icon

Kedy vám dojčené dieťa prespalo celú noc?

petra098
21. aug 2022

Dobrý večer mám dcérku odmieta cumel a fľašu je kojená má 11 mesiacov a vstáva aj 8x za noc som zúfalá neviem kedy to prestane odnaučiť ju od kojenia nepripadá do úvahy keďže je zavysla na prsníku cely deň a noc nič iné ju neuspokojí len prsník má niekto podobnú skúsenosť ? Kedy to skončí ?

stanislavicenka
22. aug 2022

@petra098 urcite je chybou aj krupica na noc. Ved je tazka na zaludok aj pocas dna. A nezabudaj, ze ma 11 mesiacov. Ved ta stale potrebuje, potrebuje citit. Chapem vycepranie. Moj syn bol nonstop prilepeny na mne, ked sa nedojcili, kolisala som ho, aby spal. A to som mala este starsie dieta. Obe deti som dojcila skoro 2,5 roka. A aj po skonceni neprisiel ten vytuzeny moment, ze spia celu noc

stastnamamana4
22. aug 2022

@petra098 môj má 21 mesiacov, za chvíľku 22 a stále má zo mňa živý dudel, stále sa budí v noci veľa krát... Nechce sa odstaviť, nechce ani počuť, žeby nebolo cici, a to som teraz tehotná 🤰 a tak ma už bolia prsia a rada by som sa aj vyspala... Reve ako pavian keď mu nedám a iné neprijíma, nechce mlieko vo fľaši, nechce čaj, nechce krupicu, kašu ani puding ani kakao... Prví dvaja aspoň prijali syn-kakao a dcera-čaj na noc a tento tretí nič🤦

stastnamamana4
22. aug 2022

@petra098 a ešte, že prvých dvoch dom odstavila oboch v 16m nasilu pomocou tabletiek na začlenenie laktacie, a akonáhle videli, že mlieko fakt nie je(prsia hneď zostali splasnute) tak si zvykli, teraz ale také tabletky nemôžem a keď sa aj cez deň sa ukecat, že nie je cici, potom večer skúsi a vidí že je🙈

pupava_lucna
22. aug 2022

Nasa má 11 mesiacov a mali sme presne toto iste. Cumel a fľašu odmieta a zaspavala iba na prsníku. A jeden večer sa stalo, asi pred dvomi týždňami, že sa začala od prsníka odťahovať a hrozne plakala. Myslela som, že sa začína odstavovať. Potom som ale zistila, že zrejme jej len niečo vadilo, ja som vtedy jedla cesnak, tak možno to cítila z mliečka. Tak stres-panika, že ako ju uspime, keď plače a zároveň prsník nechce. Tak sme ju nosili, hladkali… prehadzovala sa v posteli (spáva s nami v manželskej) a nakoniec od hrozného placu zaspala asi od vyčerpania. A čuduj sa svete, nebudila sa každú hodinu na prso, zobudila sa až nad ranom a trosku si cucla. Fungovali sme takto tri noci a úžasne sme správali, do siedmej-osmej do rana. V noci bola možno len trikrát hore na prso. Cez deň sme ju naučili spávať v kočíku. Lenže potom som spravila chybu a zase som ju večer uspala na prse a zase bola v noci každú hodinu hore. Tak znova už tretí deň skúšame tu metódu, že ju večer uspat bez kojenia.

Ja som si aj zaplatila poradenstvo z lepsispanokbabatiek.sk a tam mi presne radili, že kojenie treba oddeliť od zaspávania. My ju večer zoberieme do spalne, tam sa kruti na posteli, keď už veľmi plače tak sa vrátime do obývačky, hráme sa s kockami (žiadne zvukové hračky). Keď zase vidíme, že je unavená tak zase do spalne… a takto dookola a nakoniec ju chvilku ponosim na rukách, položím do manželskej postele (to sa zvykne zobudiť). Takze zase sa kruti, plače ale nakoniec zaspí a spi výborne 🙂 aj ráno a cez deň na nej vidieť, že nie je taká nervózna, je skratka oddýchnutá a my s nou 🙂 vyskúšaj to takto, držím palce 🍀 alebo pozri ten profil lepsispanokbabatiek na instagrame.
Inak, keď aj na nete pohladas viac info, tak všade píšu, že keď dieťa zaspí na prsníku, tak keď sa v noci čo i len trosku prebudí (čo sa aj my dospeli budime, ale si to nepamätáme) tak hľadá ten prsník a bez neho nevie zaspať.

