Mali by sa drahé autá uprednostniť pred bývaním?
Čo si myslite ak ma rodina dve drahé auta - konkrétne elektro Mercedes v hodnote asi 100000€ a nové audi a6.. boli sme u známych nechať pohrať deti a tak.. bývajú síce v rodinnom dome novom ale je to dvojdom takže veľmi blízko sused.. len 4 izby čo je na dom podľa mňa tiež malo.. hlavne ked si človek domyslí tie auta mohli by bývať aj v centre BA
sused z ulice byva v starom panelakovom byte v bytovke bez vytahu a jazdi na Hummeri a je mi to sumafuk
Autá strácajú časom na hodnote, nehnuteľnosti naopak.Radsej investujem do byvania
@anonym_autor možno sú tie autá firemné, lebo potrebujú nejaké náklady na firmu, to býva častý dôvod na drahé autá, čo si všímam
Autá strácajú časom na hodnote, nehnuteľnosti naopak.Radsej investujem do byvania
@anonym_e99630 my inak tiez mame susedov, co byvaju v starom, sice prerobenom, ale predsa len starom, dome a tiez maju 2 auta v takej hodnote, ze kludne by si mohli dovolit nejaku vacsiu novostavbu niekde na lukrativnom mieste. Ale ich vec, my sme ini, radsej by som investovala do byvania ako do auta. Ale tak ludia su rozni, no.
Inac ludia, cudovali by ste sa, ze hodnota aut...je ovela mensia, ako si myslite a preto ste mnohy v omyle. S kludim auto co stoji 100K..tak ak kupia dvojrocne, jeho cena je aj polovicna. Ludia maju skoro vsetko na leasing, uver, pozicane, vymenene...vykšeftované. napriklad moj bratranec kupuje auta len drahe limuziny, ma super kontakt ...auta v hodnote 80 000€ co kupuje za 25 000€, fakt luxusne...ale hacik je v tom, ze tie auta...aj ked maju dva roky...maju milion kilometrov a vymeneny motor...v pidstate nik to nechce a preto su take lacne...takze hodnota aut je relativna
Inac ludia, cudovali by ste sa, ze hodnota aut...je ovela mensia, ako si myslite a preto ste mnohy v omyle. S kludim auto co stoji 100K..tak ak kupia dvojrocne, jeho cena je aj polovicna. Ludia maju skoro vsetko na leasing, uver, pozicane, vymenene...vykšeftované. napriklad moj bratranec kupuje auta len drahe limuziny, ma super kontakt ...auta v hodnote 80 000€ co kupuje za 25 000€, fakt luxusne...ale hacik je v tom, ze tie auta...aj ked maju dva roky...maju milion kilometrov a vymeneny motor...v pidstate nik to nechce a preto su take lacne...takze hodnota aut je relativna
@arek00 Dajú sa autá kúpiť aj za prijateľnú cenu alebo niekto má aj firemné auto a keď im zatiaľ stačí takéto bývanie, tak je to v poriadku, ja som tiež mala Audi staršie, keď som začína robiť po materskej, aby som rýchlejšie všetko obehala a bolo veľmi zachovalé na tú cenu, za akú sme ho kúpili.
@anonym_autor fakt uplni chudaci, byvat len v 4-izbovej novostavbe. Ja by som sa s nimi uz ani nerozpravala 🙈
Inak toto byvanie v radovej vystavbe nechapem ani ja,to clovek moze zostat rovno v byte.Za mna byvanie musi byt na prvom mieste az potom auta,ale niekomu nevadi,z sused pocuje kazdy prd.
Inak toto byvanie v radovej vystavbe nechapem ani ja,to clovek moze zostat rovno v byte.Za mna byvanie musi byt na prvom mieste az potom auta,ale niekomu nevadi,z sused pocuje kazdy prd.
@anonym_1c3ff5 má to svoje výhody... a dosť záleží na lokalite. Ak máš bývať v radovke na dedine, kde dávajú líšky dobrú noc a sú tam veľké pozemky pomaly zadarmo, tam chceš skôr súkromie a veľký pozemok a záhradu. Ale v meste, kde pozemky nie sú, alebo sú drahé, si rada aj za tú radovku a nie, nepočuješ každý susedov prd 😉
@anonym_1c3ff5 Ako tak pozorujem, tak teraz mladí nemajú veľmi záujem o práce v záhrade a tak im stačí aj dom v radovej výstavbe, hlavne ak je blízko pracoviska.
