Prečo je predstieranie na sociálnych sieťach populárne?
Ked vidim, ako sa ludia na sociálnych sieťach, al aj v realite radi ukazuju a predbiehajú jeden pred druhým a potom vidim realitu, pride mi smutno. Teraz nechcem povedať, ze ten, co vas obdaruvava a robi pekne gesta, tak to nemysli vazne. Len som si všimla, ake je dnes ,,moderne" ukazovať sa. A uz viackrát som sa presvedčila, ze potom realita je ina. Influencerky, ale aj ,,bežne" zeny veľakrát ukazuju, co vsetko dostali od partnerov, ake bukrety ruží, darčeky, ake dovolenky im poplatili. A potom pride žena, co ma vedla seba muža, ktory ju miluje, dokazuje jej to inými cinmi, ale nekupuje jej kytice za 500€, neberie ju 4x za rok na dovolenku, ani je nepozve do restiky a nenecha tam 500€, tak taka zena si moze myslieť, ze nie je milovana. Staci si otvoriť insta a kazda druha influencerka natáča videa o tom, ako sa ma muz snazit, co vsetko si žena zaslúži, aby jej bol hoden. Lenže sa zabuda na to, ze ludia vačšinou žijú uplne bežne životy. Cize si dovolenky kazdy plati zvlast, na domácnosť a účty sa podieľajú obaja atd. Preco sa začalo pretláčať, ze cim vacsie gesta chlap spraví, tym viac miluje? Sama som zažila takúto situáciu ked som bola mladšia. Mala som kedysi partnera, boli sme s nim aj s jeho kamarátom a jeho partnerkou na večeri. On jej cely večer hovoril, aka je nádherná, kúpil jej náušnice a pred nami jej ich dal a mne to vtedy prišlo ľúto, lebo moj partner taketo veci nerobil (robil ine veci, ktore dokazovali lásku) ale v tom momente som pocítila žiarlivosť, ze aj takíto muži su. Po case som sa dozvedela, ze to bol obyčajný k******k, ktory tu dotyčnú stale podvádzal. A takýchto prípadov je vela. Zosnovane honosne zásnuby, pritom vo vztahu je nerešpekt, fotenie si darčekov od mojej lásky, ale to, ze ju mláti za každú chujovinu, to sa uz nespomenie. A potom tu vznika trend, ze ludia maju predstierat, len aby ho spoločnosť brala vazne. Potom niekto ma obyčajný tichy vzťah a pre druhých si v očiach, lebo o tebe nic nevedia.
"potom pride žena, co ma vedla seba muža, ktory ju miluje, dokazuje jej to inými cinmi, ale nekupuje jej kytice za 500€, neberie ju 4x za rok na dovolenku, ani je nepozve do restiky a nenecha tam 500€, tak taka zena si moze myslieť, ze nie je milovana."
Sorry ale to je problem tej zeny. Azda si vie realne zvazit 2+2 ci je ona milovana. Bez ohladu na instastorky kadejakych inych 🙄 podla mna uplne normalna zena co nieje rovnako svihla soc.sietami, toto vsetko co pises vobec neriesi...
@anonym_e5a62c zas neberme sa za slovíčka. Ty si nikdy nepochybovala o vztahu? Zas tieto moralisticke kecy zien, ktore su 24/7 iste same sebou, svojim partnerom a všetkým. Nehovor mi, ze ty si nikdy nepochybovala o seba, o partnerovi, nikdy si nepocitila žiarlivosť alebo strach. Ja taku zenu nepoznám, vzdy su take zeny len online
Pozri si takú lelu ceterovú, či ako sa volá. 500 ruží a úprimne?Je mi jej veľmi ľúto, žije veľmi nešťastný život po boku muza na hovno, večne nespokojná so svojím výzorom, ani keby si dala prsia 10tky a 200 fotiek tašiek a ruží, nebude ju jej muž ľúbiť, ani si ju vážiť, ani byt verný. Tak si to asi kompenzuje aspoň takto. Ja aj preto sociálne siete nemám, nie je tam nič s pridanou hodnotou, možno na par malých výnimiek. A ľuďom to vymýva mozgy.
