icon

Sú tetovania spojené so vzdelaním?

26. mar 2026

Dobrý deň, hľadám istú spojitosť medzi tetovaním či estetickými úpravami tela v prepojení na dosiahnuté vzdelanie. Máte niektorá dosiahnuté vzdelanie druhého stupňa vysokej školy s titulmi (Mgr.Ing., MUDr., MdDr., MVDr. ) a zároveň tetovanie, alebo estetickú úpravu tela?

biba_18
26. mar 2026

@marhulka13 určite si aj očkovaná 😏

marhulka13
26. mar 2026
@biba_18

@marhulka13 určite si aj očkovaná 😏

@biba_18 ešte aj to. Dokonca aj deti sú, aj nepovinné očkovania , mne už nie je pomoci, čo?

zznmsk
26. mar 2026
@marhulka13

@zznmsk takže je buď nanič právnik alebo nanič tater samozrejme to myslím ironicky, lebo podľa zadavatelky to tak musí byť

@marhulka13 v pohode 😉, prácu tatera si užíva a právo sú take “ zadné vratka” , stať sa môže čokoľvek ( úraz alebo iný zdravotný problém). Tomu právu sa venuje aj naďalej a stále sa vzdeláva aj v tejto oblasti.

anonym_894b3d
26. mar 2026

Ja si myslim, ze je to skor o veku. Ja mam 50 a ked sa pozriem po mojich VS spoluziakoch, alebo aj zo strednej co sli na VS, tak tetovanie nema nik. V nasej dobe to nebolo moderne, moderne to zacalo byt, ked sme mali tak 30-35 rokov, uz je clovek iny, aby to povazoval za dolezitu sucast seba, vacsinou uz ma deti... niektore kamosky si dali meno dietata vytetovat a tam ich odvaha skoncila. Uplne ine je to dnes, tetovania su caste, a mladi ludia si ich chcu dat skoro, a tam uz by som kludne aj tych vysokoskolakov s tetovaniami preto cakala viac.

beronsche
26. mar 2026
@anonym_autor

Tu mate zoznam vlastností, alebo faktorov, ktoré môžu stáť za rozhodnutím dať sa potetovať.. impulzívnosť,, potreba zapadnúť do skupiny, nízke sebavedomie
túžba po pozornosti , rebélia bez hlbšieho dôvodu, neschopnosť dlhodobo plánovať, podliehanie trendom, emocionálna nestabilita, snaha prekryť vnútorné problémy, potreba šokovať okolie, nedostatok sebareflexie, tlak okolia alebo partnera, závislosť na externom uznaní, nedostatok identity.. hľadanie seba samého, krátkodobé myslenie" ignorovanie budúcich dôsledkov "
riskantné správanie, potreba vyjadriť hnev alebo frustráciu neproduktívnym spôsobom.. Chceli by ste lekára čo ma také vlastnosti? alebo advokáta ?

@anonym_autor a aké vlastnosti má človek plný predsudkov, ako si ty? Prip.dalsie autorky tu uvedených "perál"..

beronsche
26. mar 2026
@marsmykkok

@krasneleto Vieš čo napríklad ja mám vysokú tolerantnosť k výzoru iných, nevadia ni chlapi s dlhými vlasmi, naušnicami ani nalakovanými nechtami ani ženy výstredne oblečené alebo namaľované, ale tie potetované celé ruky alebo chrbty halabala to je hnus. Nechápem čo ľudí k tomu vedie takto sa zohaviť.

@marsmykkok mne sa zase neskutočne páčia svalnaté potetované mužské ruky..
Každý sme iný.. a tak je to dobré.

krasneleto
26. mar 2026
@marhulka13

@krasneleto a co ak ma oklame a neprizná sa? 😁

@marhulka13 potom sa musi vyzliect, inak ani nezacinaj

anonym_091acc
26. mar 2026

@anonym_autor Mám 2. stupeň VS vzdelania a nemám ani tetovanie, ani úpravu.

marylynn
26. mar 2026

Mám Mgr 2x, jednu prezencne, jednu externé a mám aj tetovanie aj piercing.

pr85
26. mar 2026

@anonym_autor som PhDr. a nenávidím tetovania.

anonym_374dff
26. mar 2026

@anonym_autor Tetovanie nemam, ale mám obriezku. Ráta sa to ako estetická úprava tela?

anonym_c5264d
26. mar 2026

Dokoncujem vzdelanie III. stupna, posobim ako vysokoskolsky pedagog a mam tetovanie 🤷‍♀️ farebne - cele plece. Davala som si ho az po 30ke. Dovod bol, ze sa mi to pacilo ako dielo, aj vyznamovo mi to davalo zmysel - paci
sa mi praca umelca, ktory to tetoval.. pohybujem sa ale v kreativnych kruhoch a tu to nie je nic vynimocne, ani u starsich ludi..

anonym_ce0638
26. mar 2026

Mam ukonceny 2. Stupen VS, 2 tetovania (na neviditelnych miestach). Mam znamu, ma neukoncene zakladne vzdelanie a keriek tolko, ze hladas volne miesto, takisto dalsi s neukoncenou zs, ktory nema ziadne tetovanie.

anonym_a0fbed
27. mar 2026

@anonym_autor mam VS a mam 6 tetovania, zatial

anonym_75bf02
27. mar 2026

Nemam VS,a nemam ani tetovanie,nikdy ma to nelakalo,dobrovolne podstupovat bolest.Ani ine upravy nemam.

scila
27. mar 2026

@anonym_autor mám Ing. a nemám tetovanie.
Som zástanca názoru, že koža má dosť práce s tým, aby chránila telo pred vonkajšími negatývnymi vplyvmi a zaťažovať ju látkami neznámeho pôvodu a zloženia je nelogické a rizikové.
Mám známu MUDr., ktorá je poriadne potetovaná, ale zas ona je dosť "ujetá" a ako lekárke by som sa jej do rúk nezverila. Ale teda nie kvôli tetovaniu samozrejme.

dadis
27. mar 2026
@wilkova

Autorka, prosím ťa, prečo píšeš @biba_18 niečo o hejtovaní, keď ti normálne odpísala? Veď má vysokoškolský titul, čo ti aj napísala a napísala aj počet tetovaní...

