Ricinus communis 5 ch. Pomohol vám pri tvorbe mlieka?

brisilda
26. aug 2010

mamicky zaujima ma ci vam tento liek pomohol zvysit tvorbu mliecka alebo nie.Kolko guliciek ste uzivali? 3 X 5 granul ?

dada78
26. aug 2010

Ricinus, zároveň aj čaj pre kojace maminky a veľa nebublinkových tekutín, dostatok odpočinku a dobrá nálada, všetko treba spolu namiešať 😉

zucha
26. aug 2010

mne to vobec, ale vobec nepomohlo pri tvorbe mlieka. A aj ked som chcela stratit mlieko, tiez mi homeopatika nezabrali vobec.
Co sa tyka uzivania, riadila som sa tym, co mi povedali v lekarni.
Najlepsie pre mna boli caje a samozrejme pit vela tekutin, polievky, jogurtove napoje

katarina.banska
26. aug 2010

ja uzivam dva krat denne 5 gulickiek, pijem caj pre kojace mamicky a taktiez moju oblubenu vineu 🙂
no pijem ju normalne aj s bublinkami a vyzera to tak, ze mliecka je uz o nieco viac..... 🙂

stvura
26. aug 2010

Uzivala som 5 guliciek 3x denne, ale aj vela pila - fakt vsetko bublinky ci nebublinky {vela: 3 litre, nie viac} a stale kojim...xixi...predovsetkym vsak pohoda aby si mliecko nestratila.

atrami
26. aug 2010

ja som ho užívala 2-3 denne 5 guličiek, keď dáš 6-7 nič sa nedeje. Nechať rozpustiť pod jazykom. 30 minút po užití nejedz ani nepi. Nejedz potraviny, sladkosti s obsahom mentolu- žuvačky a podobne. Mne osobne pomohol veľmi. Zároveň samozrejme dostatok nebubllinkových nápojov a čaj.

emily76
26. aug 2010

mne to veru nepomohlo. Uzivala som to podla navodu, pila hodne tekutin.. a nic. Skusala som aj ine "lieky" ale ani tie nezabrali... Hold, komu nie je zhora dane, v lekarni nekupi... ☹

tess7355
26. aug 2010

Schopnost tvorit materske mlieko je zalozena na sucinnosti viacerych hormonov a dejov v matkinom tele. Ak chces zvysit tvorbu mlieka, castejsie prikladaj babo a pi dostatok tekutin cca 3-4L denne. Nemenej dolezite je mat v pohode psychiku (verit tomu, ze dokazes vyrobit pre dieta dostatok mliecka) a aj dostatok spanku - treba oddychovat tak casto, ako to len ide.
Najvhodnejsou tekutinou je cista voda. Ziadny caj, ci cukrova gulicka (homeopaticke lieky) Ti mlieko "nevyrobi" , avsak tieto barlicky Ti pomozu mat v pohode psychiku ak uveris, ze pomozu - priaznivy dopad pozitivnej sugescie je nepopisatelne velky. Zmesi na caje pre dojciace matky sa doporucuju s ohladom na babatko pre priaznivy dopad uccinych latok v nich obsiahnutych.
Drzim palce, aby ste hravo zvladli laktacnu krizu - typujem,ze ide o typicku krizu okolo 3. mesiaca zivota babatka, ked sa vyraznejsie znizuje hladina prolaktinu. V tomto obdobi je velmi dolezite dojcit aj v noci, ekdze hladina prolaktinu je najvyssia medzi cca tretou az piatou hodinou rannou.

maximma
27. aug 2010

mne pomohli, dala som si len 2x 5guliciek a odvtedy mam RC 5CH odlozeny v sufliku. Ale pijem aj caje na podporu mlieka, vineu, a robim si aj cajik (aniz,fenikel,rasca). Klop-klop, zatial je mliecka dost. Ale som aj odsavala odsavackou a casto maleho prikladala.

annie321
2. sep 2012

Mne pomohol ricinus iba na začiatku po pôrode - to sa mi mliečko rozbehlo, inak potom keď prišla prvá laktačná kríza, tak mi vôbec nezaberal, zabrala až senovka grécka a prikrmovanie dieťaťa cez hadičku priamo na prsníku.

monika2606
2. sep 2012

@brisilda mne to pomohlo, ale ja keď chcem zvýšiť tvorbu tak neberiem len toto...beriem aj donperinon - motýlium, pijem čaje, často prikladám a ešte po kojení odsávam

sssimi
2. sep 2012

Mne to určite pomohlo. Pri staršej som ich začala brať až na 3tí deň, keď nebolo po mliečku ani stopy. Mlieko sa mi rozbehlo až o týždeň po pôrode, nakoniec som kojila 14 mesiacov.
Pri mladšej som ju nasadila okamžite po pôrode a na 3tí deň som mala krásne nabehnuté mliečko.

