icon

Ako vyriešiť vŕzganie plávajúcej podlahy?

9. dec 2024

Ahojte existuje niečo na tento problém? Plavačka bola robená dobre, len byť starší rekonštrukcia, staršia bytovka. No žiaľ po 3 rokoch začalo vŕzganie podlahy... podlaha je položená na parketách a v kuchyni bola dlažba. Parkety, každá jedna bola zaklincovaná šrobom. Minuli sme tam hádam milión srobov. Ďakujem

tinka_1807
•
9. dec 2024

Príjem je hneď v tom, že "podlaha bola položená na parketach". To je prvý problém, že tak nikdy nebudete mať rovny povrch pod plávajúcou podlahou. Pod ňou totiž je veľmi dôležite mať dokonale rovný podklad. I ale a stane, že podlaha v miestach, kde je nerovný povrch sa začne mierne prehybat a tým vzniká to praskanie. Takže nepotesim ťa, ale ak to chces zmeniť, tak všetko von, celú plávajúcu aj tie parkety pod ňou, vyrivnať nivelacnou hmotou a na to pokladať plavacku

tinka_1807
•
9. dec 2024

*problém

mameha7
•
9. dec 2024

Takže vy ste zničili staré drevené parkety a na ten nerovný povrch položili laminát? Fúha.... No počula som už všeličo. Čiže celkom nelogicky ste zničili niečo, čo ste mohli renovovať a vymenili za lacnú napodobeninu, ktorú ste technicky ani nenamontovali správne . Koho to bol nápad? 😃Pred tým ste mali odstrániť parkety (keď už ste nechceli renovovať, čo nechapem) a spraviť vyrovnanie podlahy. Až potom sa mal dávať laminát. Nečudujem sa, že vám to vŕzga. Teraz vás to dobehlo, musíte vytrhať laminát aj parkety a spraviť odznova. 😃

vanilkovazmrzka
•
9. dec 2024

@tinka_1807 ale robi sa to tak bezne, ze laminat ukladaju na parkety… len hadam ze sa tam dava nejaka medzivrstva na vyrovnanie. Ale tiez mi to pride uplne chore, parkety z dreva vplyvom vlhkosti pracuju, takze nabijat do nich klince mi pripada dost sialene 🤦🏻‍♀️

Takze autorka nie nemate dobre polozenu podlahu..

babydesire
•
10. dec 2024

Ja som teda este nepocula ze sa poklada podlaha na podlahu...nam majstri povedali, ze podklad musi byt 100 pro dokonale rovny,,tak mame. Mame vinilovu podlahu a zatial ok.

rachel36a
•
10. dec 2024

Ja mam podlahu na parketach polozenu roky a nic nevrzga..mne sa parkety nepáčia...davali sme hrubu podlozku medzi parkety a podlahu...

martinkaaa83
•
Odpoveď bola odstránená
•
alexanderkovacs
•
13. dec 2024

@martinkaaa83 49 eur za m2 , to z coho je ? Zo zlata?15 stoja vodeodolne 8mm, 12 mm stoji okolo 25 . Vy asi hovorite o baleni nie o stvorcovom metri

valiant
•
13. dec 2024

@alexanderkovacs aj ja mam klikaci vinil uz aai 10r. A stal 30eur meter. Cize vobec ta cena neznie nerealne