Ako chrániť súkromie detí pri zdieľaní fotiek na WhatsAppe?
Žienky, riešim doma takú blbosť, ale začína mi to liezť na nervy.
Moja mama pošle každú fotku detí celej rodine na WhatsApp. Deti v bazéne, deti pri jedle, deti v pyžame. Ona to myslí dobre, je hrdá babka. Lenže ja nechcem, aby ich fotky lietali po skupinách, kde sú aj ľudia, ktorých ani poriadne nepoznám.
Keď som jej to povedala, urazila sa, že jej zakazujem tešiť sa z vnúčat. Nezakazujem. Len chcem mať nad tými fotkami trochu kontrolu.
tak jej zakaz fotit ... ked pride vezmi jej telefon a vrat az ked odide
@anonym_76ca7e 😂😂mama mam4 roky aby odovzdala telefón, si padla na hlavu?
@anonym_76ca7e 😂😂mama mam4 roky aby odovzdala telefón, si padla na hlavu?
@anonym_78f9e7 ty asi nevies co je sarkazmus ze?
@anonym_autor už sa neviem dočkať na toto 🤦 čakám prvé bábo, čoskoro bude medzi nami, moja mama sa prvýkrát stane babkou a už teraz sa mi chlpy ježia keď si predstavím ako bude chcieť zverejňovať fotky na stories atď.
Ona si tam dáva každý deň niečo, či už len tak okolie si odfotí, alebo seba že je niekde. Proste musí to tam byť. Takže očakávam že môže byť aj dusná atmosféra medzi nami keď jej zakážem pridávať fotky malej.
Už sa stalo v minulosti že vytiahla nejakú moju fotku z detstva a zverejnila ju. Okamžite som jej to kázala vymazať. Neprajem si aby moje detstvo bolo zverejnené a to isté chcem urobiť aj pre svoju dcérku.
Argument tvojej mami že jej zakazujes sa tešiť z vnúčat? To čo má znamenať. To sa nemôže tešiť bez toho aby musela vycapiť fotky detí do online priestoru?
Pozri, ked Ti to prekaza, mas moznosti:
1. Vysvetlit jej preco Ti to prekaza a dufat ze pochopi (pravdepodobne nepochopi).
2. Zakazat jej to (trapas sice, ale je to Tvoja volba ako matky), pripadne obmedzit stykanie.
3. Neprezivat to tak.
Beriem, ze kazdy to vnima inak, hoci faktom je, ze mam v zivote ovela vaznejsie problemy, nez aby som toto vyriesovala 😶 Takze za mna je to hlupost - co za Teba samozrejme byt nemusi - nuz tak ale ak mas problem, zatrhni to aj s ohladom na vedlajsie reakcie nasledne 🤷 A tak isto to ber ze co niekto vnima ako problem, iny nie (to len na vedomie vasho buduceho konfliktu a nepochopenia, ktore nastane).
@anonym_autor u nás v rodine je jasne stanovené pravidlo, že fotky detí si posielame len v úzkej skupine ľudí. Nedávame tváričky na facebook, ani na instagram, proste nikde. Treba jasne stanoviť hranice, inak zakáz stretávania.
@anonym_autor už sa neviem dočkať na toto 🤦 čakám prvé bábo, čoskoro bude medzi nami, moja mama sa prvýkrát stane babkou a už teraz sa mi chlpy ježia keď si predstavím ako bude chcieť zverejňovať fotky na stories atď.
Ona si tam dáva každý deň niečo, či už len tak okolie si odfotí, alebo seba že je niekde. Proste musí to tam byť. Takže očakávam že môže byť aj dusná atmosféra medzi nami keď jej zakážem pridávať fotky malej.
Už sa stalo v minulosti že vytiahla nejakú moju fotku z detstva a zverejnila ju. Okamžite som jej to kázala vymazať. Neprajem si aby moje detstvo bolo zverejnené a to isté chcem urobiť aj pre svoju dcérku.
Argument tvojej mami že jej zakazujes sa tešiť z vnúčat? To čo má znamenať. To sa nemôže tešiť bez toho aby musela vycapiť fotky detí do online priestoru?
@anonym_19e74d súhlasím. Treba hneď id začiatku toto riešiť. U nás to všetci pochopili a žiadne z detí sa na internet nedostalo.
ja mám neustále problém s otcom,že vycapuje fotky na fb.Roky mu to opakujem,že to nemôže bez povolenia a furt tam niečo niekedy dá...zbytočné vysvetlovať,tak len na neho nahúkam,aj tak to za chvíľu zabudne
@anonym_autor u nás v rodine je jasne stanovené pravidlo, že fotky detí si posielame len v úzkej skupine ľudí. Nedávame tváričky na facebook, ani na instagram, proste nikde. Treba jasne stanoviť hranice, inak zakáz stretávania.
@anonym_de210a mame to tak isto🙂ja sama deti zverejnujem len zozadu, ale rodina si posielame na signale. Viem, ze nasi, svokrovci, svahrinky to neposielaju dalej. A ja ich deti ani na fcb nedavam, lebo si to nepraju.. whatsap je blby v tom, ze fotky taha do galerie mobilu. Leze mi to na nervy.. takze sa to kazdemu uklada..
Kup jej knizku- Pujde to smazat, mami?
@anonym_19e74d povedz jej to dopredu, ze si to neprajes.abo jej dovol aspon nozicku, rucicku, kocik,.. nie tvar.
Vysvetli jej to.
Prehanas
Verím, že ak by sa jednalo o svokru, reakcie by boli oveľa prudšie…. Každopádne u nás v rodine nemajú babky a dedkovia fb, zbytok rodiny rešpektuje súkromie každého jedného…
@anonym_autor 1, vysvetli jej problematiku socialnych sieti a pamate internetu (co tam raz das, uz to odtial nedostanes)...
2, aspon, ze to nedava na FB / Insta... vramci (byt aj sirsej) rodiny je to mensie zlo... a nie az taka tragedia...
Alebo jej ukaz, ako vie dat na tvaricky hviezdicku apod...
Fotky jej neposielat, nedovolit jej fotit, ked je takato tvrdohlava. Pripadne rozposlat jej nelichotivu fotku.
Vysvetli jej to a ak to nepochopí, začni fotiť ju pri takých aktivitách ako aj fotí tvoje deti a posielať do svojich skupín. Možno potom pochopí čo je súkromie 😁
@anonym_19e74d povedz jej to dopredu, ze si to neprajes.abo jej dovol aspon nozicku, rucicku, kocik,.. nie tvar.
@anonym_3d08a7 určite poviem. Také maličkosti že si odfotí kočiar alebo ako píšeš ručičku to ešte znesiem 👍
Ja som urobila cirkus keď bez môjho vedomia zverejnili fotku dcérky z pôrodnice, myslím si, že nikto nemá právo takéto fotky dávať na sieť, preto jej žiadne fotky neposielam. Brat sa jej opýtal, či ona dávala naše fotky denne na obecnú tabuľu, aby nás videla celá dedina. Neviem či pochopila. Ja som to urobila rázne hneď v zárodku, vedela som, že dohováranie nebude mať zmysel.
Takže buď rozhovor alebo ukončiť posielanie fotiek.
Prehanas
@anonym_f6c636 preco.preco by akakolvek tetka a suseda mali mat fotky deti v plavkach/pyzamach...

tak jej zakaz fotit ... ked pride vezmi jej telefon a vrat az ked odide