icon

Ako sa vyrovnať so starnutím tela po 40ke?

11. máj 2025

Nikdy som nemala problém sa vyzliecť do plaviek. Nemala som ideálnu postavu, ale nepozeralo sa na mňa zle v bikinách. Mala som peknú postavu presýpacích hodín bez námahy. Starnutia som sa nebála a vždy som tvrdila, že keď to príde, tak je to prirodzené a čas sa zastaviť nedá. Tento rok mám problém. Mám 40+ a do tých plaviek budem mať problém. Pokožka už nie je tak pevná, pribudlo nejaké to kilo, strie, celulitíta. Ukazujú sa aj následky po dvoch deťoch. Asi by som to celé neriešila, ak by som mala milujúceho partnera, ale takto mám pocit straty sebavedomia. Muži v mojom veku sa pozrú logicky po mladšej. Nepotrebujem, aby ma očumovali, ale chcem sa cítiť v pohode so svojím telom. Ako sa vyrovnať s tým, že už tá postava nie je tiptop? Oblečením to človek schová, ale v tých plavkách to nejako nejde.

Strana
z3
mandzula
11. máj 2025

Mne praveze vzdy pomoze ist na plaz, do sauny, kde zistim, ze dokonalost neexistuje.

balerina2025
11. máj 2025

pozri cim som starsia, tym viac som pochopila, ze ma nezaujimaju nazory na moje telo. kazdy starneme a tiez neriesim, kto ako vyzera. kazdy sme iny.
ten kto nechce , nech sa nepozera. 🙂

minenkaa
11. máj 2025
@mandzula

Mne praveze vzdy pomoze ist na plaz, do sauny, kde zistim, ze dokonalost neexistuje.

A či s tým chces robiť ,ak nezačnes cvicit a striedmo jesť (čo myslím aj tak nepomôže )musíš sa len zmieriť
Inak presne ako píše
@mandzula najlepšie je ísť do sauny a človek zistí aký je krásny,ja milujem chodiť do saunoveho sveta ,kde sú desiatky nahých ľudí a každému je jedno aký je tučný a užiť si cely deň ako nás boh stvoril

deti95060810
11. máj 2025

problém bude asi v tom že nemáš pri sebe milujúceho človeka...

mamamasama
11. máj 2025

Silový tréning, kolagén a veľa bielkovín. Mám postavu lepšiu ako v 16-tich.

zuzubb007
11. máj 2025

Začať cvičiť a zdravo jesť a postava bude lepšia ako v 15 tich, ostatné je lenivosť a výhovorky

janickacrazy
11. máj 2025

Zahod bikiny, kúp si tankini a problém vyriešený. Veď nemusíš byť dokonalá, či áno?

madeincssr
11. máj 2025
@zuzubb007

Začať cvičiť a zdravo jesť a postava bude lepšia ako v 15 tich, ostatné je lenivosť a výhovorky

@zuzubb007 bol by som opatrny s takymito generalizujucimi vyrokmi. Niekedy geneticky zaklad dlhodobo nepreonacis a su aj zdravotne odchylky od standardov (idealov).

babababka
11. máj 2025

Po 40-ke?Počkaj,čo bude po 60-ke...Aj keď sa hýbem,zdravo sa stravujem,zemská príťažlivosť si so mnou robí,čo chce.Pribúdajú vrásky,ovisnutá koža a nielen na bruchu,šedivé vlasy už nezakryjem.A kilá a kilá++.Ale mne to vyhovuje,snažím sa,aby som rozdávala a aj prijímala pozitívne signály a druhí ma nezaujímajú.

andreatytler
11. máj 2025

Mne sa priority posunuli na deti a rodinu a tym padom mi to nevadi ze moje telo uz nie je take pekne. Ukazem ho v plavkach, lebo zaroven s nim ukazujem svojho syna. Ide to tak ruka v ruke. Nemyslim tym nejake predvadzanie dietata ale ze si proste hrda na to svoje telo ze dokazalo vyrobit dieta.
Mne velmi sadnu tieto plavky z dekathlonu. Neviem ci ich mate na Slovensku. Velmi pekne vyformuju a schovaju moje vacsie brucho a zadok.
https://www.decathlon.ca/en/p/8646176/women-s-o...

terezia74
11. máj 2025

Nikdy som so sebou nebola spokojnejšia, ako teraz po 40tke. Vrásky na tvári už neriešim a tento týždeň som si kúpila nové dvoj-dielne plavky a na kúpalisko sa teším
Skôr ide o to, či si prijala v hlave svoj vek a výzor riešiš kvôli tomu čo povedia ostatní.

