icon

Založenie rodiny pre mladšie generácie: Má to zmysel?

stelly652
Včera o 18:40

Ahojte ľudia dneska ma zaujala jedna téma,ktorá sa týka pre mladších ročníkov,jedna sa o to,že dnešná doba je uponáhľaná a každý pozerá sam na seba a nevenuje času aj druhým.Dnešné pari sú už ako bežná rutina niekomu ide len o majetok,dedičstvo,peniaze a konečnom dôsledku aj o to cennejšie.Povecme si po pravde sme až takí to povýšenecky???....ma to význam...Dnešnej dobe sa rodia málo deti prečo??....je niečo zatým??...asi áno...zla životospráva,alkohol,fajčenie,závisť,nenávisť,zloba..Kde je súcit,láskavosť,dôvera,empatia,pomáhať druhým,ktorý to najviac potrebujú čo je zatým???...Ked sa ja pamätám keď som bol mladi nesprávali sa takto ľudia k sebe boli úprimný,kolektívny,pomáhali si navzájom....čo je zatým??....vie niekto???...už to nieje ako kedy si bolo.......
Vaše tipy,názory,pocity čo všetko vás napadne neváhajte a pustite to von zo seba...Budme k sebe úprimný,otvorený a laskavy ❤ 😘

Strana
z2
anonym_7e08d8
Včera o 18:45

@stelly652 ludia su taki aki boli vzdy. A deti sa rodi menej pretoze je dostupna antikoncepcia, zeny nemusia vstupovat do manzelstva aby ekonomicky prezili a tiez je tolko inych moznosti ako prezit svoj zivot

anonym_c40cb3
Včera o 18:47

@stelly652 ty máš nejaké ružové okuliare. Vždy v každej dobe sú ľudia dobrí aj zlí. Nikdy to nie je len biele a čierne. Každá doba má svojich hrdinov a aj podliakov

martinmmartin
Včera o 18:47

@stelly652 Cim vacsi blahobyt tym menej deti. Su ludia co maju miliardy a desat deti nemaju vobec. Krajiny s najvacsou chudobou maju najvacsiu porodnost .
Blahobyt prinasa moznosti ako nalozit so svojim casom a decko nieje vzdy na vrchole.

anonym_e1ef30
Včera o 18:48
@anonym_7e08d8

@stelly652 ludia su taki aki boli vzdy. A deti sa rodi menej pretoze je dostupna antikoncepcia, zeny nemusia vstupovat do manzelstva aby ekonomicky prezili a tiez je tolko inych moznosti ako prezit svoj zivot

@anonym_7e08d8 antikoncepcia je dostupna uz davno. Ved sa nebavime o dobe spred 100 rokov.

stelly652
autor
Včera o 18:48
@anonym_7e08d8

@anonym_7e08d8 Ahoj,ale prečo?.. potom ľudia v meste sa mi sťažujú ake majú problémy,presne také ako som opísal

stelly652
autor
Včera o 18:51
@martinmmartin

@stelly652 Cim vacsi blahobyt tym menej deti. Su ludia co maju miliardy a desat deti nemaju vobec. Krajiny s najvacsou chudobou maju najvacsiu porodnost .
Blahobyt prinasa moznosti ako nalozit so svojim casom a decko nieje vzdy na vrchole.

@martinmmartin čau ja asi viem prečo sa menej deti rodia je najväčšia neplodnosť na Slovensku,ale je to tak hovorím len pravdu

stelly652
autor
Včera o 18:53
@anonym_c40cb3

@stelly652 ty máš nejaké ružové okuliare. Vždy v každej dobe sú ľudia dobrí aj zlí. Nikdy to nie je len biele a čierne. Každá doba má svojich hrdinov a aj podliakov

@anonym_c40cb3 Ahoj ani nieže ružové okuliare,ale ja som tak rozmyšlal nad tým a stále mi to nedalo kde je príčina toho celého chaosu

anonym_adb80c
Včera o 18:53

@stelly652 Budem k tebe úprimný, tvoja gramatika je hrozna. Nominantiv pluralu je vždy "i".

stelly652
autor
Včera o 18:54
@anonym_adb80c

@stelly652 Budem k tebe úprimný, tvoja gramatika je hrozna. Nominantiv pluralu je vždy "i".

