Sú ceny za služby v kaderníctvach prehnané?
Ahojte. Poslednú dobu evidujem podľa mňa fakt prehnané ceny za úkony v kaderníctvach.. čistenie vlasov 100-120€, melir alebo balayave od 160€ dokonca kludne niekde až po 350-400€. Ja všetko chapem že všetko ide hore, najom odvody , kazdy si chce zarobit co najviac ale ruku na srdce kto si na druhej strane moze dovolit kazde 3 mesiace zaplatit 350€ za nejaky melir ? Áno, nie je to nevyhnutnosť, je to nadstandard, ale myslim si ze je to neskutocne vela. Dokonca niekedy aj rozmyslam, ci si kadernicky s takymi sumami dokazu aj vyplnit kazdy jeden deň. Hlava mi to neberie😁Ako to vnimate vy ?
@silvia2013 pokračujeme za pokladňu sa tiež platí, ekonómka ktorú musí mať živnostník sa tiež platí, vybavenie, taká stolička na strihanie, nestojí ako klasicka stolička za 100 eur, treba sa nad sebou zamyslieť, ak upratuješ doma 10 minút to musí u Vás teda vyzerat
@zuzubb007 A nezabudni, že kaderníčka nemá fén z Kauflandu za 29 eur a nevydrží jej 20 rokov ako nám doma. Ale to tu nevysvetlíš.
@zuzubb007
Bločky nedávajú všetky,na nájom sa skladaju aj 2-3 kaderničky,farby,stoličky a pod.majú často od dealerov za to že im robia reklamu...Zase neyreba len mínusy menovať ale ber do úvahy aj iné veci.
@ketrin1984 Bože, ty si totálne mimo. Od dílerov majú zadarmo. 🙂
@silvia2013 pokračujeme za pokladňu sa tiež platí, ekonómka ktorú musí mať živnostník sa tiež platí, vybavenie, taká stolička na strihanie, nestojí ako klasicka stolička za 100 eur, treba sa nad sebou zamyslieť, ak upratuješ doma 10 minút to musí u Vás teda vyzerat
@abbey1 a nie? ktorej kadernicke upratuje vlasy upratovacka? A ake su odvody dnes? Kolega plati 350€ , ja som zamestnanec firmy takze za mna plati zamestnavatel. Ty budes nejaka kadernicka, ktora nema zakaznicky 🙂)
@zuzubb007 u mna doma s a momentalne preraba takze mas pravdu, vyzera to hrozne 🙂 ale u teba ked konci intelekt, zacinaju invektiva.... doma mam luxus, o akom sa tebe ani nesniva, mam pani na upratovanie, ktorej platim :_))))))))))))))))
@zuzubb007
Bločky nedávajú všetky,na nájom sa skladaju aj 2-3 kaderničky,farby,stoličky a pod.majú často od dealerov za to že im robia reklamu...Zase neyreba len mínusy menovať ale ber do úvahy aj iné veci.
@ketrin1984 celá pointa bola, že pani čo komentovala, len závidí a pritom nevie nič, a čo aj keď sa skladajú, chcela som tým povedať, že nezarobia 5000 eur mesačne, a makajú od rána do večera , a k tomu ako bonus musia počúvať niektoré premúdrelé reči žien celý deň, čiže zase taká mega výhra to nieje
@abbey1 jej to nevysvetlis, potom taky autoservis bude kolko pytat, ked tie stroje, ludia, pokladna , naradie, odvody, stravne, diely ....chore zeny niektore
@abbey1 a nie? ktorej kadernicke upratuje vlasy upratovacka? A ake su odvody dnes? Kolega plati 350€ , ja som zamestnanec firmy takze za mna plati zamestnavatel. Ty budes nejaka kadernicka, ktora nema zakaznicky 🙂)
@zuzubb007 u mna doma s a momentalne preraba takze mas pravdu, vyzera to hrozne 🙂 ale u teba ked konci intelekt, zacinaju invektiva.... doma mam luxus, o akom sa tebe ani nesniva, mam pani na upratovanie, ktorej platim :_))))))))))))))))
@silvia2013 a pani na upratovanie dávaš kolko?, aby zase veľa nezarobia náhodou bez bločku, aby nebola za vodou 🙈🙈🙈
@silvia2013 a pani na upratovanie dávaš kolko?, aby zase veľa nezarobia náhodou bez bločku, aby nebola za vodou 🙈🙈🙈
@zuzubb007 n ezávid , je to dochodkyna 🙂))
@zuzubb007 n ezávid , je to dochodkyna 🙂))
@silvia2013 takže tým si chcela povedať, že veľa nepotrebuje, škoda reči papa
@silvia2013 Nie, nie som kaderníčka. Minimálne odvody sú 350. To že ich platí tak tvoj kolega, neznamená, že ich tak platia všetci, aby počas PN a dôchodku zostali s holým zadkom.
