icon

Neprajnosť a povyšovanie sa Čechov voči Slovákom

19. feb 2026

V týchto dňoch počas OH to vnímam viac a sama neviem, prečo mi to nie je ĺahostajné. Neprišla som dodnes na dôvod, kde sa berie ich nadradenosť.Nepripadajú mi ani o mak lepší. Viem ,že na fb sa vyjadrujú skôr internetovo zraniteĺnejší ĺudia a urážky a komenty ako z osobitnej školy nájdem rovnako u slovákov. Vnímate to tak, že sa vyvyšujú, alebo sú tieto ich prejavy bežné len u spodiny-pupkatých ,upotených štamgastov s krígĺom v ruke a inteligentnejší obyvatelia nás berú ako normálnych ĺudí a nie ako ovcomrdov, drotárov a chamraď, čo jazdí na voze a vo dvore má latrínu?

anonym_9d4f0e
20. feb 2026
@yoxinka

@anonym_9d4f0e
Ja ťa nechcem sklamať, ale žijeme od leta v Česku a sú tak popredu, že nechápem. To tvoje “ekonomika im šlape” … to nie je iba taká okrajová somarina, to je VEEEEEEĽMI podstatná vec. Bola som u doktora a padla mi v obyčajnej poliklinike sánka. Ja som aj zastrčených českých dedinkách videla obrovský rozdiel oproti našim hladovým dolinám. To sa absolútne nedá porovnať. Slováci sa ľúbia utešovať, že Česi na tom nie sú až tak dobre …. nuž, SÚ.

@yoxinka nepociťujem žiadne sklamanie, moja mama aj svokra pochádzajú z Čiech, takže
máme tam rodinu z oboch strán… zdá sa, že Česi to vidia inak a aj ja, z hľadiska turistu, tiež.
Gratulujem, že ste si tak výrazne polepšili.

yoxinka
20. feb 2026
@anonym_9d4f0e

@yoxinka nepociťujem žiadne sklamanie, moja mama aj svokra pochádzajú z Čiech, takže
máme tam rodinu z oboch strán… zdá sa, že Česi to vidia inak a aj ja, z hľadiska turistu, tiež.
Gratulujem, že ste si tak výrazne polepšili.

@anonym_9d4f0e
Áno, Česi to vidia inak. Vkuse hundrú ako je to u nich na houno. Ja to už neriešim. Vypočujem si a myslím si svoje. Neriešim.

anonym_708517
20. feb 2026
@anonym_9d4f0e

@bykaterina no presne s týmto nesúhlasím, žiadne “o dosť “ som si nevšimla. A to, že Slováci sú hmotne založení a Česi intelektuálne tak takú blbosť som ešte asi ani nečitala.

@anonym_9d4f0e no to teda sú úplne inde. Stačí prejsť naše hranice a je to rozdiel tomu ver. Si asi prikladá a malo skúsenosti.
Tam vidíš staré ženy šoférovať čo ani u nás nie je bežné. Chodia do divadla, na koncerty,.. cestujú... Skús vo svete povedať že si zo Slovenska tak na teba kukaju ale keď povieš že si Čech alebo staršie ročníky cechoalovak tak ľudia vedia. Praha má mrte návštevníkov z celého sveta. Vedia tam predať aj ten náš blbý trdelník lepšie ako na Slovensku. My máme čo doháňať od bike chodníky sú tam od Moravy po cheb, hrady opravené... Skrátka sú inde.

mizoko
26. feb 2026
@bykaterina

tebe dobre prepina 😀 pozri si FB hokej.cz a uvidis ako nam praju a nazyvaju nas bratov.
nebud úzkoprsá čobolačka

@bykaterina vysvetli mi prosím to slovo čobolak. Vďaka. Inak mne ide na nervy keď začnú s tým,že sme debilni Maďari a máme sa vrátiť späť do Maďarska 😏🫣

domculik
26. feb 2026

@anonym_autor Nie, nevnimam to tak. Tak ako medzi Slovakmi, aj medzi Cechmi sa najdu aj mudri, prajni, aj hlupaci. Viackrat som videla velmi pekne prajne komentare Cechov ♥️🤗🙏.

dora281
26. feb 2026
@domculik

@anonym_autor Nie, nevnimam to tak. Tak ako medzi Slovakmi, aj medzi Cechmi sa najdu aj mudri, prajni, aj hlupaci. Viackrat som videla velmi pekne prajne komentare Cechov ♥️🤗🙏.

