Snažíme sa o druhé dieťa. Ako udržať nádej?
Ahojte. O druhé dieťa sa snažíme už asi rok. Prvé sa nám podarilo celkom rýchlo, preto som asi nečakala, že teraz to bude trvať tak dlho.
Bola som aj u gynekológa, podľa neho je všetko v poriadku, čo ma na jednej strane upokojilo, ale na druhej už neviem, čo si o tom myslieť.
Podarilo sa vám otehotnieť druhýkrát rovnako rýchlo ako pri prvom? Alebo to u vás tiež trvalo dlhšie?
a gynekologovi sa nepodarilo tiez splodit? ci ako to mame chapat?
@anonym_autor nemusíš byť na chybe len ty. Ale aj partnerovi sa mohli zhoršiť spermie. Ja by som šla na vašom mieste do centra, aspoň partnerove spermie dať vyšetriť alebo u urologa či kde sa to robí.
@anonym_autor nech sa da vysetrit manzel, problem.moze byt u neho. Rovnako sme cakali a skutocne ma.muz problem, chronicka infekcia a varikokela 3 stupna. Tiez sme mali jedno doeta a potom sa uz nedarilo. Vekom sa to zhorsuje, aj zivotnym stylom. Odporucam vysetrenie v Puchove u dr. Slobodnika. My sme boli u miestneho urologia trn napisal ze je muz zdravy. Ale spermiogram zly. Druhe vysetrenie ziatilo pricinu. Cakame na operaciu a sme na atb liecbe.
a gynekologovi sa nepodarilo tiez splodit? ci ako to mame chapat?
@anonym_b43642 😀😀
u nás všetko Ok.
Pri oboch to vyslo na “druhy sup”, ale ani pri jednom sme na tom nelipli. Nam bolo fajn uz aj vo dvojici. Deti su prijemnym bonusom a som rada, ze si nas vybrali 😍.
1. Rok je nic
2. Plodnost je premenliva
3. Obycajny gynekolog nie je vsetko, takze ak budete mat problem dlhsie, tak smer manzel komplexny spermiogram a Ty vysetrenia aj mimo obvodaka, ak teda chcete zistit kde to moze viaznut.
My sme prvé dieťa splodili do 3-4 mesiacov a druhé sa nám nedarilo rok. Išli sme do centra a zistili sme, že som mala upchate vajicovody. Po prefuknuti hneď ďalší cyklus som ostala tehotná.

Tak tomu dajte "volny priebeh" a ak sa postasti, tak sa postasti, ak nie tak budete komplet rodina aj s jednym dietatom. 🤷 Stresovanie, depka a opustavanie sa este nikomu k rychlejsiemu otehotneniu nepomohlo...
Bud v klude, uzivaj si zivot a pride to ak ma 😉, drzim palce!