@silvia2013 Už len zostáva dúfať, že i ty pracuješ za minimálnu mzdu, aby tvoj zamestnávateľ neplatil vysoké odvody za teba.
@silvia2013 Už len zostáva dúfať, že i ty pracuješ za minimálnu mzdu, aby tvoj zamestnávateľ neplatil vysoké odvody za teba.
@abbey1 ja mam nadstandardny plat moja 🙂
@abbey1 ja mam nadstandardny plat moja 🙂
@silvia2013 A nie je ti hanba, keď kaderníčky podľa teba môžu robiť za minimálnu mzdu?
@silvia2013 A nie je ti hanba, keď kaderníčky podľa teba môžu robiť za minimálnu mzdu?
@abbey1 určite jej nieje, čím má človek viac peňazí, tým je viac strýko držgroš realita, povyšovanie
@belllinka v podstate hej ... ale drogerkové prípravky obsahujú látky, ktoré sa nedajú zmyť z vlasu bežným šampónom - silikony a minerály - a tie potom zaťažujú vlas, obaľujú a k vlasu sa nedostávajú látky ktoré sú pre vlas prospešné ...
doma si vieš vlasy vyčistiť čistiacimi šampónmi - ale pokiaľ máš už na vlasoch silnú vrstvu silikonov a minerálov, malibu C je výborný prostriedok na vyčistenie vlasu... malibu C sa dá používať aj doma (napr. ten čistiaci šampon ktorý som spomínala), ale v kaderníctvach pracujú s kúrami, ktoré nevieš aplikovať v domácom prostredí - a sú samozrejme účinnejšie ...
@abbey1 odvody neplati za kazdu zakaznicku, ale mesacne fix, cize ak ma 100 zakaznicok za mesiac je to 3€ od kazdej , upratat wc trva 10 minut , material nakupujem v kadernickych potrebach pre seba domov a vidim kolko to stoji, ziadna ti neda blocek....
@parvinka0001 si si ista?
@silvia2013 no som si viac než istá keďže som si dávala predlžovať pred svadbou
@babushkaem úprimne - ja melíru na vlasoch nerozumiem, vôbec nevidím dôvod si ho dávať - takže áno, najprv strih a až potom všetko ostatné ... krásny melír na hnusne ostrihaných vlasoch nie je nic moc ...
Hahahahah ja platim 12e rocne u kadernicky za poriadne preriedenie a podstrihnutie 😃. Uz som sa poucila ked mi ,,kadernicka" spalila 20cm vlasov.... odvtedy ziadne pokusy s vlasmi. Na doma som kupila lepsie pripravky a staci mi
Ale mas pravdu, viem kolko pytaju 😵💫
@ivik4 ja presne tak isto, raz ročne a to chodím do drahšieho kaderníctva 😉....vlasy si farbím doma
@babushkaem úprimne - ja melíru na vlasoch nerozumiem, vôbec nevidím dôvod si ho dávať - takže áno, najprv strih a až potom všetko ostatné ... krásny melír na hnusne ostrihaných vlasoch nie je nic moc ...
@biba_18 no neviem, mne je to asi jedno, mám iné priority na čo míňať peniaze 🙂 2x krát do roka sa dám zastrihnúť a vlasy si zafarbím sama. Celkovo nechápem tejto honbe za prehaným staraním sa o seba, že mesačne nechty, kozmetička, kaderníčka, tona kozmetiky na pleť každý večer, ráno, ja keď čítam tie večerné a ranné rutiny, tak iba čumím koľko toho na seba plácajú. Čo z toho?
