icon

Prečo sa ženy musia maľovať, aby boli považované za pekné?

19. feb 2025

Ahojte, trochu ma trapi, v akej spolocnosti zijeme. Preco su zeny povazovane za pekne, len ked su 'upravene'? Myslim tym namalovane, gelove nechty, neprirodzene hladke vlasy? Preco vsetko na tele musi byt vylepsene, aby to bolo povazovane za upravene a pekne? Nemyslim teraz botox a plasticke operacie, ale uplne bezne veci. To zeny nie su dost pekne take, ake su? Normalne, len umyte,ucesane. Preco sa to tak nastolilo, ze ked nie je zena namalovana, s namalovanymi nechtami, povieme, ze sa o seba neatara? Hneva ma, ze tymto vsetky suhlasime, ze same o sebe nie sme dost pekne a musime sa kazde rano zlepsovat.

Strana
z4
mamamasama
19. feb 2025

Pekná žena nič z toho naozaj robiť nemusí.

autor
19. feb 2025

@mamamasama vsetky to robime. To nie sme dost pekne?

lindous
19. feb 2025

Súhlasím s tým, že pekná žena je upravená, ale pod upravená si vôbec nepredstavujem hneď líčenie, gélové nechty a neprirodzené vlasy.. poznám nejednu ženu, ktorá sa nelíči vôbec a všeobecne o nej ľudia hovoria ako o krásnej

denkabemommy
19. feb 2025

Ja sa cítim pekná aj nenalíčená so zopnutými vlasmi, to je len tvoje nastavenie v hlave 🙂

januska12323
19. feb 2025

Všetky? Prečo si to myslíš? Napríklad ja sa považujem za celkom fajn aj bez mejkapu a umelých nechtov, rias a čo ja viem čoho. Ani sa nečešem keď sa mi nechce a zatiaľ sa nikto nesťažoval.

minenkaa
19. feb 2025

Kde prosim ta žiješ,ja toto vôbec nepoznám

sima189
19. feb 2025

Pekna zenia nieje len namalovana zena, strasne vela zien je peknych pravze ked su prirodzene nenalicene 🙂

madeincssr
19. feb 2025

AUTORKA, mylis sa. Mnohym sa najviac paci prirodzenost. Vlastne nechty, pery, ziadne vyrazne licenie... Zenam aj muzom.

denkabemommy
19. feb 2025

@minenkaa to sú osoby, ktoré žijú asi veľmi sociálnymi sieťami 😅

galganka
19. feb 2025

Práve som zistila, že som totálne nepekná. 😱😂

wolf_
19. feb 2025

Boh stvoril muža a povedal:
"Hmm, pekný...”
Potom stvoril ženu a povedal: ”Hmm... veď ona sa namaľuje!” 🫣😆

Ale tak na vážno. Nemyslím si, že krása je o "farbičkách" a "maľovátkach". Upraviť (očesať, umyť, skin care, upraviť nechty, atď) to áno - ale rovnako to platí za mňa aj u mužov... Ale nalíčiť? Nalakovať nechty? Veď to nie je povinnosť. A ak to niekto vníma ako povinnosť, tak je to len v jeho hlave. Áno, ja sa o seba starám aj takýmto spôsobom, ale nie je to o tom, že by som sa bez toho necítila pekná. To ani náhodou.

natalka13
19. feb 2025

To nieje o nestarani sa o seba.
Niekomu maskara pomoze aj zvyraznit oci napriklad. Bbcrem ci makeup zjednotia plet... je pravda ze ten vyzor je fakt iny.
Mne viac vadi fotenie sa cez filtre. To je uplny klam.

nika23t
19. feb 2025

Autorka, presne viem, čo myslíš. Aj napriek tomu, aké odpovede si tu dostala to vidím presne rovnako. Keď prišla k nám žena, hoci učesaná, čistá, pekne oblečená, hneď bola považovaná za obyčajnú. A keď sa trochu nalicila, hneď samé komplimenty, aká je pekná a ako jej to pristane. Taká je doba. Mám tri dcéry a vidím, ako to aj dnešné dievčatá vnímaju..mám pocit, že sme si to my samé takto nastavili. Smutné.

gab1sol
19. feb 2025

“Hneva ma, ze tymto vsetky suhlasime, ze same o sebe nie sme dost pekne a musime sa kazde rano zlepsovat.”

Prečo si myslíš, že všetky? Ja sa napr. líčim minimálne, sústredím sa len na mihalnice, keďže tie, keď použijem špirálu, mi robia pekný pohľad. K tomu jemné tiene. A robím to kvôli sebe, nie iným. Gelové nechty nemám, ani svoje nalakované, ale snažím sa ich mať upravené. Kvôli sebe.
Poznám veľa žien, ktoré sú na tom podobne. Poznám minimum žien, ktoré si makeupom naozaj “maskujú” tvár… Ale keď sa im chce a páči sa im to tak, tak nech to absolvujú každé ráno. V tom je tá sloboda. Každý nech si robí, ako sa mu páči, čo sa týka úpravy svojho zovňajška. Nie je dôvod, aby to teba hnevalo. Ty tiež rob tak, ako to cítiš.

k47
19. feb 2025

No vidíš, ja bojujem za zmenu tým, že sa "neupravujem" 😄.
Je to kultúrna vec. Kde si nastavíme latku, tam bude. Štve ma jedine, keď to vyžaduje nejaký zamestnávateľ, lebo to mi príde naozaj diskriminačné.