@anonym_autor kolko rokov ma autorks prispevku?lebo toto by mohlo ovplyvnit pohlad na moj vztah max tak do konca puberty 😉samozrejme ze zeny oohcybuju o vztahoch aj i partneroch obcas ale nie pre nejaku nastylovanu nanu z instagramu 🤣to....urcite nie 😉nechce sa mi verit ze niekto veri socialnyn sietam az natolko
@anonym_autor ..ja síce nepredstieram na soc.sietach, ale predstieram pred všetkými v reálnom živote 😀 mám pocit, ze predstieram aj sama pred sebou, aby som sa nezbláznila .... Ale nie také tie materiálne veci, ale skôr predstieram šťastie ... To je ešte horšie ....
tak taketo rozmyslanie tiez nie je dospele. zas som otvorila usta v nemom uzase ze niekto premysla takto. wow.
@anonym_e5a62c zas neberme sa za slovíčka. Ty si nikdy nepochybovala o vztahu? Zas tieto moralisticke kecy zien, ktore su 24/7 iste same sebou, svojim partnerom a všetkým. Nehovor mi, ze ty si nikdy nepochybovala o seba, o partnerovi, nikdy si nepocitila žiarlivosť alebo strach. Ja taku zenu nepoznám, vzdy su take zeny len online
@anonym_autor Presne tá istá časť zaujala aj mňa ale, lebo tiež si myslím, že to je problém tej ženy alebo že je problém niekde inde vo vzťahu. Nehovorím, že náš vzťah je dokonalý, že som nikdy nezažiarlila, nepochybovala o niečom, ale nikdy to nebolo skrz niečoho takéhoto. Možno je to tým, že môj partner presne pozná môj jazyk lásky, možno je to tým, že influencerky zdieľajúce takýto obsah zrovna nesledujem a reálnych žien mám vo svojom okolí takýchto minimum. Som asi z inej sociálnej vrstvy a osobne poznám možno 2-3 ľudí, čo chodia na luxusné dovolenky niekoľkokrát ročne (a ani neviem kto ich financuje akým dielom) a dostávajú šperky a kytice za stovky až tisíce eur. A celkovo má asi niekto sklony sa porovnávať viac a niekto menej.
Určite, ale sociálne siete vytvárajú nereálne očakávania, skresľujú realitu a viem si predstaviť, že mladšie slečny, ktoré si reálny vzťah ešte neodžili, tie to sklamať môže. Ja osobne najviac obdivujem práve tie tiché vzťahy v mojom okolí a aj my taký máme, ľudia vedia, že sme spolu a to je tak všetko, čo sa deje za zatvorenými dverami tam aj zostáva.
Pozri si takú lelu ceterovú, či ako sa volá. 500 ruží a úprimne?Je mi jej veľmi ľúto, žije veľmi nešťastný život po boku muza na hovno, večne nespokojná so svojím výzorom, ani keby si dala prsia 10tky a 200 fotiek tašiek a ruží, nebude ju jej muž ľúbiť, ani si ju vážiť, ani byt verný. Tak si to asi kompenzuje aspoň takto. Ja aj preto sociálne siete nemám, nie je tam nič s pridanou hodnotou, možno na par malých výnimiek. A ľuďom to vymýva mozgy.
@enmery ani ja nemám sociálne siete, a pravdupovediac, nechápem zmysel takýchto príspevkov. To akoby som si zabezpečila kocúr a potom sa sťažovala, že mi očurava nábytok. TAK NEMAJ SOCIALNE SIETA. Nie je to trestné.
@anonym_autor a vidis, ja ani neviem, ze sa to na socialnych sietach deje, lebo ziadne nemam. Akoze naco by som nakukala do sukromia nejakym cudzim osobam? Co ma po nich?
To nieje v dnesnej dobe to tu bolo furt. Stare dobre - Co si o mne pomyslia.....
@anonym_autor Tak nielen na socialnych sietach, ja mam pocit, ze uz davno predtym to bolo vo filmoch, tie obrovske gesta. A mnohe zeny to zacali cakat a pomeriavat tym, ci partnerovi na nich zalezi. Ja napriklad velke gesta nemam rada a ze som milovana citim praveze z kazdodennych malickosti a z toho, ako sa muz sprava v mojich tazsich chvilach.
