icon

Ako sa účinne zbaviť problematického akné?

26. dec 2024

Ma s tým niekto skúsenosti? Nejaké rady? Ja už som zúfalá

Ako sa účinne zbaviť problematického akné?Ako sa účinne zbaviť problematického akné?
Strana
z2
petraa2022
26. dec 2024

Najlepšia rada je ísť ku kožnej. Ta už poradí

liv1
26. dec 2024

@petraa2022 neviem ako ine kozne doktorky, ale nasa len poradi starostlivost a pripravky. Tym to zacina a konci. Zoberie ster po pripade este.

liv1
26. dec 2024

@petracandle niekto kto jedava kila sladkeho a cokolady moze byt ok, iny nie. Taktiez sa to rokmi meni. Meni sa to aj s ohladom toho, co clovek je aj ine. Ci sa hybe, hormony, v akom stave ma creva. Ale vseobecne taketo akne byva dosledkom stravy, treba skusat. A vysetrit co sa da

Autorka ak ludia pisu zmena stravy, vacsinou je to velmi jednoduche. Vylucit alebo minimalizovat cukor, sladkosti, sladke napoje, cokolada-v pripade akne, inak trocha kvalitnej cokolady neuskodi. Na ranajky ak jes nejake cerealie, chleby so sunkou, salamou, nutelou atd., tak tie vymenit za kvalitny chlieb so zeleninou napriklad, domacimi pomazankami, za ovsenu kasu s ovocim, kyslomliecne produkty. Daju sa robit zdrave wafle, zdrave lievance, smoothie si nerob, ked tak len trosku, tam je naraz velmi vela cukru. Obedy mas milion zdravych inspiracii. Zasada nie vysmazane, mastne, vela zeleniny ku kazdemu jedlu. Najlepsie cim menej spracovanych potravin. Ziadny alkohol (kolko mas rokov? (Odhadujem este násť). Alebo si kup nejaku knizku na tu temu.

autor
26. dec 2024

@veronikah96 áno :(... Viete mi niekto poradiť nejakú kórejskú kozmetiku na tento typ? Nejaký hydratačný kremik, niečo na fľaky po akné.... Kto sa v tom vyzná. Počula som pekne recenzie

veronikah96
26. dec 2024

@autor píšeš, že máš kombinovanú pleť, ale často sa pleť veľmi masti kvôli tomu,ze nemá dostatok hydratacie a sama si vytvára viac mazu, preto skôr ako začneš experimentovať s veľa produktami by som začala s úplným základom,aby si pleť trosku oddýchla 🙂 minerálna voda, CeraVe čistiaci gél je úplne základný,žiadne zbytočne zložky, je verzia na zmiešanú pleť, takto budeš mat vycistenu pleť dvojfazovo, potom napr.La roche posay (co odporúčajú veeeelmi casto aj dermatologovia) rada Cicaplast,máš serum aj krem ,ktorý je naozaj super a je určený práve na obnovu kožnej bariéry, čo tvoja plat určite potrebuje 🙂 cicaplast baume b5 ma zároveň aj zložky,ktoré hoja pokožku, bežne sa to odporúča aj po laseroch q nezabúdaj na SPF, nechápem ako že ti toto kožná nepovedala,keďže je to aj na fliačiky a hyperpigmentaciu po akné dôležité, ideálne faktor 30 a viac, ja osobne zasadne len 50+ tiež od LA roche posay, všetky tieto veci sú neparfunovane a na naozaj citlivú pleť 🙂

veronikah96
26. dec 2024

@autor miceralna voda

autor
26. dec 2024

@veronikah96 cera ve mi pleť zhoršilo a stipalo, s touto značkou som si nesadla. Mám citlivú pleť

autor
26. dec 2024

Kórejská kozmetika je vraj jemnejšia

veronikah96
26. dec 2024

@autor minimálne to LA roche by som určite skúsila na obnovu kožnej bariéry 🙂 cicaplast si vseobecne chváli veľa ľudí,keďže je to vyslovene na ukludnenie veľmi podrazdenej pleti

autor
26. dec 2024

@veronikah96 nieje prilis husty na moju pleť s akné? Mám pocit že mi pleť "zje" všetky produkty s okamžite vyhadze maličké biele vyrážky

veronikah96
26. dec 2024

@autor konzistencia je hustejšia,ale je to práve preto,aby pleť dobre vyzivil a ukludnil, napr. veľa ľudi vrátane mňa to ma ako prvú pomoc,keď si aj vytlačím vyrazku a chcem sa rýchlo zbaviť zacervenania a zápalu, do rána je to omnoho lepšie

tramtada31
26. dec 2024

Podla mna to bude nejaká potravinova intolerancia, tipujem na mliečne produkty. Kup si food detective test a vyhybaj sa daným potravinám.

mima172
26. dec 2024

Toto mi nepríde ako "len" estetický problém ale len prejav vnútorného problému v tele na pokožke. Ako píšu mnohé baby v tejto diskusií - tu treba vyšetriť alergie, intolerancie, hormóny. Čiže prvé kroky by mali smerovať k obvodnému lekárovi a požiadať o výmenné lístky.
A mimochodom, skúšala si na iste obdobie vyradiť nejaké zložky potraviny? Ja by som skúsila striktne vynechať napr mlieko a všetky výrobky s ním na min 2 týždne a sledovala reakciu. Ak žiadna nebude, tak to isté s lepkom, neskôr sója atď.

