icon

Prečo sa matky s deťmi pohybujú na cyklochodníkoch?

Dnes o 07:53

Ešte raz vás uvidím prechádzať sa deťmi a kočármi po cyklochodníkoch, tak vám to decko bez pardonu zramujem s bicyklom, už na to fakt nemám nervy, nepoznáte značky alebo vám nestačí chodník?

abbey1
Dnes o 08:28

Ja mam tie nervy, keď ľudia chodia naopak. Pešo po cyklotraae, na bicykli po chodníkoch pre peších. Úplne top sú nadupaní cyklisti v cyklo oblečení, prilba na hlave, k tomu zodpovedajúca rýchlosť a valia sa po chodníku. To by som vraždila. Pochopím, kedvradualnide pomaličky malé dieťa na bicykliku, alebo naopak starý človek.
A naopak, keď sa vyhýbam ľuďom, ideálne i so psami na cyklotrase. Nemilosrdne by som rozdávala pokuty.

anonym_b5d972
Dnes o 08:30

@anonym_autor iba narušený človek toto napíše. Chápem že vám to vadí , ale vyhrážať sa smrťou je cez

patrike
Dnes o 08:31

Nezabudaj, v akej krajine zijes. Toto nie je Rakusko alebo Nemecko, kde ked zasahujes 1 cm do cyklochodnika, vycengaju ta a naucis sa nemecke nadavky. Tiez opacne, raz som chcel urobit fotku nejakej mestskej veze, tak som siel na bezny chodnik a presiel po dalsie krizovanie s cyklochodnikom na bajku. Hned ma upozornili, ze nech to nerobim , lebo 50 eur pokuta.
Tu je Balkan, sice mas nieco v zakone, ale nik to nevymaha, ani sa to neriesi.

miusa00
Dnes o 08:31

Tiez suhlasim, ze je to napisane drsne, ale niekto chce podavat aj nejake sportove vykony, ci uz bicykel alebo beh a ked sa ludia rozpravaju/chodia cez cely cyklochodnik/behaju tam deti, tak je to nebezpecne. Rovnako ako auta, ani chodci si neuvedomuju, ze na bicykli sa da dosiahnut rychlost aj 40-50km/h

anonym_37ea32
Dnes o 08:34
@anonym_autor

@anonym_ea080d áno, to je veľmi vtipné. Si potom vypýtam odškodné od tej matky

@anonym_autor Bože, ty si trápna. Tu si drsná ako šmirgeľ a osobne sa im ešte pozdravíš, čo? Prečo svoj výlev nesmeruješ na matky priamo na mieste? Ja chodím po cyklotrasách. Jedno dieťa je na bicykli, druhé veziem v kočíku. Chodíme tak, aby sme nikoho neobmedzovali. A kebyže sa pri mne zastaví dramatická koza ako ty, vysmejem ju. A ak by si mi náročky zramovala dieťa, odškodné bude to posledné na čo si zmyslíš.

patrike
Dnes o 08:40
@miusa00

Tiez suhlasim, ze je to napisane drsne, ale niekto chce podavat aj nejake sportove vykony, ci uz bicykel alebo beh a ked sa ludia rozpravaju/chodia cez cely cyklochodnik/behaju tam deti, tak je to nebezpecne. Rovnako ako auta, ani chodci si neuvedomuju, ze na bicykli sa da dosiahnut rychlost aj 40-50km/h

@miusa00 Bezci nepatria na cyklochodnik.

autor
Dnes o 08:41
@anonym_37ea32

@anonym_autor Bože, ty si trápna. Tu si drsná ako šmirgeľ a osobne sa im ešte pozdravíš, čo? Prečo svoj výlev nesmeruješ na matky priamo na mieste? Ja chodím po cyklotrasách. Jedno dieťa je na bicykli, druhé veziem v kočíku. Chodíme tak, aby sme nikoho neobmedzovali. A kebyže sa pri mne zastaví dramatická koza ako ty, vysmejem ju. A ak by si mi náročky zramovala dieťa, odškodné bude to posledné na čo si zmyslíš.