@anonym_1c3ff5 má to svoje výhody... a dosť záleží na lokalite. Ak máš bývať v radovke na dedine, kde dávajú líšky dobrú noc a sú tam veľké pozemky pomaly zadarmo, tam chceš skôr súkromie a veľký pozemok a záhradu. Ale v meste, kde pozemky nie sú, alebo sú drahé, si rada aj za tú radovku a nie, nepočuješ každý susedov prd 😉
@petronelag ja sadim,mame pozemok cca 950m2.Aj sliepky aj morky mam,tu na nasej ulici skoro este vsetci chovame co to.Na novej maju pozemky ledvo na jedno auto,trojmetrove betonove ploty.Rad radom domy ako jeden.
@tilly pozemky su dnes vsade drahe u nas predava jeden 500m2 a chce zan 100tis.🙄nikto pricetny mu to neda.Do ba 60km,mesto 30,lisky na zahrade😀.
@petronelag ja sadim,mame pozemok cca 950m2.Aj sliepky aj morky mam,tu na nasej ulici skoro este vsetci chovame co to.Na novej maju pozemky ledvo na jedno auto,trojmetrove betonove ploty.Rad radom domy ako jeden.
@tilly pozemky su dnes vsade drahe u nas predava jeden 500m2 a chce zan 100tis.🙄nikto pricetny mu to neda.Do ba 60km,mesto 30,lisky na zahrade😀.
@anonym_1c3ff5
u nás sa predal nedávno 400m2 za 400tis 😄. Ale predal sa, lebo tu pozemky skrátka nie sú.
Niektorí si myslia, že majú pozemky zo zlata a ono to tak aj neskôr bude. Len či to pán chce tak dlho predávať a možno sa zbadá.
Pises o nas? 😅 Vtipne ked sa o nas takto ludia bavia. Neviem co je koho do toho ako niekto iny zije. Si ako maklerka ktora nam predavala dom "to si kupujete dvojdom s vasim prijmom?". Tiez asi po predaji zalozila diskusiu na mk lebo nemohla zaspat.
Ludia maju rozne priirity. Zmier sa s tym a nechaj zit.
@anonym_1c3ff5
u nás sa predal nedávno 400m2 za 400tis 😄. Ale predal sa, lebo tu pozemky skrátka nie sú.
Niektorí si myslia, že majú pozemky zo zlata a ono to tak aj neskôr bude. Len či to pán chce tak dlho predávať a možno sa zbadá.
@tilly to je na psiu budu taky pozemok.Okolo nas predavali domy za ceny,ze som mala pocit,ze zijem v ba.Kazdy jeden musel spustit hodne vela aby tie stare domy co boli 15rokov prazdne predal.Jeden uz bol na zburanie chcel z to 150tis.predal za 70 a novy majitel to zvalil,keby aspon pozemok ale 700m2 dokopy aj co bolo pod domom.
@anonym_1c3ff5 ja bývam v radovke 15 minut od centra krajského mesta. Rada by som mala veľký dom s veľkým pozemkom ale to je cenovo úplne nereálne. Sme samostatná štvrť kde je málo áut, deti voľne behajú, ľudia si nechávajú bicykel pred domom a nikto im ho neukradne. Vnútri susedov absolútne nepočujem, čo sa s bytom nedá porovnať. Na dvore susedov počujem, ale to počujú aj naši, ktorí majú samostatný dom s veľkým dvorom. Na rozdiel od bytu mám aj dvor kde sa dieťa vyhrá v piesku, zapláva v bazéne a vyskáče na trampolíne. Ja varím a dieťa sa hrá vonku, ako je toto možné v byte? Muž veľa majstruje, čo by bolo v byte nemožné. Vôbec nie je dom v radovke to isté ako byt. Nie je to ideál ale je to dobrý kompromis.
@tilly to je na psiu budu taky pozemok.Okolo nas predavali domy za ceny,ze som mala pocit,ze zijem v ba.Kazdy jeden musel spustit hodne vela aby tie stare domy co boli 15rokov prazdne predal.Jeden uz bol na zburanie chcel z to 150tis.predal za 70 a novy majitel to zvalil,keby aspon pozemok ale 700m2 dokopy aj co bolo pod domom.
@anonym_1c3ff5 úplne stačí na život v meste taký pozemok 😉. My sme mali v satelite 10 árov a bola to otrava.