Pri staršej som vybrala 2 ks, pri mladšej 1 ks.

pingu1
2. sep 2012

mne nie

janicka11
30. máj 2013

Ahojte,,rozmýšlam že začnem užívať tieto tabletočky,že si ich teda kupim..
viete mi niekto povedať to jedno balenie mám asi na kolko dní(týždnov?A cena je aká?dakujem 😉

suz2
30. máj 2013

to je asi na 5 dni ci na kolko, je tam toho malo a neviem ci sa neberie 5 guliciek 3x denne alebo tak nejako

blanocka
30. máj 2013

mne to pomohlo, ale neuzivala som ich non stop, iba ked som mala pocit, ze sa mi tvori menej mlieka. Brala som 3x5guliciek, ale nevybrala som cele balenie, nebolo treba. Podla mna ak vyberies cele balenie a nepomaha to, dalsie ani nekupuj, treba skusit nieco ine. @janicka11 v jednom baleni je cca 80 guliciek, teda to vyjde na 5 dni.

egyptanka
5. jún 2013

Nie.

monika127
6. jún 2013

dnes som si ich kupila a uvidime či zaberu...beru sa 3x denne po 5 guličiek,cena 2,84 euro a je ich tam 80ks

zuzu100
6. jún 2013

ja som tiez uzivala ricinus..ale pomohol mi urtica urens 5ch

ask
6. jún 2013

ano

kokorunecka
6. jún 2013

Nie.

erickam
6. jún 2013

tvorba mlieka je o kvalite stravy a pitnom režime, mne tieto homeopatiká pomáhali skôr psychologicky, že som si myslela že ked som ich užila tak musím predsa mať mlieko 🙂, rýchlo sa míňajú a ich približná cena do 4 euro tiež nebola malá

mimisami
6. jún 2013

mne osobne pomohol

darinkazv
6. jún 2013

mne to pomohlo, ale len na krátku dobu :( ale mne nepomohli ani vychýrená senovka a benedikt. ani žiadne osvedčené čaje pre kojacie matky. pomohlo mi to, že som popri kojení malej cez cievku ešte dávala aj UM. tak mala malinká plné bruško a mne sa tak podporovala tvorba mliečka a nebola som vystresovaná, že mám málo mlieka a malinká je hladná. a tak sa to pekne rozbehlo a kojili sme sa plne do 9 mesiacov. keby som nebola na operácii a kvôli komplikáciám tam nestrávila 2 týždne, tak by sme sa možno ešte dodnes kojili. mne odstriekavanie na tvorbu mlieka nepomohlo. stále ho bolo menej a menej. a keď som prišla domov, dcérka už bola naučená na fľašu a strašne ma hrýzla. až do krvi. takže od 10. mesiaca sme na preváranom kravskom mliečku, pretože naša láska odmieta akékoľvek UM. 🙂

mirka_aa
6. jún 2013

mne nepomohli,pomohli mi az kapsule senovka grecka a benedikt lekarsky.. 🙂

micicka
6. jún 2013

Mne nepomohli pri prvom. Teraz pijem caj od,weledy so senovkou a mliecko je

lauricka
6. jún 2013

janicka11, zozen si Domperidon v liekoch Costi alebo Motilium

jk77
6. jún 2013

Mne nepomohli.Ale super sa mi rozbehlo mliecko v case krizy s Costi,Benedikt a Senovka.To odporucam

emma_932
3. máj 2014

dievcata, homeopatia je dobra vec, ale pozor na jednu vec, na ktoru vas v lekarni neupozornia: predtym ako si date homeo, nesmiete aspon hodinu jest, pit len vodu a po "docmulani" tiez treba pockat aspon 20-30 min

kacicqa
3. máj 2014

U mna zabrali na velmi kratky cas..mozno len placebo efekt. Teraz beriem costi, to zabera..

rheia27
3. máj 2014

nie