Aké témy na Modrom koníkovi vás rozčuľujú?
Aké témy vám tu na MK najviac lezú na nervy? Ak vás téma obťažuje, preskočíte ju, alebo do nej prispejete?
@natalka13 ano, tie trápne fotky s receptami. Najmä keď to vyzerá ako psi grc, ale fanklub tlieska a tapka a potom ešte pýta aj recept. A potom este chvalenie sa výhľadom odkiaľkoľvek.
@anonym_9e868a nepochopim ze niekto musi dat na plochu - dnes perkeltik , dnes aj kolacik. Doma asi nik nepochvalil....
@anonym_autor a predsa mi napadlo. Tie citové výlevy, akože citáty a múdra, internetové výgrcky, ktoré hlásajú nekonečnú lásku, pokoj, filozofiu a múdrosť. Hlavne o skromnosti, ako sa všetci za niečím ženú a pritom nič netreba. Hahaha, a účty platí kto? Zubára, hypotéku, nákup do školy??? Neskutočne jednoduché a akože múdre. No a ešte ten sumár dôležitých info, ktoré chcú pôsobiť múdro na ploche vypľutého z AI s chybami a mylnými informáciami 😁 A keď tak rozmýšľam, fotky detí, kedy si ženy myslia, že ich deti sú krásne. No nie sú.
@anonym_1cbc94 ale zas, ak aj poplatíš hypo a elektrinu, viac ti úplne že fakt veľa netreba .... 😒
@oceanahory a niekto grcá z toho, že matky presviečajú nematky, aký majú smutný a úbohý život bez detí 😀
@anonym_1cbc94 Ono v tychto temach utoci jeden extrem na ten druhy extrem a pre mna je to total nepochopitelne 🥴 ... Chapem zeny, co sa rozhodli deti nemat, chapem aj to, ak rodicovstvo niekoho velmi naplna, ale mat taketo averzie voci skupine ludi, ako su napr. deti alebo na druhej strane averziu voci zenam, ktore sa rozhodli deti nemat je pre mna chore.
@natalka13 a prečo, ak mám chuť na perkelt, tak mi to môže pomôcť že aha, aj ja si uvarím ... fakt nerozumiem čo je práve na tomto také rozčuľujúce 😒
@biba_18 Tiez nerozumiem, hlavne ked otazka znela "ake temy"...ale to je asi jedno 😅.
Mna tu praveze prispevky na ploche bavia ovela viacej, ako diskusie, ktore sa nesu vacsinou iba v negativnom podtone.
Ja si rada pridam svoje jedla, recepty, fotky z dovoleniek a vyletov a este radsej si pozriem rovnako pre mna zaujimave a inspirativne prispevky.
Skvele su aj niektore akupiny, ako Dnes na obed, Cesta k mojej premene, skupiny s cestovanim...
By som musela byt strasne negativne naladeny clovek, aby som sa pohorsovala na fotkach jedla a pod., ktore niekto robil s radostou a chce sa o nu podelit 😔. Akoze co potom tychto ludi na MK vlastne naozaj bavi, iba hadanie sa v diskusiach? 🤨
Témy o porovnávaní života našich starých mám a toho nášho ( nemali práčku,umývačku,auto a všetko stíhali).
...tehotenske testy -ako blba musim byt, aby som nevedela urcit, ze som tehotna?
....Co obliect dietatu? -pomoc!!!😀
....Gaborik podvadza -ako musi byt clovek primitivny, ked ho tesi, ze aj Ivana ma doma curevnika?
...Co je vo vzduchu?....nic, co by bolo? Niektore si myslia, ze ovcie kiahne a vsetky choroby nam len tak levituju nad hlavami (virusy mozu, ale nie vsetky choroby).
...Strasiak v podobe progresivizmu a liberalizmu, ktorym nas strasi chlapik, co dlho netrtkal, ma starost o genitalie slovenskych zien a muzov a ma patent na moralku, lebo je fanaticky veriaci.
.....glorifikovanie "starych dobrych" casov. Nie, neboli dobre. Boli ine.
...akoze "rozkosne" deti -nie, nie su vsetky rozkosne
...a mnohe hlupe otazky, ktore by som sa hanbila dat do eteru.
@anonym_1cbc94 Ono v tychto temach utoci jeden extrem na ten druhy extrem a pre mna je to total nepochopitelne 🥴 ... Chapem zeny, co sa rozhodli deti nemat, chapem aj to, ak rodicovstvo niekoho velmi naplna, ale mat taketo averzie voci skupine ludi, ako su napr. deti alebo na druhej strane averziu voci zenam, ktore sa rozhodli deti nemat je pre mna chore.
