Oplatí sa investovať do drahších elektrolytov?

18. sep 2026

Ahojte, pozerám elektrolyty a vôbec sa v tom nevyznám. Jedny stoja v drogérii pár eur, iné v lekárni násobne viac, pritom na prvý pohľad vyzerajú dosť podobne.
Podľa čoho ich vyberáte? Má zmysel priplatiť si, alebo je dôležitejšie pozerať konkrétne zloženie?

simsalabim
18. sep 2026

@anonym_autor nedavno som citala clanok o tom, ze to v podstate nema moc vyznam, pokial clovek naozaj vyrazne nesportuje (alebo pri hnackach). Ze je sice v kurze, no prakticky vyznam 0. Ja mam sumive z Dr Max, sem tam si dam, ak sa znicim pri pri sporte. Clanok som citala az potom 😅

anonym_0eb70d
18. sep 2026

@anonym_autor neplytvaj na to peniaze. Utlmil sa trosku boom okolo kolagenu tak prišli elektrolyty.

anonym_6dd5e8

@anonym_autor
„Si unavená? Chýbajú ti elektrolyty!“
„Bolí ťa hlava? Elektrolyty!“
„Nedokážeš sa sústrediť? Elektrolyty!“
„Ráno vypi elektrolyty pre optimálnu hydratáciu!“ 😂
Pre človeka, ktorý sedí doma, ide na bežnú prechádzku, zacvičí si krátko alebo sa normálne pohybuje počas dňa sú to vyhodené prachy.

veselo_neveselo
18. sep 2026

Je to jedno. Elektrolyty su fajn len ked vela a dlho sportujes. Ak tak normalne, daj si banan a staci.
Ak musis nejake elektrolyty, aj lacne stacia. To zlozrnie pozeraj tiez, niektore maju v sebe kofein, niektore kreatin, niektore zas vela cukru - podla toho na co su urcene. Vyber si podla seba, co ti vyhovuje.

avanka
@anonym_0eb70d

@anonym_0eb70d tak kolagén nie je boom, po 30 si ho už telo nedokáže tvoriť. Môj manžel užíva roky barneys Triple blend na kolená a prestali ho bolieť.

@anonym_autor ja pijem každé ráno od vilgain a áno, cítim rozdiel..nie som tak unavená,ale ja denne športujem

anonym_79ccd8
18. sep 2026

Ja používam fluidex, už viac ako 10r. V čase, keď to nebolo tak "in". Najlepší elektrolyt je pol lyžičky morskej soli do vody a vypiť.

anonym_0eb70d
@avanka

@avanka skor som to myslela tak ze ho odporúčajú 20 rocne influencerky ktore maju 15 rocne sledovatelky 🥲

anonym_a628f0
18. sep 2026

@anonym_autor Nedávno som videla video, kde nejaký lekár vravel, že elektrolyty treba dopĺňat, v prípade veľkého fyzického zaťaženia, alebo v lete, keď sa človek potí. Voda, do toho trochu soli, trochu medu, a citrón a je to vraj to najlepšie čo môžeš telu dať. Plus banán, ako je tu už spomínané Ak však chceš kúpiť už "hotové" skôr by som kúpila v lekárni, a nie v drogérii. Čo sa týka ceny, tá podľa mňa nie je smerodajna ( v zmysle čím drahšie, tým lepšie)

akvi
18. sep 2026

Tak mne elektrolyty doslova pomahaju prezit horucavu. Ani nevravim, ked mam trening v teple, ako bolo toto leto. Cista voda mi ani zdaleka nestaci, je mi z nej az zle. Staci, ked si dam elektrolyty a zvladam to ovela lepsie. A ci sa oplati drahsie - ja skor pozeram zlozenie, aby v nich neboli nahradne sladidla, ako acesulfam a pod. A tiez, aby mi chutili, lebo mala som aj take, co som nedokazala vypit, lebo boli odporne.

anonym_02870e
18. sep 2026

Mávam nečakané búšenie srdca. Kardiológ mi povedal - prvá pomoc - hrsť slaných čipsov a pár glgov koly. V preklade soľ a cukor. Elektrolyty.

anonym_2fc44f
18. sep 2026

@anonym_autor Už nevedia ako majú tú soľ predať. Najprv to bola Himalájska soľ bez jódu 😅 Teraz elektrolyty. Totálne marketingové sračky.

anonym_46d0b3
18. sep 2026

Moje elektrolyty po dlhých behoch-10km a viac je džús zriadený s vodou a trochu soli

zabka79
@anonym_02870e

anonym_02870e
@zabka79

@anonym_02870e mne dr povedal ze mam pit dzusy / draslik/. 😕

@zabka79 draslík mám na predpis, mala som nízke hodnoty. Užívam aj Mg kvôli tetánii. Cukor a soľ mi veľakrát pomohli.

avanka
@zabka79

@anonym_02870e mne dr povedal ze mam pit dzusy / draslik/. 😕

@zabka79 len tie džúsy majú aj veľa kalórií. A teda napr ja ich nemusím, na mňa je to príšerné sladké

zabka79
@anonym_02870e

@anonym_02870e aj ja kaldium a on chcel ze stacia dzusy 🤔 ale skusim tvoj typ

simca06022011
Včera o 14:48

nie, ak clovek ma dobry pitny rezim, primeranu stravu, nevidim v tom ziaden prinos, povazujem to za akutalny "hit" a to je tak vsetko