Bezdôvodné blokovanie v diskusii: Výmena názorov alebo cenzúra?
Dnes som pridal prispevok. Mozno trosku kriticky ale uplne slusny a vecny. Prispevok je stale zobrazny. Dole mi vsak pise ze autorka ma v tejto diskusii zablokovala a nemozem uz do nej viac prispevat.
Musim povedat ze s takymto niecim som sa este nestretol nikdy v online priestore. Nikdy.Neviem ci je to nejaka nova funkcia na modrom koni, no ja osobne to vnimam ako nerelavantnu cenzuru. Len tak niekoho vypnut pre nesuhlas.
Po druhe myslim ze ludia ak uz ide do verejneho priestoru o niecom diskutovat alebo sa na cokolvek pytat tak by mali vediet diskutovat konstruktivne pripadne zniest konstruktivnu kritiku. Obzvlast ak ide o udajne manazersky podkovanu poziciu.
Dakujem pekne za nazor na taketo blokacie
@anonym_autor to je ten typ autorky ktorá znesie len taký názor ktorý je rovnaký ako jej
@anonym_autor jezisi, len sa nerozplac 🤣
Každý má právo si riadiť svoju diskusiu. Vylúčiť z nej ľudí, ktorých nechce aby prispievali a rovnako ideálne by ju mal vedieť aj uzavrieť, čo tu aktuálne nie je. Je to jeho diskusia/jej diskusia. Prispel si, tak tvoja si si úlohu splnil.
@anonym_autor ďakujeme za oznam. Cítiš sa ukrivdene? Nevieš sa preniesť kvôli odmietnutiu tvojho názoru? Treba navštíviť odborníka😉
@anonym_autor mňa takto blokla jedna, ktora sa sťahovala na muža a svokru. Položila som iba otázku, či predtým nebol jej muž mamičkár? A už som bola bloknutá
Nie. Ja to zvladnem 😉 a neplackam. len mi to pride trapne a divne ze niekto niekoho oznaci ze ho nechce pocuvat. Je mi to nepochopitelne niekoho blockovat. Je to riesenie? Ja problem nemam. A este to tu ma zastup fanusiciek. Je to tiez nazor a len ma to udivuje.
Nie. Ja to zvladnem 😉 a neplackam. len mi to pride trapne a divne ze niekto niekoho oznaci ze ho nechce pocuvat. Je mi to nepochopitelne niekoho blockovat. Je to riesenie? Ja problem nemam. A este to tu ma zastup fanusiciek. Je to tiez nazor a len ma to udivuje.
@anonym_autor a aký máš s tým problém? Aj mňa blokni kľudne. Každý má právo si zablokovať koho chce. A počúvať koho chce, čítať koho chce. Nechce ťa čítať? Tak si ťa blokla. A?
Aj mne to urobila,autorka tej diskusie o tom ako chce opustit vlastne dieta
@anonym_autor a aký máš s tým problém? Aj mňa blokni kľudne. Každý má právo si zablokovať koho chce. A počúvať koho chce, čítať koho chce. Nechce ťa čítať? Tak si ťa blokla. A?
@anonym_002335 pride mi neslusne a neeticke kohokolvek z diskusie vylucovat.l a blockovat Resp moderovat diskusiu. Na to ma byt moderator a nie prispievatel. Ked uz get it? Mne ide vobec o tu funkciu na fore. Ked prispevok nieco porusuje je to ine.
@anonym_002335 pride mi neslusne a neeticke kohokolvek z diskusie vylucovat.l a blockovat Resp moderovat diskusiu. Na to ma byt moderator a nie prispievatel. Ked uz get it? Mne ide vobec o tu funkciu na fore. Ked prispevok nieco porusuje je to ine.
@anonym_autor ešte raz. Je tu sloboda prejavu, ale aj sloboda čítania. Môžem si určiť, koho budem čítať - ak ho nechcem čítať, bloknem si ho. Ak nechcem aby prispieval do diskusie, bloknem ho. Ak nechcem prispievať, neprispejem. Ak ma rušia notifikácie, vypnem ich. Ak nechápem fungovaniu MK, idem preč z MK a žijem v reálnom svete.
