Skúsenosti a rady s kúpou elektromobilu
Ahojte, budeme potrebovať kúpiť druhé auto, premýšľame nad elektromobilom.
Zaujímali by ma hlavne reálne skúsenosti od ľudí, čo ho už majú doma. Čo všetko ste museli riešiť okolo toho? Treba nejako prerábať garáž alebo elektrinu doma? Oplatí sa mať k tomu solárne panely, alebo to nie je nutnosť?
A celkovo – išli by ste do toho znovu, alebo by ste dnes radšej ostali pri klasickom aute?
Potešia ma plusy aj mínusy ❤
@patrike ehm, prečítal si si aj druhú vetu? Úmyselne som to tam uviedla. A len obstarávacia cena elektriky by sa mala rozrátať na km? Keby sme nešli na elektrike, tak tú cenu na km nemusím rozpočítať? Áno, viem kúpiť drahú elektriku a lacný spaľovák, ale to viem aj opačne.
@gab1sol Porovnaj auta priblizne rovnakej triedy. Tam, ked nie je statna dotacia, elektro je vzdy drahsie. Najlepsie by bolo porovnat od toho isteho vyrobcu rovnaky model a vybavu.
Ak jazdite druhym autom kratsie trasy kazdy den a sem-tam dlhsie, tak mozno zvazit aj plug in hybrid s vacsou baterkou, niektore maju realny dojazd aj 100 km, deklarovany vyrobcom este viac, po meste na elektrinu a dlhsia trasa klasicky spalovak
@gab1sol Porovnaj auta priblizne rovnakej triedy. Tam, ked nie je statna dotacia, elektro je vzdy drahsie. Najlepsie by bolo porovnat od toho isteho vyrobcu rovnaky model a vybavu.
@patrike ešte raz, v prípade spaľovaku nerozpočítaš obstarávaciu cenu na km? Lebo v našom prípade, ak by som počítala s obstarávacou cenou, tak ten spaľovák nás vyšiel ešte viac.
@zuzulienocka78 Ahoj, mám elektroauto 2 roky. Som s ním spokojná. Jazdím prevažne po meste, aj dlhšie trasy do 200 km. Keď mám otočiť za 1 deň 400 km beriem si normálne auto, nechce sa mi riešiť nabíjanie mimo domu. Dokupovali sme domov nabíjačku - silnejšiu, lebo tá ktorá je súčasťou výbavy je pomerne slabá. Máme aj fotovoltiku. Bývame v dome - ak by som bývala v byte nešla by som do toho. Za mňa odporúčam, ale ako druhé auto v rodine.

@gab1sol Ehm. Preco neratas do ceny za km aj obstaravacie naklady auta ? Ak je elektrika drahsia vyrazne nez spalovak, tak ako dlho trva, nez sa ti to vrati na prevadzke ?
@patrike ehm, prečítal si si aj druhú vetu? Úmyselne som to tam uviedla. A len obstarávacia cena elektriky by sa mala rozrátať na km? Keby sme nešli na elektrike, tak tú cenu na km nemusím rozpočítať? Áno, viem kúpiť drahú elektriku a lacný spaľovák, ale to viem aj opačne.