icon

Ako by ste zlepšili fórum na Modrom koníku?

20. mar 2025

Zakladám tému, aby sa ľudia vyjadrili čo by tu zlepšili. Nebudem tajiť, že ma nahnevalo menenie nadpisov diskusie. Ten človek, čo mení nadpis, nemá zmysel pre posúdenie pointy príspevku. Prikladám študijný materiál z názvom Nie je otázka ako otázka.
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/6424...
Správne položenou otázkou si človek vyberá aj publikum, ktoré sa k diskusii bude vyjadrovať. Ak nadpis úplne mení pointu príspevku je to na škodu pýtajúceho sa. Navrhujem, aby bola možnosť vyjadrtiť súhlas so zmenou nadpisu, ak to zadávatelovi nevadí, že mu niekto môže zmeniť pointu diskusie.
Kľudne sa podeľte aj o ďalšie návrhy. Nie som admin, takže je to len pre zaujímavosť.

stanulienkat
20. mar 2025

@bloger pre teba rozumny clovek je ten, ktory nereaguje na to, ked iny clovek napise do neba volajucu hlupost?

bloger
20. mar 2025
grof_monte_christo
20. mar 2025

@bloger Da sa to aj otočiť. Rozumný clovek nemá reagovat na hlúpy komentár, ale zamerať sa na tie konštruktívne. Že sa hádajú niektoré medzi sebou, mi môže byť jedno. Keď založím diskusiu, necakam, ze ma niekto bude hladkať po ramene a musím zniesť aj kritiku.

stanulienkat
20. mar 2025

@bloger tak to je u mna cudna pasivna reakcia. Preto to v tomto state tak vyzera, lebo inteligentni ludia su ticho a pocut len kriciacu primitivno-populisticku masu, ktora valcuje zdravy rozum.

autor
20. mar 2025

Takže by ste súhlasili, aby sa napríklad na začiatku príspevku dalo napísať veľkými písmenami NEMENIŤ NÁZOV?
To je taká zmena, ktorá nezasahuje technicky do stránky a nikoho by nemala zaťažovať tým, že človek vyjadrí svoj nesúhlas so zmenou svojho príspevku. Kto by to tam neuviedol, tak by riskoval zmenu názvu.
Tie 👎 by boli fajn aj všetky veci čo sa tu opakujú by prispeli k zlepšeniu, ale niečo vyžaduje náklady na zmenu, takže nemajme veľké oči. Sloboda prejavu v rámci etického kódexu stránky by bola fajn. Zabezpečiť rovnaký prístup k užívateľom a eliminovanie subjektívneho hodnotenia komunikácie by bolo na mieste pri takej návštevnosti stránky. Človek by čakal zachovávanie etických noriem, keď už má stránka etický kódex.

bloger
20. mar 2025

Súhlasil ale je otázne či by to admini rešpektovali. Ale som za to.

maribell
20. mar 2025

Ja by som určite zapracovala na vyhľadávaní. Príde mi, že je tu úplne zastaraný systém. Keď si chcem vyhľadať nejakú diskusii na konkrétnu tému, tak si nemôžem zvoliť ani filter, aby sa mi ukazovali napríklad iba najnovšie. Taktiež vyhľadávanie nickov by mohlo byť intuitívnejšie. Nie vždy si ho pamätám presne 🫣.

jana_eyre_2
20. mar 2025

@bloger podľa mňa každý kto napíše nejaky názor na internet by mal vedieť aj reagovať, obhájiť si svoj názor, alebo aj priznať že ak sú poskytnuté dobré argumenty že sa mýlil.. mňa mrzi, že mnohí vôbec možnosť diskusie neberú ako pridanú hodnotu v to naučiť sa komunikovať, argumentovať a kriticky myslieť.. na to diskusie sú a keď by sme všetci len ticho mlčali a preskakovali niektoré hrozne a poburujúce názory, tak by sa sirili len tie a to už naozaj znamená koniec vyspelého ľudstva..

Keď už niekto verejne prispieva, musí zobrať zodpovednosť za to, že niekto na neho môže reagovať.. a vždy má možnosť ho ignorovať, stáva sa mi to bežne a ja to akceptujem..

tetapetra
20. mar 2025

Chyba mi palec dole. Ale najviac ma dostalo zrušenie účtov ako H2, lonely66 a samozrejme vyhrážanie sa.

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Neviem ako si ty predstavuješ vyspelé ľudstvo. Rešpektujem názor druhého hoci s ním nesúhlasím. To nie je koniec vyspelého ľudsta. Naopak to je začiatok, že akceptujem názor druhého.

merrysa
20. mar 2025

Zrušiť anonymné príspevky a menenie nadpisov

zuzanka.zuzu
20. mar 2025

@maribell vieš usporiadať podľa najnovších ale len na pc, na mobile tak nejde

zuzanka.zuzu
20. mar 2025

@mamutka toto nieeee túto dobu som na MK neznášala 😁 dali linky na 3-4 podobné témy a tému uzamkli 🙈

luccija
20. mar 2025

@grof_monte_christo vieš, že som si všimla, že tu nie je.Ale nevedela som z akého dôvodu veľmi smutne

jana_eyre_2
20. mar 2025

@bloger vyspelé ľudstvo si predstavujem tak, že sa riadi vedeckými zisteniami a dôverujem im natoľko, že nebudem ich dlhoročné zisťovanie podceňovať a dávať na piedestál niečo čo nie je vedecky ani podložené, ani dokázané.. no a ak niekto niečo také nepodlozene tvrdí a predkladá to ako fakt, každý pricetny človek by mal vediet správne argumentovať.. čiže nebudem napríklad nikdy rešpektovať ak niekto bude tvrdiť že zem je plocha, pretože vyspelé ľudstvo vie že to nie je pravda a tak by som nechcela aby sa vo verejnom priestore šírili také dezinformácie.. to je teda len príklad aby bolo jasné..

