icon

Sú tetovania spojené so vzdelaním?

26. mar 2026

Dobrý deň, hľadám istú spojitosť medzi tetovaním či estetickými úpravami tela v prepojení na dosiahnuté vzdelanie. Máte niektorá dosiahnuté vzdelanie druhého stupňa vysokej školy s titulmi (Mgr.Ing., MUDr., MdDr., MVDr. ) a zároveň tetovanie, alebo estetickú úpravu tela?

positivvibe
27. mar 2026
@anonym_c19760

Tetovania sú spojené s nedostatočnou sebaláskou, nie so vzdelaním. Kto sa má naozaj rád, nebude si przniť kožu.

@anonym_c19760 Psychologické pojmy ako sebaláska sú trochu zložitejšie než hodnotenie vzhľadu.Sebaláska sa neprejavuje tým, ako vyzerá telo, ale tým, ako človek rozmýšľa o sebe aj o druhých.Možno by stálo za to nerozprávať o sebaláske cez cudzie telo.🙂

andreadca
27. mar 2026
@andreadca

@martinmmartin ja aj segra máme VŠ a obidve len jedno tetovanie, ktoré ak nechceme nikto nevidí 🙂

@andreadca a ja som pôvodne chcela hennu, že len na chvíľu...tá chvíľa trvá už 28 rokov 🙂

anonym_c19760
27. mar 2026
@gerrwie_girl

@anonym_c19760 v tom prípade to plati aj pre ludi, ktori fajčia, pijú, nedostatočne sa hýbu, malo malo tekutín, jedia vela sladkého a pod. 😀. V podstate podla tvojej logiky nikto z nas nema dostatočnú nebalasku

@gerrwie_girl Veď aj platí.

anonym_414773
27. mar 2026

@anonym_autor To co je za primitívnu otázku?Čo ma tetovanie a estetický zakrok spoločný s titulom?Nechodíme do práce?Nudíme sa?

positivvibe
27. mar 2026
@anonym_autor

Tu mate zoznam vlastností, alebo faktorov, ktoré môžu stáť za rozhodnutím dať sa potetovať.. impulzívnosť,, potreba zapadnúť do skupiny, nízke sebavedomie
túžba po pozornosti , rebélia bez hlbšieho dôvodu, neschopnosť dlhodobo plánovať, podliehanie trendom, emocionálna nestabilita, snaha prekryť vnútorné problémy, potreba šokovať okolie, nedostatok sebareflexie, tlak okolia alebo partnera, závislosť na externom uznaní, nedostatok identity.. hľadanie seba samého, krátkodobé myslenie" ignorovanie budúcich dôsledkov "
riskantné správanie, potreba vyjadriť hnev alebo frustráciu neproduktívnym spôsobom.. Chceli by ste lekára čo ma také vlastnosti? alebo advokáta ?

@anonym_autor Z jednotlivých možných dôvodov ste spravili univerzálnu pravdu.Zaujímavé, že viete vyvodiť tak široký psychologický profil človeka . To by bol celkom prelom v psychológii.😀
Možno by stálo na zamyslenie, či tento zoznam viac nevypovedá o Vás než o ľuďoch s tetovaním .

anonym_c19760
27. mar 2026
@positivvibe

@anonym_c19760 Psychologické pojmy ako sebaláska sú trochu zložitejšie než hodnotenie vzhľadu.Sebaláska sa neprejavuje tým, ako vyzerá telo, ale tým, ako človek rozmýšľa o sebe aj o druhých.Možno by stálo za to nerozprávať o sebaláske cez cudzie telo.🙂

@positivvibe Hodnotenie vzhľadu? Sebaláska je o tom, že sa mám rada ako celok. Tetovanie môže byť pekné, ale nepatrí na telo, poškodzuje ho.

positivvibe
27. mar 2026
@anonym_c19760

@positivvibe Hodnotenie vzhľadu? Sebaláska je o tom, že sa mám rada ako celok. Tetovanie môže byť pekné, ale nepatrí na telo, poškodzuje ho.

@anonym_c19760 Sebaláska je dosť individuálna vec pre niekoho znamená telo nemeniť, pre iného si ho upraviť podľa seba.Nedá sa definovať jedným správnym spôsobom pre všetkých 🙂.Rozumiem, že to tak vnímate no to čo vy vnímate ako poškodenie, môže niekto iný vnímať ako skrášlenie alebo vyjadrenie seba.

anonym_c19760
27. mar 2026
@positivvibe

@anonym_c19760 Sebaláska je dosť individuálna vec pre niekoho znamená telo nemeniť, pre iného si ho upraviť podľa seba.Nedá sa definovať jedným správnym spôsobom pre všetkých 🙂.Rozumiem, že to tak vnímate no to čo vy vnímate ako poškodenie, môže niekto iný vnímať ako skrášlenie alebo vyjadrenie seba.