@domculik
Miloš Zeman sa o českom národe vyjadril v minulosti nasledovne:
+ Tretina obyvateľov tejto krajiny je slabá duchom. Každý siedmy je debilný alebo dementný alebo alkoholik. Zhruba polovica obyvateľov tejto krajiny má podpriemerný intelekt.
+ Novinárov je príliš veľa, mali by sa likvidovať.
+ Som arogantný a som na to hrdý.
+ Politika je predovšetkým boj proti blbosti, a to vrátane blbosti vlastnej.
+ Smrť abstinentom a vegetariánom!
Nie sme tak odlišní od bratov Čechov.
Naši hejslováci gardisti v minulosti spievali:
Rež a rúbaj dokrve, po tej českej kotrbe, pokiaľ Slovák na Slovensku pánom nebude...
Niektorí Česi nám to len vracajú....

dahliaa
26. feb 2026

Jsem Češka, žiju v Praze a v mém okolí Slováky nikdo nijak neřeší a ani se o nich nevyjadřuje hanlivě. 🤷🏻‍♀️ Já sama mám mezi nimi přátele. V Praze žije, pracuje, studuje dost Slováků. Občas nějakou maminku ze Slovenska potkám i u nás na hřištích s dětma. Většinou jenom blbci nebo hrdinové na internetu mají plnou pusu keců a je jedno jestli jste Slovák, Ukrajinec, Rus nebo třeba černoch. Kdokoli se trochu liší, tak je špatně (jako muslimka bych mohla napsat knihu). Někteří Češi si zatím asi nezvykli. Ale ti inteligentní kteří mají něco v hlavě tohle vůbec neřeší a je jim to jedno. ☺️ Z hlupáků bych si nic nedělala. 🙂

dora281
26. feb 2026
@dahliaa

Jsem Češka, žiju v Praze a v mém okolí Slováky nikdo nijak neřeší a ani se o nich nevyjadřuje hanlivě. 🤷🏻‍♀️ Já sama mám mezi nimi přátele. V Praze žije, pracuje, studuje dost Slováků. Občas nějakou maminku ze Slovenska potkám i u nás na hřištích s dětma. Většinou jenom blbci nebo hrdinové na internetu mají plnou pusu keců a je jedno jestli jste Slovák, Ukrajinec, Rus nebo třeba černoch. Kdokoli se trochu liší, tak je špatně (jako muslimka bych mohla napsat knihu). Někteří Češi si zatím asi nezvykli. Ale ti inteligentní kteří mají něco v hlavě tohle vůbec neřeší a je jim to jedno. ☺️ Z hlupáků bych si nic nedělala. 🙂

@dahliaa V lete minulého roku som rozprával s motorkármi z Čiech, ktorí zaparkovali svoje motorky a dávali si občerstvenie v záhradnej reštaurácií v našom meste. Zaujímal ma ich názor na jesenné minuloročné voľby do českého parlamentu. Ochotne mi odpovedali, že:
- voľby vyhrá Babiš, pretože dôchodcom zdvihá dôchodky, a oni ani netušia, že o čo im dôchodky zdvihne, obratom im to zoberie z iného vrecka, a mnohonásobne viac.
- mladomanželia z Čiech s malým dieťaťom mi na otázku o voľbách odpovedali, že ich politika nezaujíma, že to neriešia...
-starší českí turisti v meste mi na otázku odpovedali: Ať si politici trhnou ...
Takže mnohým Čechom je vlastne všetko jedno a neriešia ani Slovákov, ani Babiša ( Bureša). Šťastní to ľudia. Aj mnohým Slovákom je všetko jedno. Asi až tak zle sa tu nežije, podľa všetkého...

mizoko
26. feb 2026
@dora281

@dahliaa V lete minulého roku som rozprával s motorkármi z Čiech, ktorí zaparkovali svoje motorky a dávali si občerstvenie v záhradnej reštaurácií v našom meste. Zaujímal ma ich názor na jesenné minuloročné voľby do českého parlamentu. Ochotne mi odpovedali, že:
- voľby vyhrá Babiš, pretože dôchodcom zdvihá dôchodky, a oni ani netušia, že o čo im dôchodky zdvihne, obratom im to zoberie z iného vrecka, a mnohonásobne viac.
- mladomanželia z Čiech s malým dieťaťom mi na otázku o voľbách odpovedali, že ich politika nezaujíma, že to neriešia...
-starší českí turisti v meste mi na otázku odpovedali: Ať si politici trhnou ...
Takže mnohým Čechom je vlastne všetko jedno a neriešia ani Slovákov, ani Babiša ( Bureša). Šťastní to ľudia. Aj mnohým Slovákom je všetko jedno. Asi až tak zle sa tu nežije, podľa všetkého...