purple_wolf
26. dec 2024

zmen stravovanie a jedz len prirodzene produkty a vynechaj aj umele sladidla a polotovary

lila246
26. dec 2024

@autor ja som veeelky zastanca korejskej kozmetiky. Stojim si za tym, je zakladom je denne (ano,aj v zime)pouzivat SPF 50+. Oblubene moje je od znacky beauty of joseon. Dalsim druhym najviac important krokom je DVOJFAZOVE ODLICOVANIE. Aj ked sa nemalujes. Vecer prvy krok olejovy cleanser, druhy krok cleanser na baze vody (napr cisitace peny,alebo kludne nejaky cistiaci gel). Nalseduje toner, serum, a hydratacny krem. Rano plet oplachujem vodou, dam serum, hydratacny krem a SPF. Ked chces nieco blizsie kludne sa ma pytaj, na korejskej kozmetike si dost ficim,ale zas sa mi to tu nechce zbytocne vypisovat. Drzim palceky

autor
26. dec 2024

@lila246 mne po čistení olejom ostáva pleť červená a citlivá, sem tam vidím niekde nové vyrazky po nom... Mam ho cca týždeň. Áno ak by si vedela niečo odporucit podľa foto, budem len vďačná

lila246
27. dec 2024

@autor A aky cistiaci olej pouzivas? Posles fotku ? Vyskusala som uz dost olejov,ale plet bola praveze vzdy upokojena

mantilka
27. dec 2024

Skúšala si biolampu? Ja som pred mnohými rokmi chodila ku kožnej, mala som alergiu na artemisiu ( v období kvitnutia jul-august) sa to prejavovalo vyrážkami na pokožke. Kozna mi ozarovalo pokožku biolampou asi 7x, každý deň som chodila...úplne vyrážky vymizli.

liv1
27. dec 2024

Ja mam kamosku co si na plet okrem indulony nemoze dat nic. Vobec nic. Ani tiene, spiralu, toboz nie kremy. Takze.. kludne to nakoniec moze byt alergia na kozmetiku. A najhorsie jej robili tie akoze antialergicke kremy

petracandle
27. dec 2024

@liv1 veď ja sama som napísala, že je to pravdepodobne zo stravy! Len som reagovala na to tvoje suverénne "zjem kefu" že jej 100% pomôže nejesť cukor a mastné. Lebo žiaľ, nemusí.

autor
27. dec 2024

@lila246 centanella

simca06022011
27. dec 2024

dermatolog = kozny lekar

a rovno garnier hod do kosa, anne marie tiez. To ti odporucila kozna toto??

simca06022011
27. dec 2024

Co ti dala kozna za produkty?

simca06022011
27. dec 2024

rano cistiaci gel cosrx good morning cleanser, gel na plet neviem/krem.. ja popravde denno denne nepouzivam ziadny, mam viac druhov, podla toho aky mam "den". Cicaplast podla mna upchava pory, ked tak niektori gel z rady LRP efaclar - maju take gely (duo, duo +, K.. alebo co ja viem ako sa volaju, viac druhov, mozno vzorky by ti pomohli), alebo bioderma sebium (tiez by som isla najskor na vzorky). K tomu ordinary serum niacinamidove, pripadne amino acids. Vecer zase vycistit a osetrit. Z COSRX mame teraz aj gely, krem na tvar, ale kratucko skusame s dcerou, neviem odporucit este = treba si precitat. Ale maju sera/vody s kyselinami, na akne - jedne s AHA, BHA na blackheads, druhe neviem s cim na "whiteheads" vyrazky = pogooglli a precitaj si. Mozes vyskusat precitat si a ak uznas za vhodne aj nejake sera /gely atd s vitaminom C.
Inak okrem kozmetiky, tiez odporucam poriesit ine vysetrenia hormonalne, gastro.. a poriesit to + sledovat, ci ti nejake jedlo nezhorsuje. Na jazvy, flaky, teraz by som sa vykaslala, riesila by som veci zaradom. najskor eliminovat akne, zjednotit tu plet, a potom riesit jazvy, postupne napr. tymi kyselinami na doma (tj chemicky peeling), pripadne cestou dermatologa co poskytuje taketo sluzby v intenzivnjesej podobe. Ide novy rok, mozes skust aj post nejaky, ocistny, detoxikacny... pridat vitaminy, mineraly - zinok atd.
mozes popozerat na youtube kanaly s rutinami, a vybrat si co sa ti paci...

mantilka
28. dec 2024

Minule mi kožná ponúkla možnosť testov pokožky na aké látky som alergická. Žiaľ nerealizovali sa to, lebo som ochorela.
Mne urobil zle krém Loreal.
Hľadaj, ktorá kožná v tvojom okoli robí testy. Kľudne zdvihni telefón a opýtaj sa sestričky.
Takto len zbytočne zaťažujes pleť, kým nevieš presne ktorá zložka ti nesedí.
V druhom kroku by som riešila potravinovu alergiu a intoleranciu.
Samozrejme sladkosti, mastné, pikantné vysať už teraz.

anonym42
5. jan 2025

Zeleny jačmeň Green Ways , jest zdravu vyvazenu stranu ovocie a zelenina. Zeleny jacmen cisti perfektne črevá a je skvelý na zápali atd.. isla by som do korejskej kozmetiky, sama mam akne a korejska kozmetika mi velmi pomohla. Najskor ale treba vycistit vnutro.

zuzanadobiasova
10. feb 2025

Ahojte, ak by mal niekto zaujem, posuvam dalej pripravky na akne, ktore nesadli mojej dcere a je mi to luto vyhodit do kosa, kus 5 eur. Pouzite max 2 krat.

gian
15. mar 2025

@zuzanadobiasova este mate tie produkty konkretne vervory

zuzanadobiasova
2. máj 2025
@gian

@zuzanadobiasova este mate tie produkty konkretne vervory

@gian Vervory som uz predala, ostatne mam

Strana
z2