@wilkova aj viesttu zhejtovala.. tiez pozeram ako puk

lenka13332
27. mar 2026

@anonym_autor tetovanie cez celý chrbát. Na oboch rukách, odfarbene vlasy, umelé nechty, baby botox, a zatiaľ "len" Bc. Ale idem ďalej na Mgr aj keď externe.

lenka13332
27. mar 2026

@anonym_autor ešte dodám manžel Ing na dvoch školách má toľko tetovaní že to nepočítam lebo je potetovaný celý

anonym_dcbc44
27. mar 2026

Príde mi vtipné, že sa tu v súvislosti s tetovaním píše o výnimočnosti. silne pochybujem, že o to niekomu ide.

Dôvody, prečo si niekto tetovanie dá, sú rôzne.
Od "zapáčilo sa mi to na Insta a aj ja chcem" až po premyslený motív vyjadrujúce niečo veľmi osobné.
Môj chlap je tater, jeden z tých lepších, pýtala som sa ho, aký ľudia k nemu chodia, tak vraj je to rôzne.
Od na prvý pohľad jednoduchších až po vzdelaných, mladí, starí, slobodní, matky, otcovia, študenti. On žiadnu spojitosť nevidí. Ani v súvislosti s motívmi.
Ja (vs druhého stupňa) a ani on, nemáme tetovania žiadne. Ja lebo mám strach, že sa mi to prestane páčiť po čase, on lebo vraj ešte nestretol tatéra, ktorému by dôveroval.

gerrwie_girl
27. mar 2026

A ty chceš len vediet len ci tetovanie a vysoká škola idu dokopy? Alebo si myslela inteligencia a tetovanie? Lebo vysoka škola a inteligencia nemusia spolu súvisieť 😀. Dnes má VS uz skoro kazdy.

miui
27. mar 2026
@anonym_autor

@viestta A tvoje najvyššie dosiahnuté vzdelanie či titul a vzťah k tetovaniu?

@anonym_autor ja poznam babu ktora sa vyucila za casnicku a potom vystudovala pravo lebo tatino vybavil a nema tetovanie...pomohlo?

hefo
27. mar 2026

V práci sme skoro všetci inžinieri a (viditeľné) tetovanie má z nich minimum.
Zato v miestnej predajni Tesca sú potetovaní prakticky všetci (okrem paní po päťdesiatke).

Je tam súvis, nie je tam súvis?

positivvibe
27. mar 2026

Možno by bolo zaujímavejšie skúmať, prečo máme tendenciu spájať vzhľad ľudí s ich schopnosťami 🙂

lenkadenisa
27. mar 2026

Ja mám Mgr. na filozofickej a Bc. na právnickej VŠ a asi 5 tetovaní.

tinqua
27. mar 2026

Je zaujímavé, ako rýchlo sa z osobného rozhodnutia stane diagnóza.....tetovanie môže mať pre niekoho hlbší význam a pre iného je to čisto estetika, rovnako ako účes, oblečenie alebo make-up a pripisovať tomu automaticky traumy alebo poruchy hovorí skôr o potrebe veci zjednodušiť a zaškatuľkovať, ako o realite.....možno by stálo za to autorka priznať si, že nie všetko, čomu nerozumieme, musí byť problém

anonym_c19760
27. mar 2026

Tetovania sú spojené s nedostatočnou sebaláskou, nie so vzdelaním. Kto sa má naozaj rád, nebude si przniť kožu.

gerrwie_girl
27. mar 2026
@anonym_c19760

Tetovania sú spojené s nedostatočnou sebaláskou, nie so vzdelaním. Kto sa má naozaj rád, nebude si przniť kožu.

@anonym_c19760 v tom prípade to plati aj pre ludi, ktori fajčia, pijú, nedostatočne sa hýbu, malo malo tekutín, jedia vela sladkého a pod. 😀. V podstate podla tvojej logiky nikto z nas nema dostatočnú nebalasku

anonym_0d5905
27. mar 2026

Mam tri tituly pred menom a aj PdD za menom. Mam malé tetovanie ako spomienku a okrem toho aj estetickú úpravu. Ani jedno nie je viditeľne, ale tetovanie je pre mna dôležité Sukromne, vďaka estetickej úprave sa cítim lepšie.

andreadca
27. mar 2026
@martinmmartin

@anonym_a77fab Ano , citia sa vynimocne vo svojej hlave a nic moc ich to nestalo - tento pocit casom otupuje a preto ides dalej a dalej a viac a viac - kolko ludi poznas co ostali pri jednej kerke cely zivot?
Ono to nieje iba o tom co ukazujes von ale aj o tom co si dokazujes sama sebe .

@martinmmartin ja aj segra máme VŠ a obidve len jedno tetovanie, ktoré ak nechceme nikto nevidí 🙂