@dora281 tak Dahlia s jej názormi je prototyp "tolerancie" 🤣🤣🤣

dahliaa
26. feb 2026
@mizoko

@dora281 tak Dahlia s jej názormi je prototyp "tolerancie" 🤣🤣🤣

@mizoko Říká prolhaná lhářka...🤦🏻‍♀️

dahliaa
26. feb 2026
@dora281

@dora281 Je to tak... Spousta (zejména mladých) lidí politiku moc neřeší. A to, že si Babiše zvolili důchodci a sociálně slabší s vidinou, že jim zvýší dávky je pravda. Spousta z nich se pak divila, z jakých inteligentů seskládal vládu. Na to při volbách nemysleli (asi jim to ani nedošlo)...

dora281
26. feb 2026
@dahliaa

@dora281 Je to tak... Spousta (zejména mladých) lidí politiku moc neřeší. A to, že si Babiše zvolili důchodci a sociálně slabší s vidinou, že jim zvýší dávky je pravda. Spousta z nich se pak divila, z jakých inteligentů seskládal vládu. Na to při volbách nemysleli (asi jim to ani nedošlo)...

@dahliaa Aj na Slovensku chodí voliť cca 60% oprávnených voličov. Ostatným 40% - tám je to jedno. Hlas ľudu, hlas boží... Národ rozhodol vo voľbách, tak nech si to užije. Aj u nás, aj v Česku.

bykaterina
26. feb 2026
@mizoko

@bykaterina vysvetli mi prosím to slovo čobolak. Vďaka. Inak mne ide na nervy keď začnú s tým,že sme debilni Maďari a máme sa vrátiť späť do Maďarska 😏🫣

@mizoko Čobol[1][2] alebo čobolák[1][2] je české hanlivé pomenovanie (etnofaulizmus)[3] pre Slováka. Vzniklo pravdepodobne z výroku „Čo bolo, to bolo, terazky som majorom!“ majora Halušky, zvaného „Terazky“, zo satirického románu Černí baroni spisovateľa Miloslava Švandrlíka z roku 1969 (sfilmovaného v roku 1992).[4][2]

Ako my skrátka voláme Čechov pepici tak oni nás cobolaci. Nie je to nič hanlivé. Skrátka normálna rivalita Kao medzí mestami, okresmi... horným dolným mostom

bjnr
26. feb 2026

rozumiem, že tie slová pália...to, čo opisujete, však nie je len o internetových trolloch alebo o hokejovej rivalite...je to o hlbokom vnútornom nastavení, ktoré by sme mohli ,,pracovne" nazvať ,,hľadanie certifikátu na vlastnú hodnotu".....to, čo sa tu pravdepodobne aktivuje, je archetyp „my a oni“...keď cítime, že je napadnutá naša skupinová identita (národ, jazyk, pôvod), mozog to číta ako ohrozenie...nie logické, ale emocionálne...a vtedy sa zapína obrana: hnev, irónia, zovšeobecnenie...to je veľmi ľudské...všimnite si tú dynamiku..vy sa pýtate, či nás „inteligentní“ cudzinci (v tomto prípade zrejme česi) berú ako rovnocenných, alebo či sme pre nich len tou karikatúrou s latrínou na dvore...v momente, keď túto otázku položíte, odovzdávate im moc nad svojím sebaobrazom...váš vzorec je postavený na externom potvrdzovaní...akoby ste potrebovali, aby niekto „tam vonku“ (ideálne niekto vzdelaný a kultivovaný) oficiálne potvrdil, že nie ste „chamraď“...problém je, že kým túto pečiatku hľadáte, zostávate v pozícii niekoho, kto sa musí obhajovať a kto sa obhajuje, ten už vnútorne prehral...tie urážky o „ovcomrdoch“ by sa vás nedotkli, keby vo vašom vnútri nenašli pripravený „hák“, na ktorý sa môžu zavesiť...ten hák sa volá komplex menejcennosti..snažíte sa mentálne oddeliť „inteligentov“ od „upotených štamgastov“, aby ste sa upokojili, že elita vás rešpektuje...to je však slepá ulička...robíte presne to, čo vám prekáža na druhej strane...je to obranný mechanizmus: ak znížim ich, ochránim seba...lenže obrana nikdy neprináša pokoj...ba ďalšie napätie.pravdou je, že v každom národe je určité percento ľudí, ktorí si liečia svoje vlastné zlyhania tým, že niekoho onálepkujú ako nižšieho...robíme to aj my, slováci...prestaňte hľadať pravdu o sebe v cudzích projekciách...keď niekto povie, že jazdíte na voze, a vás to vytočí, podvedome sa pýtate: a čo ak majú pravdu v tom, že sme zaostalí? ..ak by vám niekto tvrdil, že máte zelenú pokožku a tykadlá, len by ste sa pousmiali, lebo viete, že je to nezmysel...tie urážky vás bolia len preto, že sa dotýkajú vašej vlastnej neistoty o tom, kam ako národ a ako jednotlivci patríme....skutočná autorita a sebavedomie nepotrebujú skúmať, čo si o nich myslí „spodina“ ani „elita“...skutočná autorita vie, že cudzie pohŕdanie hovorí o charaktere hovoriaceho, nie o kvalite adresáta...čiu pečiatku na svoju vlastnú hodnotu vlastne hľadáte v komentároch pod olympijským príspevkom a prečo vám váš vlastný súhlas so sebou samou nestačí? je možné, že vás na tom nebolí ich nadradenosť, ale váš vlastný skrytý pocit, že ako národ (alebo vy osobne) musíte stále niečo dokazovať? ...skúste nabudúce, keď narazíte na taký komentár, nesústrediť sa na obsah, ale na telesnú reakciu. kde to cítite? hrudník? žalúdok? čeľusť? a namiesto protiútoku si povedzte: aha, tu sa vo mne dotkli citlivého miesta...už len toto vedomé zastavenie znižuje emočnú nálož...druhá vec: obmedzte vedomé vystavovanie sa týmto podnetom...nie zo slabosti, ale z hygieny...mentálna strava je rovnako dôležitá ako fyzická...

