icon

Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?

15. jan 2026

Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?

alenka58
15. jan 2026
@anonym_autor

Mnoho rodín sa rozpadne keď sa narodí postihnuté dieťa, nie som ani prvý a ani posledný . Odchádzame kvôli milenkám , nezvládame život v rodine a napriek tomu si mnohí založia ďalšie rodiny . O tom že sa nám narodí postihnuté dieťa sme nevedeli , všetko bolo v poriadku, aj testy aj ultrazvuky . Chcel som zdravého syna, chcel som potom začať znova a chlapca dať do ústavu ale manželka nechcela ani za svet, bolo kvôli tomu veľmi veľa hádok , nedorozumení až som sa zbalil a odišiel som . Peniaze som však vždy posielal . Ako bolo ženy ktorým to nevadilo , len to zas neboli až také ženy s ktorými by som si chcel založiť rodinu , no a táto jedna, z tej som bol zas ja doslovne paf a tá ma zas poslala do pečka.

@anonym_autor a čo keď sa ti znovu narodí dieťa s postihnutím znova odídeš? veď ty nie si opora v rodine ale prekážka tak sa nečuduj, moja priateľka má dieťa s downovým syndrómom dievčatko tohto času úspešné, ale starali sa oňho obaja a veľmi to vidieť, píšeš je syn pokročil, keby si nebol zbabelý ale pomohol mu tak by bol na tom ešte lepšie, tieto deti dokážu samostatne žiť a bývajú aj úspešné ale to závisí aj od rodičov, posielať alimenty je to najjednoduchšie, dúfam že posielaš vysoké alimenty keďže si sa úplne odstrihol, si úbohý pochybujem že by ťa nejaká baba chcela

anonym_5f74de
15. jan 2026

@anonym_autor a Tebe je tak strasne tazke pochopit, ze ani kazda zena nie je stavana vychovavat postihnute dieta? My zeny toto vnimame ako podpasovku, lebo to dieta nie je "vec", ktoru odlozis, je to polovica z Teba a polovica zo zeny. Ty si ako podporil svoju zenu v tom tazkom obdobi? No nijak, len sebecky si sa zdekoval.
Ty nechapes, ze ta zena nerobi rozdiel, proste citi lasku k svojmu dietatu, nech je akekolvek a Ty si ho odsudil, hnusilo sa Ti. Kebyze ho date do ustavu, tak co? Idylka? Zena by Ti to nikdy neodpustila a aj tak by ste sa rozviedli. Ci myslis, ze ona by by to dieta odlozila a spokojne si s Tebou zila v idylickom manzelstve? Fakt? Znicilo by ju to viac, nez vychovavat taketo dieta. Osobne som to nezazila, ale skusam sa do toho vcitit a tak, ako by som nedokazala ist na potrat, tak by som nedokazala odlozit postihnute dieta. Su tam vynimky, keby mi to zdravotny stav nedovolil alebo dieta by malo taky hendikep, ze by bolo nebezpecne pre mna, okolie, keby som to nezvladala, tak by som to asi prehodnotila. Ale srdce by mi trhalo na kusy...

anonym_85010f
15. jan 2026

Zeny ja to nechapem, naco krmite trolla? "Autor" tvrdi, ze o DS pocas tehotenstva nevedeli, ale ved to v dnesnej dobe ani nie je mozne...Tripple testy su standard, to iste NT ultrazvuk na konci 1.trimestra, potom aj morfologicky v druhom...ako mohli nevediet? Vymyslena tema.

rachel36a
15. jan 2026
@anonym_85010f

Zeny ja to nechapem, naco krmite trolla? "Autor" tvrdi, ze o DS pocas tehotenstva nevedeli, ale ved to v dnesnej dobe ani nie je mozne...Tripple testy su standard, to iste NT ultrazvuk na konci 1.trimestra, potom aj morfologicky v druhom...ako mohli nevediet? Vymyslena tema.

@anonym_85010f ale je to mozne...ja mam kamarátku, ma dcerku s DS ...Triple testy boli negatívne...na sone sa nepotvrdil down...dieta bolo zle otočené, nebolo dobre vidieť tvar...nic nenaznacovalo tomu...sok po narodení bol obrovský....dievčatko je super...robi im radosť...
Ja mam napríklad syna s razstepom, mu sme to vedeli od 30tt...ale i náš v organizácii je kopa rodín kde sa razstep nepotvrdil počas prenaralneho vývinu, takže prekvapenie po pôrode...

lilinka76
15. jan 2026
@anonym_autor

Dobre dámy , ja tu končím .