@anonym_autor elektro-auto za 100 000€ si kupi len cisty hlupak
Peniaze prisli aj odisli😉
Nemas im co zavidiet, ich vlastnu tupotu.
@anonym_89fc16 tupy je tvoj prispevok. Nech si kupia auto aj za 400 tisic. Co to teba trapi?
@anonym_1c3ff5 ja bývam v radovke 15 minut od centra krajského mesta. Rada by som mala veľký dom s veľkým pozemkom ale to je cenovo úplne nereálne. Sme samostatná štvrť kde je málo áut, deti voľne behajú, ľudia si nechávajú bicykel pred domom a nikto im ho neukradne. Vnútri susedov absolútne nepočujem, čo sa s bytom nedá porovnať. Na dvore susedov počujem, ale to počujú aj naši, ktorí majú samostatný dom s veľkým dvorom. Na rozdiel od bytu mám aj dvor kde sa dieťa vyhrá v piesku, zapláva v bazéne a vyskáče na trampolíne. Ja varím a dieťa sa hrá vonku, ako je toto možné v byte? Muž veľa majstruje, čo by bolo v byte nemožné. Vôbec nie je dom v radovke to isté ako byt. Nie je to ideál ale je to dobrý kompromis.
@anonym_395e67 my sme mali aj byt, aj samostatný dom, aj dvojdom a bývame v radovke. Vôbec mi nevadí, že je to radovka. Počujem maximálne psa, keď šteká, ale to počujem aj vonku, keďže väčšinou majú susedia psov vonku. Toto ma vôbec netrápi. A na pozemok sa nam zmestilo všetko to najnutnejšie, tak ani menší pozemok nevnimam negatívne.
Skôr parkovanie. Máme dvojgaráž, tam dve autá, ale tretie parkujeme pred domom na ulici. A niekedy je celkom zaujímavé vyjsť z tej garáže. Ja to ani neskúšam radšej 😄. Ale mám poruke MHD a do centra mesta sa dostanem za 40-50 minút aj pešo, keď neviem vytiahnuť auto z garáže.
Autom za 6 minút centrum. Za cca 5 minút (cez víkend) som v auparku, avione, Nivách, eurovei, poluse apod. Bicyklom do prírody to mám tiež za pár minút, tak nejaké to obmedzenie s parkovaním znesiem 😅.
U nás ešte zápchy moc nie sú, takže sa dá odtiaľto celkom pekne všade dostať.
@anonym_395e67 my sme mali aj byt, aj samostatný dom, aj dvojdom a bývame v radovke. Vôbec mi nevadí, že je to radovka. Počujem maximálne psa, keď šteká, ale to počujem aj vonku, keďže väčšinou majú susedia psov vonku. Toto ma vôbec netrápi. A na pozemok sa nam zmestilo všetko to najnutnejšie, tak ani menší pozemok nevnimam negatívne.
Skôr parkovanie. Máme dvojgaráž, tam dve autá, ale tretie parkujeme pred domom na ulici. A niekedy je celkom zaujímavé vyjsť z tej garáže. Ja to ani neskúšam radšej 😄. Ale mám poruke MHD a do centra mesta sa dostanem za 40-50 minút aj pešo, keď neviem vytiahnuť auto z garáže.
Autom za 6 minút centrum. Za cca 5 minút (cez víkend) som v auparku, avione, Nivách, eurovei, poluse apod. Bicyklom do prírody to mám tiež za pár minút, tak nejaké to obmedzenie s parkovaním znesiem 😅.
U nás ešte zápchy moc nie sú, takže sa dá odtiaľto celkom pekne všade dostať.
@tilly ja by som preferovala väčší dvor, lebo chcem chovať sliepky😆 inak mi to je úplne jedno. Súkromie sa dá urobiť a tým že je dvor malý tak do neho naozaj investujeme aby to pekne všetko zarástlo a mali sme takú našu oázu medzi domami.
@tilly ja by som preferovala väčší dvor, lebo chcem chovať sliepky😆 inak mi to je úplne jedno. Súkromie sa dá urobiť a tým že je dvor malý tak do neho naozaj investujeme aby to pekne všetko zarástlo a mali sme takú našu oázu medzi domami.
@anonym_395e67 jaj, tak to na malom pozemku asi nejde. Nesmrdi to?
@anonym_395e67 jaj, tak to na malom pozemku asi nejde. Nesmrdi to?
@tilly nemáme sliepky, iba píšem, že to je dôvod, prečo by som chcela väčší pozemok.