mizoko
26. feb 2026
@bykaterina

@mizoko Čobol[1][2] alebo čobolák[1][2] je české hanlivé pomenovanie (etnofaulizmus)[3] pre Slováka. Vzniklo pravdepodobne z výroku „Čo bolo, to bolo, terazky som majorom!“ majora Halušky, zvaného „Terazky“, zo satirického románu Černí baroni spisovateľa Miloslava Švandrlíka z roku 1969 (sfilmovaného v roku 1992).[4][2]

Ako my skrátka voláme Čechov pepici tak oni nás cobolaci. Nie je to nič hanlivé. Skrátka normálna rivalita Kao medzí mestami, okresmi... horným dolným mostom

@bykaterina ja to neberiem osobné len som nevedela z čoho to vzniklo 😜 na východe voláme Čechov čehúni 😁🫣 sme si kvit 😅
Skôr by ma zaujímalo prečo niektorí menej inteligentné nadaní majú potrebu vymazavat Slovensko z mapy a hovoriť nám Maďarsko 😏 to už je myslené hanlivo

dora281
Autor odpoveď zmazal
bykaterina
26. feb 2026
@mizoko

@bykaterina ja to neberiem osobné len som nevedela z čoho to vzniklo 😜 na východe voláme Čechov čehúni 😁🫣 sme si kvit 😅
Skôr by ma zaujímalo prečo niektorí menej inteligentné nadaní majú potrebu vymazavat Slovensko z mapy a hovoriť nám Maďarsko 😏 to už je myslené hanlivo

@mizoko v živote som to nepočula a ani nezažila aby oni nás spajali s maďarmi. Myslíš že oni sú takí že by si pamätali Rakúsko urhorsko a tieto dejiny? Pochybujem to ani Slováci mnohí nepoznajú

dora281
26. feb 2026

@anonym_autor Za boľševika, za prezidenta Husáka, som si na Václaváku v Prahe chcel kúpiť v predajni Fotokino neďaleko sochy sv.Václava farebný 8 mm film do kamery. Vošiel som do obchodu s nádejou, že film dostanem kúpiť. Veď Praha, hlavné mesto, nie? Keď som predávačovi povedal, čo by som rád, tak povedal, že bohužiaľ taký film nemá v predajni. Keď som sa ho spýtal, či to je trvalý nedostatok, alebo či chýba v sortimente iba teraz, tak mi s neskrývanou radosťou a úškrnom odpovedal :
" Víte milej pane, vodgdy máme toho novýho prezidenta ( Husáka ), tak tady v Praze není nic k dostání .... Poďakoval som a pochopil som, že dotyčný pán Slovákov nemusí. Ale tiež si myslím, že hejslováci na Slovensku, ktrorí preskakujú vatry zvrchovanosti, sú takisto krátkozrakí a nevidia si na koniec nosa, pretože čo nie je naše, národné, slovenské, to nám naháňa hrôzu a strach. Sme národ ustráchaných pastierov a roľníkov. Vlastne sme nemali ani kráľa. Keby nie rakúsko-uhorska, tak sme dávno rozdelení medzi Poľsko a Maďarsko. Monarchia nám paradoxne zachránila našu národnú identitu. Aj keď sa ako národ neviem, čím máme dnes vlastne chváliť, na čo máme byť hrdí??