@anonym_autor Takú "nakladačku" si nečakal, však?

petamich
15. jan 2026

@anonym_autor a to je pre teba take tazke pochopit, ze ziadna zena so zdravym rozumom, ktora toto o tebe vie, si s tebou nezalozi rodinu? co v pripade, ak ak by vase spolocne dieta malo tiez nejaky problem? ved uz dopredu vie, ze sa na nu vykasles....

mandzula
15. jan 2026
@lilinka76

@anonym_autor Takú "nakladačku" si nečakal, však?

@lilinka76 Asi cakal, ze sa mu budu hrnut fotky nahych zenskych tiel chtivych po chlapovi, ktory ich posle do ustavu, ked sa im, nedajboze, nieco stane.

mamatroch
15. jan 2026

@anonym_autor uprimne, cim si na nu podla Teba urobil dobry dojem?
- ze si sa vykaslal na svojho syna, ktory Ta potreboval, aby mohol napredovat?
- ze si opustil zenu, ktorej si slubival, ze s nou zostanes "v dobrom i zlom, v zdravi i v chorobe, v stasti i nestasti"? a ze si ju opustil prave v obdobi, kedy Ta najviac potrebovala?

co od Teba akoze moze tato Tvoja nova nadej cakat?
ze budes vyuzivat jej spolocnost, telo, oporu a radost... kym bude podla Tvojich predstav? a ze ked bude zle (lebo ano, aj ona moze ochoriet, zostat na voziku po nehode, porodit dietatko s narocnejsimi potrebami... moze pribrat, zmenit sa - lebo ano, zeny sa prezitymi situaciami vyvijaju a tym aj menia; nie sme dekoracia na policke, ale zive bytosti). a potom co, ked sa zivot zvrtne a uz nebude zivot alebo tato zena podla Tvojich romantickych predstav? odkopnes ju a pojdes o dom dalej s vyrazom neviniatka nepochopeneho?
lebo Ty nielenze si opustil svojho syna a jeho mamu, Ty doteraz nemas o neho zaujem.

aj moj otec sa o nas po rozvode nezaujimal, boli sme dve deti, nasiel si neskor druhu manzelku, mal s nou dieta... a vies ako dopadol? toto dieta mu v 16 spachalo samovrazdu, 2. manzelka od neho odisla... mal dve manzelky, tri deti a nakoniec zomrel sam vo vianocnom obdobi a nikomu ani nechybal, az susedia po niekolkych dnoch zalarmovali policiu, ze ho niekolko dni nevideli. pochovany na naklady mesta, rozpraseny kdesi na akejsi luke. a na druhom konci republiky dve deti, co vyrastali cely zivot bez otca, napriek tomu, ze dlhe roky zil v tom istom meste, cca. 1 km od nas...

lentilka209
15. jan 2026

Zeny, mozno ani vas muz by to nezvladol ...len o tom neviete, lebo máte zdrave deti a púšťate sa tu bezhlavo do autora ako osi.

viestta
15. jan 2026
@mandzula

@lilinka76 Asi cakal, ze sa mu budu hrnut fotky nahych zenskych tiel chtivych po chlapovi, ktory ich posle do ustavu, ked sa im, nedajboze, nieco stane.

@mandzula po tejto debate uz nikdy svoje dieta nespomenie ked bude nejaku balit.

viestta
15. jan 2026
@lentilka209

Zeny, mozno ani vas muz by to nezvladol ...len o tom neviete, lebo máte zdrave deti a púšťate sa tu bezhlavo do autora ako osi.

@lentilka209 to nikto nevie, to je pravda. Ale teraz to mame tym ospravedlnit?

anonym_ab291b
15. jan 2026

@anonym_autor Prepac, ale ziadna zena nie je stavana na vychovu dietata od narodenia..ci uz je alebo nie je postihnute..musi sa to naucit. Ani ziaden muz sa nerodi so znalostami vychovy...musi sa to naucit. Praxou. S vlastnym dietatkom. A to bud chce...alebo nechce. Poznam rodinku s dietatkom s Downovym syndromom. Oboch rodicov to sokovalo - vsetky vysetrenia mali predtym v poriadku. A narodil sa. A prisiel sok. Otecko pracuje a si ho vzal pod kridla, uci ho sporty, ktore sam vie. Maminka pracuje a stara sa o skolske napredovanie. Skusaju vsetko mozne aj nemozne, aby sa mal najlepsie, ako sa da. Chodi do beznej triedy. Rodina drzi pokope. Lubia sa taki, aki su. Teraz maju dalsie dietatko, surodenca. Zdrave. Ziaden koniec sveta tym, ze prve nie je, sa nekona.
Chces naozaj rodinu? Alebo chces len svoju predstavu idealnej rodiny, ktoru si si niekde v hlave vytvoril? Zbav sa tej predstavy, ziadna rodina nie je idealna a tvoj ideal nesplni. Kazda zena sa bude bat, ze ju opustis...ako si to uz raz urobil prvej zene a svojmu prvemu dietatku...co ti zabrani neurobit to znova? Lebo ziadna rodina nebude splnat tvoju predstavu dokonalosti...niekedy sa neuprace, nenarodi sa syn, nebude chciet chodit na futbal atd...nech uz je tvoja predstava akakolvek, to je len priklad.
Mas pravo sa rozhodovat v zivote...a aj si to urobil. V poriadku. Rozhodol si sa. Ale...bez myslienky na tych, ktorych by si mal milovat. Kazda zena sa toho bude bat...ze skonci odhodena, ked ta bude najviac potrebovat...Kto a cim sa jej zaruci, ze sa nerozhodnes rovnako?
Kazdemu v zivote sa nadeli len tolko, kolko zvladne.