simsalabim
22. aug 2022

Moje dievcata obe prespali noc ako 6 mesacne. Ale ja som nikdy neuspavala na prsniku, tisila a uspavala som ich vzdy inak. Prave preto, aby zo mna nebol cumel, aby sa nevybudovala asociacia kojenie-spanok.

elizabet173
22. aug 2022

@stastnamamana4 robí z teba živý dudel preťo, lebo mu to dovolíš. Treba seknúť úplne, ináč to nemá zmysel, nič by neskúšal ani večer.

ajka0207
22. aug 2022

@petra098 naša má tri roky, odstavená je pol roka a noc neprespi. Staršia bola odstavená v roku a pol, noc prestala v troch rokoch. Ale odstavenie to zlepšilo na dve,tri zobudenia za noc.

ajka0207
22. aug 2022

@stastnamamana4 to si mala super, moja sa dojčila dva mesiace bez mlieka, bola som tehotná :D

jarnajar
22. aug 2022

Staršia v roku, mladšia bude mať 13 mes. a je 100x za noc hore. Dojčí sa až nadránom, predtým sa ale každú chvíľu chce túliť a funieť mi do ucha 🙂 bolo by to milé, keby som ráno nebola ako zombie.

stastnamamana4
22. aug 2022

@ajka0207 ja som tehotná od júna, a stále sa dojčí, aj mlieko ide, najprv bol problém, jedoval sa ale roztahal to a ľutujem, že sme s tým nesekli, keď boli problémy s malom mlieka🙈

stanislavicenka
22. aug 2022

@elizabet173 toto je hrozna rada. Bavime sa tu o detoch,nie o vysavacoch🤦.

ajka0207
22. aug 2022

@stastnamamana4 ja som verila že moja sa odstaví keď nič nebude ale neodstavila, dojčila som potom ešte tri mesiace tandem a potom sme sa nejak "dohodli" že už je fakt veľká

yoxinka
22. aug 2022

@petra098
U mňa to pri troch deťoch skončilo, keď som ich prestala v noci kojiť. Čiže 15mes., 18mes. a 21mes. Kým sa kojili, budili sa furt!

senta_sofia
22. aug 2022

@petra098 az po odstaveni. Spravila si z teba zivy dudel, treba jej dovolit byt na prsniku, len kym ide mlieko

stastnamamana4
22. aug 2022

@ajka0207 ja sa toho nechcem dočkať, neviem si ani predstaviť ísť do pôrodnice a on doma závisly na cecku, nič iné nechce jesť, občas polievku🙄 a k tomu ako spi s nami dosť kope, skôr či neskôr schytam do brucha tak musím dať tomu stop 🙄

elizabet173
22. aug 2022

@stanislavicenka ak si myslíš, že je lepšie odísť do pôrodnice a čakať, že sa dieťa z toho nejako vymotá samé, tak potom súhlasím. Je závislé na prsníku, čo je v jeho veku už jedine zlozvyk, môžeš si o tom myslieť, čo chceš, okrem materského mlieka a občas polievky nechce nič jesť, mama, ktorá je tehotná, sa nevyspí, môžeš mi napísať, aký má toto zmysel a pre koho je to prínosom? Mama pôjde na pár nocí spať k rodičom, kamarátke, na hotel, otec dieťa nenakojí a vyrieši sa s tým viac vecí naraz.

liliana8
23. aug 2022

@petra098 V 15 mesiacoch.Predtym som postupne odstavila nocne kojenie (budil sa iba 1-2x za noc).Cez den som kojila este par mesiacov potom.

mvagusta
23. aug 2022

@petra098 pprvy dcera: v 9mes som ju odstavila od nocneho kojenia a cez den mala uz len asi 2-3x. To odstavenie trvalo asi 1 noc,ziadne protesty nic, bolo to skvelr. Druha dcera: skusala som v 11mes ani pocut…nakoniec az v 13mes sa mi to podarilo a odvtedy spi celu noc. Trvalo to mesiac. Ked v noci zacala plakat tak ja uz nervy ze jej to moje prso fakt nedam,plakala 2-3min a zaspala..toto sa opakovalo mesiac a nakoniec som “vyhrala”. Takze kazda bola uplne ina v tomto. Jednej to islo hned a bez problemov a pri druhej som doslova bojovala.

