icon

Hojenie rany po nástrihu po pôrode

15. sep 2025

Ahojte, dneska je to 13 dní od pôrodu, urobili mi nastrih, rana nie je veľká, 1 steh, hojí sa to viacmenej dobre až na maličký kúsok na konci, nie v sliznici ale už na koží kde sa objavila malička ranka a v nej hnis ma to asi 5 milimetrov. Stehy mi ešte stále nevypadli. Po každom wc sa sprchujem, aj keď cítim, že vychádza viac očistkov. Ked som videla hnis začala som miesto čistiť aj betadinom.
Stalo sa to niektorej z vás? Ako ste to liečili? Zajtra idem ku gynekologicke, čo mi s tým môže spraviť alebo aka je liečba? 😶Bojim sa infekcie alebo zápalu. Neboli to, len zaštipe sem tam keď chodím alebo keď si to čistim.

janinah
15. sep 2025

Sprchovat sa len cistou vodou,osusiť prilozením bavlneneho uteraka nie suchanim,co bajviac vetrat,betadine je dobra voľba

autor
15. sep 2025
@janinah

Sprchovat sa len cistou vodou,osusiť prilozením bavlneneho uteraka nie suchanim,co bajviac vetrat,betadine je dobra voľba

@janinah davam si už 3 deň betadin a neprechádza to :/

kiki68
15. sep 2025

@anonym_autor isla by som s tym bud k lekarovi, alebo naspat na porodnicu, do 8 tt po porode sa ma chodit mam dojem na porodnicu a tam to pozru. Mne dali vtedy laserovu terapiu a 4x ibalgin denne ( moze sa pri kojeni), teraz po druhom to hojenie bolo o dost lepsie, tiez mala rana, to predosle miesto sa natrhlo. A to uz stacili ibalgin tablety a potom musel tahat lekar dva stehy, lebo zarastali a zacalo sa to zase zapalovat. Ale ako to vytiahol, tak cicatridina dva dni a vsetko oki. Dnes po 2,5 mes nemam uz Abi viditelnu jazvu, aj sex je co byval.

nikolani
15. sep 2025

@anonym_autor mne doktor odporučil oblievať repikom niekoľkokrát denne. Pomohlo.