mandzula
15. jan 2026
@lentilka209

@lentilka209 Môj ex má choré dieťa, vzťah s jeho matkou im nevydržal, ale dieťa má pekne v striedavke, lieta s ním po lekároch, rehabilitáciách, vozí desiatky kilometrov do špeciálnej školy atď. Vidíš ten rozdiel v tomto a zadaní trvalého príkazu?

rachel36a
15. jan 2026
@lentilka209

@lentilka209 ja napeiklad o tom viem dosť...mame syna s fyzickým aj neurovyvinovym postihom...od chvíle co sme sa dozvedeli , že naše dieťa nebude zdravé, bol on ten co ma držal nad vodou, stal pri mne aj nasom synovo.....od narodenia sa staral a bojovali sme spolu...je to ten najlepší otec akeho som mohla svojmu dieťaťu vybrať...

biba_18
15. jan 2026

@lentilka209 ale aj keby - o svojich mužoch to možno nevieme - o tomto tu vieme ... čo je to za argument??

really8
15. jan 2026
@lentilka209

@lentilka209 no a? Sak keby to nezvladol budem mat na neho nazor ako tu na tohoto. Akoze co tym chces povedat?

anonym_257be2
15. jan 2026

Vieš čo je úžasný paradox? Že Ty sa na to dieťa chcel vykašľať a chcel si aby to urobila aj Tvoja žena, dať ho do ústavu a koniec. Splodiť nové a tváriť sa, že to prvé neexistuje. Mať normálnu rodinu.
Keď to Tvoja žena zamietla, tak si opustil nie len dieťa ale aj ju. Ak baba zostane sama na dieťa, je to ťažké. Ak zostane sama na postihnuté dieťa, je to masaker, nejaké Tvoje výživné je nič oproti tomu, čo ona musela prežiť.
A vieš čo? Ona tu novú rodinku má...aj ďalšie zdravé dieťa a aj partnera, ktorý má rád ju a predpokladám aj to dieťa, ktoré si Ty opustil. A čo máš Ty?? Si chudák. Nemáš vôbec nič.

simsalabim
15. jan 2026
@anonym_85010f

@anonym_85010f moj spoluziak ma dieta s DS. On aj jeho manzelka - lekari, spoluziak sam z lekarskej rodiny. A predsa sa to dieta narodilo a bol to pre vsetkych neskutocny sok, lebo to necakali. Ani dnes s milion testami to nie je 100%, ukaze sa az po narodeni. Ja som kedysi davno podstupila amnio, lebo bolo podozrenie na DS. Na genetike mi povedali, ze omnoho castejsie sa stane, ze sa narodi dieta s DS, hoci boli vsetky testy ok, ako to, ze tripple test je zly a amnio potvrdi DS. Prekvapive, vsak? Clovek by to necakal, ale asi to tak je.

anonym_319387
15. jan 2026
@simsalabim

@anonym_85010f moj spoluziak ma dieta s DS. On aj jeho manzelka - lekari, spoluziak sam z lekarskej rodiny. A predsa sa to dieta narodilo a bol to pre vsetkych neskutocny sok, lebo to necakali. Ani dnes s milion testami to nie je 100%, ukaze sa az po narodeni. Ja som kedysi davno podstupila amnio, lebo bolo podozrenie na DS. Na genetike mi povedali, ze omnoho castejsie sa stane, ze sa narodi dieta s DS, hoci boli vsetky testy ok, ako to, ze tripple test je zly a amnio potvrdi DS. Prekvapive, vsak? Clovek by to necakal, ale asi to tak je.

