Ako zvládnuť dojčenie s vpáčenými bradavkami?
Ahojte, kojili ste niektorá s vpacenymi bradavkami? Ja viem, že dieťa sa prisáva na dvorec, nie na bradavku. Ale rozmýšľam, že ako to ide tie prvé dni a týždne... Mám za pár týždňov rodiť, v pôrodnici majú výbornú laktacnu poradkyňu, každý ju chváli, tak viem, že budem mat pomoc. Avšak kamoška má tiež vpáčené bradavky, bola pri nej laktačná z mamily, robí všetko ako jej povedala a aj tak sa jej malý nechce prisat, bradavky už má doráňané a chce skončiť s kojenim...tak ja dúfam, že budem vytrvalejsia alebo aspoň nám to pôjde lepšie, no neviem, chcem sa pripraviť na to, čo bude...je nejaký trik, ako pomôcť novorodeniatku prisat sa na také prsníky? Ja by som si veľmi želala, aby sa prisal ešte počas tej zlatej hodinky...ale trošku ma depta, čo mi hovorí kamoška
Kup si klobuciky ak bude prblem, kamoska ma tiez vpacene a a klobucikmi ziadny problem uz 🙂 i ked laktacne su proti takym veciam, ale to je sekta… 😅
@cyberk mňa od laktacnej všetky kamošky odhovaraju, no mne je úplne jedno, kto príde a čo bude hovoriť, ide mi hlavne o to, aby som mu vedela pomôcť správne sa prisat...kľudne nech mi drží akúkoľvek prednášku, všetko si rada vypočujem, ak mi pomoze s prisatim...klobúčiky som kúpila, mám ich so sebou, ale to len preto, lebo neviem, či mi manžel bude môcť nosiť veci hneď ako si poviem, tak chcem mať čo najviac so sebou
@anonym_autor ahij, nechceš vyskúšať pomôcku na tie bradavky? Napríklad od Avent je Niplette.
Klobuciky ked tak, ono casom dieta bradavku komplet zdeformuje na svoju potrebu. Aspon moje po 3,5 roku total vyformovalo bradavky. Vyzera to ok, ale ten tvar je uz iny. Druhe teraz kojim, predslapana cesta to nazvem 😀
@anonym_autor ahij, nechceš vyskúšať pomôcku na tie bradavky? Napríklad od Avent je Niplette.
@pinkgirl kľudne, ale ako googlim, tak už sa to nepredáva...Lansinoh má nejakú pumpicku, ale vyzerá to inak než niplette
@anonym_autor je to možné, od mojich bábätkovských skúseností už nejaký rok prešiel 😉. Pozri aj značku Chicco - taliani majú tiež veľa pomôcok pre mamičky a bábätká.
Mne sa kojiť nepodarilo. Bolo to hrozne trápenie a Klobucik dieťa odmietalo, vypluvalo.
Mne sa kojiť nepodarilo. Bolo to hrozne trápenie a Klobucik dieťa odmietalo, vypluvalo.
@7lenka11 no presne toho sa bojím a veru mrzelo by ma to
Ja som Tvoj prípad.
Odkojene roky mám.
Používala som aj Niplette pred pôrodom, a potom klobúčiky. Časom sa každé dieťa naučilo aj bez nich.
Pre mňa to dojčenie nie je žiadna veda, ktorú z nej každý robí.- ale len v prípade, že máš 10000perc vôľu.
Ja som si proste povedala, že kojit budem a basta.
Tretie dieťa???? Chudacik, makroglosiu mal. Jemu jazýček trčal z pusinky, tam nebola šanca vopchať mu tam aj bradavku- kt som aj tak nemala, a teda aj riadny kus dvorca.
Ľahšie by bolo v deň cisárskeho vyliezť na Gerlach, ako vybojovať toto, ale nevzdala som to a po dňoch trápenia úspech prišiel. A koníka som ho 27 mesiacov
A to nie som žiadna lakto sekta. Ja som aj odsávala, aj fľašku s mojím mliekom dávala.
Prestan nosit podprdu, aby si prsia zacali zvykat a tro hu znecitliveli. A z voacenej bradavky sa da, len treba dobru techniku
Prestan nosit podprdu, aby si prsia zacali zvykat a tro hu znecitliveli. A z voacenej bradavky sa da, len treba dobru techniku
@majlo1234 no presne na túto techniku sa pýtam, že aká to je 😅 ja sa to veľmi rada naučím
Ja som Tvoj prípad.
Odkojene roky mám.
Používala som aj Niplette pred pôrodom, a potom klobúčiky. Časom sa každé dieťa naučilo aj bez nich.
Pre mňa to dojčenie nie je žiadna veda, ktorú z nej každý robí.- ale len v prípade, že máš 10000perc vôľu.
Tretie dieťa???? Chudacik, makroglosiu mal. Jemu jazýček trčal z pusinky, tam nebola šanca vopchať mu tam aj bradavku- kt som aj tak nemala, a teda aj riadny kus dvorca.
Ľahšie by bolo v deň cisárskeho vyliezť na Gerlach, ako vybojovať toto, ale nevzdala som to a po dňoch trápenia úspech prišiel. A koníka som ho 27 mesiacov
A to nie som žiadna lakto sekta. Ja som aj odsávala, aj fľašku s mojím mliekom dávala.
@evatko ďakujem, toto ma veľmi povzbudilo
Ja som Tvoj prípad.
Odkojene roky mám.
@evatko a prosím to Niplette vám pomohlo alebo nie?
Áno, ono to tu bradavku vystrčilo. Akoze to nie je trvalé riešenie, to je jasne. Ale taká stimulácia.
