icon

9 mesačné bábo sa málo kojí

sueh
15. máj 2018

Ahojte,chcela by som sa poradit ohladne kojenia 9 mesacneho babatka.Maly ma 9apol mesiaca a bojim sa,ze sa zacina odstavovat.Asi je to aj prirodzene,len mna trapi,ze nechce ziadne tekutiny.Papa 3krat za den a donedavna sa kojil cez den takmer kazdu hodinu.Teraz asi tyzden sa koji kazde cca 2 hodiny a strasne vymysla v tom zmysle,ze cucne parkrat(zo10krat) a uz nechce.Pricom mlieka mam dost,lebo sa odtiahne a niekedy mu strieka ale on uz nechce.A rovnako v noci sa prestal budit az okolo piatej.Co je na jednu stranu dobre ale ja si okolo druhej musim odsat mlieko,lebo neviem vydrzat.Pit nevie z nicoho ineho okrem prsnika,este najlepsie lyzickou ale strasne to vypluva alebo klokta.Plienky ma dost malo pocikane coho sa ja velmi obavam.Snazim sa mu davat raz denne odsate mliecko do prikrmu napr.spenat,banan...Neviem ako ho naucit pit,alebo vysadit nejaky prikrm?To sa mi nezda dobre,lebo velmi ho jedlo zaujima a prikrmy papa krasne.Ja sa skratka bojim dehydratacie.Poradte prosim ako postupovat.Vdaka

ivanapetrasova
15. máj 2018

Ja som kojila prveho vyše 3 rokov, teraz kojím druhu, už skoro 2 roky. Takže som "kojeniefriendly" 🙂 🙂 a mam aj dosť skúsenosti.Skoro 10 mesačný je už dosť veľký, nemusí sa kojiť každú hodku, a je úplne normálne ze pocucka a ide po svojom. Niekedy si dá viac inokedy menej. Ponúka mu ako často sa ti dá. Plus už by zvládol aj piť z pohárika. Obaja moju to rýchlo pochopili. Skus. Deti radi skúšajú opakovať po nás dospelých. Alebo zo slamky z pohára. Ono už kojenie nie je pre neho primárny zdroj jedla. Skôr také mojkanie. Takže skus sa skôr zamerať na to pitie vody. Rôzne fľašky, poháriky, slamky. Neboj začne piť. A kojenie ponúkaj tiež ale nestresuj sa dĺžkou a frekvenciou. On keby bol smädný tak bude ťahať ako o život.

bale1rinka
15. máj 2018

Podľa mňa to nieje vôbec problém, ak sa sám odstaví tak po čase bude aj piť tekutiny, ja som mala takú knižku ako a čo robiť, o koľkej hodine dieťaťu čo dať jesť, piť, zozačiatku to nefungovalo,ale asi po týždni sa presne dieťa nastavilo tak ako bolo v knižke a + som sa pýtala doktorky, ja niesom zástancom, že treba kojiť "donekonečna" akonáhle sa dieťaťu podáva pevná strava a prvý príkrm tak už si začína aj z toho imunitu budovať(ibaže by si si všetko pestovala sama) a treba dať dieťaťu všetko, dnes je toľko alergikov, ženy sa bránia pomaly všetkému a aj to je niekedy naškodu...

myjusiatko
15. máj 2018

Na prirodzene odstavenie je velmi skoro. Ma cumlik? Pravdepodobne ma tiez velke mnozstvo prikrmov. Kolkokrat denne prikrm dostava?

myjusiatko
15. máj 2018

V tomto veku sa uz tak vela (dlho) nemusia dojcit, ale dojcia sa casto, 2-3x denne je velmi malo na tento vek. Co nocne dojcenie?

martinka13
15. máj 2018

Buď rada ak sa sám odstavi v klude a pohode. Mne moja tiež prestala piť v podstate zo dňa na den. Jedla už dosť druhov jedla a aj vodu pila, takže ak nechce, nie je dôvod robiť paniku. Ak ma dosť plné plienocky, určite nie je dehydrovany.

ellieellie
15. máj 2018

@bale1rinka Vieš mi prosím povedať názov knižky?

bale1rinka
15. máj 2018

@ellieellie ja som to mala v tom prenatálnom kufríku od gynekológa, musím pozrieť či ju mám doma a potom napíšem.

sueh
autor
15. máj 2018

@myjusiatko
On papa 3 prikrmy a inak je stale kojeny.Len nikdy nevycucka cely prsnik ako pred mozno dvomi tyzdnami.Vzdy cucne akoby predne mliecko a uz nechce.Zda sa mi to malicko a tiez malo cika.

sueh
autor
15. máj 2018

@myjusiatko
Cumlik mame od 2 tyzdnov,vtedy mu zacali hrozne koliky a iba na cumliku sa ukludnil.Prsnik ho zlostil,lebo mu tieklo mlieko aj ked on uz nechcel a potreboval iba cuckat.Skusala som uz rozne sosaky aj cumle na flase a nic.On akokeby sa s tou vodou len hral.Aj ked sa my podari potiahnut tak to vypluje.Zo slamky nevie vobec

sueh
autor
15. máj 2018

@ivanapetrasova
Dakujem za rady.Obavala som sa extremnych vyjadreni ale ste naozaj zlate,ze ste si nasli cas a napisali svoje skusenosti.

myjusiatko
15. máj 2018

No pricinou slabeho kojenia je pravdepodobne cumlik. Skusila by som ho zrusit. Deti sa na prsniku naucia casom sat bez toho, aby im tieklo, ale kvoli cumlu sa to pravdepodobne nikdy nenaucil.

V 9m mu stacia prikrmy dva, ale kludne aj tri, ale len ako ochutnavanie, nie ako nahrada kojenia. Kojenie sa ponuka pred, pocas aj po prikrme.

Plienok by mal mat pocikanych cca 6 za 24hod.

Takze drzim palce, nech vyriesis ku spokojnosti.