Súdite ľudí na základe výzoru?
Zdravim pýtam sa zo zvedavosti sudite ľudí podľa výzoru ?
Často ľudia súdia rôzne typy ľudí bez toho aby ich spoznali
Hovorí sa " Nikdy nesud knihu podľa obalu "
Stalo sa vám už že ste niekoho vopred odsúdili a neskôr zistili že je vám tá osoba bližšia ? ( Kamarátstvo , niekto na koho sa môžete spoľahnúť )
Myslím všeobecné ľudí štíhly , extrémne obézny , plešatý , dresy , piercingy,tetovanie hocičo proste
@anonym_autor
Nedávno sa mi stalo niečo podobné. Stretla som sa s jednou babkou na ihrisku, naše deti sa spolu hrali a veľmi si rozumeli. Tak sme sa dohodli na stretnutí, bez telefónu. Nemohla som prísť a tak sme sa stretli náhodou v meste. Už tam bola aj jej dcéra teda mamina toho dievčatka.
Výzor bol ok či sa týka tváre postavy atď. Aké poznáte to, keď človek pôsobí úplne ako obeť všetkého s všetkých?
A keď začala rozprávať, no konečná. Úplne spomalené, to som ešte snáď ani nezažila. Také klasické, ja som také chúďa.
A títo napríklad odrádza mňa veľmi. Buď niekto, kto má samé problémy a nehovorí o ničom inom alebo takéto " chudence".
Nie som mrcha, keď má kamoška problém, vypočujem, sucitim, pomôžem ak viem.
Akecmamvjefnu známu, tam po telefonáte s ňou som úplne vyšťavená. To stále len rieši určite problémy ohľadom 3 veci. Už 2 roky jej hovorím, čo môže podniknúť na zlepšenie a nič. Stále nedala dookola.
Takže toto je pre mňa stopka.
Alé aj zopár iných veci. Človek môže mať nadváhu aj väčšiu, záleží, čo vypúšťa z úst. Pokiaľ niekto vyzerá perfektne a nemá charakter, tak to radšej nech ma viditeľné kilá naviac a je super človek 🙂
Jasné, veď typicki Slováci . Vidia tmavšiu farbu a je ohen na streche.
@anonym_autor absolutne nie. Ja sa rada porozpravam aj s bezdomovcami ci neupravenymi ludmi. S hocikym kto je ku mne normalny.
Ako sa to vezme.. neriešim váhu, zuby, úpravu a podobne, ale dosť dávam na svoje prvé dojmy - pracujem s ľuďmi a už viem čiastočne čítať zo správania alebo z výrazov, resp. aj z veci, ktoré iba vnímam.. popravde si častejšie ,,nadávam", keď potlacim intuíciu a dám šancu a potom zistím, že ju ani nebolo treba dávať - dám šancu, ale skôr je to už pre mňa potvrdenie prvotného názoru.. bohužiaľ, príliš málo sa mýlim..
@anonym_autor Ano, raz sa mi stalo, ze som si na jednom cloveku hned nevsimla, ze to bude niekto, s kym si budem rozumiet. Bolo to mozno aj tym, ze bol zo zaciatku tak trochu v poze, vystupoval inac, nez aky sa neskor ukazal.
Výzor vôbec neriešim. Úprimne, ja nemusím ľudí bez charizmy, vyžarovania , energie... Ja sama som známa zmyslom pre humor, viem si spraviť žarty aj sama zo seba , ale ak sa človek nechytá , nechápe, berie sa príliš vážne, tak to má dosť odrádza. Mala som kedysi dávno kamaráta , bol postavou taký maco, nebol sen všetkých žien😀 ,ale bol nesmierne inteligentný a mal zmysel pre humor, bol ozdobou každej párty...
jasné, vždy si pomyslím svoje. A asi vždy to aj tak dopadlo , ako som si pomyslela. Vadia mi ľudia , ktorí majú neupravené nechty a krivé alebo veľmi žlté zuby , plešiny znesiem 😶🌫️
Tiež prepichane pery a extrémne oblečenia, dredy, takí tí prírodní... A nie nevedela by som si byt s nimi blízka
Hneď na prvú viem, že by sme si nemali , čo povedať
Kamarátka s extra žltými zubami, krivymi, priliš obézna by mi vadila
@anonym_f4ebd1 krivé zuby?! Lebo to si ľudia sami zapríčinili, asi nejakou chybou charakteru….
Mám kamošku s krivými zubami, mám ju strašne rada, priateľská, úprimná, veselá, vždy pomôže keď môže…Ani vo sne by ma nenapadlo jej nedať vôbec šancu, lebo má krivé zuby.
@tripetta máš úplnú pravdu, ľudia klesli už fakt veľmi hlboko.
jasné, vždy si pomyslím svoje. A asi vždy to aj tak dopadlo , ako som si pomyslela. Vadia mi ľudia , ktorí majú neupravené nechty a krivé alebo veľmi žlté zuby , plešiny znesiem 😶🌫️
Tiež prepichane pery a extrémne oblečenia, dredy, takí tí prírodní... A nie nevedela by som si byt s nimi blízka
Hneď na prvú viem, že by sme si nemali , čo povedať
Kamarátka s extra žltými zubami, krivymi, priliš obézna by mi vadila
@anonym_f4ebd1 Ako má ovplyvniť krivé zuby ? 🤦🏼♀️
Za to nemôže, nie každý môže v detstve nosiť strojček.
V dospelosti to stojí celkom veľké peniaze.
Poznám ľudí ktorým sa zuby pokročili po nosení strojčeka znovu.
Ja sama som nosila strojček a zuby mám rovné ale je ťažké ich udržať rovné. Musím nosiť dlhú na zuby každý večer aby sa mi nepokrivili znova.
@anonym_autor skor len z hladiska toho ci sa mam danemu cloveku vyhnut alebo nie. Ak je niekto hlucny,tacka sa alebo posobi inak excentricky bočím pre potreby vlastneho bezpecia. Inaksie vyzor je pre mna len sebaprezentacia daneho cloveka. Kludne moze byt sympaticky vrah alebo filantrop co bude večne zachmureny.

Keď mi nie je človek sympatický tak s ním ani nezačnem hovoriť, platí to aj pri výzore. Človek to môźe byť super ale keď raz sa k nemu neprihovorím kvôli tej danej veci tak to ani nezistím