@simsalabim tripple test je statistika. Preto existuju geneticke testy

selest
15. jan 2026

To ty si nepochopil ze kazdy CHLAP je stavany postarat sa o postihnute dieta, a o svoju rodinu v kazdom ohlade za kazdych okolnosti tak ako ta rodina potrebuje. Ty ale nie si chlap. A preto ta pochopitelne nechce na vztah, ktora by aj chcela..ziadna nechce partnera kt je tam len v slnecne dni a ked nieco, tak ju necha samu sa trapit.. Ty si svoju sancu premarnil, tvoje dieta je urcite uzastne a milujuce a tvoja byvala tiez musi byt superzena ze to vsetko sama zvladla. Si hlupak, radsej si kup macku, tej staci ked jej das najest..

euka210
15. jan 2026

@anonym_autor nie je to tazke pochopit, to vobec nie. Ale ziadna zena s Tebou nebude chciet mat deti, ked si utiekol od postihnuteho dietata a urobis to znovu, ak by sa zase nahodou narodilo nejako chore dieta.
Zreli muzi bojuju, neutekaju...

simsalabim
15. jan 2026
@anonym_319387

@simsalabim tripple test je statistika. Preto existuju geneticke testy

@anonym_319387 ved ano, nie su to diagnosticke testy. Ale diagnosticke sa robia len v pripade podozrenia (teda asi pokial si ich neplatis sama).

petamich
15. jan 2026
@simsalabim

@simsalabim tripple test je statisticky udaj, ktory indikuje, ze moze byt nejaky problem a vtedy sa zenam odporuca geneticky test napr. Trisomy, Nifty, DS tieto testy vedia identifikovat s pravdepodobnostou bliziacou sa 100%, kedze je to jedna z trizomii a ak si chce byt niekto uplne isty, tak amniocenteza. Dnes su uz naozaj daleko lepsie moznosti ako tripple, hoc pre vela ludi nie cenovo dostupne, kedze poistovna ich nehradi.

maminkadeticiek
15. jan 2026

Preboha ty ai hrozna zruda

martinaju
15. jan 2026
@simsalabim

@anonym_319387 ved ano, nie su to diagnosticke testy. Ale diagnosticke sa robia len v pripade podozrenia (teda asi pokial si ich neplatis sama).

@simsalabim robia sa vždy ked je clovek si ochotný zaplatiť. Ocividne tu nebol rooblem s peniazmi ked pan plati 700 eur vyzivne tak mohol zaplatot aj diagnosticke testy

bielasovicka
15. jan 2026

@anonym_autor sa nehanbís ešte povedať ze by si chcel ďalšie dieťa a novú rodinu s niekym, keď si bol schopný opustiť svoje choré dieťa? Dúfam ze ta nebude chcieť ani jedna. Ty.... idiot 🤨

evazhoufova
15. jan 2026

Pozri sa zachoval si sa ako si sa zachoval. Hovorí to o tvojom charaktere, ženy ktoré nemajú až take nároky na muža by zaujem mali. Ženy ktoré si môžu vyberať tak takého nechcú. Si to čo konáš.

simsalabim
15. jan 2026
@petamich

@simsalabim tripple test je statisticky udaj, ktory indikuje, ze moze byt nejaky problem a vtedy sa zenam odporuca geneticky test napr. Trisomy, Nifty, DS tieto testy vedia identifikovat s pravdepodobnostou bliziacou sa 100%, kedze je to jedna z trizomii a ak si chce byt niekto uplne isty, tak amniocenteza. Dnes su uz naozaj daleko lepsie moznosti ako tripple, hoc pre vela ludi nie cenovo dostupne, kedze poistovna ich nehradi.

@petamich ved pisem to iste... ze sa robia v pripade podozrenia. A ano, teraz je ovela viac moznosti diagnostickych testov, ako som ked som bola tehotna ja, len asi nie cenovo dostupnych pre kazdeho - a navyse, su zeny, ktore by si dieta aj v pripade problemov nechali.

procrastique
15. jan 2026

Iné ženy by s tebou do vzťahu išli? Tie čo majú IQ 70 ? :D No to ti gratulujem plus by som ťa chcela poprosiť, nedáš si v skratke vytetovať na čelo čo si urobil? Nech tie čo majú hlavu na krku s tebou nestrácajú zbytočne čas 🤐

martinaju
15. jan 2026
@simsalabim

@petamich ved pisem to iste... ze sa robia v pripade podozrenia. A ano, teraz je ovela viac moznosti diagnostickych testov, ako som ked som bola tehotna ja, len asi nie cenovo dostupnych pre kazdeho - a navyse, su zeny, ktore by si dieta aj v pripade problemov nechali.

@simsalabim nie nerobia sa len v pripade podozrenia. Robia sa bezne na ziadost tehotnej zeny aj bez podozrenia.
My sme nemali absolutne ziadne podozrenie ja som mala 25 rokov a aj tak sme si zaplatili trisomy complete. To iste pri druhom dietati aj ked sme mali spravenu genetiku paru a neboli sme nosicmi ziadneho ochorenia.