Čo vám pomohlo na viditeľné vrásky?
Ahojte. Mám po 30ke a dosť vrások (hlavne okolie očí, pod očami, medzi obočím). Čo ideálne z lekárne na citlivú suchu napnutu pleť vám skutočne pomohlo zlepšiť vzhľad pleti? Mám objednaný aj Retinol z Medik8 (3ku), lenže môže sa retinol použiť na celú pleť , aj pod očami? Plánujem na ráno ( po vyčistení vodou bioderma hydrabio) používať krém od Bioderma Hydrabio so SPF alebo Cerave so SPF, lenže tie niesu vyslovene proti vráskam , ale na hydratáciu, či to nevadí? A večer ten Retinol plus hladam niečo účinné čo ešte na večer, či to nema zmysel po retinole?. A aký očný krém bez alkoholu vám fakt zabral? Užívate aj kolagén, ak áno, aký? Ďakujem z rady, ja som v tomto začiatočník 🙂
@21mirka21 aj ja používam zhruba taký retinoid v skvaláne, používam zhruba rok, nemám pocit, že by som mala nejakú kvalitnejšiu,lepsiu pleť. Ale čítala som, že treba vynechať okolie očí, preto som sa na to pýtala. Možno sa mýlim, ale to by nemalo ísť do okolia. Ak máš hlbokú vrásku na čele, určite choď na kyselinu hyalurónovú, uvidíš aký úžasný výsledok budeš mať, aj s botoxom. Nemusíš sa toho báť.
@lapersefona ano, nite mozem odporucat a nie, ziadne vedlajsie ucinky botoxu nemam.
@slavkajurko rozne oleje od Youngliving plus vitaminy.
Ja som si k 47 narodeninam prvý krat dopriala kyselinu hyaluronovu. Robila mi to znama, plasticka chirurgicka , poznam ich asi 4, každa jedna povie, že vrasky nic ine ako botox, kyselina nevyhladi, žiaden krem, ani za 1000€ ti nepomoze. Je to pravda. Chvalabohu mam po mame zdedenu perfektnu plet a vrasky mam len minimalne, stacila mi 1ampulka, stalo to 150€. O rok sa zvykne pichat dalsia. Myslim si, ze tych 150€ rocne za to stoji.nikdy som nebola na kozmetike. Pouzivam obycajne kremy do 10€.
@silvia2013 a aký je rozdiel medzi kyselinou hyalurónovou a botoxom?
@silvia2013 tak. Za 150 jej nikto kyselinu nedá.
Tieto ceny po známosti tu netreba vôbec dávať.
Ona ma vypnutu pleť ešte dostatočne 30 je minimálny vek.
Jej treba len botox a kľudne nech si kupuje veci ktoré plánuje ja tiež používam kyselinu ráno večer za 40e a krém už tak nezáleží ja používam mastnejšie
@mia2906 ahoj ja som zacala pouzivat proteoglykanove ampulky. Obsahujú Argireline látku ta ma vyhladzujúci efekt účinok podobný BOTOXU. https://www.pilulka.sk/babe-proteoglykan-f-f-ro...
Proteoglykány podporujú vlastnú produkciu kyseliny hyalurónovej a kolagénu. A su velmi hydratacne.
✨ Najviac si myslim ze pomoze masaz tvare. Tvarova joga. Zmiernis napatie svalov. A podporis prekrvenie. Potom aj kremy a ine pripravky budu ucinnejsie.
A este dobry piling tváre. Nie mechanicky ale chemický. Bha, pha a aha kyseliny.
@pattinka Ja používam opakovane tento https://www.drmax.sk/biod-sensibio-gel-moussant... Navlhčím tvár , rozotriem gél v rukách, umyjem celu tvar aj oci, oplachnem, čim umyjem “hrubú špinu” a potom postup opakujem už dočista s Foreo Luna. Nosím aj kontaktné šošovky a nemám so stipanim ocí problém. Keď som sa skušala odlicovat vatovymi tampónmi, mala som pocit, že 10 tampónov miniem, pol fľašky odlicovaca, v očiach vata a odlicovač a tampón stále nie je biely a pleť čistá, tak som sa aj tak umyla.
@kvetinka75 na instagrame sledujem nejake baby, je to uplne jednoduche, dam si na celo na glabelu a nad obocie, kde najcastejsie pouzivam mimiku, rano sa zobudim s pletou ako babatko, minule som to posunula o dalsi level, dala som si aj na lica, aj ked nosoustne vrasky este nemam nastastie 🙂 teraz si mozem dat pauzu, lebo som bola na botox, tak o chvilku budem mat celo zrelaxovane, tejpy, je ale dobre pouzivat aj preventivne, za mna skvela vec, nic tak nezrelaxuje vrasky ako tejp, lebo kremy sice zhydratuju plet, ale nezabrania pouzivaniu mimiky
@zobaka a kde ich kupujes?
@kvetinka75 v lekárni, tusim v Dr. max som si ich kupila
@zobaka dakujem
@pattinka Ja mám tento https://www.notino.sk/foreo/luna-3-cistiaci-son... Môj už ma 2 roky, tak možno je uz aj novší na trhu. Po umyti je pleť taká hebka na dotyk. Potom oplachnem tvar od mydla vodou a nastriekam si na tvar ružovú vodu. V Natureal.sk majú aj litrové balenia za super cenu. Keď vyschne dávam serum a krem.
@mia2906 mne vlani brutálne napravil pleť retinol 2%. Zmizli mi pigmentové škvrny a vrásky okolo očí boli viditeľné jemnejšie. Dávala som si ho každý večer na celú pleť, najskôr mi pleť úplne zosušil, vytvorili sa šupinky ktoré sa ošúpali a nová pokožka už potom bola úžasná. Treba cca prvý týždeň vydržať tu pohromu a potom je to super. Tiež treba vtedy na deň dobre hydratovat. Retinol som mala MZ Skin a krém na deň od Envy hydratačný.
@sono2 ja som napisala, ze mi to robila znama a dokonca to robia aj lacnejsie, pretoze zvysky z ampulky zbieraju a pichaju svojim kamoskam. nehejtuj moje komentare, ak nepoznas ako to je.Nepoznáš zásadný rozdiel medzi botoxom a kyselinou.
@mia2906 no a tento rok premýšľam nad týmto, asi ho skúsim. https://www.medik8care.sk/najdene-produkty/Crys...
@silvia2013 ved chápem, ale jej to je na nič. Radšej treba povedať, že to neni lacný špás.
Botox 2 zóny pripadne kyselina následne to je nad 500 e aby si nemyslela, že to niekde za tu cenu dostane. Keď jej Dr otvorí Milliliter musí ho zaplatiť celý. A ďalej treba botox obnovovať čiže treba mať na to prachy lebo raz ist a viac nie, to nemá zmysel.
@mia2906 retinol tento, vysledky uzasne https://www.mazrekumedical.sk/eshop/mz-skin-ret...
@silvia2013 ja nepoznám? Nemyslíš vážne. Chodím na kliniku už 5 rok
Pri všetkej úcte ona 30 ročná potrebuje troska iné ako 46 ročná.
A čo píšeš, že ti dala známa kyselinu kam? Lebo s nou sa vypĺňajú cielene vrásky jej do očí kyselinu nedá tam sa dáva botox a ostatne vyhladí čas v jej prípade.

@natashkaa ffabulous beauty mudr fecmanova, chodí pichať aj do za, tam k nej chodím aj na pery a super prístup aj výdrž materiálu oproti iným klinikam podstatne väčším a drahšim