Mala byť reakcia záchranára miernejšia?
Dobrý večer,nemôžem zaspať,tak premýšľam nad tým čoho som dnes bola svedkom. Bola som s rodičom na pohotovosti,bolo nás tak okolo 40 ľudí a bol tam aj jeden pán pravdepodobne s ležiacou manželkou na vozíku. Prišli záchranári aj s nejakým pacientom a do toho ten starý pán čo tam mal manželku na lehátku oslovil jedného toho záchranára že "Miško ahoj, pamätáš si ešte na mňa??" A ten záchranár mu odpovedal,že "dobrý deň,áno pamätám aj keď je tomu vyše 30 rokov a vy si pamätáte na to,aký ste bol koko a že som kôli vám vtedy aj odišiel z práce?"
Všetci sme tam ostali ticho, záchranári išli z pecientom dovnútra a tým to akože skončilo.
Aký máte na to názor?mal by byť každý zodpovedný za svoje konanie do konca života,alebo chovanie zdravotníka bolo neprimerané?
Ja mám napríklad tak babku. Ako deti sme k nej nemohli chodiť, lebo sme hluční, robíme bordel, chceme jesť atď. Povinné jazdy na záhrade. Veľa, veľa zla narobila v rodine. Teraz sme dospeli. S 20 ticho vnúčat ju nenavstevuje nikto. Je stará, a doslova na smrteľnej posteli. Hadame sa s rodičmi kvôli nej, lebo si prajú, aby sme ju chodili navštevovať s pravnucatami. Ale, ja som povedala,: ako žila tak aj zomrie.
@anonym_autor nie, reakcia nebola primeraná, zdravotník sa má vedieť chovať. Chápem ho , keby nebol službe že mu hento povie , ale v službe sa to nehodí...
@mandzula lenže mimo ho asi nestretol a starký si zbytočne rypol. Načo? Ak mu naozaj v minulosti ukrivdil, mohol sa aspoň tváriť, že sa nepoznajú a nie zbytočne vŕtať.
@nlk Na pode pracoviska to bolo v kazdom pripade absolutne nevhodne. Ked si predstavim, ze ja ako statny uradnik by som sa na niekom takto odbavila, a este pred inymi ludmi. Ubohe.
Tomu sa povie....karma je zdarma
@anonym_autor , zdravotník sa k pacientovi choval slušne, vulgárne sa vyjadril len k osobe v čakárni.
Nie zdravotník RZP/RLP nereagoval správne. Ak by nebol v práci, nebol vy v uniforme a v nemocnici, pri prevoze iného pacienta, ale niekde v súkromí, v civile - je to jeho reakcia, môže reagovať ako chce. Takáto reakcia v pracovnom čase, pri výkone práce, pri prevoze iného pacienta do zdrav. zariadenia nie je v poriadku a koleduje si o to, aby druhý krát prišiel o prácu. Majú pravidelné tréningy a facilitácie ako reagovať v rôznych situáciách.
@billy_jean tak prečo potom mudr ti oznamia určite veci takym spôsobom že to boli aj po rokoch alebo hodia také tzv. fakticke poznamky že si ich pamätáš aj po rokoch
nevieme aku službu mal zachranar za sebou , na rovinu ked sa v strese, stahany nie vždy sa spravame podla noriem a pravidiel
nevieme aky vlastne bol dôchodca , možno bol presne taky k.. že ine si ani nezaslužil
možno mu konečne povedal od srdca čo ho dlho tažilo ..
@anonym_autor nie nie, to slovo kkt si naozaj mohol odpusit, je mnoho slov ktorymi ho mohol nahradit..
V sukromi nech sa rozpravaju ako chcu, ale taketo nepatri na verejnost.
Uprimne, stojim za zachranarom. Takych zlodedkov ako ten pan je vo svete prilis vela.
Ja som takto reagovala na svoju triednu učiteľku z prvej triedy. Bola to jedna zákerná sviňa, ktorej najväčšiu radosť robilo ubližovať deťom, fyzicky aj slovne. V mojom ročníku sa to nedialo ale viem, že rok predomnou strčila hlavu do umývadla chlapcovi, ktorý si zabudol prezúvky. Normálne bola v umývadle napustená voda a ona mu tam strčila hlavu, a držala. Za prezúvky. V obľube mala tiež tzv. "Činelu", obojstrannú facku. Mala svojích obľúbencov a zvyšok mučila. Áno, prihovorila sa mi v obchode. Podala som jej ruku tak, že som ju pritiahla k sebe a do očí sa jej opýtala, ako je možné, že sa sviňa jedna za všetko ešte nesmaží v pekle. A je mi u prdele, čo si kto myslel.
