🔒 NOVINKA NA KONÍKU: Používateľa si už môžeš zablokovať
Jedna z vašich najčastejších požiadaviek je konečne tu. Na Modrom koníku od dnešného dňa pribudla možnosť zablokovať používateľa, s ktorým nechceš komunikovať alebo ktorého obsah si neželáš vidieť. Keď sme sa vás pred časom v prieskume pýtali, čo by ste na Modrom koníku najviac privítali, práve možnosť blokovania používateľov sa umiestnila v TOP 3 najžiadanejších novinkách.
💙 Vypočuli sme vás.
A pripravili sme funkciu, ktorá ti dá viac kontroly nad tým, koho obsah vidíš, kto môže reagovať na tvoje príspevky a kto ťa môže kontaktovať.
🔹 Ako blokovanie funguje?
Ak ťa niekto obťažuje, nechceš s ním komunikovať alebo ti jeho obsah jednoducho nevyhovuje, môžeš si ho zablokovať.
Používateľa zablokuješ na viacerých miestach:
💬 V Diskusii
Klikni na menu s tromi bodkami pri komentári daného používateľa a vyber možnosť „Zablokovať“.
🖼️ V Príspevkoch
Možnosť „Zablokovať“ nájdeš aj v menu príspevku alebo albumu.
👤 Na profile používateľa
Na profile používateľa nájdeš pod profilovou fotkou tlačidlo „Zablokovať používateľa“.
🔹 Čo sa stane po zablokovaní?
Blokovanie funguje obojstranne. To znamená, že ty neuvidíš obsah zablokovaného používateľa a on neuvidí tvoj obsah. Konkrétne sa zmení toto:
💬 Diskusie
Komentáre a diskusné vlákna zablokovaného používateľa sa ti nebudú zobrazovať vo feedoch. Komentáre zablokovaného používateľa v diskusiách neuvidíš - zobrazí sa ti len oznam, že komentár je skrytý.
🖼️ Príspevky a albumy
Príspevky a albumy zablokovaného používateľa sa ti nebudú zobrazovať vo feede.
✉️ Interná pošta
Správy medzi tebou a zablokovaným používateľom sa zablokujú. Ani ty, ani zablokovaný používateľ si nebudete môcť navzájom písať.
🛍️ Bazár
Zablokovanie iného používateľa automaticky zablokuje aj správy medzi kupujúcim a predávajúcim v Bazári.
🔔 Notifikácie
Nebudeš dostávať upozornenia na aktivity zablokovaného používateľa, napríklad lajky, srdiečka alebo zmienky.
🔹 Dá sa zablokovať aj anonym?
Áno.
Ak ti v diskusii prekáža anonymný komentár, v menu komentára nájdeš možnosť „Zablokovať anonyma“. Po zablokovaní sa ti skryjú jeho anonymné príspevky vo všetkých diskusiách.
Jeho neanonymné príspevky, teda príspevky pod bežným používateľským menom, sa ti budú naďalej zobrazovať. Je to preto, aby sa neprezradila jeho identita.
🔹 Dozvie sa používateľ, že som ho zablokoval?
Nie.
Používateľ nedostane žiadne oznámenie o tom, že si ho zablokoval.
Môže si však všimnúť, že na tvoje príspevky nemôže reagovať, nemôže ťa kontaktovať a tvoj obsah sa mu v mnohých prípadoch nebude zobrazovať.
🔹 Dá sa blokovanie zrušiť?
Áno.
Používateľa môžeš kedykoľvek odblokovať.
Urobiť to môžeš dvoma spôsobmi:
👤 Na profile používateľa
Navštív profil zablokovaného používateľa a klikni na „Odblokovať používateľa“.
⚙️ V nastaveniach
Prejdi do Nastavenia - Zablokovaní používatelia.
Tam nájdeš zoznam všetkých používateľov, ktorých máš zablokovaných. Pri každom mene je tlačidlo „Odblokovať“. Na stránku so zablokovanými používateľmi sa dostaneš aj cez odkaz „zoznam“ na profile zablokovaného používateľa. Po odblokovaní sa všetko vráti do bežného stavu. Opäť uvidíš obsah daného používateľa a on uvidí ten tvoj.
💙 Prečo túto novinku prinášame?
Modrý koník je veľká komunita.
Denne tu vznikajú diskusie, rady, skúsenosti, názory aj emócie. A hoci väčšina komunikácie je prirodzená a užitočná, vieme, že niekedy môžeš naraziť na používateľa, s ktorým jednoducho nechceš byť v kontakte. Preto pribudla možnosť blokovania. Nie ako náhrada pravidiel, moderovania alebo nahlasovania nevhodného obsahu, ale ako ďalší nástroj, vďaka ktorému si môžeš svoj priestor na Modrom koníku nastaviť príjemnejšie a bezpečnejšie.
