Čo vám pomohlo na viditeľné vrásky?
Ahojte. Mám po 30ke a dosť vrások (hlavne okolie očí, pod očami, medzi obočím). Čo ideálne z lekárne na citlivú suchu napnutu pleť vám skutočne pomohlo zlepšiť vzhľad pleti? Mám objednaný aj Retinol z Medik8 (3ku), lenže môže sa retinol použiť na celú pleť , aj pod očami? Plánujem na ráno ( po vyčistení vodou bioderma hydrabio) používať krém od Bioderma Hydrabio so SPF alebo Cerave so SPF, lenže tie niesu vyslovene proti vráskam , ale na hydratáciu, či to nevadí? A večer ten Retinol plus hladam niečo účinné čo ešte na večer, či to nema zmysel po retinole?. A aký očný krém bez alkoholu vám fakt zabral? Užívate aj kolagén, ak áno, aký? Ďakujem z rady, ja som v tomto začiatočník 🙂
@sono2 niektoré 45rocne maju lepsiu plet ako 30rocne. pekný den, a nebud stale nahnevana, ofučana.
@silvia2013 ja som to len chcela napísať ako to je, lebo to neni lacný špás. Ale čo je lacné v dnešnej dobe. Keď človek na to aspoň trochu ma Výsledky sú fakt bomba. Ty si kočka. To sa musí uznať.
Ešte odporúčam mezoterapiu.
@sono2 ahoj, odporúčaš mezoterapiu, vedela by si mi poradiť dobrú kliniku v BA? Mam 36 a nie je to so mnou tragedia, len ked sa usmejem vidno okolo oci vrasky. Na cele, nastastie, nie. No plet uz nie je taka elasticka, na sanke zacina malo ovisat a mam junsuchu, preto som myslela, ze prave mezoterapia by mohla byt dobra volba, len ak uz, tak sa chcem zverit odbornikom
Čas z nás nikto žiaľ neoklame... Jednoducho stárnuť s gráciou
@sono2 ináč by ma zaujímalo či treba investovať do anti-age krémov alebo stačí napr klasická Bioderma Hydrabio v kombinácii s tým Retinol sérom. Proste niečo aby sa mi vrásky neprehlbovali a nevznikli nove. Anti age krémy sú dosť drahé ( veľa z nich mi ani nesadlo - napnuta pleť, alebo to má byť želany efekt? )...plus keď budem pravidelne chodiť ku kozmeticke sa asi nedoplatim 😁
@kvetinka75 ano, je to drahšia kozmetika. Ja mám 41 a na cenu už nehľadím pri fobrej kozmetike🙂
@chovancova27 keby som mala istotu že to bude ozaj super, tak to možno aj risknem. Ale vyhodiť toľko peňazí ...
@mia2906 tak ja som ti napísala.
Botox a kremami si udržuješ kvalitu pleti. Už podľa tvojho výberu. To mračenie mimiku tváre nezastaviš ničím. Len botoxom
Moja svokra 67 ma cez tváre 2 čiarky.
Póry žiadne tvár si nenastala nikdy drahšim krémom ako za 3 e.
To máš proste genetiku.
Pozri si tu mezoterapiu k tomu séra. Urobiť z toho rutinu lebo to musíš proste pre výsledok robiť pravidelne a krém už denný proste podľa výberu fakt stačí 10e krem
Ja ešte rozmýšľam vyššie co tu niekto dal ten retinol mala som raz sérum za 50 a nevidela som výsledok takže 150 za sérum neviem...
@mia2906 neoplati 😃 Vela drahych antiage kremov su len predrazene a prevonane, aj ked mozno na pouzivanie prijemne patlaninky. Ak ti Bioderma vyhovuje, nadalej ju pouzivaj, funkciu si splni. Krem ma mat hlavne funkciu okluzivnu, ma to byt posledna vrstva, ktora zabrani strate vody z pokozky a zafixuje v nej ucinne latky zo ser, ktore tak mozu v pleti lepsie pracovat. Sustredila by som sa skor na sera, ale ani tie nemusia byt nevyhnutne drahe. Za vyskusanie stoji madarska znacka Geek&gorgeous alebo chorvatska znacka Skintegra, pripadne americka Timeless. Vela fajn veci (nie vsetko) ma The Ordinary. Vsetko je to funkcna a ucinna kozmetika, ktoru si moze dovolit kazdy.