@anonym_autor ešte raz. Je tu sloboda prejavu, ale aj sloboda čítania. Môžem si určiť, koho budem čítať - ak ho nechcem čítať, bloknem si ho. Ak nechcem aby prispieval do diskusie, bloknem ho. Ak nechcem prispievať, neprispejem. Ak ma rušia notifikácie, vypnem ich. Ak nechápem fungovaniu MK, idem preč z MK a žijem v reálnom svete.
@anonym_002335 ok. Realny svet. Tak ta funkcia ma skryt prispevky daneho uzivatela a nie ho blokovat z celej diskusie. Nechapes xrejme o com pisem. Tak ty hovoris o slobode citania, ? 🙂 sloboda citania. ja len hovorim o 2 veciah 1. O tejto funkcii 2. Preco chcem akose diskutovat a potom po tom niekto siahne a cenzuruje. Ak tomu rozumiete. Strata casu
Tak to máš dobre, ja som v jednej diskusii s autorkou 100% súhlasila a aj tak ma blokla 😄
@anonym_autor uz je to tu davno a boli aj o tom diskusie ja uprimne ani neviem kedy a ci ma niekto blokuje pokial ma niekto neoznaci alebo dokonca sam autor pritom prispievat viac tam nemozem ale asi im to robi dobre na ego, ze maju posledne slovo. Ale netrapi ma to ani mi to netrha zily, je to online priestor s nikym tu nemam ziadne blizke vazby takze ked chce blokovat nech blokuje, nijak to moj zivot neovplyvni.
@anonym_autor to je ta dnesna doba kde nedajboze vyjadrit nie uplne zelany nazor. Su tu diskutujuci, ktori to nezvladnu citat a dokonca ani necitat. Tak blokuju lebo potom tie nazory nebudu existovat. Za chvilu tu diskusie zakapu lebo ich zenie vpred prave kontroverzia a nie suhlasne pritakavanie. Zadavatelom reklamy sa to pacit nebude. 😃
Mna dnes tiez jedna zablokovala lebo sa jej moj prispevok zdal asi bakany, paradoxne mal v tej diskusii asi najviac lajkov 😃
@anonym_autor original to malo byt na vylucenie trolov z diskusii, ale ako obvykle to vypalilo presne naopak. 🙂
Beznych ludi, co vyjadria nesuhlas, si v diskudsii zablokuju. A s trolmi sa tam potom do nemoty hadaju.
Jednudocho ti trolovia robia vlastne presne to, co autori potrebuju. Dostat zo seba jed a niekam ho vychrlit. Aj ked predtym na to nadavali.
So slusnym clvoekom sa bavit extra nechcu, lebo tam sa nic nenahadaju, a to nie je to, co im da satisfakciu, ze si ulavia od pretlaku.
Nie si prvy, co sa s tym stretol. Viaceri tu uz o tom pisali. Zvyknes si.
Ma to jednu vyhodu. Od toho cloveka uz nikdy nic napisane neuvidis, kym si zas ta neodblokuje. V diskusiach jeho prispevky budes vidiet ako Zablokovany autor (alebo take daco, neviem). Ale ked mu niekto dalsi odpovie, uvidis jeho meno. Lebo to vlakno diskusie blokovane nie je.
Nemaju to este dotiahnute.
@anonym_autor to je nová generácia, ktorá neznesie, keď niekto vyjadrí iný názor a je jedno, či je konštruktívny alebo nie. Súhlasím s tebou, že ak človek niekde zverejní svoj problém/nazor mal by byť
schopný prečítať si aj názor s ktorým nesúhlasí. Pointa platformy akou je napríklad MK sa tým stráca, keď sa tu všetci navzájom poblokujú alebo v diskusii zablokujú ľudí, ktorých príspevky im nesedia.
Horšie ako ZŠ a to tu píšu dospelí ľudia!