@anonym_37ea32 Jasné, ešte sa im aj pokloním. Ale veď ďalej ohrozuj svoje dieťa, ktoré sa pomaly motá po cyklochodníku. Vieš o tom, že malé dieťa na bicykli môže jazdiť po chodníku?

zuzitko74
Dnes o 08:44
@anonym_autor

@zuzitko74 tak isto naopak, kým budú chodci a hlavne matere s deťmi chodiť po cyklotrasách, tak tiež nemajú morálne právo nadávať na cyklistov na chodníkoch

Ja na nikoho nenadávam, nemám takú potrebu, len konštatujem problém, ktorý je, žiaľ obojstranný. Ty ako cyklistka sa na to dívaš zo svojho uhla pohľadu, chodec sa na to díva zo svojho uhla pohľadu. Riešením nie je nadávať jeden na druhého (a už vôbec nie vyhrážať sa), ale začať od seba. Pravdou však je, že väčšina cyklistov (nikde netvrdím, že aj ty) veľmi rada pláva vo všetkých "rybníčkoch" (chodníky, cyklotrasy, cesty), ktoré im príležitosť ponúkne a potom sami majú v tých pravidlách zjavne úplný zmätok, alebo ak ich aj poznajú, tak sa ich nenamáhajú dodržiavať.

anonym_ea080d
Dnes o 08:44

Neverim ani tejto téme, že je real
Ale niekto kto zas zo zien chce urobiť psychoticke s pms
Fake

anjelicek26
Dnes o 08:46

Ked ides takou rychlostou, ze nevies pribrzdit, si na vine aj tak ty... mas predvidat, deti robia nepredvidatelne pohyby a aj keby matka pozera a ide po chodniku vedla, kedykolvek vie vbehnut na cestu pre bike, takze chod POMALY. Ked chces ist ako zavodny pretekar, tak pekne po ceste. Toto je vsetko o komunikacii, zastav, mamicku oslov, vysvetli, aky chodnik to je, ze riskuje a je to nebezpecne a chod dalej. Mas dost velku sancu, ze sa uvedomi... pindat po nete nepomoze...

alenka58
Dnes o 08:48

vieme že vyhlášky a zákony, ale základné čo nám chýba je ohľaduplnosť a ľudskosť

anonym_37ea32
Dnes o 08:51
@anonym_autor

@anonym_37ea32 Jasné, ešte sa im aj pokloním. Ale veď ďalej ohrozuj svoje dieťa, ktoré sa pomaly motá po cyklochodníku. Vieš o tom, že malé dieťa na bicykli môže jazdiť po chodníku?

@anonym_autor Raz natrafíš na takú "mater", ktorá ti to vysvetlí jednoducho, neboj sa. A ja ti to aj prajem, pretože toto tvoje psychopatické vyjadrovanie je cez. Ale podľa mňa si takto drsná len tu, priamo sa bojíš otvoriť ústa zo strachu, že po nich dostaneš.

earlgrey
Dnes o 08:54
@anjelicek26

Ked ides takou rychlostou, ze nevies pribrzdit, si na vine aj tak ty... mas predvidat, deti robia nepredvidatelne pohyby a aj keby matka pozera a ide po chodniku vedla, kedykolvek vie vbehnut na cestu pre bike, takze chod POMALY. Ked chces ist ako zavodny pretekar, tak pekne po ceste. Toto je vsetko o komunikacii, zastav, mamicku oslov, vysvetli, aky chodnik to je, ze riskuje a je to nebezpecne a chod dalej. Mas dost velku sancu, ze sa uvedomi... pindat po nete nepomoze...

@anjelicek26 Má dosť veľkú šancu, že dostane vynadané 🤣 lebo ľudskosť sa už z tohto sveta vytratila

autor
Dnes o 08:56
@anonym_37ea32

@anonym_autor Raz natrafíš na takú "mater", ktorá ti to vysvetlí jednoducho, neboj sa. A ja ti to aj prajem, pretože toto tvoje psychopatické vyjadrovanie je cez. Ale podľa mňa si takto drsná len tu, priamo sa bojíš otvoriť ústa zo strachu, že po nich dostaneš.