@anonym_adb80c joj tak ma oprav potom

minenkaa
Včera o 18:54

Ale prosim ta vždy boli neplodní ľudia ,vždy boli zlí a sebecky ľudia
Ľudstvo sa moc nemení ,len teraz majú zeny možnosť či budú máš dieta alebo nie,kedysi sa nemali ako chrániť

minenkaa
Včera o 18:55
@stelly652

@martinmmartin čau ja asi viem prečo sa menej deti rodia je najväčšia neplodnosť na Slovensku,ale je to tak hovorím len pravdu

@stelly652 a ty toto odkial vies

anonym_7e08d8
Včera o 18:58
@anonym_e1ef30

@anonym_7e08d8 antikoncepcia je dostupna uz davno. Ved sa nebavime o dobe spred 100 rokov.

@anonym_e1ef30 narazam na to ze v porovnani s napr 20 rokmi dozadu je ovela viac lekarni-kamennych aj online; je dostupnych ovela viac druhov a aj tabletky po

stelly652
autor
Včera o 18:58
@minenkaa

Ale prosim ta vždy boli neplodní ľudia ,vždy boli zlí a sebecky ľudia
Ľudstvo sa moc nemení ,len teraz majú zeny možnosť či budú máš dieta alebo nie,kedysi sa nemali ako chrániť

@minenkaa Ahoj ale si vezmi v 80 a 90 rokov vtedy neboli toľko Vírusov,zdravšie sa žilo stravovalo neexistovali fasfudy,mexické jedla...boli sme plodný muži....nepilo sa toľko alkoholu ako dnešnej dobe naozaj

stelly652
autor
Včera o 18:59
@minenkaa

@stelly652 a ty toto odkial vies

@minenkaa čítal som to novinách

anonym_14ace4
Včera o 19:00
@stelly652

@anonym_adb80c joj tak ma oprav potom

@stelly652 lebo ludia maju co robit aby sa vedeli postarat o seba, nie to aby sa dokazali postarat o deti, zabezpecit im vsetko co potrebuju vratane strechy nad hlavou. Taki si dobre rozmyslia, kolko deti budu mat a ci ich vobec budu mat. Aj ked na druhej strane je pravda, ze kopu deti maju presne ti, ktori sa o deti postarat nevedia a nevedia im zabezpecit ani to najzakladnejsie co potrebuju.

anonym_7e08d8
Včera o 19:00
@stelly652

@minenkaa Ahoj ale si vezmi v 80 a 90 rokov vtedy neboli toľko Vírusov,zdravšie sa žilo stravovalo neexistovali fasfudy,mexické jedla...boli sme plodný muži....nepilo sa toľko alkoholu ako dnešnej dobe naozaj

@stelly652 alkoholu sa pilo vzdy vela a mozno neboli fastfoody ale vo vela domacnostiach sa vyprazalo a jedli udeniny vo velkom

stelly652
autor
Včera o 19:02
@anonym_7e08d8

@stelly652 alkoholu sa pilo vzdy vela a mozno neboli fastfoody ale vo vela domacnostiach sa vyprazalo a jedli udeniny vo velkom

@anonym_7e08d8 ale dobre ale nebolo toľko krčmov,barov ako teraz za každým rohom druha krčma

belllinka
Včera o 19:05
@anonym_7e08d8

@anonym_e1ef30 narazam na to ze v porovnani s napr 20 rokmi dozadu je ovela viac lekarni-kamennych aj online; je dostupnych ovela viac druhov a aj tabletky po

@anonym_7e08d8 ale no, HAK, kodomy, telieska, pesary, gely boli v pohode dostupne aj 20 rokov dozadu 🤦‍♀️ zas neprehanaj. Aj kondomy sa sa vyuzivaju masivne od 70- 80-tych rokov.

minenkaa
Včera o 19:07
@stelly652

@stelly652 nepil sa alkohol v tej dobe ,len si zisti koľko percent krčiem fungovalo vtedy a funguje teraz a strava,vsak rezne a vyprážaný syr bol vždy ,biele pečivo tak isto

anonym_c40cb3
Včera o 19:07
@stelly652

@anonym_7e08d8 Ahoj,ale prečo?.. potom ľudia v meste sa mi sťažujú ake majú problémy,presne také ako som opísal