mizoko
26. feb 2026
@bykaterina

@mizoko v živote som to nepočula a ani nezažila aby oni nás spajali s maďarmi. Myslíš že oni sú takí že by si pamätali Rakúsko urhorsko a tieto dejiny? Pochybujem to ani Slováci mnohí nepoznajú

@bykaterina skús si pozrieť niekedy čo píšu ľudia na IG. Naozaj veľmi často tam píšu ( a netvrdím že sú takí všetci ani že týmto skatulkujem Čechov podľa týchto tupcov) že sme Maďari a máme sa vrátiť späť do Maďarska,že Slovensko neexistuje a nikdy neexistovalo,že je to Maďarsko a že ani jazyk nemáme vlastný ale obkopirovany od Čechov 🫣 ale ako píšem,to sú tí IG trollovia čo majú zjavne posrany život a takto sa ventiluju. Ale je tam aj dosť bežných ľudí,kt majú tiež nie pekne názory na Slovákov skrz politiku. Ale tým keď napíšeš,že majú rozlišovať čo je politika a čo bežní ľudia tak si dajú povedať.

mizoko
26. feb 2026
@bykaterina

@bykaterina a zase ty nepodcenuj ľudí. Na SK si samozrejme pamätáme pod aký celok sme patrili. A Česi to vedia tiež. Ak opäť narazím na takéto komenty sfotim ti to a pošlem. Nemám dôvod si vymýšľať ale zase ani vyhľadávať takéto debaty 😏

mizoko
26. feb 2026
@bykaterina

@bykaterina tiež ma to dosť udivilo že nás takto práve česi mazu z mapy a to dosť agresívne. Niektoré tie výroky sú fakt c z čiaru. Nazývajú nás zradcami,zapredancami,že nie sme ani samostatný národ ale nepodareni pocesteni Maďari a podobne. Niekedy mi to hlava neberie. Ale podľa týchto ľudí ja nesudim celý národ. Ono v takýchto komentoch sa ukazuje len tá tupota a nie bežný človek. S takým sa totiž dá debatovať a vysvetliť.

zmrzlinka8
26. feb 2026
@bykaterina

@bykaterina tak píšeš, že podla etymologickeho slovníka je čobol hanlivé pomenovanie a potom povieš, ze to nie je nič hanlivé? To si odporuje.