Ja som žiadne laktačne nemala. Sestričky si u mňa podávali kľučky, v noci som šla na sesternu, bol to v pôrodnici boj, akoze brutálny. Im kvapkal pot z čela, kríze ich boleli, čo sa nadomnou zohynali, ale ani raz mi nepovedali, že to mám vzdať. Lebo teda kombinácia to bolo miziva( moje bradavku- jeho jazýček)
Iba mi do jedlo mlieko v striekacie, že proste musíme mu dať najesť, lebo čím je hladnejší, tým viac plače a neprisaje sa, keď nemá podmienky. To pomohlo.
Ale teda doma som pokračovala v bojo. To sme šli ešte na CT s ním v deň prepustenia.
Prišla som navečer domov a dostala 41 horúčky, taký zápal prsníka, že dovi(už som to poznala z predchádzajúcich deti, ale toto bol masaker)
Aj tak sme to nevzdali
Mala som tu v AT porodnu sestru, robila dimace porody a oi skolila sestricky ohladom laktacie. Postavila sa pred ne, vyhrnula tricko a povedaka - dobre sa pozrite na moje ploche v ucnute bradavky - odkojila som 3 deti 😂. To mi povedala jedna srstra na novoredeneckom, ked som tu moju dulu spimenula. Ona bola na tom skoleni 😁. Tiez sim mala ze uolne ziadne dvorce! Maly slabo sal koli vyrusu a atb, odsavala som 3 mesiace a potom uz sa prisal, od vtedy som iz len kojila. Pri druhom som doma stratila tie klobuky a pil aj bez. Tretie uplne v pohode. Druhe a tretie nabo mali kratku uzdicku, strihali.
Pomohla inak aj odsavacka, vytiahla tie dvorce.
Nic sa neboj a myslim, ze je rozdiel laktacna v nemocnici a mamiláčky. Čest vynimkam, jedna mi uazala jeden trik a hned to bolo lepsie 😀. Tie v nemocnici si profíčky, oni aj poradia ako ikoncit kojenie.
To je zena od zeny a babo od baba, ja mam dve a jedno bolo brutal motivovane a s druhym to bolo tazko🤣
No som zvedavá...ale dúfala som v nejaký tajný grif, aby sa mi prisal hneď na sále
Na klobuciky. Pri prvej mi vobec neslo dojcenie iba som 4 mesiace odsavala. Pri druhej som nakupila klobuciky a skusala krtore su najlepsie a do 2.5roka sa dojcila.
@anonym_autor ahoj ja mam tolko skúsenosti s dojčením a LP ze by som mohla byt ja LP 😂 teraz dojcim tandem, ja som speci prípad plochých bradaviek, po operácii prsníkov a vazospazmus - poškodenie nervov. Takze problémov sme mali habadej. V skratke by som klobuciky neodporúčala ale ked tak tak krátkodobo a skúšať doma dat preč. My sme to robili tak ze sa prisalo dieta na klobucik potom som dala klobucik rychlo preč a pokračovala v dojceni. Prvé dieťa sa dojcilo iba satka fitlopta a dlho cievka. Druhé som naučila hlavne v ľahu aby som mohla pri dojceni spat. Satka a nosič boli skvele pomôcky na dojcenie aj pri novorodencovi 🙂 LP urcite odporúčam, no nie mamilu. Mamila ma svetlu výnimku - lactofyz Veronika Mihalska. Skvela žena a odborníčka, je to fyzioterapeutka, pomoze aj s Fyzio po porode aj pre babatko co je za mna tiez fajn ho dat pozriet po porode. Teda ak mas na to financie je navsteva Fyzio pre oboch skvela investícia. Co sa tyka plochých bradaviek, ked si osvojis techniku je to v pohode, no je to náročnejšie oproti “klasickým” bradavkam. Pre mna bolo dojcenie bolestivé rok a pol pri staršom a dva mesiace pri mladšom. Ale ja som taký prípad ze co sa mohlo stat a pokaziť sa stalo😂 aj cumlík nam robil zle s dojčením. Tebe nemusi. Počas bondingu mi pomohla pa s prisatim lebo som sa bala s bábätkom hned manipulovať. Naliali sa mi strasne prsia, keďže som dojčila staršie dieta do porodu mala som hned mlieko a vela kolostra a po naliati sa moje ploche bradavky stali este plochšími. Pomohla mi tzv kvetinkova masáž okolo bradavky. Doktorky a laktacne som mala niekoľko krat na izbe musis sa pytat ideálne nech počkajú a pozorujú dojcenie. Hovorí sa ze dojcenie nema bolieť. Ale u mna to pri prvom dieťati neplatilo. Mala som krvavé bradavky rozkusane od ďasien uz v pôrodnici. Davala som si bepanten baby a strieborné klobuciky. No najviac pomohlo lepsie prisatie. Proste som zarazila to dieta uplne hlboko na prsník tak aby malo voľný nos, aby som videla a počula ako prehlta a hlavne aby to nebolelo. Nepocuvaj kamarátku, u teba to môže byt uplne iné. S druhým bábätkom som v pôrodnici kojila stale, spali sme spolu v mojej posteli a dojčil sa velmi casto. Neviem co viac poradit, ako prvorodička som netušila nic. S druhým dietatom som vedela co chcem ale nie vsetko vieme ovplyvniť 🙂
Este jedna rada, ak to nepôjde a budes zúfalá, je lepsie byt v pohode a miešať um ako plakat pri kojení 🙂 a ja som si co to uz odrevala😅 takze ti držím palce nech to ide dobre.

Kup si klobuciky ak bude prblem, kamoska ma tiez vpacene a a klobucikmi ziadny problem uz 🙂 i ked laktacne su proti takym veciam, ale to je sekta… 😅