modrava
11. máj 2025

vsetky moje “chude” rovesnicky 55+ su vynervovane, vyhlahladovane, vysusene, s bolavymi klbmi a svalmi od nonstop cvicenia.
to, co sa ti zda po 40, ze dokazes stravou a pohybom.. plati len docasne. z roka na rok viac namahy a s cim dalej tym horsim vysledkom. vacsinou to konci posadnutostou a stresom so seba samej.
skus byt zdrava bez ohladu na velkost tela a tes sa z funkcneho zdraveho tela

iwesska
11. máj 2025

Tak ti poviem,ze v tomto veku by ta malo viac zaujimat ako vyzeras pod zovnajskom. Lebo zdravy 40r.clovek je uz dnes pomaly rarita a ozaj si to treba vazit ovela viac ako to,ci ma clovek ochabnutu kozu na bruchu,ci striu na zadku. A kazdy normalny chlap to tak aj berie. To,ze sa pozru na vybotoxovane 20-tky, este neznamena,ze by taku chceli aj doma.

mamamasama
11. máj 2025

Tak vidím, že väčšina to radšej vzdala, ako by mala do seba investovať trocha času a diskomfortu. Byť sexy je voľba, nie genetika.

zuzanockamt
11. máj 2025
@mamamasama

Tak vidím, že väčšina to radšej vzdala, ako by mala do seba investovať trocha času a diskomfortu. Byť sexy je voľba, nie genetika.

@mamamasama Zas a znova 🤦🤦🤦

liusa82
11. máj 2025

no neviem ale 40 je podla mňa ešte nič.Až tak možno 50 plus alebo 60 plus to bude mať grády.Ale že by bola 40 tnička nejako extra zdevastovaná sa mi nezdá.Ako ja sa k tomu pomaličky blížim no ale zatial ani náznak..žeby sa behom 4 rokov to tak rýchlo otočilo.Nemyslím si.Mne sa zdá že ja sa ani nemením.Ani postavovo ani výzorovo.Mne aj hovoria že ja som stále rovnaká kto ma stretne po rokoch.Ale je pravda že nosím vlasy stále ako aj na strednej po zadok a nerodila som.Takže postavu mám stále plus mínus rovnakú a aj výšku lebo som krpec odvtedy som ani nenarástla 158 cm 😀 Ja sa nejako nebojím starnutia.Nejako bolo nejako bude.

simsalabim
11. máj 2025

Tak si daj tankiny ci cele plavky 🤷‍♀️ Ja osobne sa tesim, ze som relativne zdrava, v kruhu svojich blizkych a nazive. Poznala som dost ludi, ktorym nebolo dopriate sa dozit toho veku, co mne

mandzula
11. máj 2025
@modrava

vsetky moje “chude” rovesnicky 55+ su vynervovane, vyhlahladovane, vysusene, s bolavymi klbmi a svalmi od nonstop cvicenia.
to, co sa ti zda po 40, ze dokazes stravou a pohybom.. plati len docasne. z roka na rok viac namahy a s cim dalej tym horsim vysledkom. vacsinou to konci posadnutostou a stresom so seba samej.
skus byt zdrava bez ohladu na velkost tela a tes sa z funkcneho zdraveho tela

@modrava neviem, v akom svete zijes, ja v tom svojom, naopak, poznam zeny, ktore cely zivot sportovali a aj vo vyssom veku su stihle a pomerne zdrave, ziadne take, ze vynervovane a vyhladovane, skor vyrovnane, lebo vedia, ze pre seba robia vsetko, co sa da, kdezto tie, co sa o seba nikdy nestarali, maju uz po 40 nadvahu, z nej bolave klby a chrbticu, cukrovku a za sebou uz aj prvu porazku. A najma pocit, aky je svet nespravodlivy.

zuzanockamt
11. máj 2025
@liusa82

no neviem ale 40 je podla mňa ešte nič.Až tak možno 50 plus alebo 60 plus to bude mať grády.Ale že by bola 40 tnička nejako extra zdevastovaná sa mi nezdá.Ako ja sa k tomu pomaličky blížim no ale zatial ani náznak..žeby sa behom 4 rokov to tak rýchlo otočilo.Nemyslím si.Mne sa zdá že ja sa ani nemením.Ani postavovo ani výzorovo.Mne aj hovoria že ja som stále rovnaká kto ma stretne po rokoch.Ale je pravda že nosím vlasy stále ako aj na strednej po zadok a nerodila som.Takže postavu mám stále plus mínus rovnakú a aj výšku lebo som krpec odvtedy som ani nenarástla 158 cm 😀 Ja sa nejako nebojím starnutia.Nejako bolo nejako bude.