No ak su toto dobre cena, tak babka s beznym dochodkom ma tak na dve sedenia u kadernika a zvysok mesiaca uz len post pod mostom. 🙂
Košice melir 80€, strih 30€ kde beres 300€? za 300€ nove napojene vlasy !
V londyne som platila 400€ .
@silvia2013 Tak to neviem k akej kadernicje chodis 😅. Ano ceny aj v Ke su brutal, ja som naoposledy platila u mojej kadernicky len za postrihnutie uplne zarovno ostrihanych vlasov cez 40e, potom dvihla cemy, strihat som sa este nebola, ale len za farbenie 1,5 cm sivych odrastov som platila 55e. Doma ma taketo farbenie odrastov stoji tak 5,50e 😀. Farbim si ich sama, len vzadu neviem, to mi dokonci dcera. Len naposledy sme sa nevedeli casovi zladit, tak som sla ku kadernicke a skoro ma slak trafil, ked mi povedala sumu. Mam napriklad skvelu sikovnu kozmeticku, ktora tak isto plati najom, energie, produkty, plus praca a za hodinu a pol u nej zaplatim 32e. Takze ano, kadernicky to extremne prehanaju...
Kurňa, idem si spraviť kurz 😁, ja by som zabehla radšej niekde do dedinky, kde sú mladé šťabajzne, čo sa vyučili, a tie hádam berú menej.... že za dvacku
@ivicatolic za.mna je dolezite aj to, co ma saa.kadernicka na hlave😉
To isté v Banskej Bystrici. Pred dvoma rokmi som platila 60 eur za niečo, čo teraz stojí 200 eur.
@sosana123
ja mam baleaz v bb uz roky za 59 eur.
nie je to vsade tak
@abbey1
Nehovorim že vsetko maju zadarmo.Mimo si tu ty.Sa s kamaratkou takto bav a nie so mnou.
@anonym_25d368 mozem sa spytat kde v ke? Rada by sim zmenila kadernicku
@mentolka12 na Mieri, v bloku, Park mládeže, je hneď aj vedľa, priamo v OC Mier, pri zastávke MHD, a jedna, veľmi lacná je aj v bloku na Vodárenskej, vedľa detského ihriska pri škôlke, tá bude úplne lacná, dcéru pred 3, 4 rokmi podstrihla za 3 éčka. Aj v Merkúr sú Číňania, majú cenník vyveseny a dámske strihanie, už nepamätám, ale deti asi za 12 éčka. Aj v Tescu sú Číňania, tiež dobré ceny, majú plno. 👍
Byvam v BA a platim za melir a strih cca 80€. Ale hladala som v okrajovych castiach medta, nie v centre, jasne ze tam su uplne ine ceny.
@michaelam2 dáš aj konkrétne miesto?ja hľadám
@romana_h2000 ze byvas v drahej lokalite.ja platim za kvalitny krasny melir 50 eur
Ked chodi kadernicka domov pripadne ma priestory vo vlastnom dome, tak ma tie naklady nizsie, tazko povedat. Mne vseobecne "nevadi" vysoka cena, ale je to proste polozka v rozpocte, co si x-krat rozmyslim, ci vyhodim, lebo je proste nepotrebna a je to "luxux", ktory si dopriat chcem a nepotrebujem... .preto hladat tu rovnovahu - privysoka cena - nemam zakaznikov takmer ziadnych a mam nizku cenu - kopu zakaznikov, ale poriadne nevyzijem ---- no niiekde treba hladat tu strednu cestu...
@zuzubb007 možno nezarobia 5 tisíc - ale moja bývalá kaderníčka robí iba 4 dni v týždni ... asi za tie 4 dni zarobí dosť, keď jej netreba robiť 5-6 dní ... či?
@biba_18 moja tiez max 5krat v tyzdni a na den len 3-4 zakaznicky. Chlapov neberie a ked niekto pride len tak ze ide po ulici a zajde tiez nie

Chodím na balayage a platím 70€ 🤣