Chvilu som si myslela ze pises o nas 🤣 ja by som sa z nasho dvojdomu neodstahovala vyborne sa mi tu byva a tiez mame drahe auta v garazi tak co? To som si mala kupit octaviu aby som vlastne ladila s tym dvojdomom ci?
@anonym_fa8da4 mas si kupit take auto, aby ostatni boli spokojni! 🤌😂😅 Popripade si mas kupit inu nehnutelnost, lebo cudzim moze vadit, ze tvoje auta neladia k domu. 🤷♀️
@anonym_1c3ff5 úplne stačí na život v meste taký pozemok 😉. My sme mali v satelite 10 árov a bola to otrava.
@tilly na mesto to asi staci,my sme na dedine tam by mi bolo 500malo a ako som pisala my tu este chováme co to.Ja ked mam mat dom nech je aj poriadna zahrada,ale ja z takeho domu aj pochadzam tak je to hodne aj o zvyku.
@anonym_395e67 my mame garaz plnu naradia tiez.Muz je velmi sikovny,na nasu ulicu moc aut nechodi,my sme uz posledne domy a za nami je les.Dom s pozemkom si vela ludi dnes drzi a ked tak predavaju za take ceny,ze sa cloveku oci pretacaju.Ja som vdacna,ze sme kupovat nemuseli,len sme prerobili,opravali.Ako ja viem,ze ludia su rozni kademu vyhovuje ine,ale mne tie radovky pridu ako byty so zahradkou.
@anonym_1c3ff5 Ako tak pozorujem, tak teraz mladí nemajú veľmi záujem o práce v záhrade a tak im stačí aj dom v radovej výstavbe, hlavne ak je blízko pracoviska.
@petronelag ani si nemyslím.Prave mladí okolo mňa išli všetci do domov sadia, majú pre deti sliepky.Vela ľudí už, keď majú drahé pozemky tak ich využijú na vlastnú úrodu.Boli by hlúpi kupovať jahody za 4,5.Moja neter má 25 r a celé dni sú s deťmi v záhrade decká poznajú všetky druhy zeleniny, ovocia.Robia si zmrzlinu z ovocia, smoothie v obchode skoro nenakupujú okrem suchých potravín.Mladi ľudia viac dbajú o zdravie vyrábajú si svoje jogurty, kupujú mlieko z družstva, pečú si svoje chleby
@anonym_395e67 my mame garaz plnu naradia tiez.Muz je velmi sikovny,na nasu ulicu moc aut nechodi,my sme uz posledne domy a za nami je les.Dom s pozemkom si vela ludi dnes drzi a ked tak predavaju za take ceny,ze sa cloveku oci pretacaju.Ja som vdacna,ze sme kupovat nemuseli,len sme prerobili,opravali.Ako ja viem,ze ludia su rozni kademu vyhovuje ine,ale mne tie radovky pridu ako byty so zahradkou.
@anonym_1c3ff5 mne tiež vyhovuje iné. Ale v našom okolí by som za samostatne stojacu novostavbu s dostatočnou záhradou a garážou dala raz toľko ako za našu radovku. Aj staré domy sú tu šialene drahé a to nehovorím, čo by sme do nich museli vraziť. Ani novostavba bytu v meste nie je vôbec oveľa lacnejšia. (Píšem novostavba lebo porovnávam porovnateľné a my máme novostavbu) Nie som mestský typ, vyhovuje mi aspoň nejaky dvor, vnútri môže moje divoké dieťa lietať a dupať koľko chce a nemusím sa báť, že sa budú susedia sťažovať lebo nič nepočuť a mám benefit aspoň nejakeho dvora, kde vypustím dieťa. Bývala som aj v byte a pre mňa je to neporovnateľný rozdiel.
Pri najblizsej navsteve sa im zver, ze co ta trapi. Ze preco chudaci byvaju len v 4izb dome, ked maju take drahe auta? Urcite budu pozerat ako puk.
@anonym_e99630 nehnutelnosti uz davno stratili na hodnote, to len nenazraty slovaci za ne pytaju stale viac a viac, hlavne chore byty, uplne bez hodnoty, len hlupaci ich kupuju...

@anonym_autor aj keby to audi stalo 150.000 a dom 400, tak to stale na dom v centre BA nestaci ani trosku 🙂 🙂
A vies ako... v aute sa vyspis, v byte neodvezies 🙂 🙂