@oceanahory riadny extrém je hlavne to presviedčanie , ktorá verzia je správna. A ešte väčší extrém, že žena bez detí je menejcennejšia a tá s deťmi má akože vyššiu hodnotu. Trápne fakt
Temy o tom kde je taka praca ze mat len home office, idealne nic nerobit a zarobit 3000 EUR, alebo zarabam 3000 EUR a neviem usetrit
@anonym_5b83bb To je aj moj pripad. Ale ja som sa nenarodil na to, aby som šetril :D
@biba_18 Tiez nerozumiem, hlavne ked otazka znela "ake temy"...ale to je asi jedno 😅.
Mna tu praveze prispevky na ploche bavia ovela viacej, ako diskusie, ktore sa nesu vacsinou iba v negativnom podtone.
Ja si rada pridam svoje jedla, recepty, fotky z dovoleniek a vyletov a este radsej si pozriem rovnako pre mna zaujimave a inspirativne prispevky.
Skvele su aj niektore akupiny, ako Dnes na obed, Cesta k mojej premene, skupiny s cestovanim...
By som musela byt strasne negativne naladeny clovek, aby som sa pohorsovala na fotkach jedla a pod., ktore niekto robil s radostou a chce sa o nu podelit 😔. Akoze co potom tychto ludi na MK vlastne naozaj bavi, iba hadanie sa v diskusiach? 🤨
@oceanahory tvoje jedlo a foto vyzerajú gustiózne a chutne. Zas je rozdiel keď na foto vyzerá jedlo ako vyvrátený žalúdok
@anonym_1cbc94 ale zas, ak aj poplatíš hypo a elektrinu, viac ti úplne že fakt veľa netreba .... 😒
@biba_18 skôr také to citové moralizovanie ako sa všetci ženú za peniazmi, majetkom...Ževraj len honba. Však ale niekde musím bývať, platiť účty, v obchode a u lekára nedávajú zadarmo, a nie je hriech mať peknú záhradu, alebo chatu, auto. Aj jazdenka niečo stojí, nemusím mať rovno Lambo. Haha, lebo prispievateľka na ploche žije z Pranajámy a všetky účty jej platí apanáž od neznámeho darcu 😀ale aj ten darca musel niekde tie prachy zarobiť a honiť sa za robotou. To už jej uniklo 🤭
Donemoty opakujuce sa motlitby 9 utorkov sv. Marte
@anonym_9d7420 slabo sa modlia, lebo svet nesmeruje nič k lepšiemu. Ani v radoch cirkvi.
@anonym_82b732 ano tie rady su uplne odveci casto, 2- 3 roboty treba mat🤣 a nestazovat sa
@anonym_d19c14 o čom trepeš?
Mna vzdy fascinuje, ako zeny na rodicaku precitnu a uz hladaju brigadu/pracu/privyrobenie. Najlepsie z domu a na 2 h denne
@anonym_ce9a63 mňa fascinuje, ako precitnu keď zistia keď ma dieta 3 roky co ja viem v novembri, v septembri ho nevezmu do skolky (lebo nemá k 31.8. 3 roky) ze co oni teraz majú byť doma zadarmo a predsa stat sa ma o nich starať pomaly ďalší rok, kým pôjdu do skolky. Ja neviem, oni nevedeli, kedy majú narodené dieťa? A z akeho dôvodu im ma stat ďalej platit? Dokedy? 3 roky im nestačili?
@oceanahory riadny extrém je hlavne to presviedčanie , ktorá verzia je správna. A ešte väčší extrém, že žena bez detí je menejcennejšia a tá s deťmi má akože vyššiu hodnotu. Trápne fakt
@anonym_1cbc94 Vidim to tragicky na oboch stranach, ako sa k sebe chovaju...ako som pisala vyssie, ja osobne nechapem ani to ak ma niekto brutalnu averziu z deti aj napriek tomu, ze sa deti rozhodla nemat, co samozrejme plne akcetujem, ale nachapem prispevky v zmysle "oslintane deti, chuda matky, co nemaju zivot a su furt unavene, fuj taky zivot s malymi otravnymi stvoreniami...". Na druhej strane nechapem matky, co urazaju bezdetne, ze nemaju zmysel zivota, ze to olutuju, ze su nieco menejcenne a pod.
Trapne su vsetky, ktore takto uvazuju a maju potrebu utocit na tu druhu stranu, resp. cielene urazat a nenavidiet nejaku skupinu ludi. Ak by sme sa vsetcia navzajom respektovali, hned by bol svet krajsi.
ja ich mám asi viac
* práca na doma - je u mňa top téma ( hlavne dotyčná nemá žiadne zručnosti )
* ako ísť pracovať do školstva, a ktorá škola je najľahšia
* ako, čo najdlhšie ostať doma s deti aj do ich 18-ky a nepracovať - hlavne využiť dávky zo štátu
* muž ju týra a je jedno, či psychicky, alebo fyzicky a ona nevie, čo robiť
* fotky deti na denno-dennej báze
* očúrané tehotenské
* večer sa milovali cez kondóm a či môže byť už tehotná
* chválenie sa, ako tu dotyčná zarába xy peňazí a pre ňu je to málo
@anonym_9e868a máš pravdu. Niektoré jedlá vyzerajú, akoby ich už niekto vyvrátil a ženy ochkajú blahom 😄
@anonym_1cbc94 to je tu klasika, lebo fanklub musí predsa zatlieskat. Nedajbože by si tam napísala pravdu, že to vyzerá hrozne a tie kombinácie sú úplne od veci. Potom nastúpia hejterky a odkazy typu, ty musíš mat ale úbohý život a podobne. To, ze úbohý ho ma pravdepodobne autorka, ktorá sa potrebuje takto verejne prezentovať, to uz ich nenápadne.
