icon

Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?

29. mar 2022

Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂

rebeca40
30. mar 2022

Mne osobne by to teda vadilo.V bytovke pocut vecer aj padnutie spendlika a ked by som mala rano o 5 stavat a nevyspat sa len zato,ze niekto si chce po 22 dosusit pradlo .
Ved sa da naplanovat pranie a susenie aj cez den treba si to zorganizovat tak nech zbytocne nerušim.

vatiky
30. mar 2022

Nie, nepúšťam.

jaass
30. mar 2022

Mna by ani nenapadlo zapnúť práčku po 22.00 🤷‍♀️ Ja periem keď ju muž v práci. Čiže u nás práčka nejde už po 18.00 hod. 🤣

prasiatko30
30. mar 2022

@dadka_bb ano je to dost obvykle - zvycajne su to “pracovné” balkony, ktore sa nachadzaju pri kuchyni - zvycajne aj zasklene, hlavne u starsich stavieb je to prekticky brane ako technicka miestnost - ludia si tam davaju pracku, susicku, skrinu na cistiace potreby, vesiak. V modernejsich budovach je zvycajne technicka miestnost zakomponovana hned vedla kuchyne a takym stylom, ze cela “stupacka” ma technicku miestnost na jednom mieste - tym padom ak aj pustas pracku/susicku neskoro tak v podstate nevyrusujes ludi v baraku lebo vsetci maju tu technicku miestnost na tom istom mieste - pri kuchyni a na opacnej strane od spalni/obyvacky

tramtada31
30. mar 2022

Ja dnes periem tretiu práčku a teda teraz mi ide aj pracka, aj susicka. Keď má praci program 2:45, tak neviem ako by sa to dalo postihat do osmej. Ale nemyslím sú, že je to počuť, ani pranie od susedom nezvyknem počuť.

mirkovagabicka
30. mar 2022

Ano dávame keď na rano potrebujem mat opraté a suche plienky tak pustime aj vecer 😇

euka210
30. mar 2022

@luccija ci je nizka tarifa v bytovke sme u nas doma nikdy neriesili, takze neviem. V dome mame nizku tarifu a kedze sme v dome, tak pracku aj umyvacku nastavujem na noc.

liusa82
30. mar 2022

Ja si tiež pamätám ked sme bývali ešte v bytovke že tam ludia prali,žmýkali aj o pol noci a v tom tichu to bolo otras počuvať ak som bola ešte hore.Normálne som otrasy počula až v kuchyni.Ale odkial to vždy išlo neviem. Ja som vždy dodržiavala nočný klud.Ja toto nerobim ani v dome teraz ked sme po nociach a nie ešte v byte.

magdus89
31. mar 2022

Určite nie, vieš si nastaviť na ráno že začne práčka prať, ja to tá robievam

ajko2011
31. mar 2022

Nie, nepúšťam.

amelie2017
31. mar 2022

@dadka_bb ano, v Spanielsku bezna vec. Hlavne v starsich bytoch.

katka5161
31. mar 2022

Nie nepúšťame, vacsinou 21:30 uz spím 😅

koteska83
31. mar 2022

Ja keďže už o takom čase väčšinou idem do postele nepustam. Ale keď sme ešte byvali na druhom byte ,niekedy som pustila keď napríklad dcérke bolo v noci zle a bola malicka tak som to musela dat prať a susedovi to veľmi vadilo. Ale jemu vadilo aj to ze cez deň chodíme, že nám niečo spadne. Všetko. Záleží na ľuďoch. Mne to nevadí keď si niekto pusti pracku po 22 neni to až tak počuť.

blackcat8885
31. mar 2022

My vtedy už spime aj deti spia už dávno takže max do 20trj ide pračka lebo je na chodbe vedľa detskej izby. Aj keby nebola chcem mať večer klud a nie počúvať pračku a tiež voči susedom to podľa mňa nie je pekné. Snažím sa byť ohľaduplna tiež by mi varilo, keby nad nami puštali po 22h pračku

kaciato
31. mar 2022

Ja aom byvala roky v dome a na byte byvam pol roka a ja periem atrasne casto tak ze mi susi v noci...mna to ani nenapadlo sa nad tym zamyslat 🤦 ale my mame asi nejak multi paradne odhlucneny byt ked ho priatel rekonstruoval lebo ja nepocujem moju susicku a pracku poriadne ani sama u seba ked zavriem dvere do kupelne susedia maju 4 deti a z toho 1 babatko a este som ho nepocula plakat skoro absolutne ich nepocujem ked vysavaju pocujem len ked buchnu do spolocnej steny ale len na chodbe lebo tam maju dlazbu tak pocut len take skrabkanie vysavaca ani nie ten zvuk ja mam tiez 4 deti a z toho 3 mesacne a suseda sa ma pytala minule ze ako je mozne ze neplace 😃 suseda pod sebou pocujem len ked ma svoj den a sam sebe si nadava inak vobec...oproti maju psa aj pod nami a nepocujeme ho aj my mame a nik ho nepocuje...zatial sa nik nestazoval tak ano ja pustam 🤔 ako vravim absolutme som sa nad tym nepozastavila

lucifera
31. mar 2022

Nie,nepustam...snazim sa vyprat s vysusit max.do 21hod..ak nestiham...aj to sa stava..beztak to huci mne...a pocut to vsade...a v noci toboz .

