Dokedy budeme schopní pracovať bez problémov?
Ahojte, všade sa hovorí o tom, že naše dôchodky nebude mať kto robiť... Už dnes mi vychádza dôchodkový vek takmer 66 rokov. Pravdepodobne sa to bude zvyšovať. Predpokladám, že to bude 70tka. Ak sa reálne toho dožijeme, budeme vládať? Čo budeme vládať robiť? Ako budeme na prahu 70tky zvládať techniku, pokrok, stres a tlaky? Ako to zvládneme fyzicky?
@anonym_ae1755 Tak to je super, vyriesi sa tym mafia a korupcia vo vlade. Ze miesto slusneho dochodku za vysoke odvody si nan musime po vysokych daniach este dodatocne odkladat sami. Takze dvojity o.eb. Ale ked to nikomu nevadi ... Radost vladnut tak sprostemu narodu. Robi ako sprosty, plati ako sprosty, setri si ako sprosty a staci mu povedat, ze ho velky vodca mociaci si gu.e v zlatej vani ochranil pred lgbti, pricom sam prezident je homosexual.
@anonym_c77403 ludia vo vacsine vyspelych krajin si aj sami odkladaju/ investuju na dochodok. Je to normalna vec, rozmyslat ze sa musim postarat aj sam o seba a nespoliehat sa uplne na davku od statu
@anonym_c77403 ludia vo vacsine vyspelych krajin si aj sami odkladaju/ investuju na dochodok. Je to normalna vec, rozmyslat ze sa musim postarat aj sam o seba a nespoliehat sa uplne na davku od statu
@vler Problem je, ze ak posielam 1200 eur mesacne na soc.poistovnu a vraj nakoniec od nej dostanem velke ho... a mam sa aj tak zabezpecit na vlastnu past, tak naco je ta soc.poistovna, na ktoru sa prisaju vsetky nepracujuce alebo neplatiace socky a vyzeru ju. Radsej potom nebudem platit nic a odlozim to rovno pre seba.
@anonym_autor len hlupak dnes pracuje a este väcsi hlupak za menej ako 1700€ cisteho, slovaci jednoducho nedrzia spolu a nestrajkuju, potom je kludne mozne ze im vladne zločinec, zlodej a i-diot, dnes maju tuto partaj v ukazkovom zlozeni, na zapade by sedeli v lochoch ale tu sa hraju na birmovaneho, znaleho v parkovani a lovcov semaforov, tato vlada je jednoducho jedno absolutne ludske dno, hyenizmus ludskeho druhu.
Ano, budete pracovat aj do 75 pokym pojdete do dochodku a daju vam 600€ lebo na buduci rok pristanu volicom 14 dochodky, armadnym povalacom sa nakupi dalsia technika za 2 miliardy, budeme si to chovat dalsich vojakov na nas osobny ucet co cely den ho-vno robia, ved to nikdy bojovat nebolo a ani nebude, ja by som zrusil z tych 15 ministerstviev polovicu a exemplarne ministerstvo obrany ktore nic ine nerobi len nakupuje sprostosti za miliardy € a honosne vybavuje kukuricu, dalej by som skruhol plat prezidenta za 20 000€ na 6000, rovnako ziadne renty politikom, hovorcovia, ale tak ludom, narodu je to jedno tak budu makat...!
Vraj potrebna konsolidacia, vsetky peniaze co od ludi ukradli rovno pominali, pridali si po tajomnikoch, zriadili si nove najmy budov, nakupili policajtom stovky novych aut, pridali moznost privyrobit si pre vojakov na vysluhovom a aktivnym policajtom u zandarov, a to este nasekaju kazdy rok +12 miliardovu sekeru a keby neustal urad oznamovatelov na peniazoch EU z planu obnovy, tak stale trvaju na jeho zruseni.
Co si myslis ze boli dlhopisy pre ludi? Ciste zlegalizovanie ciernych penazi politikov, ved ktory normalny by si upisal cistych 1000€ za smiesnych 30€ zisku za 4 roky s velkym rizikom ze sa mu odsunie vyplata dlhopisu tohto skrachovaneho statu? No iba idiot, na toto to sluzilo a isto si ich kupil aj Ferencak ktory vraj takto zariaduje 45 000€ na kes plus 75 000€ cez ucet v sucte pozicku vo svojej garazi, vsak je to vsetko jedna banda ktora len kradne, klame a ku smrti ludi privadza.
