icon

Kedy vám dojčené dieťa prespalo celú noc?

petra098
21. aug 2022

Dobrý večer mám dcérku odmieta cumel a fľašu je kojená má 11 mesiacov a vstáva aj 8x za noc som zúfalá neviem kedy to prestane odnaučiť ju od kojenia nepripadá do úvahy keďže je zavysla na prsníku cely deň a noc nič iné ju neuspokojí len prsník má niekto podobnú skúsenosť ? Kedy to skončí ?

mimi_92
23. aug 2022

@petra098 staršia až keď som ju odstavili mala 2r inak sa budila každú 1,5h teraz mladšia ma 2mesiace a v noci papa 1x o 3 rano a potom až o 6 .. posledne kojenie ma o 20:30

tinkav
23. aug 2022

@petra098 aj moja 16 mesacna ma má za cumel, spime spolu v posteli, ale ja to riesim v polospanku, niekedy ani neviem, kedy sa pricucne, kojim ju poleziacky, celu noc mam tricko vyhrnute 🙈😀 mala je furt nacucnuta, ale ja sa vyspim, lebo fakt je to v polospanku, niekedy si rano ani nepamatam, ako kedy co…

emilka_1
23. aug 2022

Keď som prestala kojiť v 11 mesiacoch. Budil sa mi každú ani nie hodinu. (Taký istý priebeh bol ale aj u druhého syna, ktorý v tom veku mal UM, proste už sa z toho stal zlozvyk na večer a noc).
2 dni som mu vecer mlieko nedala a na tretí deň začal spávať od 7 večera do 7 rána 🤩

abriela
23. aug 2022

do 2,5 roka sa budil 2x za noc.

olussa
Autor odpoveď zmazal
bessdonna
23. aug 2022

@petra098 ja som moju odstavila iba od nocneho dojcenia ked mala 2r.potom len vecer a potom som prestala pred dovrsenim 3r.ako som prestala v noci dojcit,prespala noc

zemiakovysalat
23. aug 2022

Ked uz nebolo dojčene. Mala rok ,ked som ju odstavila, bolo pre mna neunosne kazdu noc byt hore, dostala som kramy, nervy a celkovo som bola oslabnuta od kovidu, mala som už pocit že odpadnem. Na druhy den som povedla že dost. Odstavila som , a som rada lebo teraz je už ovela cielavedomejsia... cele dni programy , uspavenie v kociku, noci uspavenia že som ju hladkala ale vzdy som zostala oblečena tak sa mohla pritulit...

rik01lulaka
23. aug 2022

Keď som odstavila v 2r

queen_el
23. aug 2022

Ja ti neporadim, lebo moj ma iba 7 mesiacov, ale ked citam tie niektore rady z minuleho storocia 🤦‍♀️ Len prosim ta, nie je tvoja chyba ze sa male budi, ani to nie je chyba, ze uspavas na prsniku, tieto myty su davno vyvratene.
P.s. Ja som bola kojena do 6m a noc som neprespala asi ani v skolke

erika707
23. aug 2022

V 2 rokoch 😁

katkaa85
23. aug 2022

@petra098 akože necitala som to tu úplne celé, lebo z rád typu, prestaň to počítať, mi je na grcanie. Akože je dobré byť dieťaťu na blízku, ale k čomu mu je nevyspatá, nervózna, unavená matka následne s oslabenou imunitou? Akože to už je lepšie? Nie je normálne byť pri dieťati 8x hore za noc, netreba tu robiť zo seba geroja a búchať sa do pŕs, že som dobrá matka len kvôli tomu, lebo sa mi dieťa budí na kojenie 8x a ja držím ako správna matka hubu a krok… takže je normálne, že si z toho unavená a chceš to riešiť. Poradím ti jedine Lepší spánok bábatiek, skús si to pozrieť. Netreba prestať kojiť, ale nájsť systém, ako nájsť príčinu toľkých budení a tento počet znížiť tak, aby bola matka spokojná a aj dieťatko.

vyhuelka
23. aug 2022

Mala som rovnako náročného ceckofila, v 11.mesiacoch som spávala tak 2,5h počas noci dokopy, už to bolo neúnosné… muž má poslal na 3 dni preč, nemohol sa na mňa už pozerať… odvtedy spal celú noc… trvalo asi týždeň kým si zvykol a potom super 🙏🏻 Ja by som sa sama na to nedala keby ma muž nepodporil

elizabet173
23. aug 2022

@lucyl13 môže to byť preto, že si nekojila v noci, aj nemusí. Ja som nekojila v noci od štyroch týždňov, zaspal okolo 21,30 a budil sa ráno okolo 5,00. A mlieka som mala dosť a kojila som dlho

maryetta
23. aug 2022

Moji sa budili ani nie tak kvoli dojceniu ale kvoli zubkom. Vyckaj kym budu von a uvidis ze nastane klud.
Ja som mojho uz pomaly odstavila. Resp odstavil sa sam. A sa budil aj 5x. A to uz ma 1r10m. To mu isli akurat ocne. Este cakam co bude ked pojdu posledne stolicky 🙈

maryetta
23. aug 2022

Starsieho som napr kojila 2,5 roka a to tiez ako mu zubky vysli tak uz spal. Takze cca okolo 2 rokov.
Vtedy mi aj hovorili ze ak nedam prsnik ale flasu. Bude sa budit na flasu. Veru tak bolo. Tak som nedala nic.
Vzdy som mu povedala ze za chvilku. Ze este nech spi.

sofi1230
23. aug 2022

Od pol roka som vecer dokrmovala kasou papala lyžicou a spala cca do 5 rana

tanya65
23. aug 2022

Je normalne,ze sa dieta budi. Moze to byt kvoli zubkom,celodennym zazitkom...nedojcila som zakazdym,ked sa zobudili,niekedy stacilo pohladkat,alebo dat gelik na dasna.

