Používate SPF na tvár?
Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.
@evaachesa dobre a čo si tým chcela povedať, lebo ja som to nepochopila. Používať spf, alebo nie? Ja mám tiež anémiu a nedostatok železa, ale to neznamená, že ju majú všetci...
Nerozumiem ani ja, aky ma suvis nedostatok D-cka s SPF. Ked ho ma niekto nizke, nech ho uziva oralne, vascina v nasom podnebnom pasme to tak ma a je to sposobene predovsetkym stravou a nie pouzivanim SPF 🙈 Teraz akoze prestanem pouzivat SPF a budem riskovat rakovinu koze, pigmentove skvrny a hlboke vrasky v 50-ke? Zaujimavy pohlad na vec, ale ako som uz pisala, kazdeho volba…
Pokiaľ niekomu vadi ten pocit na tvári tak veľmi rada mám spf ktoré je ako hmla. Iba nastriekam na tvár a ani to necitim. Výborný je od La roche posay
Autorka tým som chcela povedať že ani vystavovanie sa na slnku bez SPF ti nezaručí príjem vitamínu D...lebo niekto sa oháňa tým že ľudia čo sa stále natierajú SPF kom tak neprijmú žiadny vitamín D zo slnka. To je celé. Keď som SPF nepoužívala pravidelne a neriešila som to tak ako teraz a bola dosť na slnku tak aj napriek tomu som mala výrazný nedostatok Dčka. To je celé čo som tým chcela povedať. Samozrejme že treba používať SPFko a poctivo a vitamín D dopĺňať radšej doplnkami výživy.

pouzivam roky, si pamatam, ze som cca pred 20 a viac rokmi niekde citala, ze nicole kidman pouziva spf kazdy den (ci to bola pravda, neviem), ale nejak mi to zacalo vrtat v hlave, ze na tom poskodeni slnkom nieco bude. tak som sa tiez na to dala. okrem toho som aj dost davno objavila korejsku kozmetiku s spf-kami (u nas este o spf na tvar nebolo ani chyrovat), tak snad to bude mat neskor efekt. inak co sa tyka toho spf na noc, tak to fakt nie je treba, jedine, ze ti do okna od skoreho rana svieti slnko, ale ajtak ho uz budes mat od vecera poobtierane o vankus. radsej stare dobre nepriehladne zavesy.