@liusa82 Po 40-ke nastáva ozaj rýchla zmena. Tiež som tomu neverila, kým som to nezažila na vlastnej koži.

mandzula
11. máj 2025
@simsalabim

Tak si daj tankiny ci cele plavky 🤷‍♀️ Ja osobne sa tesim, ze som relativne zdrava, v kruhu svojich blizkych a nazive. Poznala som dost ludi, ktorym nebolo dopriate sa dozit toho veku, co mne

@simsalabim prave tu na koni som citala, a velmi mi to pomohlo, ze nie kazdy dostal moznost zostarnut.
Toto si treba uvedomit, ked zacneme nariekat nad vraskami a zosusenou kozou.

balerina2025
11. máj 2025
@mandzula

@simsalabim prave tu na koni som citala, a velmi mi to pomohlo, ze nie kazdy dostal moznost zostarnut.
Toto si treba uvedomit, ked zacneme nariekat nad vraskami a zosusenou kozou.

@mandzula to je naozaj pravda.

aj tu mnoho ucastnicok uz...:(
coraz mladsi ludia umeiraju a ti ani nemaju sancu sa stazovat ze im dakde daco visi

balerina2025
11. máj 2025
@simsalabim

@simsalabim velmi smutne, ani moj brat uz nezije :(((((((((((((((((((((

balerina2025
11. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama aj genetika ale to ako zijeme, je nasa volba suhlasim

sense
11. máj 2025

Možno miesto ľútovania a rezignácie, treba začať aj preto niečo robiť aj keď vek sa oklamať nedá. A nie ani tak kvôli výzoru ale hlavne kvôli zdraviu

balerina2025
11. máj 2025
@sense

Možno miesto ľútovania a rezignácie, treba začať aj preto niečo robiť aj keď vek sa oklamať nedá. A nie ani tak kvôli výzoru ale hlavne kvôli zdraviu

@sense presne, myslim ze v 40tke sa skor ma clovek zaujimat hlavne o zdravie., a samozrejme, aj vzhlad. ale zdravie je to najdolezitejsie.

salamistka
11. máj 2025

Tak ja menej jedávam sladké v poslednom čase a pravidelne cvičím a postavu mám myslím fajn, nesúhlasím s názormi, že strava a pohyb po 40+ nepomôžu, práveže čím starší je človek, tým viac treba posilovať, aby sa nestrácali svaly...ženy, ja mám 46 rokov a zvládnem 10 minút plank, naozaj sa čudujem, keď niekto napíše, že v tomto veku je to už jedno, že "kto nechce nech sa nepozerá"..omyl, treba ukázať že nato máte a zvládnete byť v dobrej forme čo najdlhšie.

balerina2025
11. máj 2025
@salamistka

Tak ja menej jedávam sladké v poslednom čase a pravidelne cvičím a postavu mám myslím fajn, nesúhlasím s názormi, že strava a pohyb po 40+ nepomôžu, práveže čím starší je človek, tým viac treba posilovať, aby sa nestrácali svaly...ženy, ja mám 46 rokov a zvládnem 10 minút plank, naozaj sa čudujem, keď niekto napíše, že v tomto veku je to už jedno, že "kto nechce nech sa nepozerá"..omyl, treba ukázať že nato máte a zvládnete byť v dobrej forme čo najdlhšie.

@salamistka preto s ahovori vek je cislo.

simsalabim
11. máj 2025
@salamistka

@salamistka 😮 10 minut plank? Wow, tolko ja nedam ani nahodou 😅 Ale nedavno som citala, ze staci plank 20-60 sekund podla veku, ze nema vyznam plank moc predlzovat, tak som so sebou spokojna 🤣

salamistka
11. máj 2025
@simsalabim

@salamistka 😮 10 minut plank? Wow, tolko ja nedam ani nahodou 😅 Ale nedavno som citala, ze staci plank 20-60 sekund podla veku, ze nema vyznam plank moc predlzovat, tak som so sebou spokojna 🤣

@simsalabim my ten plank robime na tréningu tak, že striedame ho, ale bez prestávky, naprv klasicky opieranie o lakte, potom na jednom boku, druhom a znova dokola, inak by sa to nedalo tak dlho vydržať...ale bolí ma to kvalitne

svetlonos
11. máj 2025
@mandzula

@modrava neviem, v akom svete zijes, ja v tom svojom, naopak, poznam zeny, ktore cely zivot sportovali a aj vo vyssom veku su stihle a pomerne zdrave, ziadne take, ze vynervovane a vyhladovane, skor vyrovnane, lebo vedia, ze pre seba robia vsetko, co sa da, kdezto tie, co sa o seba nikdy nestarali, maju uz po 40 nadvahu, z nej bolave klby a chrbticu, cukrovku a za sebou uz aj prvu porazku. A najma pocit, aky je svet nespravodlivy.

@mandzula
porážku po 40tke?? To je des!

Strana
z3