icon

Koľkokrát do týždňa vaše dieťa jedáva mäso?

babulina
12. nov 2010

Ako casto ponukate detvakom masovy obed? Ja po pravde nie som az taky masozrut ze mi kludne staci tak raz do tyzdna alebo raz za dva, manzel ked ma chut na maso tak si ho da na obed v praci. Ale co s detmi? nechcem ich ochudobnit o nejaky ziviny - najma ked dcera je mierne anemicka? Je 2-3krat do tyzdna ok?

benne
12. nov 2010

pozri tu, tohtotýždnový jedálny lístok u nás v MŠ, musia sa riadiť normami, 4xmäso, 1xmúčne, http://mspetkk.edupage.org/menu/?
a ja doma môžem podľa svojej vôle stravovať sa bez mäsa, ked sa mi malá naje v škôlke 😀

zuzanocka
12. nov 2010

ked je dcerka anemicka, orientovala by som sa na cervene maso. ked som varila kazdy den, kym mala nesla do skolky, maso bolo v podstate skoro kazdy den - mozno 1-2x do tyzdna bolo nieco bezmasite... ale my sme vsetci masozruti a mala si sama povedala, kedy masko bude papat, alebo nie...

froschka
12. nov 2010

Ja si neviem predstavit mat maso 1x do tyzdna alebo nebodaj 1x za dva tyzdne ☹ a ani si nedokazem predstavit aky jedalny listok moze mat niekto na cely tyzden bez masa....
My mame minimalne 3x v tyzdni a cez vikend bud sobota alebo nedela je podmienka.
ved hocaka zelenina byva casto drahsia ako 200g masa. Aspon pre to dietatko by som to kupila ked uz sama maso by som nejedla.

kvojtanikova
12. nov 2010

tvoje deti asi este nechodia do skolky, vsak? tam sa fakt vari hlavne masovo. ale asi by bolo skoda im ho doma neponukat, ved su v nom mnohe dolezite ziviny. viem ze existuju nazory ze aj vegetarianska strava je OK, ale podla mna by male deti mali jest vsetko. najlepsie urobis ked sa budes riadit podla nich - ci im masko chuti alebo nie. niekedy ho mozno budu chciet aj 5 dni za sebou, inokedy zase aj tyzden nie. Ved nemusis varit maso pre seba ked ti nechuti, staci ked im udusis jedno kuracie prso alebo uvaris vyvar z hovadzieho a to im das spapat... niekedy sa mozes tvarit ze jes tiez a ze ti to velmi chuti 🙂

ludka140281
12. nov 2010

malej:7mesiacov.davam trosku kazdy den,no striedam,kupujem hami v sklicku...a sarka:4roky,dostava tak 2x do tyzdna doma a v skolke neviem....ona maso nelubi,nenutim ju,radsej ma zeleninu 😒 .... davam jej vitaminy...napr martankov,tak myslim,ze jej nic nechyba

evickapooh
12. nov 2010

denne -vacsinou hydinu ,ryby aj bravcove.

traktor
12. nov 2010

urcite nie kazdy den, varim aj mucne jedla , cestoviny , privarky...vsak ani mne nechuti jest maso kazdy den, tak naco ho nutit dietatku..a myslim , ze ich o nic neuberam..praveze si myslim, ze maju pestru stravu 😉

anjelicek26
12. nov 2010

V skole ma 5x mäso do tyzdna a ja za vikend robim 1x mäsko a 1x nieco ine... takze 6x do tyzdna... ma ponuku... ci ju v skole vyuzije - ma vzdy na vyber vegetariansku alternativu - je otazne... lebo vytiahnut z nej, co jedla na obed... je skoro umenie... u nas casto robime ryby... velmi velmi casto 🙂

reisi
12. nov 2010

Dcera sa stravuje doma ,mäso je za tyzden 1x - niekedy 2x, rybu 2x, 3 dni su pravidelne bazmäsite. Ja niekedy nejem mäso aj mesiac, mne proste nechyba. Muz je mäso casto ale cez tyzden sa stravuje mimo domu.

kaja73
12. nov 2010

Moj bol tiež anemicky.Davala som mu maltofer,ale zapekal ho.Odkedy davam každy den trochu masa,nemusi ten maltofer ,anemia sa upravila a ani nema zapchu 😉 takže ja davam maso každy den po troške.

dai
12. nov 2010

v skolke ma malinka 3x do tyzdna maso, 1x rybu a raz maju mucne jedlo... cez vikend v sobotu obycajne jeme v restauracii - tam si vybera co chce ( obycajne ryzu 🙂 doplnok je vedlajsi...) a v nedelu varim aj maso aj mucne, casto ryby - takze ma na vyber...
ale najmenej 3x do tyzdna teda maso a raz do tyzdna rybu - tiez zastavam nazor ze deti by mali maso jest . ja napr. sama masova nie som a tiez mi staci raz za cas, ale zo vsetkeho co som citala o strave pre deti vyplynulo, ze najma ryby a cervene maso su dolezitym zdrojom bielkovin, roznych stopovych prvkov etc. a deti ich potrebuju na zdravy vyvoj , tak fyzicky ako aj mentalny. Ja jej radsej budem davat maso ako jej davat rozne umele vitaminy - ked bola malinka este doma tak sme mali tiez masko aspon 4x do tyzdna a raz rybu...

mirka282
5. jan 2011

Ahoj mamičky. Mám už skoro 10 mesačného synčeka Tomáška. Chcela by som sa Vás opýtať na Váš jedálny lístok pre Vaše detičky v rovnakom veku. Ja môjmu synčekovi dávam bežne puding (pretože čisté mliečko nechce), výživku, dráčika (ale iba vanilk.a jahod.), polievky, v ktorých je mrkvička, zemiakové kaše, kukur.kaše s rôznymi príchuťami. V podstate mu dám ochutnať skoro zo všetkého. Mäsko som mu už tiež začala dávať. Poraďte, čo robíte papať vašim deťom vy, aby som mu spestrila trošku jedálny lístok. Ďakujem🙂

sabiatko
5. jan 2011

ja zatial nedavam maso vobec, ked tak az od roku a pol mozno raz-dvakrat za tyzden. ono to maso z obchodov za moc nestoji 😒

natalia777
5. jan 2011

ja davam aspon 4 krat do tyzdna masko, neviem si predstavit zeby som jej masko nedavala 😒 jej velmi chuti a predsa maso obsahuje mnozstvo latok potrebnych pre nase deticky
sabiatko - nechapem preco az tak neskoro chces davat maso? myslim si ze pripravujes svoje dieta o tie spravne latky pre neho potrebne........ja si myslim ze zacat s masom od roku a pol je riadne neskoro tot. moj nazor

stvura
Odpoveď bola odstránená
zu2za3na
18. apr 2013

ja dávam 10 mesačnému každý deň, striedam kuracie, zajačie, teľacie a chcem skúsiť už aj ryby...doteraz som nedávala kvôli kostiam. a kedy môže dieťa jesť už aj uvarenú cibuľu? ja som synovi zatiaľ nedala..