@positivvibe Nie je to individuálna vec. Chrániť svoju telesnú schránku je základná životná potreba.

moonlight1210
27. mar 2026
@anonym_autor

Tu mate zoznam vlastností, alebo faktorov, ktoré môžu stáť za rozhodnutím dať sa potetovať.. impulzívnosť,, potreba zapadnúť do skupiny, nízke sebavedomie
túžba po pozornosti , rebélia bez hlbšieho dôvodu, neschopnosť dlhodobo plánovať, podliehanie trendom, emocionálna nestabilita, snaha prekryť vnútorné problémy, potreba šokovať okolie, nedostatok sebareflexie, tlak okolia alebo partnera, závislosť na externom uznaní, nedostatok identity.. hľadanie seba samého, krátkodobé myslenie" ignorovanie budúcich dôsledkov "
riskantné správanie, potreba vyjadriť hnev alebo frustráciu neproduktívnym spôsobom.. Chceli by ste lekára čo ma také vlastnosti? alebo advokáta ?

@anonym_autor
Tak sa pozrime na teba:
Nizke sebavedomie, neistota, z toho prameniaca vnutorna potreba vymedzovat sa, velikasstvo, nutkanie vyniknut, potreba pocitu dolezitosti, vynimocnosti (vyssieho osvietenia). Predsudky, neprisposobivost, potreba mat okolo seba vymedezne presne limity a hranice, ako oporu v rozhodovani, neznasanlivost premennych hodnot, neschopnost dostatocne rychlo reagovat na meniace sa situacie, nasledna vysoka nachylnost na stres.

Odsudzovanie ako dosledok pocitu krivdy, ze ti upieraju spravne zaradenie v spolocnosti, lebo ty si zasluzis vyssie umiestnenie, kedze si hodnotnejsia osobnost a ostatni to nevidia, neakceptuju a odmietaju ti vytvorit podmienky, aby si konecne mohla vstupit na scenu, vyniknut a zaziarit.

Chcela by si niekoho ako ty, co len za susedu v panelaku? 🙂

evickamamicka
27. mar 2026

@anonym_autor nemyslím si ,ze je to o vzdelaní ale skor o tom človeku. Ja mam nemam itul ale tetovania ma aj iné veci ....mam kamarátky Mgr,JUDr,Ing,Mudr,MVDr, a niektoré majú viac titulov a majú aj tetovania aj zákroky nejaké...takze záleží asi len na človeku co preferuje a ci viadruje svoj názor 🙂

unbeholfen
27. mar 2026

@anonym_autor niesu nijako spojené a nijako nesúvisia. Ani vzdelanie ani inteligencia ani spoločenské postavenie nesúvisí s tým. Niekto má, niekto nie.

marsmykkok
27. mar 2026
@positivvibe

@positivvibe Napríklad tvár-má každý jedinečnú a niečím peknú, prečo si na ňu niečo tetovať? Alebo rovnako spodky rúk-teda prsty a dlane to je tiež za mňa cez čiaru úplne. Prečo si podľa teba niekto tetuje tvár napríklad? Mne to príde také za každú cenu sa prvoplánovo odlíšiť alebo zaujať, inteligentný človek nemusí zaujať na prvý pohľad tetovaním, zaujme správaním...

gerrwie_girl
27. mar 2026
@positivvibe

@positivvibe 🥰 suhlas

viestta
27. mar 2026

Je zaujimave sledovat ako dokazu ludia hodnotit a sudit inych len podla takej nepodstatnej veci ako je viditelne tetovanie. Ako jednoducho ich dokazu zaradit do roznych podradnych kategori len podla toho, ze maju obrazok na kozi. Ako dokazu podla obrazku na kozi zhodnotit ich psychiku, hodnotovy rebricek... Je na pocudovanie, ze niekto dokaze o takej nepodstatnej zalezitosti napisat "nenavidim".
Pritom ta kerka na cudzom cloveku sa ich nijak netyka, nijak neovplyvnuje ich zivot, plat a dokonca nema vplyv ani na ceny na benzinke. Nestacilo by ak by sa staral kazdy o seba? Ak niekto chce tetovanie, nech si ho da, ak niekto nechce, nemusi si ho davat.

beronsche
27. mar 2026
@viestta

Je zaujimave sledovat ako dokazu ludia hodnotit a sudit inych len podla takej nepodstatnej veci ako je viditelne tetovanie. Ako jednoducho ich dokazu zaradit do roznych podradnych kategori len podla toho, ze maju obrazok na kozi. Ako dokazu podla obrazku na kozi zhodnotit ich psychiku, hodnotovy rebricek... Je na pocudovanie, ze niekto dokaze o takej nepodstatnej zalezitosti napisat "nenavidim".
Pritom ta kerka na cudzom cloveku sa ich nijak netyka, nijak neovplyvnuje ich zivot, plat a dokonca nema vplyv ani na ceny na benzinke. Nestacilo by ak by sa staral kazdy o seba? Ak niekto chce tetovanie, nech si ho da, ak niekto nechce, nemusi si ho davat.