sanys
23. aug 2022

@petra098 môj má 2roky a budí sa na kojenie 3 x minimálne.

gabriela_obzerova
23. aug 2022

@petra098 ked mala 2,5 roka a druha ma 5 a budi sa doteraz 🤷🏼‍♀️

wudz
23. aug 2022

Každé dieťa som kojila dlhodobo a každé prespalo celú noc až po 4. roku. Aj keď sa nedojčili, proste sa v noci budili, najstarší len raz, prostredný aj 5-8x. Najmladší má 5 a ešte sa občas zobudí, ale už je to len tak raz za 2 týždne. Hold, niektoré deti spia od narodenia, niektoré sa k tomu musia prepracovať.
Čo si však pamätám, že okolo roka sa všetci budili najintenzívnejšie. Vtedy pomohlo spať spolu, mňa to kojenie už ani nezobudilo, proste si sami našli prso a nadojčili sa.

whanka
23. aug 2022

@petra098 presne pre toto som v 14 mesiacoch ukoncila kojenie, bola som uz tak zo vsetkeho vycerpana, ze ked sa blizila noc a vedela co ma zase caka, tak som to kojenie zacala neznasat 😳

stanislavicenka
23. aug 2022

@vikmik1 presne. Ja mam obe deti, a obe nespali. Syn ovela horsie. Vyse troch rokov som ho uspavala striedavo na prsniku, alebo na rukach. Teraz ma 4, a vzdy, ked sme doma, aide spat na obed,tak si na mna lahne,a zaspi tak. A je to super.

mimi3008
23. aug 2022

@adamadent so starsim to bolo napodobne, ale cca vo veku rok aj 7 alebo 8 mesiacov. Mladsi, 10 mesacny sa stale koji a je v noci hore, no ani neviem, ze kolkokrat, kedze spi pri mne a ja sa len v polospanku k nemu otocim a nakojim, pri com obaja zaspime

barborakl
23. aug 2022

@petra098 a spí s vami v posteli/tesne pri tebe vo vlastnej postieľke? Moje obe detičky spávali v takej postieľke čo sa pripevnuje o manželskú posteľ (tuším Chicco next to me) a jednu stranu má spustenú čiže bábo je v bezpečí vo vlastnej postieľke a tesne vedľa teba, cíti blízkosť, je pokojnejšie atď. U nás to fungovalo drobci sa budili max 1-2x za noc, niekedy prespali aj celú noc. Mohlo by to pomôcť, ak myslíš, že nie je hladná a chce cítiť len tvoju blízkosť 🤔

cervenaruza123
23. aug 2022

@petra098 Moja prvykrat prespala celu noc mozno ako 8-mesacna. Teraz ma rok a pol, je stale dojcena a niekedy prespi celu noc, niekedy vstava casto, ked jej idu zuby alebo tak. Niektore deti sa ale budia kvoli dojceniu. Kamoskina dcerka sa naopak budila castejsie ked jej davali umele mlieko, tak radsej dojcila. Je to asi individualne.

petra098
autor
23. aug 2022

@barborakl ona spinka somnou od narodenia ja som si takmer istá že si zomna urobila cumel keďže ho nechce a v noci sa potrebuje upokojiť

petra098
autor
23. aug 2022

@mimi3008 lenže umna polospanok neexistuje som hneď hore a kým zaspim a podobne 🙄no proste strašný kolotoč ktorý neprestáva a ja dom maximálne unavená myslím si že keď prestanem kojiť to bude lepšie no ona bez prsníka nevie fungovať miluje ho 🤭

tiika
23. aug 2022

@petra098 Časť nočnej únavy je naozaj možné eliminovať tým, že jednoducho prijmeme, že dieťatko sa v noci budí, prestaneme prebudenia počítať, a prestaneme sa každé ráno trápiť tým, že treba vymyslieť nejaké riešenie, ktoré danú situáciu zmení, a nadobudneme istotu, že každé dieťa raz samo od seba noc prespí.

Toto u mna naozaj zafungovalo. Malinká sa okolo roku budila veľmi často, stále sa uspavala na prsníku aj keď veľmi napapala, len čo sa pretocila na druhý bok, už sa potrebovala prisat, aby opäť zaspala. Radim len prečkať. Časom sa to určite zlepší. Dieťatko zrazu začne byt pokojne i keď v noci precitne. Teraz ma mala 16 mesiacov, dojčím 3-4x za noc, no sú dni kedy i 10x. Didku miluje, neviem si predstaviť nadojčiť alebo uspavat inak, to by bol veľký boj, krik, potoky sĺz a zúfalstvo dokopy 😆😩

Nie z našich prsníkov sa stavajú cumle, ale cumle predsa nahradili prsníky. Čiže z cumlíkov si ostatné deti robia prsia (tie boli predsa SKÔR). Juj, tieto vyjadrenia nemusím.

dancura
23. aug 2022

@petra098 je to veľmi individuálne...starsia dcerka bola a je hypersenzitivna. Do cca 1.5r sa budila aj 17x za noc...ja som bola úplne na prášky...čudujem sa,že sme prežili ejako. Ma 5r. Nie je kojena a stále neprespala celu noc...vždy sa aspoň 1 ci 2x zobudi...niekedy aj 5. Mladsia ma 2.5r,je kojena ešte trošku a budi sa tak 3 ci 5x v noci...Je to náročné uz 5.5r som neprespala jednu jedinú noc no verím,že raz to príde🙂🙈 ak babatko prospieva,je cez den spokojne,cule, zdravé....tak verím,že je to individualitou dieťata