Ako spoznáte, že vám odpovedá chatbot?
Ahojte,
od 2. augusta platí v EÚ pravidlo, ktoré sa týka každého, kto niekedy písal na podporu e-shopu: ak vám odpovedá chatbot, musí to byť vidieť priamo v tom chatovacom okienku. Nestačí veta schovaná v obchodných podmienkach. (Konkrétne ide o článok 50 AI Actu.)
Píšem to aj z druhej strany, lebo takéto chatboty pre firmy robím. O to viac ma vie vytočiť, keď sa „Lucka z podpory“ tvári ako živý človek a pritom je to program.
Čo mi pomáha rozoznať bota:
• odpíše do pár sekúnd aj o druhej v noci a je vždy rovnako milý
• keď sa opýtate niečo mimo témy, buď to obíde, alebo odpovie sebavedomý nezmysel
• zopakuje vám vašu otázku inými slovami a až potom odpovedá
• o vašej konkrétnej objednávke nevie nič, kým nedostane číslo
• pri sťažnosti sype odkazy namiesto riešenia
Dve veci, ktoré sa oplatí vedieť:
1. Napíšte, že chcete človeka. Poriadne urobený bot to má odovzdať ďalej alebo vám aspoň zobrať kontakt. Ak sa točí dokola, rýchlejšie pochodíte e-mailom.
2. Do chatu nikdy nepíšte heslo, celé číslo karty ani rodné číslo. Ani človek na podpore to od vás takto nemá pýtať.
Zaujímalo by ma, ako to máte vy. Stalo sa vám, že vám bot poradil úplnú hlúposť? Alebo naopak, vybavil vec rýchlejšie ako živý operátor?
Vobec to nevyuzivam 😂 vsade kde porrebujem volat maju aj telefonne cislo alebo email alebo predajnu, pobocku takze nemusim si pisat so ziadnymi chatbotmi.
Ešte som sa nestretla s tým,žeby mi to chatbot nepovedal,ak telefonujem,alebo že by to nebolo napísané pri chate.
Ešte aj to sprosté geminy v googli to tam má napísané.
Chodím na chatovacie stránky a je to tam napísané roky
dnes na ryanair chate .. stale sme sa tocili dookola s otazkou .a rovnaou odpovedou - napisala som len ze chcem pisat s Human .. este raz to na mna skusil tak zas- chcem human na chat .. hned ma prepojil ..ale este sa mi nestalo,aby mi hned na zaciatku chatu nepovedalo,ze pisem s robotom
Ešte som sa nestretla s tým,žeby mi to chatbot nepovedal,ak telefonujem,alebo že by to nebolo napísané pri chate.
Ešte aj to sprosté geminy v googli to tam má napísané.
Chodím na chatovacie stránky a je to tam napísané roky
@rozculena kopec známych spolocnosti to nema a zavádza.Je to vsak ľahko rozpoznatelne.
Taky Dyson tiez a ani neprepoji,cely cas tvrdí,ze je clovek.

Ja to vzdy preskakujem a rovno ziadam operatora, nezmyselne rady zycajne. Ale o par rokov sa to urcite zlepsi.