Nočné kojenie 6-mesačnej dcéry

5. sep 2022

Ahojte mamičky. V krátkosti vám opíšem čo ma momentálne trosku trápi. Moju dcérku dojčím len na prse od začiatku. Uspavam ju večer o ôsmej spinkať na prse a vložím po uspati do postielky a potom kazdu chvíľku od 23:00 až do rana pýta prso. Upustila som už aj od ukladania späť do postielky po nakojeni len aby som sa čoto vyspala tak mala spinka od nejakej 23:00 s nami v manželskej. Do rana plus mínus 8x hlada môj prsník.
Nemali sme takéto noci od začiatku. Zaspala o ôsmej a vstala o tretej a potom o šiestej. Tuto zmenu sledujem odkedy sa otáča z brucha na chrbátik a odkedy ma cez obed zeleninkove prikrmy. Cca 3 týždne toto robí a papa. Častokrát keď je v postieľke hlada prso a napriek mantinelu si zasekne nôžku do postielky z toľkého pretáčania a mrvenia sa. Aby som objasnila ešte…. Hľadanie prsa nie je s plačom alebo s krikom. Ona sa proste dovtedy točí so zavretými očkami v postieľke alebo v posteli a “šomre” pri tom kým to prso nedostane. Dudel v noci odmieta. Hneď ho prekukne keď jej ho dám a zobudí ju to. Viem že prso nepýta od hladu nakoľko počujem jej glgy len ho chce mat v ustockach. Cez deň nemáme takéto problémy. Zaspi s dudlom aj bez dudla aj s prsom aj bez prsa. Čo to môže byt? Kedy to skonci? Viem tomu nejak pomôcť aby to nebolo take časté?
Ďakujem za vaše rady (keď bude mat 18 viem že mi to ešte bude aj chýbať 😄 ale už si chcem aspoň trosku lepšie pospať)

ls56
5. sep 2022

Môže to byť hocičo..zuby,potreba tvojej blízkosti,zobudí sa a nevie zaspať,tak chce prsník aby mohla zaspať,….dôvodov môže byť veľa. A to si len na začiatku. Mali sme tiež také obdobie. Do príkrmov úplne super spánok a s príkrmami prišli regresie, zuby a kadečo. Za mňa ti poviem len, že sa musíš vyzbrojiť a mať trpezlivosť. Aj keby si ju odstavila,nikde neni záruka, že sa ti nebude budiť rovnako a aj častejšie. Pokiaľ si trochu cucne a zaspinka,tak buď ešte šťastná. My máme 8 mesiacov a po nočnom kojení koľko krát sa jej nedarí zaspať,tak je chvíľu hore…potom su obdobia,že chce prso každu polhodinu…ešte toho bude. Z toľkeho nespánku mám už aj šklbanie v oku. Ale čo už…vydržim🤷‍♀️ Nebude to navždy.

nikpa
5. sep 2022

Hľadá prsník aby sa ním ukľudnila, používa ho na dudlanie. Buď rada, že len tých 8x 🤷 spánkove zmeny u detí sa dejú veľmi často, niktore sa ukľudnia v 3 rokoch, iné skôr alebo aj neskôr. Zostava len vydržať.

bashee
5. sep 2022

Nas od toho 6.mes zacal byt nevyspytatelny. Tri tyzdne fajn dalsie 3 hrozne…a takto sa to vlastne vlieklo az do nejakeho 14.mesiaca kym neprekonal regresie a nevysli mu takmer vsetky zuby. V zuboch vidim pricinu jeho nepokoja a samozrejme milniky typu leziem, chodim, brblem, rozpravam. Dnes ma 16 mesiacov stale kojeny ale noci su o moc lepsie. Konecne sa citim vyspata a to sa zobudi cca 2x za noc ale mam zabranu a spi pri mne, takze cucne presvedci sa ze som tam a spi dalej. Naozaj asi len vydrzat a nachystat sa, ja som prestala ocakavat zlepsenia typu “prespi celu noc” - s tou otazkou ma bombardovala moja mama pri kazdej navsteve. Da sa povedat ze sa nam spanok ustalil a akoby prespal celu noc s malinkymi pauzami. Takze len trpezlivost

olafienko
5. sep 2022

Moj to tak vygradoval ked mal zubkove obdobie okolo 8mes, preslo to, trvalo to par mesiacov☺️

basska_b
5. sep 2022

"Do rana plus mínus 8x hlada môj prsník.
Nemali sme takéto noci od začiatku. Zaspala o ôsmej a vstala o tretej a potom o šiestej. Tuto zmenu sledujem odkedy sa otáča z brucha na chrbátik a odkedy ma cez obed zeleninkove prikrmy. Cca 3 týždne toto robí a papa."

Mam knizku S láskou o dětském spánku a presne toto tam popisuju, co hovoris. V 5.-6. mesiacoch prichadza k tejto prudkej zmene. Dovtedy aj kojene dieta prespi prakticky celu noc, je velmi motoricky kludne. Prudky poskok psychomotorickeho vyvinu a s tym spojene nocne budenie. Napr. aj na nahle trhnutie kocatinami, pretocenie na brucho, putovanie po posteli, nejake zive sny... U nas sa to nocne budenie zlepsilo v 14 mes. Lenze prestala stimulovat tvorbu a prestalo sa mi tvorit mlieko. V 16 mes som odstavila a odvtedy spi celu noc, max raz sa zobudi na smad, zimu... Prolaktin sa najviac uvolnuje v noci. Ono to ma vsetko svoj zmysel. Inak osobne hodnotim obdobie veku dietata 7-11 mes. ako najnarocnejsie.

85miska
5. sep 2022

Prestane to keď ju odstavis od mlieka. Môj má 9 mesiacov a hneď som vedela že sa chcem vyhnúť závislosti na prsníku takže v 6 mesiaci som prestala kojit. Bolo to náročné mesiac každá noc bola hrozna. Odchádzala som z izby a manžel bol prinom. Ale tak už je to v poriadku. Už spí celú noc konečne. A nebolo to 8x hore ale aj 15x. A otehotnela som s druhým dieťaťom takže som aj potrebovala odstaviť aby potom nepýtal prsník keď bude malé na svete.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamkalentedkova
19. sep 2022

Môže to byť práve tým,že je aj cez deň aktívnejšie bábo ,viac objavuje ,prežíva nové veci .Tiez u nás začalo také častejšie videnie ,keď sa začala pretáčať .Vždy sa v spanku otočila na bruško a prebudilo ju to .Po čase si zvykla a vedela pospinkat už aj na brušku .Do toho prišli zúbky ,potom covid ..a najnovšie zas týždeň vstávame pomaly každu polhodinu .Má takmer 15 mesiacov ( zatiaľ 5 zúbkov a prerezavaju sa ďalšie ).Úprimne ,som rada ,že zaspí väčšinou na prsníku ,keď si ju nechám pri sebe v posteli,sama sa prisaje aj odpojí 😊.Určite radšej takto ,ako ju po nociach nosiť a kolísať .Aspoň teda za mňa .Aj keď ten spánok chýba .Ale je to len obdobie ,ktoré raz prejde 😉