Ako riešiť nové bývanie?
Zdedila som dom a byvame v nom s matkou a jej bratom ...no je delení na 2 bytové jednotky ....manzel chce ale vlastne byvanie byt,dom, podnajom ....stale frfle ze robi na cudzom a ze je to cudzie ...mne sa nechce ist do hypoteky ....mame 2 auta a dve deti...este mame pozicane od krstnej na auto a to splacame ....kade chodi tade frfle aj ked vidi moju rodinu strasne mu prekaza ....k mame chodia na navstevu surodenci inak nik ...ako to riesit
@annamalaga spolu mame 1500e ....predtým bolo 1200e...no vydavky poistky setrenia detom ....a matka z coho z 500e ked bude tahat dom a opraví....lebo ja neutiahnem udrzbu dvoch domov...byt za mna neprichadza do uvahy ....ja do klietky byvat nepojdem zijem na dome viac 35rokov a nikdy by som nemenila aj deti maju viac volna a mozu sa jasit
Píšeš, že máte deti. A to riešite tento problém teraz? Toto ste mali riešiť pred deťmi. Vtedy mu to nevadilo?
@melanta nie to mu nevadilo ...to len posledne roky sa meni pred ocami....ved aj jemu babka dala pol domu ak umrie a ja mu to nevycitam ani nic je to jeho....
To nikdy nevieš....jedného dňa ťa môže tak vytočiť, že ho vyhodíš, napríklad v zápale hnevu...môže ťa napríklad podviesť a ty to nepredýchaš...
Ved nech si teda najde pozemok a mozno uz stroskota rovno tam, kedze na to nemate dost financii. Potom bude frflat menej. 😀
Podla mna je cesta taka ze on nebude zo svojej vyplaty prispievat na tvoj dom len ti zaplati nejake najomne a na stravu a tak a nech si on kupi maly byt len na svoje meno rozdelenim bsm a nech ho da do prenajmu
Podla mna to by bolo trochu fer pre neho
Alebo mu daruj pol domu a mozno to bude riesenie
ja nechápem takéto nažívanie, kde je jeden nespokojný a druhý je nasraný prečo je ten prvý nespokojný. Ty by si bývala toľké roky so svokrou? Asi nie.
Prečo byt neprichádza do úvahy? Však v ňom nemusíš bývať. Len bude mať tvoj manžel pocit, že niečo má aj on. Kúpite byt na hypotéku a môžete ho prenajímať a bude váš. A to ešte obdivujem tvojho muža, že toľko roky tak bol ochotný bývať. Každý chce mať predsa niečo vlastné. Rozvediete sa a on nebude mať absolutne nič. Akurát bude do toho investovať.
Ja som dcére darovala svoje dedičstvo, môj rodičovský dom. Myslela som, že tam pôjde s rodinou bývať. Nešla. Dala ho do prenájmu a s manželom si postavili vlastný. Vo vašom prípade tvoj manžel ťahá za kratší koniec. Ja ho chápem. Ale aj teba. Je to zvláštna situácia. Mamu nechať samotnú v dome je nie veľmi vhodné, keďže si jedináčik a možno sa bude treba o ňu postarať. To, čo píšu baby, aby si mu darovala pol domu, to správne nie je.
@sasa1310 to som riesila uz davno kupit nieco napisat na neho a nech si s tym robi co chce...on chce len ist na byt alebo dom a je mu jedno kde nato vziat....co mam dom predat alebo vyhodit matku ....ked sme to riesili pred rokmi stroskotal u rodicov ze mu nic nepomohli...
No neviem si predstaviť žiť s mamou a jej bratom v jednom dome. No akože chudák chlap, ja sa nečudujem, ze mu to vadí, rokmi je to asi horšie a horšie. A ty asi tiež nebudeš úplne úžasná partnerka, keďže ignoruješ, ze ti on niečo hovorí, ale ideš si svoje a ešte jeho pokladáš za blbca co vymýšľa.