Viac ako diskusie má rozčuľujú reklamy , lebo ak teraz pred odoslaním mi zrovna skočila reklama a príspevok sa vymazal.
Témy ktoré má podľa názvu nezaujmu neotváram. Inak ma v podstate nerozčuľuje žiadna. Aj keď niektoré sú na zamyslenie. Napr čo obliecť dieťaťu do školy, mi príde ,že autorka buď nevie používať vlastný rozum alebo neviem. A témy typu Kedy príde rodičak, akoby ženy nevedeli kedy je vyplatny termín,na druhú stranu vždy keď vidím názov tejto témy si poviem,že ďakujem Bohu že nie som odkázaná, rátať dní kým cinknu peniaze na účet. A úplný fenomén, keď anonym vyčíta anonymovi, že píše ako anonym
@oceanahory aha. no vidíš, to mi ani nenapadlo - ale presne na tvoje príspevky na ploche rada pozerám (čo asi aj vieš) - proste mám rada dobré jedlo, mám rada dovolenky v horách, s pivom, pri mori ... a som rada keď sa niekto podelí so svojim dobrým pocitom ktorý je podobný môjmu ...
Mne sa nepáčia komentáre kde je všetko red flag a okamžite sa treba rozísť 😄...pritom je opisana jedna situácia zo života 🤷♀️
@anonym_ce9a63 mňa fascinuje, ako precitnu keď zistia keď ma dieta 3 roky co ja viem v novembri, v septembri ho nevezmu do skolky (lebo nemá k 31.8. 3 roky) ze co oni teraz majú byť doma zadarmo a predsa stat sa ma o nich starať pomaly ďalší rok, kým pôjdu do skolky. Ja neviem, oni nevedeli, kedy majú narodené dieťa? A z akeho dôvodu im ma stat ďalej platit? Dokedy? 3 roky im nestačili?
@anonym_9e868a píšeš o mojej švagrinej? Teraz precitá, že dieťa bude mať v marci 3 roky, škôlka v nedohľadne, aj rodinný rozpočet. O 3 roky budú plače ako sú všetky školské pomôcky drahé. Ja sa vždy pýtam WTF to ste nevedeli pri plodení, že dieťa stojí peniaze? A nie málo
@anonym_1cbc94 to je tu klasika, lebo fanklub musí predsa zatlieskat. Nedajbože by si tam napísala pravdu, že to vyzerá hrozne a tie kombinácie sú úplne od veci. Potom nastúpia hejterky a odkazy typu, ty musíš mat ale úbohý život a podobne. To, ze úbohý ho ma pravdepodobne autorka, ktorá sa potrebuje takto verejne prezentovať, to uz ich nenápadne.
@anonym_9e868a 👍👍👍
deti nejako extra nemusím, ale mám rada na ploche príspevky kde je emily alebo malý spuchliak (bože, dúfam že to ho nijako do budúceho života neovplyvní, mali by ste mu vymyslieť inú prezývku - ale ja ju milujem) ... proste sú to zlaté decká a rada na ne pozerám, pripomínajú mi toho môjho (ktorého som volala monster - a to tiež niektoré matky híkali že jak tak preboha môžem volať svoje dieťa ... )
@anonym_autor vsetky v ktorych vidim viesttu
@anonym_7316ba Tá už sa po tom faux pas stiahla alebo nie?
Mne skôr vadia komentáre typu “vymyslená téma, troll”.. lebo to nepoznajú, tak hneď to musí byť vymyslené.
Mne skôr vadia komentáre typu “vymyslená téma, troll”.. lebo to nepoznajú, tak hneď to musí byť vymyslené.
@anonym_870a9a Mnohe aj su. Casto aj ked vyzeraju, ze nie su, tak su. Lebo ich pise jedna a ta ista osoba. Zistis to podla stylu. Niekedy to odhalim skor. Niekedy neskor. Cim viac odpovedi od autorky, tym je to istejsie.

@natalka13 ano, tie trápne fotky s receptami. Najmä keď to vyzerá ako psi grc, ale fanklub tlieska a tapka a potom ešte pýta aj recept. A potom este chvalenie sa výhľadom odkiaľkoľvek.
@anonym_9e868a máš pravdu. Niektoré jedlá vyzerajú, akoby ich už niekto vyvrátil a ženy ochkajú blahom 😄