@seahorse27 @sono2 dakujem za info, pokukam to.🙂 Resp. asi by sa mi zišla ochotna baba, ktora sa v tom fakt vyzna a ktora by mi poradila s dennou rutinou - čo na začiatok objednať a čo s čím skombinovať a ako používať :D ja sa v tom vobec nevyznam, niečo antiage som už vyskušala a vela veci mi nesadlo, mam zjavne fakt suchu citlivu napnutu plet. Zatial mi sedí tá bioderma hydrabio. Mam doma ten retinol 0,3 ale zatial som neskúšala :D Mám ešte dva krémiky , na plet a na oči (nie najlacnejšie) od kozmetičky, tak teraz používam aj tie.
@mia2906 ma youtube si popozeraj videa od aestheholic, tinanate alebo bbwk, daj do vyhladavaca “rutina” a dozvies sa vsetko potrebne. Alebo si prestuduj blog aestheholic 😊
@seahorse27 kuknem dakujem😁 ináč som zistila že sa budím každé ráno otlacena, vrásky viditeľné veľmi okolo očí, pod ocami, čiže asi aj zle spím ale to ovplyvniť neivem....
@mia2906 na to odporucaju hodvabne obliecky na vankus, ale este som neskusala 😃
@seahorse27 ja áno, za mňa úplne super 😇👍❤️
@mia2906 najlepší anti-age krém je SPF 50 celoročne. Ak už sú vrásky, tak asi už len estetická dermatológia a chirurgia ako píšu baby.
Ja budem mať 37 a v okolí očí žiadne vrásky. Vďačím tomu hlavne mojej nechuti pohybovať sa po silnom slnku...opaľovanie neznesiem. Buď som sa slnku úplne vyhýbala, alebo som sa capala 50tkou krémom a samozrejme slnečné okuliare nonstop. Je ale pravda že SPF celoročne používam len posledný rok. Môžem ale zhodnotiť, že som prvý krát bez väčších pigmentových škvŕn...stále sa mi urobili pod očami alebo nad perou. Roky predtým, po lete, na jeseň a zimu som SPFko už nepoužívala a tam bol problém s tými pigmentáciami. Keby som neplánovala ďalšie tehotenstvo a dojčenie, idem určite do retinolu/retinoidu.
@seahorse27 ja som si vsimla, ze na to ci sa clovek zobudi otlaceny zavisi od stravy, ktoru pred spanim konzumuje, ked zje jedla, kde je vela soli, ci sacharidov, lepku, zadrzi sa v tele viac vody a clovek sa zobudi pokrceny, odkedy si davam pozor na stravu uz take problemy nemam aj so sto rocnymi oblieckami 😂
@zobaka ano, suhlasim. Toto moze byt dovod. Cim je clovek viac zavodneny, tak je opuchnuty a teda rano aj otlaceny. Tiez som si vsimla, ze odkedy vecer od 5-ej uz nejedavam, tak som menej otlacena 🤔
@mia2906 toto je moja denna a nocna rutina. Digize, copaiba, thieves tie pijem. Patchouli s cedarwood pouzivam v zime miesam s art kremom. Patchouli s carrot seeds miesam tiez s art cremom a to pouizivam rano. Stress away pouzivam na zapastie pre lepsiu naladu. Na cistenie len zltu hubku. Prekrvuje, cisti a pilinguje pokozku. Samozrejme mam dalsie este oleje cca 30 okejov podla potreby na ine pouzitie.
@mia2906 ahoj, ja nedám dopustiť na tento produkt. Som spokojná
ja teraz skusam balik produktov od sunday natural, druhy mesiac a plet je taka rozjesnenejsia, zdravsia, mam to od vitariana,obsahuje toto
SPERMIDÍN - Extrakt z pšeničných klíčkov 3 mg spermidínu
Resveratrol - liposomálny
Vitamín D3 + K2 MK7 20 000 IU + 200 µg All-Trans

@chovancova27 no ve´d za takú cenu. Toľko ja za prípravok nedám, musím hľadať lacnejšie riešenie. Viem že ako 30 ročná vyzerať nebudem, a ani nemusím, len mi stačí udržiavať sa.