Manzel, ked frfle, nech kupi nive byvanie on. Ty svoje mas, tak nech zaobstara aj on😉 vsetko zdrazuje, nesla by som do hypoteky pokial nemusim, je to gula na nohe na veeeeelmi dlhy cas😩
Ja by som skor povedala tak, ze mu proste vadi, ze nebyvate sami a s casti ho aj chapem. V niecom ma pravdu, proste vraza peniaze do niecoho, co nebude aj jeho a chce mat proste vlastne
Je hlupost odist z domu,v ktorom zijete len kvoli ukrivdenemu egu tvojho muza. Nech sa soamata. Zijete bez hypoteky,mate dom,ved je stastny clovek. Ciastocne ho chaoem,ze sa citi na nic,lebo nic sam nezabezpecil,ale musi vediet tuto tuzbu potlacit. Nezije sa lahko s hypotekou na krku
Ze ten tvoj manžel je pekný debil. A nech sa na mňa ostatné nehnevaju s ich názormi, ze ani oni by tak nechceli žiť je pekná blbosť!!! Raz to všetko bude patriť aj tak vašim deťom!!!! A keď sa mu nepáči, nech si zarobí na vlastné a nie ísť do brutálnej hypotéky, keď vám to len tak tak vychádza a ešte aj auto splacate!!! Sak to je totálna blbosť!!! Nieže by si vážil, ze mate kde bývať!! Otrasné správanie jedného trucoviteho decka. Osobne by som sa bála, ze mu ide iba o to, aby si mu prepialaa polovicu. Co by som ja nikdy neurobila. Keď tak napísať na deti. Ale na neho by som to veru nedávala pri 50%rozvodovosti a nezhodách ktoré máte. Mam pocit ze je veľmi vypočítavy!! Z čoho chce splácať hypotéku keď ani auto ste neboli schopný kúpiť sami?
Tak toto sú teda názory, keby to bolo opačne a autorka by tak žila, tak by jej chlap bol debil a teraz je zas debil on lebo sa sťažuje. Chlap je blbec asi len preto, lebo je chlap.
@tomi97 mne odpísala , že do kralikarne bývať nepojde , čiže byt neprichádza v úvahu.
@tomi97 nesúhlasím. Sú to 2 samostatné jednotky! Takže i žiadnej Köpke nemôže byť reč. Ona je ešte na materskej a pánko ma veľké oči!! Nikomu však pečene holuby do úst nepadajú ze áno? Tak keď sa chcem mať dobré a viem, ze žena je teraz na materksej hľadám iné alternatívy a nie uvažovať s týmto príjmom ďalší vysoký úver lebo sa mu nepáči ze býva v jej!!! Ja by som bola rada za taku možnosť a vďačná jej rodine donoonca života. Vidieť však ze tam chyba vzájomná úcta a rešpekt z jeho strany a celkovo pokora ľuďom v dnešnej dobe!!!! Okrem toho ta doba, co ide na nás bude veľmi ťažká, kríza ešte ani nezačala, podľa mňa na jeseň to pomaličky začne a ľudia budú utekať zo zadlzenych bytov a budú radi, zeby mali takúto možnosť generačných domov ako voľakedy.
No mne osobne by vadilo bývať so svokrovcami (aj s rodičmi) - mladí majú bývať sami, hovorievala to aj moja 90-ročná stará mama. Vadilo by mi celé roky bývať v nehnuteľnosti, z ktorej mi absolútne nič nepatrí bez perspektívy vlastného bývania. Keď raz vznikne nová rodina, má si vybudovať spoločné bývanie, kde majú obaja rodičia spoločný podiel. Manžela autorky chápem. Osobne by aj mne bolo nepríjemné, že môj manžel býva v mojom dome - nie našom, ale v mojom. Pokiaľ teda nemáme každý svoje vlastné majetky celkovo.
prečo by si mala dom predávať a okrem toho mama tvoja nebude sama, bude predsa s bratom. Tu nejde o to, že sa to nedá, ale ty jednoducho nechceš. Tebe to vyhovuje a bodka. A manžel nech si buď zvykne alebo nech ide.
Ty do klietky bývať nepôjdeš. Tak nechoď. A píš na MK potom každý polrok ako máš nešťastné manželstvo a ako je tvoj muž frustrovaný z toho bývania. Vieš, ono šťastná rodina je pre deti stokrát lepšie ako záhrada.

Autorka a ako vieš že by nevyšla? Veď aký príjem máte dokopy, keď Vám ešte aj mama pomôže, možno na byt bude, on sa mal dávno postarať o to, aby ste mali nehnuteľnosť a nie sa ku svokre nasťahovať, čo to vtedy neriešil.