🙏 Ďakujeme, že nám dávate spätnú väzbu
Táto novinka vznikla aj vďaka vám. V prieskume ste nám jasne ukázali, že možnosť blokovať používateľov je pre vás dôležitá - a my sme ju pre vás pripravili. Budeme radi, ak si novinku vyskúšaš a dáš nám vedieť, ako ti funguje v praxi.
Podrobný návod nájdeš aj vo FAQ:
https://www.modrykonik.sk/faq/ako-mozem-zablokovat-pouzivatela/
@timea301196 Aj ty si anonym, ci tvoje priezvisko je timea....? 🙂
@anonym_5c41b8 priezvisko? Ja sa neskrývam za anonymom 🙂
Ďakujeme❤️
@doriiis ty pojdes medzi prvymi u vela ucastnikov tu tipujem 😂
@modrykonik Ak som moderatorkou nejakej skupiny a zablokujem si konkretnu uzivatelku, ktora ale chodi aj do tej skupiny kde moderujem, znamena to, ze jej prispevky v skupine neuvidim a teda nebudem moct moderovat?
@modrykonik v nastaveniach nemám kolónku Zablokovaní používatelia
@emjee Ahoj, nájdeš to v nastaveniach úplne dole.
Oh, ale keď v zozname blokovaných kliknem na nick ktorý som zablokoval, stále vidím celý jeho/jej profil aj všetky príspevky a môžem stále dokonca aj komentovať. Plus tam mám aj niektorých, ktorých som si do blokovaných ani nedal. A aj keď vyhľadám blokovaného užívateľa "vyhľadaj mamičku", stále vidím celý jej/jeho profil aj s možnosťou napísať int. správu (urobil som iba pokus a zatiaľ je to skoro bez zmeny). Prosím MK team, že by ste to ešte nejak "poštelovali", viem že sa snažíte a novinka nemusí prvé dni dokonale fungovať. Ďakujem ale za túto možnosť. 😊 Bude to tu viac safe a príjemnejší priestor.
@tripetta Ahoj, áno - profil vidíš. S tým sme nepočítali, že pokiaľ si používateľ nejakého iného používateľa zablokuje, že bude proaktívne navštevovať jeho profil 🙂 Pointou je nemožnosť vzájomnej interakcie a skrytie komentárov v diskusiách a pod. Možnosť internej správy sa ti síce ponúkne, ale správa sa neodošle. Tak ako tebe, rovnako tak ti správu nepošle ani blokovaný používateľ. Ak by predsa len čokoľvek nefungovalo, prosíme pripomienky písať cez link: https://www.modrykonik.sk/faq/modry-konik-nefunguje-tak-ako-by-mal-co-robit/
Ďakujeme za pochopenie, prajeme krásny deň
Modrý koník team
ak som si ja nezablokovala užívateľky, ale mám ich v zablokovaných - znamená to že ony zablokovali mňa?
ak som si ja nezablokovala užívateľky, ale mám ich v zablokovaných - znamená to že ony zablokovali mňa?
@anonym_a64d87 podla mna asi nie, lebo ja mam v tom zozname profily ktore vobec nie su aktivne tu uz dlho, nie ze od vcera odkedy to funguje. Ale vidim ze su tam 2 profily ktore som si dala len obmedzit ( davnejsie ) nech mi nevyskakuju ich prispevky. Ine tu nechodia. Zaujimave
@anonym_a64d87 podla mna asi nie, lebo ja mam v tom zozname profily ktore vobec nie su aktivne tu uz dlho, nie ze od vcera odkedy to funguje. Ale vidim ze su tam 2 profily ktore som si dala len obmedzit ( davnejsie ) nech mi nevyskakuju ich prispevky. Ine tu nechodia. Zaujimave
@ivik4 Ahoj, zoznam zablokovaných používateľov sa pri spustení novej funkcie naplnil aj údajmi z doteraz používanej jednoduchšej verzie blokovania, ktorú sme mali na Modrom koníku ako možnosť „Nezobrazovať príspevky od...“.
To znamená, že ak tam vidíš používateľov, ktorých si si v minulosti nastavila cez túto možnosť, systém ich teraz zobrazil v zozname blokovaných.
Ak už takéto blokovanie nepotrebuješ, môžeš si ho jednoducho zrušiť priamo v zozname zablokovaných používateľov.