Pobavil ma tu príspevok od
@anonym_002335 , ktorá cenzúru nazvala slobodou prejavu. Ty si vyskočila z knihy 1984? 🤦♀️
Diky. Evidentne by viaceri chceli take tlacitko na filtrovanie reality aj zivote. 🙂 tam to nefunguje
@anonym_autor mne sa stalo včera, že ma autorka zablokovala, tiež prvýkrát 🙂 Ale myslím, že to bolo možno omylom, pretože som bola na troch stránkach jedna asi z troch, ktoré sme stáli na jej strane barikády.
@anonym_002335 ok. Realny svet. Tak ta funkcia ma skryt prispevky daneho uzivatela a nie ho blokovat z celej diskusie. Nechapes xrejme o com pisem. Tak ty hovoris o slobode citania, ? 🙂 sloboda citania. ja len hovorim o 2 veciah 1. O tejto funkcii 2. Preco chcem akose diskutovat a potom po tom niekto siahne a cenzuruje. Ak tomu rozumiete. Strata casu
@anonym_autor takym ludom treba len popriat lasku, lebo ju asi nikdy nepocitili a akceptuju len seba a ludi s priblizne rovnakym nazorom.
Ti ľudia majú problem sami so sebou, neakceptujú iný názor, len ten svoj, take narcisticke.
Jedna sa tu minule chválila, že ma zablokovaných asi 30 ľudí.Tak si vieš predstavit, čo to musi byt za človeka😟..
Tak skús tu kritiku v podobe bloknutia zvládnuť a respektuj že niekoho tvoje názory nezaujímajú
Každý má právo si riadiť svoju diskusiu. Vylúčiť z nej ľudí, ktorých nechce aby prispievali a rovnako ideálne by ju mal vedieť aj uzavrieť, čo tu aktuálne nie je. Je to jeho diskusia/jej diskusia. Prispel si, tak tvoja si si úlohu splnil.
@anonym_002335 ,
nič také ako "moja diskusia" neexistuje. Všetko, čo je na webe, je verejné.
Nikde na webe nijaká diskusia nikomu nepatrí!
Mimochodom - keď už, tak "moja téma" (rozumej - téma, ktorú som založil).
@anonym_autor pozri, aj v realnom svete si mozeme vybrat s kym sa bavit budeme a s kym nie. Tak preco ti to vadi v online priestore? Preco mas pocit, ze na internete mozes vsetko a kazdy to musi respektovat?
@anonym_autor neries, chod dalej a na kona sa vykasli. Je to online priestor, nie realny svet.
Podla mna su to vacsinou ludia s chorou psychikou. A este velmi malo znesu požierači hoaxov a konspiracii. Kedze nemaju zdravy rozum/racio, tak najlepsi argument je blok. Raz tripetta pisala do neba volajucu hlupost, tak som si dovolila ju opravit a to som nemala robit.😁 Hned ma blokla. Takisto nepokoj v dusi.😉 Ta co zdiela kazdu vymyslenu, zmanipulovanu chujovinu z FB uplne bez kritiky. Mne chybat nebudu a zomru hlupe.😁
Normalny clovek argumentuje (ak ma cim).
Keby sa to dalo aj v realite.. ako v jednom diely black mirror 😃
Je to nova funkcia,ci sa bude zneužívať ma zhodnotit ževraj časom mk
Či to tak bude,to uvidíme
Tie témy už nie sú pre všetkých a pre každý názor
Ale pre toho, kto ju založil
Ani mne sa to nepáči ale čo už
@anonym_autor neber MK az tak vazne, vsak sa nic nedeje, vylucenie z diskusie nie je koniec sveta, aspon pre vacsinu to nie je koniec sveta.
Blokovaci su ako malé deti, nezrelé.Normalny človek koment preskočí, ignoruje.Nikoho som neblokla, načo?Niektorí žijú virtuálnym svetom, lebo v realite po nich ani pes neštekne, tak si aspoň na nete dokazujú svoju moc

Zvykneš si. Niektoré si sem len chodia honit inak malé ego.