icon

Ako zabrániť nechcenému opáleniu pokožky?

19. jún 2024

Zaujíma ma otázka ako sa neopalit alebo dá sa vôbec zabrániť tomu aby sa človek opalil?
Už teraz som dosť hnedá od slnka,natieram sa opaľovacím krémom 50+ a som tmavšia a tmavšia.A to je ešte len jún,keďže robím vonku na slnku robím poštárku.Teplo mi nerobí dobre no tiež sa mi nepáči aká som ostala hnedá.Je dobre natierať sa opalovakom alebo radšej nenatierat sa?Chcem sa chrániť pred UV žiarením,nechcem dostať rakovinu kože no neviem už čo robiť.
Ruky ma bolia svrbia čo ich mám úplne dohneda opálené.
Poraďte

Strana
z2
minenkak
19. jún 2024

@sisska96 tak porovnávam so sebou,keď je niekto bledý tak áno je opálená

lenkakravcova
19. jún 2024

Moja farba kože na ruke. Nosím dlhý rukáv, rovnako dlhá sukňa. Som biela ako stena 😅

humeyra
20. jún 2024

@thirstymonk opaľovací krém by sa rozhodne s mierou používať nemal, mal by sa používať poriadne a poctivo. Ak náhodou nevieš dostatočnú dennú dávku vitamínu D človek získa už aj len po 20 min strávených na slnku a aj cez opaľovací krém.

thirstymonk
20. jún 2024

@humeyra po 20 minutach sice ano, ale cez opalovaci krem nie

ailiba
20. jún 2024

Predavaju mikiny na leto s uv filtrom. Su lahke, vzdusne a zabranuju opaleniu. A klobuk alebo siltovku. Nemusi priamo na teba svietit. Slnko opaluje aj v tieni, ale teda nespalis sa.

humeyra
20. jún 2024

@thirstymonk to je len mýtus, opaľovacie krémy neblokujú syntézu vitamínu D, iba ju znižujú

sisska96
20. jún 2024

@lenkakravcova nevadí, aspoň nedostaneš rakovinu 🙂

Strana
z2