade. A užívam si to. Taktiež spánok si užívam.
ak máš len jedno dieťa tak je to ešte ok. My 4 deti a volnému času odzvonilo na x rokov.

@anonym_autor Co si cakala od zivota s dietatom? Ved je to zavazok na cely zivot, ale na druhej strane to nie je dovod ukoncit konicky.