Aj ten Samsung, drzy, arogantny Erik Tomas klame ako sa vlastne nic nedeje, ze su tu dobre ze nie statisice volnych pracovnych miest, ten debil z 9000€ platu bude iba hovorit co mu jeho smeracka mafia povie, dobre to Benova po volbach v roku 2023 povedala ked sa jej opytali ci "pojde Hlas so Smerom? No Jasne", je to jedna prizivnicka banda, uz len cakam na Stellantis ked pojde na Slovensku ku dnu, coskoro...
Opatrovatelsky mal byt davno na urovni 1400€ cisteho, minimalna mzda na 1800€, priemerny dochodok na urovni 1500€, vsetci podnikatelia len placu ako padaju na hubu, ako nemaju z coho podnikat a potom vidis luxusne auta za 100 000€ a viac, pekne to vidno v relacii na Noze, nenazranci, dobre aby im ludia za seno nerobili, aj lekari, uz nevedia co pytat za uplatky, vsetko je v tomto state prezrate hnilobou.
Treba strajkovat, naplnut podnikatelom do ksichtu a kopnut armadu nech ide na pasovu vyrobu, ved medzi tych tlkov by stacilo hodit jeden ostry granat a pokakali by sa keby to necakali.
Moja jedna manazerka robite v 70 a chce, ju to bavi, doma by nemala co robit, takto ma mladych okolo, moja svokra cez 70 a stale ciastocne pracuje vo fachu
@kiki68 tak ale potom by mala mat ponizeny dochodok alebo plat, take na zapade neexistuje, potom tu mame 45 rocnych vysluhovych a zbytocne zaberaju miesta, normalny clovek na dochodku nepracuje, len syslí po peniazoch.
@vler Problem je, ze ak posielam 1200 eur mesacne na soc.poistovnu a vraj nakoniec od nej dostanem velke ho... a mam sa aj tak zabezpecit na vlastnu past, tak naco je ta soc.poistovna, na ktoru sa prisaju vsetky nepracujuce alebo neplatiace socky a vyzeru ju. Radsej potom nebudem platit nic a odlozim to rovno pre seba.
@anonym_c77403 ako vies ze nakoniec dostanes velke nic?
Ja som skoro 13 rokov na dochodku a mala som ho zvyseny o 4,5 roka oproti komunistickemu. Dnes by som isla 62,5 rocna. Teda za 13 rokov sa zvysi odchod o 3 roky. Nech vas tesi, ze zvysovanie veku sa spomalilo.
@anonym_77606d co nas ma tesit, ved na nase dochodky NEBUDE. uz to pochopte
ani sa necudujem, ze ludia utekaju robit von, lebo tento stat je jedno velke zadlzene hovno
@anonym_ae1755 Tak to je super, vyriesi sa tym mafia a korupcia vo vlade. Ze miesto slusneho dochodku za vysoke odvody si nan musime po vysokych daniach este dodatocne odkladat sami. Takze dvojity o.eb. Ale ked to nikomu nevadi ... Radost vladnut tak sprostemu narodu. Robi ako sprosty, plati ako sprosty, setri si ako sprosty a staci mu povedat, ze ho velky vodca mociaci si gu.e v zlatej vani ochranil pred lgbti, pricom sam prezident je homosexual.
@anonym_c77403 myslim že toto je mozne zmeniť jedine tak že inteligentní ľudia budú aspoň ochotní zvažovať vstup do politiky. Problém je že všetci ti inteligentní v politike byt nechcu tak ostala len lúza a tu zvolíme.
@kiki68 tak ale potom by mala mat ponizeny dochodok alebo plat, take na zapade neexistuje, potom tu mame 45 rocnych vysluhovych a zbytocne zaberaju miesta, normalny clovek na dochodku nepracuje, len syslí po peniazoch.
@anonym_76e8fd no jasne, Beamtin v AT ponizeny dochodok, dream on babe 😂😂😂 Ako sa to robi? Ode to na kontrakt a hotovo, nikto jej nic neznizi, akurat ma specificke danove. Ona je speci kategoria. Dalsi tu maju akoze 15 hodin max a neofiko je to trosku viac. Ono su moznosti ako to spravit.
@anonym_76e8fd navyse ona je z ludi, co maju tak specificity job, ze pre nu nejake peniaze v tom mozno nehraju taku rolu, ako jej prinos v tej oblasti a kontakty. Ona nebola pani niekde za kasou, cize nevidim dovod preco by mala vzdat celozitone dielo, ona cestu nikomu nehata. Navyse ludi ako ona je mozno par kusov, tam sa mladi asi nehrnu.