@anonym_37ea32 neboj, povedala som svoje aj tej matke. Neviem pre čo máš pocit, že mám strach z matiek s deťmi 😂

anjelicek26
Dnes o 08:59
@earlgrey

@anjelicek26 Má dosť veľkú šancu, že dostane vynadané 🤣 lebo ľudskosť sa už z tohto sveta vytratila

@earlgrey to je tak pri vsetkom, tak bud pribrzdim, obijdem im a poviem, ze dnes svet zachranovat nejdem 😂 Alebo to skusim, ked ma to stve 😂

earlgrey
Dnes o 09:00
@anjelicek26

@earlgrey to je tak pri vsetkom, tak bud pribrzdim, obijdem im a poviem, ze dnes svet zachranovat nejdem 😂 Alebo to skusim, ked ma to stve 😂

@anjelicek26 Asi tak nejako 😁

anonym_37ea32
Dnes o 09:02
@anonym_autor

@anonym_37ea32 neboj, povedala som svoje aj tej matke. Neviem pre čo máš pocit, že mám strach z matiek s deťmi 😂

@anonym_autor Jasné, to ti tak verím. Ak by si povedala svoje tej matke, nemala by si potrebu písať ešte sem.

biba_18
Dnes o 09:02

som na strane autorky. matky s deťmi a kočiarmi tam nemajú čo robiť. iba matka čo totálne na hlavu vedome ohrozuje svoje deti...
prečo s nimi nejde na cestu? veď to je to isté ...

biba_18
Dnes o 09:04
@anonym_37ea32

@anonym_37ea32 ty ako zistíš že to niekto urobil náročky? (to len taká otázka pomimo)

earlgrey
Dnes o 09:05

Ja som dlhé roky žila v UK, kde sa chodí po opačnej strane, keď som sa vrátila na Slovensko, úprimne, mala som s tým problém. Až raz ma v parku upozornil milý starší pán. On to poňal trocha humorne - povedal mi, že ak mám vodičský preukaz, mala by som ho vrátiť. Najprv som nechápala ale potom sa ma spýtal, či ja - matka s malým dieťaťom takto vedome učím svoje dieťa, že sa chodí po ľavej strane, vtedy mi doplo aj som sa hanbila, ospravednila som sa, vysvetlila, že môj mozog je ešte stále mimo SR, zasmiali sme sa ale od vtedy som si dávala veľký pozor, hlavne kvôli dieťaťu, aby som vážne dieťa nenaučila, že sa chodí po ľavej strane. Čiže ja také upozornenie beriem pozitívne 🤷‍♀️

anonym_e32698
Dnes o 09:08

V zivote by som neohrozila seba ani dieťa a už vobec nie cyklistu na ich cyklochodnikoch .. len blb sa ide prechadzat po cyklochodníku 🫣🫣🫣 tak isto, ani cyklista nemá, čo robiť na chodníku, ktorí je pre chodcov

anonym_37ea32
Dnes o 09:13
@biba_18

@anonym_37ea32 ty ako zistíš že to niekto urobil náročky? (to len taká otázka pomimo)

@biba_18 Každý má vedieť prispôsobiť rýchlosť jazdi tak, aby v prípade nečakanej prekážky, dokázal včas zabrzdiť. A to cyklista, kolobežkár, auto, chodec a aj "mater s kočíkom". Ak vidím, že som vidieť z diaľky, dám sa nabok a takýto exemplár ako autorka zámerne nebrzdí, predpokladám, že to robí náročky, aby mi ukázala kto je v práve. Autorka bude zrejme z kategórie: Ja som cyklista, kto je viac. A veľmi jej prajem, aby raz stretla podobne arogantného človeka ako je ona. Jej riešenie je podobne hlúpe ako keď ja ako chodec, zhodím z bicykla starú pani čo sa premáva po chodníku. Ale by na mňa pozerali kebyže ešte pýtam odškodné.

tiezjedna
Dnes o 09:14
@anonym_autor

@anonym_ea080d áno, to je veľmi vtipné. Si potom vypýtam odškodné od tej matky

@anonym_autor ty si úplná studnica múdrosti... Keď budeš smrdieť v lochu za ublíženie na zdraví alebo niečo horšie, môžeš si pýtať tak maximálne číslo na lepšieho advokáta🙄

miusa00
Dnes o 09:14
@patrike

@miusa00 Bezci nepatria na cyklochodnik.