@viestta 👍🏻

gerrwie_girl
27. mar 2026
@marsmykkok

@positivvibe Napríklad tvár-má každý jedinečnú a niečím peknú, prečo si na ňu niečo tetovať? Alebo rovnako spodky rúk-teda prsty a dlane to je tiež za mňa cez čiaru úplne. Prečo si podľa teba niekto tetuje tvár napríklad? Mne to príde také za každú cenu sa prvoplánovo odlíšiť alebo zaujať, inteligentný človek nemusí zaujať na prvý pohľad tetovaním, zaujme správaním...

@marsmykkok ja mam tetovanie a mam ho lebo sa mi páči. Je mi uriti ci sa paci aj inym (rozumej tym ze neriešim co si myslia=nemam potrebu zaujať nim).

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_c19760

Tetovania sú spojené s nedostatočnou sebaláskou, nie so vzdelaním. Kto sa má naozaj rád, nebude si przniť kožu.

@anonym_c19760 skusis aj nejaku studiu k tomu, ci je to len tvoj subjektivny nazor?

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_c19760 a co napriklad v pripade prekrytia popaleniny a keloidnej koze?

sense
27. mar 2026

Tetovanie nema žiadnu spojitosť s dosiahnutym vzdelanim.

lenka13332
27. mar 2026
@anonym_c19760

@anonym_c19760 ty to vnímaš áno prznenie. Ja ako zlepšenie

autor
27. mar 2026
@viestta

@viestta tvoje správanie na modrom koníku je možné skor vnímať ako prejav silnej potreby pozornosti a uznania, ktorá sa navonok ukazuje presadzovaním si vlastného názoru v diskusiách, aj keď sa ťa priamo netýkajú.. Pôsobíš dojmom človeka, ktorý je presvedčený o svojej výnimočnosti a potrebuje usmerňovať ostatných, čo môže súvisieť s narcistickými črtami, alebo "spasiteľským" nastavením.. Zároveň je zjavné, že ignorovanie ťa, znášaš ťažko a preto reaguješ intenzívnejšie, aby si si znovu získala pozornosť. podľa mňa uznanie,alebo záujem, ktorý sa ti nedostáva v reálnom svete, si kompenzuješ práve v tomto virtuálnom priestore. Je však dôležité si uvedomiť , že rovnako ako ty máš svoj názor, majú ho aj ostatní ľudia a zaslúžia si rovnaký rešpekt. V tvojom prípade to pôsobí tak, že sa to už vymklo s pod kontroly a vytvorila si si presvedčenie," že práve tvoj pohľad je jediný správny", čo následne vedie ku konfliktom a odmietaniu zo strany okolia. Nejde u teba nutne o poruchu, skôr o istý vzorec správania založený na potrebe byť videná, dôležitá a mať vplyv na okolie..

autor
27. mar 2026
@viestta

@viestta ak máš záujem, viem si prejsť tvoje príspevky a pomenovať, čo sa za nimi reálne skrýva, bez prikrášľovania. Niekedy je užitočné počuť veci presne tak, ako sú. Resp. ak chceš ísť viac do hĺbky, Košice nie sú ďaleko a moju ambulanciu môžeš pokojne navštíviť. Môžeme sa na to pozrieť odborne, s profesionálnym prístupom a plným rešpektom k tvojmu súkromiu..

gerrwie_girl
27. mar 2026
@andreadca

@martinmmartin ja aj segra máme VŠ a obidve len jedno tetovanie, ktoré ak nechceme nikto nevidí 🙂

@andreadca to vážne? Ako potom chce zaujať to okolie co sa tu tak spomína 😀.

anonym_c19760
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_c19760 skusis aj nejaku studiu k tomu, ci je to len tvoj subjektivny nazor?

@krasneleto Štúdiu 😁

anonym_c19760
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_c19760 a co napriklad v pripade prekrytia popaleniny a keloidnej koze?

@krasneleto Stále je to nezdravý zásah do kože v každom prípade.

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_c19760

@krasneleto Stále je to nezdravý zásah do kože v každom prípade.

@anonym_c19760 cize chodit cela zjazvena je lepsie?

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_c19760

@krasneleto Štúdiu 😁

@anonym_c19760 no mas ju alebo nie?

anonym_c19760
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_c19760 cize chodit cela zjazvena je lepsie?

@krasneleto Áno...

anonym_3f6118
27. mar 2026
@anonym_c19760

@krasneleto Áno...

@anonym_c19760 videla si niekedy popalenu zenu? povedala by si jej, ze je chora osoba, len pretoze ze zakryje jazvu tetovanim? poucis ju o sebalaske a vymenujes tu tento svetonazor... mimochodom nausnice mas?

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_c19760

@krasneleto Áno...

@anonym_c19760 tak tu koncim...