Ja som takto reagovala na svoju triednu učiteľku z prvej triedy. Bola to jedna zákerná sviňa, ktorej najväčšiu radosť robilo ubližovať deťom, fyzicky aj slovne. V mojom ročníku sa to nedialo ale viem, že rok predomnou strčila hlavu do umývadla chlapcovi, ktorý si zabudol prezúvky. Normálne bola v umývadle napustená voda a ona mu tam strčila hlavu, a držala. Za prezúvky. V obľube mala tiež tzv. "Činelu", obojstrannú facku. Mala svojích obľúbencov a zvyšok mučila. Áno, prihovorila sa mi v obchode. Podala som jej ruku tak, že som ju pritiahla k sebe a do očí sa jej opýtala, ako je možné, že sa sviňa jedna za všetko ešte nesmaží v pekle. A je mi u prdele, čo si kto myslel.
@anonym_ed119d Vies co? Dobre si urobila. Keby ja mam taku sancu, tak urobim to iste, ale ta moja je uz urcity cas pod zemou.
Nebola to reakcia zachranara ale cloveka (civilistu). Okrem toho zrejme dufal ze mu vybavi rychle vysetrenie. A ked si ho pamatal a takto zareagoval, asi to bolo vazne. Poucenie - treba sa spravat k ludom slusne a nebyt k.k.t
Musieť v roku 1996 dať výpoveď v práci kvôli neznesiteľnému kolegovi alebo šéfovi a hľadať si prácu v tej dobe kedy bolo ťažké sa zamestnať muselo byť náročné a prežil ťažké chvíle, na to sa nezabúda.
Absolutne neprimerana reakcia...
Pan pozdravil a opytal sa,ze ci na neho pamata ...
Normalna otazka a nevidim na tom nic ,coby svedcilo o tom ,ze sa chcel vybavit napr prednostne ...
Ale autorka tam bola ..ona musi vediet ako ten pan oslovil ..ci normalne ako ked sa s niekym stretnem koho nevidim roky ,alebo v tom bola citit mozno nejaka nadradenost,či vyslovene sa dalo čakať,ze bude ziadat o prednosť. Mozno podla toho by sa vedela lepsie posudit ,reakcia zachranara ...takto len autorka musi vediet ,ci to bolo v poriadku ...
No za mna ..sa takto s ludmi nebavim ..pred druhymi
Ako by sme mohli súdiť či to bolo v poriadku, keď vôbec nevieme čo ten starý pán urobil? Možno ho v práci šikanoval a tak ma z toho zle spomienky. Keby sa mne niekto čo mi hnusne ublížil pred 30timi rokmi začal milo zaliecat, asi tiež nebudem milá ako cukrík ale pošlem ho do riti. Na hnusne zaobchádzanie sa nezabúda len kvôli rokom.
Inak na margo toho, mňa raz jeden bývalý zamestnávateľ obvinil z krádeže - hlboko sa ma dotkol, nie len že to nebola pravda, ale ešte si to aj dokázateľne vymysel kvôli poistke, urobil mi vtedy zo života peklo a pritom som bola úplne nevinná, navyše v naozaj ťažkej životnej situacii. To si píšte že keby sa ma teraz snažil osloviť milo,.či si ho pamätám, pošlem ho do riti.
V sukromi nech sa rozpravaju ako chcu, ale taketo nepatri na verejnost.
@anonym_bed76c zaujímavé že určitá časť našich politikov maju rovnaky ak nie aj horši slovnik a nejak im je to odpustene
Vulgarizmus neospravedlňujem. Nikdy. Keby už neviem čo urobil ten dedko,mohol to ten záchranár povedať bez neho. Vypovedá to o jeho inteligencii. A keď to bolo 30+,tak musel mať okolo 50,čo teda už by sa nejaké škrabanie vyžadovalo.
Ale robíme si ilúzie? Niektorí zdravotníci by si zaslúžili robiť psychotesty.

Co je medzi nimi je mi jedno ale zachranar profesional, zareagoval velmi nevhodne na to, ze to bolo na verejnosti, bol v sluzbe....stacilo povedat "nanestastie pamatam" ale toho kkta a pod. si v sluzbe fakt mohol odpustit.
Kde tu zasa vestice z MK prisli k tomu, ze sa pan chcel predbehnut a preto ho oslovil a podobne netusim. Ale vsak MK vie najlepsie...