Mnohi hovoria:neriesim dochodok,je to este daleko a urcite sa ho nedozijem.Ja hovorim a co ak ano?Co ak sa ho dozijete?Bude uz neskoro riesit peniaze.Preto hovorim ludia investujte uz detom a v patdesiatke mozte ist do dochodku a neriesit na stare kolena financie.Pri narodeni dat jednorazovy vklad 10 000 a potom do patdesiatky iba 100e mesacne,samozrejme obcas prehodnotit vklad vzhladom k inflacii a navysovat vklad .Po osemnastke si tam moze investovat sam.Ked oslavi 50 rokov moze mat cca 2mil.Namiesto predrazenych aut a drahych dovoleniek investujte.Doba bude zla.Ked za operacie raz budeme platit tisice,potom uz bude neskoro.
Tak ja si hlavne myslim, ze tu je celkovo praca chapana zle. Ako nieco, co potrebujeme robit len pre peniaze, nejake galeje a pod.
Plno ludi ostava v praci, ktora ich nenaplna alebo im nevyhovuje. Meni sa to s mladou generaciou Y, Z, alfa... To su tie staznosti starsich, ze nastupi absolvent a ma vyssi plat ako on - ano, lebo si vedel o neho poziadat alebo toho viac ovlada, napriklad technicky, lebo mobil ma v ruke od mala, prekvapenie 🤷🏻♀️ alebo ze ma mlady clovek skrateny uvazok, vraj co vysla - opat work life balance, co koho cudzieho do toho? 🤷🏻♀️ Ked chce, nech druhy robi aj 60 hodin tyzdenne, mna to zaujimat nemusi, ked chcem 30.
Alebo zmena prace kazde dva roky, no a? Mam ostat vo firme, v ktorej sa neposuvam? Preco?
Mat nastavenie, ze praca je nieco, cim si CHCEM vyplnat v zivote cas a dostat za to zaplatene tak, aby som pokryla svoje vydavky, je podla mna udrzatelny aj do staroby. Pokial clovek ochorenie a pracovat uz nemoze, ok, mame socialne davky a medzi nimi je aj davka dochodok. Ale ako uz bolo spomenute, ako 34 rocna pochybujem, ze taka davka mi o 40 rokov pokryje naklady na zivot, demografia a to, kolko ludi odvadza davky a kolko ich pobeha jednoducho nepusti 🤷🏻♀️
Mnohi hovoria:neriesim dochodok,je to este daleko a urcite sa ho nedozijem.Ja hovorim a co ak ano?Co ak sa ho dozijete?Bude uz neskoro riesit peniaze.Preto hovorim ludia investujte uz detom a v patdesiatke mozte ist do dochodku a neriesit na stare kolena financie.Pri narodeni dat jednorazovy vklad 10 000 a potom do patdesiatky iba 100e mesacne,samozrejme obcas prehodnotit vklad vzhladom k inflacii a navysovat vklad .Po osemnastke si tam moze investovat sam.Ked oslavi 50 rokov moze mat cca 2mil.Namiesto predrazenych aut a drahych dovoleniek investujte.Doba bude zla.Ked za operacie raz budeme platit tisice,potom uz bude neskoro.
@anonym_cef5b7 niekedy si clovek myslel ze investovanie je veda. a ozaj je to asi jedine, kde clovek dokaze nejak peniaze este prehodnocovat. zial situacia vo svete teraz nie je priazniva, uvidime ci nbude ekonomicka recesia ci ako sa to vola.
a to ci sa dozijeme dochodku, ja uz sa necudujem tym reciam a vies preco, lebo aj z mojho okolia umreli za poslene roky 40 rocni ludia :( ....a mne napisali ze 67 rokov vek do dochodku, no budem rada ak tolko este budem vobec zit. ale s tym investovanim pises spravne
@anonym_autor
PS plánuje zaviesť tzv.polynézsky dôchod.systém.
Veľmi efekt.riešenie.
Super perspektíva 🤣z práce už v truhle rovno na cintorín 😁
@anonym_autor
PS plánuje zaviesť tzv.polynézsky dôchod.systém.
Veľmi efekt.riešenie.
@anonym_2f6af2 to je aký prosím ťa? Pýtam sa chat gpt a nepozná, že vraj to je nejaký omyl
@anonym_2f6af2 to je aký prosím ťa? Pýtam sa chat gpt a nepozná, že vraj to je nejaký omyl
@anonym_4d6816
Komisia prikáže adeptovi na dôchodok vyliezť na palmu, skočí,prežije,dôchodok ešte nepotrebuje.
Skočí,neprežije,dôchodok už nepotrebuje.
Nuž tak to bude aj tu.
Super perspektíva 🤣z práce už v truhle rovno na cintorín 😁
No pri PS nás iná perspektíva nečaká.

@anonym_77606d kedy si isla?
@anonym_a38d03 59,5 ročna