Žijete svoj sen?
Dnes mi moj terapeut poslal úryvok z knihy, kde sa píše, že ľudia by mali žiť svoj sen…
Úprimne sa priznám, že to, čo som kedysi snívala, nežijem.
Vždy som chcela mat rodinu, deti. To sa mi splnilo. Ale mala som aj svoje sny - cestovať, spoznávať svet. Najprv som tvrdo pracovala (aby som si mohla dovoliť vôbec žiť a bývať), potom som spoznala svojho muža, vzali sme sa. Nemali sme peniaze nazvyš. Zli sme tak “normálne”.. Keď sa narodilo prvé, nezúfala som, potom druhé, starosti, zabezpečenie rodiny, moje sny sa rozplynuli vplyvom povinnosti, deti, sociálneho a ekonomického zabezpečenia rodiny. A teraz bilansujem.
Ako to máte vy? Žijete svoj sen?
@anonym_04b212 no ja keby nemam deti,skor by som pomahala detom v detskych domovoch,to ako bez detnu by ma naplnalo viac ako pri psoch.
@anonym_1eacbd Kludne 🤷♀️ Ja teda radsej psikom
@anonym_1eacbd Kludne 🤷♀️ Ja teda radsej psikom
@anonym_04b212 nikdy som na to nenabrala odvahu,a to uz ako stredoskolacka som kazdy bozi den chodila okolo detskeho domova pre malinkate novorodeniatka a ked som ich tam pocula plakat az mi srdce zvieralo,uz vtedy.Ale niekedy by som tu odvahu chcela nabrat.
@anonym_autor ja som urobila všetko preto, aby som si svoje sny splnila. Nie hneď, ale postupne.
@anonym_02b98f a okrem penazi co ta robi stastnym? Ake su hodnoty vasej rodiny ktore ostanu aj ked nebudu peniaze?
@veroni2 A prečo by nemali byť peniaze? To akože mi tie desaťtisíce eur len tak zmiznú z účtu a sa vyparia? Vďaka nim moja rodina žije plnohodnotne, proste máme čo potrebujeme a nemusí riešiť nedostatok a odtrhať si od huby. Vieš o tom, že veľká vačšina párikov sa háda kvoli peniazom (ich nedostatku)? Dokonca z toho majú stres? U nás je toto vyriešená téma. U vás je to ako? 🙂
@thirstymonk Fuu, ty takto planujes, ze po smrti manzelky treti dom ?. Je nejako vazne chora, ze takto kalkulujes s jej smrtou ? Akoby si mal istotu, ze ju v tomto nepredbehnes.
@anonym_738593 Nie, nema žiadne važne trable. Len my sme sa tak interne dohodli, že ona pojde prva :D
@anonym_738593 Nie, nema žiadne važne trable. Len my sme sa tak interne dohodli, že ona pojde prva :D
@thirstymonk 🤣
@veroni2 A prečo by nemali byť peniaze? To akože mi tie desaťtisíce eur len tak zmiznú z účtu a sa vyparia? Vďaka nim moja rodina žije plnohodnotne, proste máme čo potrebujeme a nemusí riešiť nedostatok a odtrhať si od huby. Vieš o tom, že veľká vačšina párikov sa háda kvoli peniazom (ich nedostatku)? Dokonca z toho majú stres? U nás je toto vyriešená téma. U vás je to ako? 🙂
@anonym_02b98f no ze sme si z penazi neurobili bôzika (nehovorim ze vy ano;) muz tirz podnika, ale vidiet splneny sen vo financnej sebestacnosti nie je mojim cielom. Ono je niekedy dobre citit hlad, odtrhnut si z ust, necitit komfort, a podobne...pretoze si blizsie k tym, ktori tak ziju a horsie kazdy den...vacsina sa mozno hada koli peniazom, ale mozno vacsina z twj vacsiny mozno chce to co realne nepotrebuje...dnes sa zije skor do sirky ako do hlby..na zatiahnutie na hlbinu nepotrebujes jachtu, staci ti cln...a niekedy je lepsie byt ako mat;)
@thirstymonk tak ja chcem ist tiez skor,alebo spolocne,ked uz deti budu mat svoje stastne zivoty zariadene,ze nas tu potrebovat uz nebudu.Potom si mozme spolocne vydychnut a povedat a cesta je dokonana a ist hore spolu.

@veroni2 Ale ved tl sa nevylucuje. Pomaham utulkom, staram sa o chore psiky ale robim to len preto, ze sama chcem a ze ma to naplna a nie som do toho nutena ako keby som mala napriklad deti. Toto sa tym snazim povedat.
@anonym_04b212 no ja keby nemam deti,skor by som pomahala detom v detskych domovoch,to ako bez detnu by ma naplnalo viac ako pri psoch.