jasadaresa
31. mar 2022

Pustam, aj sused pusta (pocujem) a zatial to nikomu nevadilo. Periem denne niekolko pracok. Niekedy nastavim na skore ranne pranie. Na noc zapinam aj susicku a umyvacku.

rainee
31. mar 2022

Nie nepustam, rušilo by to aj mňa pri spaní. Vždy periem navečer max do 21h nech mam oprate +myčka. My zas mame problém s hluchou susedou ktorá nad našou spálňou púšťa o 5,30 hlasno rádio, to ma vždy zobudí. Najhoršie je to cez víkend že si nevieme pospať, mám pocit že to radio mam pri uchu.

adkalu
31. mar 2022

Nepúšťam, ale počujem susedov aj okolo 23 tej, v pohodicke, mne to nevadí.

basska_b
31. mar 2022

Suseda s 3 detmi zvykla kludne prat aj o polnoci, akoze bolo to peklo. Dokonca aj vysavat parkety o 7.00 nad mojou hlavou, to bol taky fajny budicek. Boli tam len 2mesiace v podnajme, tak to mali v pazi. Ked mate tehlove steny, OK, ale v panelovom zateplenom dome sa to v tom tichu neskutocne ozyva

zowie
Autor odpoveď zmazal
maryskas
31. mar 2022

Nepúšťam 🙂 tak večer by už mal byť kľud..sú ľudia, ktorí vstávajú o 4 a chcú sa vyspať.

lucikatn
31. mar 2022

Vecer nepustam pracku a ani nic co by hucalo. Ani u nas v bytovke to nikto nerobi (je nas 6 bytov). Chcem mat klud a nie po celom dni pocuvat pracku. Keby to robili susedia tak by mi to tiez vadilo a zvlast po 22h ked chcem spat. Sice by som nesla vyklopavat a nadavat im ale pomyslela by som si svoje. Cez den je dost casu na pranie (aj ked si v praci tak je moznost odlozeneho startu a pod) 😊

lenttillka14
31. mar 2022

@rebeca40 a ked je clovek v praci kazdy den do 18:00 a kym pride domov a podobne tak si ma stale kupovat nove oblecenie lebo nesmie susit????? Nie kazdy je doma na materskej alebo s casom pracovnej doby do 15:30. Susicku pustam absolutne bez problemov ked doperiem co je urcite aj po 22:00. A este sa mi v zivote nestalo ze vy mi na to niekto nieco povedal. Vsak ledva ju pocujem ja doma

kvetinka75
31. mar 2022

mne osobne to vadí. Nerobím druhému to, čo nechcem aby robili mne. Máme náročnú prácu a vnoci si chceme oddýchnuť. V niektorých bytovkách sa všetko veľmi ozýva. Nebudem púšťať práčku neskoro v noci, aby si aj susedia oddýchli. To isté očkávam aj od nich. Keď je nočný kľud, treba ho dodržať. len teraz si niektorí myslia, že sú pánmi zemegule a bez ohľaduplnosti si môžu robiť čo chcú.

kvetinka75
31. mar 2022

@lenttillka14 a to nikto nie je doma skôr aby to pustil? a čo odložený šťart? Toto sú všetko také výhovorky.

lenttillka14
31. mar 2022

@kvetinka75 a co mi pomoze odlozeny start? Mam pracu od rana 8:00 do 18:00. Kym sa dostanem domov, idem na nakup tak odlozeny start by som aj tak nastavila najskor na 20:00 a susicka aj tak ide minimalne 2 hodiny ked chces pradlo do sucha. Nenastavim to tak aby som potom vyberala zatuchnute pradlo. A nie doma nie je nik. Byvam sama. A nechapem ludi ktorym vsetko vadi. Moj sused hocikedy hra na klaviri alebo druha vecer chodi opatkami po byte a nejdem im za to vyklopkavat alebo ich obmedzovat. Nesusim kazdy vecer. Myslim ze to chce len viac tolerancie a nie vo vsetkom hladat vyhovorky

luliu
31. mar 2022

@lenttillka14 ale chce to aj ohľaduplnosť a toleranciu z tvojej strany, nie že kašlem na všetkých, mne to takto vyhovuje. To, že ti nikto nevyklopkaval, neznamená, že je to v poriadku. Po 22 by si už susedov obťažovať hlukom nemala.....

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
gaabriela2212
31. mar 2022

Ja nepuštam uz ani po 20-tej aby to niekoho nerušilo. Byvala suseda pustala po 22-hej a vadilo to dosť. A ak ma niekto problémy so spánkom ,alebo musi skoro vstávať a pracka mu bude hucat nad hlavou do 1 tak nie je to prijemne. Čiže ani pracku ani susicku večer nepustam .