icon

Návšteva kúpaliska počas korony

pillow11
21. aug 2020

Ahojte, prosím o Váš názor. Pozvali sme rodičov na kupko, stále sú len doma, pracujú, starajú sa o vnúčatá. Potešili sa, ale keď o tom začali hovoriť pred susedou, ta im hneď naložila, či sme normálni, že veď sa vracia korona, atď., atď. Zas nechcem ich prehovárať, nič silene nie je dobre, ale priznali, že by išli radi... Ale vidím, že ich trochu aj vystrašila. Myslíte, že je to veľký risk? Prosím, žiadne hejtove komentáre, chcem len názor iných ľudí. Ďakujem.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
jaass
21. aug 2020

@pillow11 suseda nech sa nestara. Najskôr koronu chyti ten, čo sa najviac boji. Kto ju má dostať, dostane ju. Môj názor 🙂

sense
21. aug 2020

Coronu môžu dostať hocikde, dokonca aj v obchode... Alebo ba. Pošte... Suseda ak sa bojí nech sa s prchujr každý deň dezinfekciu, zahrabe sa niekde a nech aspoň 5r nevyjde

klarissa25
21. aug 2020

Vcera sme boli v Tatralandii 😉😉 super bolo 😉 chystáme sa znova 😉😉

deti95060810
21. aug 2020

každý rok chodíme na kúpalisko - 3 - 4 krát. Tento rok sme neboli vôbec. Nielen kvôli korone. ale aj ....
1. Máme doma bazén
2. na dvoch aquaparkoch - DK a TR som videla ako sa cigáni kúpu oblečení - cigánky v blúzkach a cigán v 3/4 teplákoch....

zuzanapjat
21. aug 2020

@pillow11 píšem správu

miskooo1987
21. aug 2020

@pillow11 Veľký risk to nie je... ale nejaký je... prste podľa vlády a hygienikov, nemáme komunitné šírenia, takze nakaziť by sa nemali...ak si budú dávať pozor, tak riziko je zatiaľ minimálne...

janinah
21. aug 2020

Radsej prirodne kupanie v jazere.

hettinka
21. aug 2020

@pillow11 risk bol pochváliť sa s tým susede. Ľudia su už taki, že radšej nikomu nič netreba hovoriť,kam idete, čo robíte...

marca12
21. aug 2020

Boli sme na kupku par krat a sme zdravi. Nikto koronu nechytil. Mozes ju dostat hocikde a najskor v obchode. Treba dodrziavat hygienu,pouzivat dezinfekciu.

ysseba
21. aug 2020

@pillow11 No my osobne sme na kúpalisku tento rok neboli. A ani nebudeme. Celkovo mne sú kúpaliská nechutné a najmä tie detské bazény. Veľa deti a málo vody, teda veľa koncentrácie všetkého 😨 Ja radšej prírodné kúpaliská, ale myslím, že tento rok to vydržíme aj bez nich. Boli sme sa kúpať napr. u mojej krstnej kde nikto do bazénu neciká, nepľuje, nekýcha, nechrchle. Alebo dáme chalanom na balkón bazén a je. Inak by ma zaujímalo ako funguje to, že koronu dostane ten kto sa jej najviac bojí. To som ešte nepočula, že ten vírus je tak inteligentný, že by dokázal vyhodnotiť kto sa ho bojí, tak na "toho just skočí". Alebo že v obchode ju najskôr chytíš. To som tiež nevedela, že tá prefíkaná korona číha najviac v obchode a že je tak prefíkaná, že ju tam dostanem najskôr aj napriek tomu, že všetci majú pred ústami bariéru v podobe rúška 🤐

natalia13
21. aug 2020

Bývame v pohraničnej oblasti ČR. Na Slovensku sú kúpaliska preplnené tak chodíme do ČR tam má pomaly každá dedina kúpalisko. Žiadne tlačenice....... Sice obyčajný bazén ale na osvieženie stačí. Teraz už nepôjdeme... Viď zákon o nástupe do školy. Posielam fotografiu v sobotu 11:40hod. 14 ľudí

tomaskovamaminka
21. aug 2020

@natalia13 Prosim a kde to je? Je to tam pekne 🙂 Tiez byvame pri CR 🙂 Dakujem za odpoved.

prasiatko30
21. aug 2020

@ysseba On je ten svina virus ale niekedy aj skodoradostny lebo sa vyvrsi na tych co ho maju uplne v pazi a veselo sa zdruzuju a u nas je skarantenovane cele mestecko len preto ze si niekolko kamaratov urobilo vylet na chatu cez vikend - najprv to podacali ako rozlucka so slovodou ale dotknuti sa velice brania ze to nebol rozluckaso dlobodou ale obed medzi kamosmi - to je uplne jedno ale je z toho viac ako 100 infikovanych a karantena v cele dzedzine - ludze nadsene

natalia13
22. aug 2020

@tomaskovamaminka
Je to v Strání - Květná

leuchtturm
22. aug 2020

my chodime cele toto leto na kupalisko. Znizili maximalny pocet navstevnikov a doteraz sa nikto na kupalisku nenakazil koronou.

hettinka
22. aug 2020

@natalia13 aký “zákon o nástupe do školy” vyšiel? Robím v školstve o žiadnom zákone neviem.
Jedine o vypisovaní dotaznika, nástup do školy je však pre zdravé deti bez obmedzeni, či už boli v CR alebo neboli.

zuzanapjat
22. aug 2020

@hettinka ja som to pochopila tak, že ak dieťa bolo v zahraničí musí mať buď covid test, alebo byť 2týždne doma v karanténe. Takto sa to prezentovalo celý čas + dotazník s čestným prehlásením pre tých, ktorí deti do školy dajú, že neboli v zahraničí.

zuzanapjat
22. aug 2020

@hettinka si vezmi, zrušili sme Poľsko, jedinú dovolenku čo sme mali naplánovanú a aj to v podstate išlo o Pieniny. Lebo síce som mohla dať syna do školy, ale musela by som v dotázniku klamať. Ešte sú takí retardi, že ani neuviedli presne že aké zahraničie myslia, či nejaké extra krajiny... ale nie... uviedli že "mimo SR". Mali sme byť mimo SR až kilometer dva od našich hraníc.

abbey1
22. aug 2020

@zuzanapjat Prečo by si musela klamať? Dieťa môže do školy normálne nastúpiť, pokiaľ prišlo zo tzv zelenej krajiny. Veď prosím čítajte tie nariadenia poriadne. Je ich plný internet.
V prípade, že dieťa bolo v zahraničí, v tábore a podobne, len sa to napíše do dotazníka a normálne ide do školy.
Len v prípade príchodu z tzv červenej krajiny je karanténa a test.

hettinka
22. aug 2020

@abbey1 niekto nevie citat s porozumením.

hettinka
22. aug 2020

@zuzanapjat prečítaj si oficiálne usmernenia never tomu, čo “sa prezentuje”. Média šíria aj bludy...

zuzanapjat
22. aug 2020

@abbey1
@hettinka jj diky, praveze sa mi nezdalo zeby toho bol plny net a normalne uz som ani nemala chut to vyhladavat, ze kde co je. Nevadi...

zuzanapjat
22. aug 2020

@hettinka niežeby som nevedela čitat s porozumenim, len som nehladala uz oficialne vyhlasenia kde kade, ked sa prezentovalo zahranicie vseobecne, alebo "mimo SR" ako v niektorych nasich mediach printovych

fidka79
Odpoveď bola odstránená