autor
27. feb 2026
@bjnr

rozumiem, že tie slová pália...to, čo opisujete, však nie je len o internetových trolloch alebo o hokejovej rivalite...je to o hlbokom vnútornom nastavení, ktoré by sme mohli ,,pracovne" nazvať ,,hľadanie certifikátu na vlastnú hodnotu".....to, čo sa tu pravdepodobne aktivuje, je archetyp „my a oni“...keď cítime, že je napadnutá naša skupinová identita (národ, jazyk, pôvod), mozog to číta ako ohrozenie...nie logické, ale emocionálne...a vtedy sa zapína obrana: hnev, irónia, zovšeobecnenie...to je veľmi ľudské...všimnite si tú dynamiku..vy sa pýtate, či nás „inteligentní“ cudzinci (v tomto prípade zrejme česi) berú ako rovnocenných, alebo či sme pre nich len tou karikatúrou s latrínou na dvore...v momente, keď túto otázku položíte, odovzdávate im moc nad svojím sebaobrazom...váš vzorec je postavený na externom potvrdzovaní...akoby ste potrebovali, aby niekto „tam vonku“ (ideálne niekto vzdelaný a kultivovaný) oficiálne potvrdil, že nie ste „chamraď“...problém je, že kým túto pečiatku hľadáte, zostávate v pozícii niekoho, kto sa musí obhajovať a kto sa obhajuje, ten už vnútorne prehral...tie urážky o „ovcomrdoch“ by sa vás nedotkli, keby vo vašom vnútri nenašli pripravený „hák“, na ktorý sa môžu zavesiť...ten hák sa volá komplex menejcennosti..snažíte sa mentálne oddeliť „inteligentov“ od „upotených štamgastov“, aby ste sa upokojili, že elita vás rešpektuje...to je však slepá ulička...robíte presne to, čo vám prekáža na druhej strane...je to obranný mechanizmus: ak znížim ich, ochránim seba...lenže obrana nikdy neprináša pokoj...ba ďalšie napätie.pravdou je, že v každom národe je určité percento ľudí, ktorí si liečia svoje vlastné zlyhania tým, že niekoho onálepkujú ako nižšieho...robíme to aj my, slováci...prestaňte hľadať pravdu o sebe v cudzích projekciách...keď niekto povie, že jazdíte na voze, a vás to vytočí, podvedome sa pýtate: a čo ak majú pravdu v tom, že sme zaostalí? ..ak by vám niekto tvrdil, že máte zelenú pokožku a tykadlá, len by ste sa pousmiali, lebo viete, že je to nezmysel...tie urážky vás bolia len preto, že sa dotýkajú vašej vlastnej neistoty o tom, kam ako národ a ako jednotlivci patríme....skutočná autorita a sebavedomie nepotrebujú skúmať, čo si o nich myslí „spodina“ ani „elita“...skutočná autorita vie, že cudzie pohŕdanie hovorí o charaktere hovoriaceho, nie o kvalite adresáta...čiu pečiatku na svoju vlastnú hodnotu vlastne hľadáte v komentároch pod olympijským príspevkom a prečo vám váš vlastný súhlas so sebou samou nestačí? je možné, že vás na tom nebolí ich nadradenosť, ale váš vlastný skrytý pocit, že ako národ (alebo vy osobne) musíte stále niečo dokazovať? ...skúste nabudúce, keď narazíte na taký komentár, nesústrediť sa na obsah, ale na telesnú reakciu. kde to cítite? hrudník? žalúdok? čeľusť? a namiesto protiútoku si povedzte: aha, tu sa vo mne dotkli citlivého miesta...už len toto vedomé zastavenie znižuje emočnú nálož...druhá vec: obmedzte vedomé vystavovanie sa týmto podnetom...nie zo slabosti, ale z hygieny...mentálna strava je rovnako dôležitá ako fyzická...

@bjnr Ďakujem, už rozumiem, prečo sa ma to dotklo a vlastne prečo tak často slová druhých beriem osobne.❤

dahliaa
27. feb 2026
@bykaterina

@bykaterina Taky jsem nikdy mezi Čechy neslyšela, že by Slováky označovali za Maďary. 🙄

mizoko
27. feb 2026
@bykaterina

@bykaterina nejakým záhadným spôsobom sa nedajú odoslať fotky 😅 až to nabehne pošlem ti pár prtscr 😌

mizoko
27. feb 2026
@bykaterina

@bykaterina ešte je možnosť poslať ti ich do správy. Ale sú fakt vulgárne,aj keď som ich trochu zretusovala 😅 toto fakt nie je niečo čo chces poslať niekomu 🫣😌

katrinka8
27. feb 2026
@rozculena

@katrinka8 podľa mňa to je na základe filmu Černí baroni
Čo bolo,to bolo...terazky som majorom🙂

@rozculena - ďakujem za vysvetlenie

katrinka8
27. feb 2026
@zmrzlinka8

@katrinka8 Čobol je pejoratívne pomenovanie namiesto Slovák. Odvodené od toho, ze asi často opakujeme slová čo bol, čo bolo atd

@zmrzlinka8 - ďakujem za vysvetlenie, no to by mi ozaj nenapadlo 😀

dora281
27. feb 2026
@bjnr

@bjnr Ja som sa ťa to asi už vypytoval, podľa mňa by si mohla písať do odborných časopisov. Akú školu máš? Psychológiu, filozófiu? Si dobrá, iba sa z vlastnej skúsenosti obávam, že ľudia tu dlhé pojednania nečítajú. Niet času, keď na sporáku kypí polievka alebo deťuše treba prebaliť. Ja ale čas mám, prečítal som celé. Nedaj sa odradiť. Pekný deň.

dahliaa
27. feb 2026
@katrinka8

@zmrzlinka8 - ďakujem za vysvetlenie, no to by mi ozaj nenapadlo 😀

@katrinka8 Tenhle výraz jsem také zaslechla. A nebo potom ještě hanlivé označení pro vaši vlajku. 🤦🏻‍♀️ Ale tohle dělají jen hlupáci.