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Dobre ja si zas vyspelú spoločnosť predstavujem tak, že si nebudeme nadávať do dezolátov a podobne. A vôbec to, že nie je niečo vedecky podložené ešte neznamená, že to neexistuje. To je tiež len príklad aby bolo jasné.

autor
20. mar 2025

@jana_eyre_2 veda ide dopredu. Rešpekt je základ aj tu, všade. To čo opisuješ je základ cenzúry. Cenzúra nie je a nikdy nebude dobrá. Nemôže byť základom vyspelej spoločnosti. Oberá ľudí o slobodu.

jana_eyre_2
20. mar 2025

Akej cenzúry? Že nesúhlasím aby sa dalo NEreagovať na všetky dezinformácie? Presne toto je to čo som opisovala v prvom komente tejto témy - nečítas zrejme celý kontext toho na čo reagujem a tým pádom úplne menis to čo píšem blogerovi a na aký jeho príspevok som reagovala.. tak si prosím najprv prečítaj a potom ma obvinuj z nejakej cenzúry, pretože argumentovať na niečo nie je cenzúra..

jana_eyre_2
20. mar 2025

@bloger súhlasím že nadávať sa nikomu nemá za žiadnych okolností..

tom_i
20. mar 2025

a inak ako sa píše adminom? Ja by som vážne požadovala možnosť vymazať tú moju diskusiu či či to je aspoň raz za mesiac

autor
20. mar 2025

@jana_eyre_2
Ja som reagovala na toto,citujem:
"čiže nebudem napríklad nikdy rešpektovať ak niekto bude tvrdiť že zem je plocha, pretože vyspelé ľudstvo vie že to nie je pravda a tak by som nechcela aby sa vo verejnom priestore šírili také dezinformácie.."
To je názor podporujúci cenzúru. Prečo by niekto nemohol vyjadriť to, že verí v nejakú blbosť? Výraz dezinformácia je základom cenzúry. Filozofický kto posúdi, že niečo je dezinformácia? Pred dokázaním tvaru Zeme bolo aj vyjadrenie, že Zem je guľatá dezinformáciou. Teraz je to fakt. Ale v minulosti dezinformácia, lebo ma to nebol dôkaz. Ľudstvo sa posúva len vďaka rešpektu a kritickému mysleniu. A v neposlednom rade vďaka slobode vyjadrovania.

viestta
20. mar 2025

@really8 nie vzdy vymazu po zrusenom uzivatelovi vsetky stopy. Upne vymazanie je asi "za zasluhy"

viestta
20. mar 2025

@stanulienkat to bude asi o mne. Uz davno som prestala na neho reagovat

iwesska
20. mar 2025

Hlavne clovek,co meni nadpisy, by sa mal doucit SJ!!! Za 1)nevie citat s porozumenim a nadpis je velakrat odveci 2)robi do oci bijuce gramaticke chyby. A tiez si myslim,ze by registracia mala byt povolena az od 18r. Tie detske vylevy deti pod 15r.sa tu objavuju stale castejsie a stava sa z toho diskusne forum pre teenagerov.

stanulienkat
20. mar 2025

@viestta nemyslím si, on je taký ublížený vždy. Napíše prvotriednu volovinu hodnú osobitnej školy a čaká za to pochvalu a pritakávanie A keď mu niekto povie, že napísal úplnú volovinu a nech sa doučí základy, tak sa urazí a začne rozprávať niečo o prave na názor. Problém je, že v dnešnej dobe chce mať každý blbec názor na všetko.
A lonely66 zmazali uplne vsetko, je to velmi cudne, lebo sa nevyjadrovala az tak expresivne ako ja. H2 mala vacsie usta. A vieme o nich nieco?

really8
20. mar 2025

@viestta keby sa potom mohol aspon clovek dopatrat ze co za co ale sak nekomunikuju nijak.

jana_eyre_2
20. mar 2025

Nikde som nepovedala že si to nikto nemôže myslieť či písať, len nebudem ticho rešpektovať taký názor bez slušného vyvratenia dezinformácie.. naopak bloger by rád cenzuroval citujem: "Možnosť, že ak niekoho zablokujem tak nemôže na mňa reagovať." Zaujímavé anonym, že toto vyjadrenie sa ti nezdá cenzurujuce, ale moj príspevok o Tom, že nebudem ticho ak čítam evidentnu nepravdu tak ma oznacujes za niekoho kto chce cenzuru.. to má úprimne urazilo!

viestta
20. mar 2025

@stanulienkat hej, niekedy mi to pripomina jedneho politika. Kazdy ma pravo na nazor. Na ten moj...

autor
20. mar 2025

@jana_eyre_2 ja som to pochopila tak, že moznosť zablokovať máš a nezobrazujú sa príspevky. Takže ho nemôžeš komentovať, označovať, odsudzovať. Iný človek ho môže čítať, aj reakcie na jeho komenty.

bloger
20. mar 2025

@jana_eyre_2 Je cenzurujúce zablokovať si niekoho? Tá možnosť tu je. A evidentne asi nechcem aby ma kontaktovali tie osoby. Je to určitá obrana. Kto chce na svoju adresu čítať neustále urážky. Presne tak som to myslel.