maccaya
23. aug 2022

@petra098 Nkto netuší kedy to skončí.. môj prespal celu noc takmer od narodenia...kojila som večer a potom až ráno.. prvé dva tri mesiace sa stalo ze niekedy aj v noci 1x....vždy keď som kojila som sa posadila, nakojila, odgrgnut a postieľka.. aby sa naučil ze ked sedim ma jest, a v postielke sa spi...nedávala som mu nikdy cuckat v spánku keď som ležala...lebo som nechcela aby to dopadlo tak ze bude cele noci pýtať jest a cuckat....

olafienko
23. aug 2022

@petra098 moj ma skoro 3r a este celu noc neprespal-tak ze ulozim vecer a “najdem” rano

jankak055
23. aug 2022

Aj moja sa furt budila v noci. V 1.5 r som ju odstavila a spanie sa konecne zlepsilo.

vikmik1
23. aug 2022

@stanislavicenka suhasim 🙂 syn, 20mes, stale dojceny a od narodenia sa budi v noci na prsnik ani neviem kolkokrat. Kym som to riesila, bola som nevyspata, nervozna, vadilo mi to... ako je mozne, ze kamoskino dieta, tiez dojcene, zaspi vecer po dojceni a zobudi sa az rano???
odkedy to neriesim, budime sa stale vela, ale sme v pohode 🙂

lucyl13
23. aug 2022

Moja sa prestala budiť v noci ako 2 mesačná … dovtedy sa budila max 1 x v noci na kojenie … a preto som mala zrejme hneď po mlieku, kedze v noci sme spali …ale nikdy Som ju neuspavala na prsníku…

vero_29
23. aug 2022

@petra098 môj syn bol kojeny do 2 rokov a par mesiacov. Prvýkrát prespal celú noc keď mal okolo 11 mesiacov.

koren131
23. aug 2022

Dcérka sa prestala dojčiť ako 1, 5rocna. Teraz ma 3roky a stále sa budí aspoň 3x za noc pre potrebu kontaktu. To dojčenie v noci nebýva často kvôli hladu/smädu ale preto, že noc je dlhá, tma a samota zvyšujú strach a úzkosť u dieťatka a pokiaľ nemá nervový systém tak vyvinutý, že tieto faktory považuje za bezpečné, tak sa bude budiť. Ale raz to príde 🙂 a pre spia bez nás 🙂

kitchi1
23. aug 2022

@tatianamaria tiež sme tak že sa ešte budi dcéra aj keď už mám 2x za noc. Je to oveľa lepšie odkedy som.ju dostavila v 27 m . Vtedy mi stavala každých 45min. Po odstavení sa budil aj 5x za noc a bol cirkus lebo nebolo mlieko. Asi 3mesiace bolo peklo a potom už sa lepsie budil sa síce 4-5x za noc ale stačilo poskrabkat. Za mňa jedine co pomôže je prestať počítať a naučiť sa spat s dieťaťom aj cez deň.niekde to proste musíš dohnať ten spánok ...

veronikat9
23. aug 2022

Presne to iste. Ked mal cca rok tak aj 15x za noc 😵‍💫 teraz ma 1,5 a teraz sa budi cca 2-3 krat. Uz rada by som skoncila s kojenym ale on je zavysli na tom 😂

deniseee
23. aug 2022

Neviem, kolko mali, ale unavena ako pes som bola hlavne v nemocnici, ked deti museli byt v postielkach, bolo treba k nim realne vstavat, nadojcit, odgrgnut, uspat… a stale dookola. Doma sme to rychlo zrusili. Dieta k nam do postele, stacilo ze sa zamrvilo, vedela som reagovat rychlo a lahko, ziadne vstavanie a ziadny plac a ukludnovanie pred dojcenim, iba rychle podanie prsnika do pusinky, dieta si cuclo a spali sme dalej. Dojcenie v lahu bolo skvele. Rano sme boli odpocinuti vsetci. Chvilku trvalo to natrenovat, ale potom to bola pohoda. Skoda, ze take nieco v porodnici neucili.

elizita
23. aug 2022

@petra098 mne na obe deti zafungovalo keď som ich začala dávať na noc do svojej izbičky.. začas sa budili po chvíľke,potom už len tak,že po polnoci prišli za mnou do postele až celkom prespali.. mali tak cca 1,5r keď som sa odhodlala.. inak mladšia sa mi od cca roka dokym nešla do izby tiež budila aj 8x

duratlicka
23. aug 2022

@petra098 Obom dcerkam, ked mali cca 2 roky som vysvetlila, ze mliecko dostanu az rano, ked bude vonku svetlo. Pochopili, len som musela trvat na svojom.