icon

Hojenie tetovaného pudrového obočia (PMU)

michaelove22
6. mar 2023

Ahojte kocky, tie ktore mate skusenost s pudrovym obocim, je ok ked mi takto akoby puklo na 4. resp. 5. den po tetovani? Mam na celom obocku taku "skrupinku", myslim ze z toho bude dobra chrasta a pojde to dolu, samozrejme NESTRHAVAT..len ci takyto proces hojenia je normalny, cakala som ze to budu len jemne supinky..snad mi ten pigment ostal aj v kozi a nepojde cely prec 🙄 Vam sa hojilo podobne pudrove obocko, alebo vobec nie...predtym som mala microblading..dakujem

Hojenie tetovaného pudrového obočia (PMU)
julia2002
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
17. dec 2023

@julia2002 áno, hlavne to často natierajte. Ono sa musí ošúpať. Potom sa zahojí a už koža nebude ťahať.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
kamkalu
18. dec 2023

@julia2002 ahoj, určite nie. Viem, že týždeň sa máš vyhýbať športu, saune, dlho sprcha. Aby si sa nespotila...

julia2002
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
18. dec 2023

@julia2002 nie. 14 dní nie

stanislavao
18. dec 2023

@julia2002 ono sa to musí celé ošúpať a následne postupne vyjde farba. Tak o 3-4 týždne to bude vystúpene. Až potom budete vidieť výsledok. Neľakajte sa, keď dovtedy bude niekde farba chýbať, alebo bude bledsie.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
julia2002
Autor odpoveď zmazal
julia2002
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
18. dec 2023

@julia2002 nie. Nebojte sa. Len musíte byť trpezlivá. Ono to tento týždeň bude asi najhoršie. Ale po vystúpení farby uvidíte výsledok. Len ozaj tie tri týždne treba čakať

julia2002
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
18. dec 2023

@julia2002 áno, to je tá vrchná vrstva, ktorá ide dole. Odporúčam Bepanthen tattoo, kúpite aj v drogérii DM.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
julia2002
Autor odpoveď zmazal
kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 a keby nie, tak sluzi na to korekcia. Ja som bola až na dvoch. Aktuálne sa mi obočie hojí 8.my den. V podstate riesim obocie od septembra... 🤦🏻‍♀️ Tak dúfam, že tentokrát to bude lepšie 😅🤦🏻‍♀️

julia2002
Odpoveď bola odstránená
kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 a tentokrát idem skôr suché hojenie. Co najmenej mastenia. To sa mi osvedčilo najviac. Pri poslednom hojení som dala vazelinku len keď tahalo obočie a bolo to lepšie. Prvý x to bola katastrofa. Veľké hrubé chrasty, lebo obočie keď sa hojí musí aj dychat...davala som ako pisala taterka 3-4x za deň vazelinku. Umývať jemne tampónom tupkanim samozrejme. Žiadne suchanie. Dokonca som si mala dat aj spf 50 tku na to. No katastrofa. Hrubé chrasty, takže preto keď aj odpadli, malo sa mi strssne uchytil ten pigment...1x som bola na mikrobladingu. Keď som bola na 2.korekci, tak zhodnotila, ze bude lepšie teda pudrove obočie. A uz pri tomto hojení som dávala len2x denne vazelinku ale bruralne malo. Žiadne premastovanie. Mne sa obočie porad potí keď je tam nejaký krem mastný. Lepšie sa to omnoho hojilo. A teraz som bola na 2.korekcii. uz sa mi pomaly odlupuje, tak som už v strese ze snáď to bude už ok konecne 😅🤦🏻‍♀️ ja som si všimla, ze keď som vazelinku dávala, tak bola ako lepidlo. Keď som tukla na chrasticky, tak mi porad zostávali ja prste. Tak radšej teraz minimálne dávam. Raz denne q to aj potom prstom skúsim ci som nedala veľa a kvazi prstom zasa suchým jemne priložím aby som odstránila prebytočnú mast. Dnes už nedám vôbec nič. Len umyjem mokrym tamponom a suchym potupkam jemne.
Niektorým možno robi dobre takéto mastné hojenie, ale mne teda nie🤦🏻‍♀️🙈 a budúci rok neviem ci pôjdem znova na to. Od septembra to riešim, furt vyzerám najprv ako Angry birds, alebo bosorka a potom ako osklbane kura😅🙈🤦🏻‍♀️ sa teším ako budem vyzerať práve na vianoce🙈😃❤️

kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 ja uz som to chcela vzdať. Ktovie, možno budem riešiť aj odstránenie tetovania🙈🤦🏻‍♀️ lebo fakt už som z toho na nervy. Mam pocit ze všetkým sa to dobre hojí a mne zrovna nie🤦🏻‍♀️
Inac tiež som bola aj chorá pri druhom hojení. Ako naschvál.
Nevzdávam to, len bojim sa keď kuknem do zrkadla, že čo tam zbadám. Ešte aj keď malý mi v noci nechtiac tukne do obocia😃😅

julia2002
Odpoveď bola odstránená
julia2002
Odpoveď bola odstránená
julia2002
Autor odpoveď zmazal
julia2002
Odpoveď bola odstránená
kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 ja ani neviem kedy sa robili chrasty. Ono mi to príde ze to proste tak zoschne nejako a začne sa tak trhat jemne.
Takéto to mam dnes...snažím sa tam pod tou chrastou vidieť niečo viac než naposledy 😅 je to trapenie. Aspoň teda môj pripad🤦🏻‍♀️

julia2002
Odpoveď bola odstránená
kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 nebojte. Keď tak bude korekcia. Len výnimočne sa stane, že netreba robiť.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 mne tuším na 5.ty den začalo niekde praskat

julia2002
Odpoveď bola odstránená
kamkalu
19. dec 2023

@julia2002 no ja som si týždeň neumyvala. Až vcera konecne, ale tak, ze som si da hlavu dolu a tak umyvala. Hlavu dolu 😅 to znie🤣