lenkakravcova
19. feb 2025

Nemalujem sa, nemám botox ani gélové nechty.. a nemyslím si o sebe, žeby som bola škaredá. 😄 Myslím, že takých žien tu bude vela.

moonlight1210
19. feb 2025

Vzhladom na to, ze i tie nenamalovane si nasli frajerov, je to skor vec vkusu daneho cloveka (co hlada, co sa mu paci), ako nutnosti sa malovat.

betulinka1
19. feb 2025

Ja mam vlnité vlasy, na svoj vek krasnu čistú plet a malujem sa velmi jemne kvoli sebe, lebo sa mi pacia zvýraznené vlastne mihalnice. Vlasy si nežehlím a ani nemam umelé nechty ale svoje upravené nechty, ktore si lakujem. A citim sa pekna aj bez štandardov, ktore si napisala.

lucia13022023
19. feb 2025

Upravená žena = umyté upravené vlasy, čisté nechty, kľudne aj nenamalovane, pekná čistá pleť.
Uz nejaký čas nepoužívam makeup a pleť mam tip top; chodím na lashlift, čiže masakru používať nemusím; obočie mam huste, len upravený tvar; vlasy čisté, voňavé; nechty mam svoje, upravené.
Takže podľa tvojho opisu som vlastne vlastne seredna🤣

natalka13
19. feb 2025

No preco to robia?

biba_18
19. feb 2025

celkom som nepochopila čo je neprijateľné na nevyžehlených vlasoch? 😲

akvi
19. feb 2025

Asi žijem v inej dimenzii, ale nikto z môjho okolia nemá gelové nechty, väčšina sa nelíči alebo len veľmi decentne, prípadne príležitostne. A o žiadnej z týchto žien by som nepovedala, že je neupravená, ba priam by som o všetkých povedala, že sú pekné. Ale asi mám iné kritériá "upravenosti". 😅🙈

bielasovicka
19. feb 2025

@natalka13 🙈🙈🙈

bielasovicka
19. feb 2025

Autorka, úplne s tebou súhlasím, aj ja to vidím už dávnejšie, a nechápem 🤦🏼‍♀️. Ja mam tiež takú švagrinu, kilo farby na sebe, oči privrete, lebo jej tie veľké mihalnice tlačia viečka dole, ústa ako káčer, umelé vlasy, nechty, no čistý horor. Ale keď sa od maľuje tak ju ani spoznať není taka je škaredá. No niečo hrozné. A neviem prečo to tie baby robia🙈. Teda, nerobí to zas kazda, to je pravda.

euka210
19. feb 2025

Ja som asi z inej planety, lebo ani sa nemalujem, ani nechty, ani make up, nic...jedine na oslavy a pod, co je 1x za rok trochu.
Mne sa to tiez nepaci...mame veducu, pekna v tvari, kedze robi v kuchyni, tak sa bezne nemaluje. Ak je ale nejaka oslava a pod, tak sa tak vymaluje, ze mne sa taka teda vobec nepaci a krajsia je v bezny pracovny den.

olimuc
19. feb 2025

Nie vsetky zeny maju potrebu mat gelove drapy, porvise na ociach, umele nahradne diely a kila malovky. A ono ani vsetkym chlapom sa to nepaci … zhodia “masku” a ostane uplne iny clovek… a genetika nepusti … deti nebudu “dokonale” po mamicke ale take ako bola ona kedysi …vypni IG a pod a uvidis aj “ klasicky” pekne zeny. Ja lutujem len tych hrobarov co za 40 rokov budu musiet vyberat vsetku tu umelinu …v krematoriu by to poskodilo pec a v zemi to bude dalsie 100vky rokov ako cierna skladka plastov … ako povedal jeden znamy na taku krasku ako hovoris … to je kus, ma v sebe viac plastu ako palubovka dacie …. Podla tvojich kriteria mi patrim do kategorie skaredych … ale zijem s tym bez problemov

babydesire
19. feb 2025

To je blbost,,,nejde o to stravit dve hodiny denne v kupelni a mesacne minut pol vyplaty na vsetky tie pripravky a vikendy travit v salonoch...ide o to, ze inak vyzera zena ak sa o seba stara a inak ta co nevie ako vyzera mydlo a ako voni cistota...nic extra netreba. To co opisujes je povrchne klabosenie medzi urcitymi zenami ci hejty zo soc.sieti. Ale plati to aj o muzoch - paci sa ti cisty, upraveny muz, alebo zarasteny spinavy grobian smrdiaci od lacneho piva.. vsetko je o tom ako sa o seba starame a ako sa spravame,,,

rozculena
19. feb 2025

netuším,ako si prišla k tomuto názoru.
Ja okolo seba nemám také ženy,ani kým som pracovala,tak tam žiadna taká nebola.
O žiadnej by som nepovedala,že je preto škaredá.A keďže máloktorá bola bez partnera,tak určite si to o nich nemysleli ani ich muži.
Asi si influencerky z IG zamieňaš s normálnymi reálnymi ženami.

vanilkovazmrzka
19. feb 2025

Od peknych zien nik nevyzaduje aby boli zmalovane sby boli pekne
A tie menej pekne sa vzdy mozu vylepsit spravnym licenim

earlgrey
19. feb 2025

Nemám nič z toho a som pekná 😀

Strana
z4