@anonym_autor ja o svojom chlapovi nepochybujem. práve kvôli tomu ako sa ku mne správa 24/7 a nie že mi dá okázalo náušnice alebo že zaplatí 500€ za večeru…
@anonym_autor Úprimne. Blbovi so sladkými rečami a náručami darov a kvetín som neverila ani na strednej. Keby mi môj partner kúpil 100 kvetov a drahé náušnice, tak mi je jasné, že končíme, pretože by ma vôbec nepoznal!!! Mne k šťastiu vždy stačilo, že chodí do obchodu (lebo ja to neznášam) a že mi tam vždy kúpi maličkosť, o ktorej vie, že ju mám rada. A nepotrebujeme to ani jeden niekde postovať, lebo ani nemáme kde, keďže sociálne siete nemáme. Ale keď to nejakému páru vyhovuje, tak nech. Mňa to do zúfalstva fakt neprivádza.
Myslis, ze by niekto, kto k zivotu potrebuje like’s pred kamerou povedal mam na h… zivot, chlap mi neda ani zlte z ucha a je uplny … , ale nic lepsie sa na mna neulakomilo a mam len tu pomyslenu igelitku … kto by na to pozeral… na soc sietiach si moze kazdy natocit svoj film za par drsbnych a achvilu mat publikum a citit sa ako hviezda … virtuqlny svet a papier znesu vela … realita je horsia .. niekto ma drogy, iny alkohol, dalsi sa preziera a dalsi zije online … fantazia ako fantazia a potom ten kopanec od reality .. normalni ludia ziju v realite, maju dlhodobe vztahy a nepotrebuju to nikam vesat … a su stastni … mozno prave preto
@anonym_autor nie nikdy som nepochybovala o vztahu na zaklade toho ze na instagrame som videla ruze a peniaze a luxus a bohvie co 🙈
Ak som pochybovala, bolo to na zaklade NASICH zalezitosti, a nie na zaklade toho co vidim u druhych.
@anonym_autor toto bude skor problem mladších generácii, to porovnanie. Ja mam 45+ a ziadnu zenu nesledujem, iba baby co robia make up, radia s pleťou. A teda co ich sledujem ja, ani neviem o ich osobnom živote nic. Cize nesleduj a nemusis riesis.
@anonym_autor sociálne siete toho znesú veľa. Normalne zmýšľajúci človek tomu rozumie, ze je to iba ilúzia. Ako aj u niektorých tu na MK.
Nemam rada predstieranie vo vztahoch. Zrovna minule som to riesila, ze co je lepsie - pohadat sa na verejnosti alebo riesit si problemy iba doma a pred ostatnymi hrat divadlo. Vysledok debaty bol taky, ze v podstate je lepsie sa pohadat na verejnosti ako tutlat... pretoze potom, ked sa nieco stane, tak zena povie, ze ani rodicia mi neuveria, lebo ho povazuju za duper chlapa alebo zrazu su vsetci prekvapeni, ze "toto by nikdy na neho/nu nepovedali".
Neviem ako by som reagovala, keby dostanem nejake taketo dary na verejnosti. Nesledujem nikoho, je mi uplne u riti, ze to niekto takto ma... viem velmi dobre, ze ziadna rodina nie je dokonala a kazdy nieco hra... ale vacsinou ti najvacsi hajzli to hraju na neskutocne velke a okazale gesta...
Instagram má algorytmus. Zobrazuje sa ti tam to, čo klikáš a kukáš. Na tom mojom podľa mňa nikto nepredstiera 🤷🏼♀️

"potom pride žena, co ma vedla seba muža, ktory ju miluje, dokazuje jej to inými cinmi, ale nekupuje jej kytice za 500€, neberie ju 4x za rok na dovolenku, ani je nepozve do restiky a nenecha tam 500€, tak taka zena si moze myslieť, ze nie je milovana."
Sorry ale to je problem tej zeny. Azda si vie realne zvazit 2+2 ci je ona milovana. Bez ohladu na instastorky kadejakych inych 🙄 podla mna uplne normalna zena co nieje rovnako svihla soc.sietami, toto vsetko co pises vobec neriesi...