@stelly652 vždy sa ľudia sťažovali, málokto je spokjny, je to taký národný folklór

anonym_14b613
Včera o 19:08

Ty keď si bol mladý? To koľko máš teraz rokov?

a0
Včera o 19:11

1. Životospráva bola hrozná, ani nechci vedieť v akých podmienkach podnikatelia mali neraz napr mäso (pozri staré reportáže)
2. Alkoholu sa pije teraz o hodne menej, lebo je v móde zdravý životný štýl
3. Ženy nemusia mať deti, aby si zabezpečili život, mali status, peniaze, dokonca nemusia mať ani mužov, a majú sa dobre, to je jeden z hlavných faktorov, prečo sa detí rodí menej
4. Ďalší dôvod je vedomá výchova dieťaťa - rodičia sa deťom chcú venovať naplno, takže si rozmyslia či chcú 1 alebo 4.
5. Neistota vo svete, dnes je pokoj, zajtra vojna, vďaka internetu sa tieto informácie dostávajú medzi ľudí často necenzurované a v priebehu pár minút, takže si každý 2x rozmyslí, či chce dieťa
6. kedysi sa dedili pozemky, byty, alebo sa inak vykšeftovali, keď dalo sa, dnes si všetko musia mladí zabezpečiť sami, práca tiež nie je stabilná, neustále sa prepúšťa, firmy končia,…
Dôvodov je kopec ale žiadny nie je taký, aký si uviedol ty.

stelly652
autor
Včera o 19:12
@minenkaa

@stelly652 nepil sa alkohol v tej dobe ,len si zisti koľko percent krčiem fungovalo vtedy a funguje teraz a strava,vsak rezne a vyprážaný syr bol vždy ,biele pečivo tak isto

@minenkaa ale teraz mi chodí po mysli prečo keď dieťa príde na svet tak hneď čo počúvam tak také lieky,také gély,mastičky lebo majú takú chorobu a takú...roky dozadu sa rodili deti zdravé a mali viac protilátok neboli vôbec choré ako teraz

anonym_d5689f
Včera o 19:12
@stelly652

@anonym_7e08d8 ale dobre ale nebolo toľko krčmov,barov ako teraz za každým rohom druha krčma

@stelly652 Douc sa gramatiku a precitaj si nieco, ako sa zilo kedysi a dnes. Tym si vyplnis cas a nebudes pisat taketo hovadiny.

stelly652
autor
Včera o 19:13
@anonym_14b613

Ty keď si bol mladý? To koľko máš teraz rokov?

@anonym_14b613 veľa 38 už som starý

stelly652
autor
Včera o 19:13
@anonym_d5689f

@stelly652 Douc sa gramatiku a precitaj si nieco, ako sa zilo kedysi a dnes. Tym si vyplnis cas a nebudes pisat taketo hovadiny.

@anonym_d5689f ale je to tak

anonym_d5689f
Včera o 19:14
@stelly652

@anonym_d5689f ale je to tak

@stelly652 Ano, gramatiku neovladas a nemas absolutne predstavu, ako to bolo kedysi, pises somariny. Takze ano, je to tak.

anonym_14b613
Včera o 19:15
@stelly652

@anonym_14b613 veľa 38 už som starý

@stelly652 povedz to psychiatrovi 😱

minenkaa
Včera o 19:16
@stelly652

@minenkaa ale teraz mi chodí po mysli prečo keď dieťa príde na svet tak hneď čo počúvam tak také lieky,také gély,mastičky lebo majú takú chorobu a takú...roky dozadu sa rodili deti zdravé a mali viac protilátok neboli vôbec choré ako teraz

@stelly652 prosim ta ake zdravé deti kedysi,si zisti aká bola úmrtnosť malých deti ,mám tridsať ročne decko a čo vtedy bolo chorých deti ,ekzemi,rakovina ,si myslis že detská onkológia je otvorená len posledných desat rokov ,ja som mala v detstve neskutočne množstvo antibiotík

namornicka
Včera o 19:18

@stelly652 a ty mas kolko deti, ze sa tak pozastavujes nad ludmi, co deti nemaju.

Strana
z2