Modrý koník team
ja len ci tomuto dobre rozumiem
"Ak ti v diskusii prekáža anonymný komentár, v menu komentára nájdeš možnosť „Zablokovať anonyma“. Po zablokovaní sa ti skryjú jeho anonymné príspevky vo všetkých diskusiách."
cize ked v nejakej diskusii niekto do mna rype, utoci, proste sa nezhodneme a ja uz ho nechcem citat a bloknem ho, tak v diskusii na uplne inu temu, kde by sme sa mozno aj zhodli alebo by mi dobre poradil jeho prispevky tiez neuvidim ak aj tam prispeje ako anonym?
cize priklad ak je niekto v teme o interupcii ako anonym_a52b64 a v teme o psoch ten isty clovek vystupuje ako anonym_a45e67 a ja ho bloknem za fanatizmus v teme o interupciach, neporadi mi spravne cvicit psa v teme o psoch?
ja len ci tomuto dobre rozumiem
"Ak ti v diskusii prekáža anonymný komentár, v menu komentára nájdeš možnosť „Zablokovať anonyma“. Po zablokovaní sa ti skryjú jeho anonymné príspevky vo všetkých diskusiách."
cize ked v nejakej diskusii niekto do mna rype, utoci, proste sa nezhodneme a ja uz ho nechcem citat a bloknem ho, tak v diskusii na uplne inu temu, kde by sme sa mozno aj zhodli alebo by mi dobre poradil jeho prispevky tiez neuvidim ak aj tam prispeje ako anonym?
cize priklad ak je niekto v teme o interupcii ako anonym_a52b64 a v teme o psoch ten isty clovek vystupuje ako anonym_a45e67 a ja ho bloknem za fanatizmus v teme o interupciach, neporadi mi spravne cvicit psa v teme o psoch?
@anonym_967ef4 tiez sa mi to zda cudne, ale asi to tak bude.
Myslím,ze sa začali preteky kto si najviac ľudí zablokuje 🤣🤣
@minenkaa Jej, som rada, ze si sa ozvala 😃. Blok
@haley7897 ved presne a ešte si z jednej témy na druhu nies svoju zbytočnú zlobu lebo ona/on niečo zle napísala
@minenkaa mňa baví , ze niekto ako ja, kto je tu sporadicky raz za čas žije niekomu v hlave 'rent free' zatiaľ čo ja si ani nepamätám kto akože maju byť... 🤣🤣🤣
Čerstvý vzduch niektorým 🫶🏽🤣
Ako tak pozorujem, tak niektorí si budú čítať a pisat len s sami so sebou.😁
@katkazatka ja neviem ale tak podľa by sa človek mal správať tak aby ten "blok" nedostal. Načo byť hnusný a protivny na niekoho.. veď keď mi niečo/niekto vadi tak idem ďalej nečítam pripadne nereagujem
@katkazatka ja neviem ale tak podľa by sa človek mal správať tak aby ten "blok" nedostal. Načo byť hnusný a protivny na niekoho.. veď keď mi niečo/niekto vadi tak idem ďalej nečítam pripadne nereagujem
@anonym_ab97a1 mám pocit, že tu vadí všetko každému a hlavne tu najviac vadí, keď niekomu napíšeš pravdu, ktorú nechce počuť. Každý tu chce len potlapkať po pleci a svoje hlúpe životné rozhodnutia chce odobriť.
@anonym_ab97a1 hlavne to netreba všetko prežívať
Niektoré tie sociálne siete strašne prežívate. Ja že, čo za hlúposť a tu sa všetky tešia a už blokujú.
To je také ťažké preskočiť niekoho príspevok?
Ja si napríklad rada prečítam rôzne názory, aj od ľudí s ktorými zväčša nesúhlasím…jediné, čo som dala nezobrazovať v minulosti boli príspevky tých svätých utorkov, toho bolo priveľa.
Ako malé deti ktoré sa tešia, že môžu blokovať
Nestačí preskočiť prispevok, ignorovať?
Jeden užívateľ si čekol, či je bloknutý 😂 Dal si ma medzi obľúbených, ale len na chvíľu 😱 potom si ma zasa odstránil z obľúbených. Strašne musí mať nudný život, keď ma tu stalkuje už tak dlho a je tak mnou posadnutý, že ešte má potrebu kontrolovať a provokovať. Mal by navštíviť psychiatra, už len sám kvôli sebe.
@modrykonik a ako to teda bude v skupine, kde moderujem? Uvidim / neuvidim nick, ktory na ploche vidiet nechcem?
Jeden užívateľ si čekol, či je bloknutý 😂 Dal si ma medzi obľúbených, ale len na chvíľu 😱 potom si ma zasa odstránil z obľúbených. Strašne musí mať nudný život, keď ma tu stalkuje už tak dlho a je tak mnou posadnutý, že ešte má potrebu kontrolovať a provokovať. Mal by navštíviť psychiatra, už len sám kvôli sebe.
@anonym_952d6d Si to ty Viestta?
@anonym_952d6d Si to ty Viestta?
@anonym_1a47aa Nie, nie som Viestta

Ďakujeme❤️