@patrike ale urcite mi vadia menej predvidatelni sportovci na cyklochodniku ako mepredvidatelni ti, ktori si neuvedomuju, co im tam hrozi a hodia sa pod kolesa, zastavia v strede atd

miusa00
Dnes o 09:16
@anjelicek26

@anjelicek26 preco by mali ist cysklisti na CYKLOchodniku pomaly? A preco by sa mali nechat ohrozovat autami, ked maju cyklochodniky? Co aj tak robit musime, lebo cyklochodnikov je malo.

autor
Dnes o 09:19
@tiezjedna

@anonym_autor ty si úplná studnica múdrosti... Keď budeš smrdieť v lochu za ublíženie na zdraví alebo niečo horšie, môžeš si pýtať tak maximálne číslo na lepšieho advokáta🙄

@tiezjedna tak si predstav situáciu. Ideš autom po ceste, po kraji ide matka matka s kočíkom a chodiacim dieťaťom, síce spomalíš, ale dieťa ti skočí pod kolesá a zrazíš ho. Tiež si priznáš chybu a budeš s radosťou hniť v lochu?

anonym_1e00b4
Dnes o 09:19
@anjelicek26

@anjelicek26 no ale CYKLOchodník je cyklochodník. tam fakt nemajú čo robiť kočiariky a detičky, to nič v zlom. rovnako ako ja, vodič, nemienim zastavovať pred priechodom v prípade, keď vidím, že ide cyklista po chodníku a na tom bicykli (bez zostúpenia) mieni prejsť cez priechod. bohužiaľ, ja nebrzdím. už veľakrát museli zabrzdiť a zleteli z bicykla. vyhláška hovorí jasne. má zísť z bicykla a viesť ho po priechode popri sebe.

biba_18
Dnes o 09:20
@anonym_37ea32

@biba_18 Každý má vedieť prispôsobiť rýchlosť jazdi tak, aby v prípade nečakanej prekážky, dokázal včas zabrzdiť. A to cyklista, kolobežkár, auto, chodec a aj "mater s kočíkom". Ak vidím, že som vidieť z diaľky, dám sa nabok a takýto exemplár ako autorka zámerne nebrzdí, predpokladám, že to robí náročky, aby mi ukázala kto je v práve. Autorka bude zrejme z kategórie: Ja som cyklista, kto je viac. A veľmi jej prajem, aby raz stretla podobne arogantného človeka ako je ona. Jej riešenie je podobne hlúpe ako keď ja ako chodec, zhodím z bicykla starú pani čo sa premáva po chodníku. Ale by na mňa pozerali kebyže ešte pýtam odškodné.

@anonym_37ea32 ako vieš že nebrzdí ak ti ide odzadu napr ... a resp. aj keď pribrzdí, kedy je to pre teba už dostatočné pribrzdenie. má zastať?
a btw, nerieš ju, to jej vyjadrenie nemôžeš brať vážne, píše v emóciách a predpokladám že nemá v úmysle rámovať akékoľvek dieťa
na rozdiel od teba, ty píšeš bez tlaku emócií - a napriek tomu tvrdíš že sa budeš naďalej správať nebezpečne 😒

tiezjedna
Dnes o 09:25
@anonym_autor

@tiezjedna tak si predstav situáciu. Ideš autom po ceste, po kraji ide matka matka s kočíkom a chodiacim dieťaťom, síce spomalíš, ale dieťa ti skočí pod kolesá a zrazíš ho. Tiež si priznáš chybu a budeš s radosťou hniť v lochu?

@anonym_autor nekomentovala som podstatu tvojho úvodného príspevku, ale tvoj následný komentár, kde hovoríš, že cielene a vedome "zramuješ" dieťa. Sa zamysli.

miusa00
Dnes o 09:26

Kedze sa povazujem za tolerantneho cloveka, tak ked tam vidim male dieta tak pribrzdim a ratam s tym, ze sa moze zachovat nepredvidatelne, ale ked sa naopak chodci/mamicky nechovaju tolerantne, tak potom to nahneva