icon

18 mesačné dieťa náhle bezdôvodne plače

pampeliska11
3. apr 2017

Ahojte. potrebovala by som poradiť, ak by nejaká maminka mala skúsenosť bolo by to fajn. Mám dcérku, nedávno mala rok a pol. vyšše týždňa sa mi raz do dňa náhle hystericky rozplače. úplne bez dovodu, buď pozerá rozprávky, alebo sa hrá, alebo len tak sedí na mne,,, hocico... proste akoby ju preplo a z ničoho nič rev, ale taký naozaj silný plač a musím ju vziať na ruky a uťešovať.. trvá to tak 5 min... stávalo sa to raz do dňa ..včera vobec, ale dnes 3x ... ešte nevie dobre rozprávať, takže keď sa jej opýtam čo ju bolí, alebo čo sa deje, tak jasné že nič nepovie a plače.. ušká som jej stláčala, či to nie sú uši a to nie...tak neviem.. bývame v CZ a pred 10 dňami sme boli na povinnom očkovaní proti spalničkám. Neviem ako je to slovensky. máte niekto skúsenosť ? bojím sa o ňu. Vyzerá to akoby ju náhle niečo veľmi zaolelo.. Mama mi dnes povedala, že keď sa to stalo trepala nožičkami keď plakala.

prevenar
4. apr 2017

@lalinko2010 nic ? ^^ 😀 ..prosim ta, das mi zoznam krajin kam nemozes vycestovat bez "povinneho" ockovania ..to ma celkom zaujalo 😀

neviem ci chapes, ale "povinne" ockovanie ako ho poznas funguje len v par POSTKOMUNISTICKYCH krajinach, ako slovensko, cesko, polsko, madarsko, rumumsko, bielorusko , estonsko a pod. cely svet ma dobrovolne ockovanie - rakusko, nemecko, velka britania, rusko, usa , skandinavske krajiny atd. 🙂

ale kludne ma informuj, mozno sa nieco nove dozviem.

prevenar
4. apr 2017

co si mysli o ockovani lekar, ktory nezije z predaja vakcin . (je to z nasho fora)

" Včera o 13:21
Tak nieco pozitivne....dnes v praci.. dlhorocny lekar moj zakaznik, odbornik v oblasti ORL ma prirastok do rodiny... vnucku . pri rozhovore : On: rozhodli sme sa ist cestou neocko ako vy... neveste chvilu trvalo presvedcit pediatr.,ale nakoniec sa zadarilo... Az sa my srdiecko zahrialo....... 🙂 pan mudr. je zaroven aj onkolog. v oblasti ORL.. mimochodom. 🙂 "

aristka
4. apr 2017

@pampeliska11 kam dietatko ockovali.

evittam
4. apr 2017

@prevenar Na toto som aj ja zvedava.

lalinko2010
4. apr 2017

@prevenar zle som formulovala otázku, ale vidno že ty vidíš len to jedno!
myslela som že kde je povinne byť očkovaný pred určitým ochorením - http://travelistan.sk/ockovanie-do-zahranicia/?

Prečo spomínaš krajiny Európy? prípadne USA atď.
Na tie sa nepýtam.

pampeliska11
autor
4. apr 2017

akoze neviem si predstavit,ze by nikto nebol ockovny a kazdy by sa bal aj stretnut s niekym, lebo by tu boli take choroby, ze dovidenia.... este to tu drzia nad vodou ockovani ludia...ja netvrdim, ze neni pravda, ze ockovanie deti poskodzuje,,,ale radsej budem akceptovat obcas poskodene dieta z ockovania, ako vidiet umierat deti kazdu chvilu na nejaku zakernu chorobu. je to blbe, ale je to tak.

aristka
4. apr 2017

@prevenar kludne toho mudr.menuj....pretoze vy tych mudr.mate tolko ,ze je zvlastne ,ze nie je ziadny sud od poskod.ockomtj .z tych mudr.neviete poskytnut ziiadneho odborneho svedka ,ze by tych dr.tolko nebolo...hm

lalinko2010
4. apr 2017

@prevenar ty si nevyrastal v postkomunistickej krajine, že????
ty si z Marsu...

pampeliska11
autor
4. apr 2017

@aristka do ručičky. nemá tam nič. nenašla som ani tú ranku

lalinko2010
4. apr 2017

@aristka meno toho lekára by aj mňa zaujímalo.
dieťa ktoré nie je očkované a má atopický ekzém, z čoho ho má?

senta_sofia
4. apr 2017

@lalinko2010 kasli nanho prosim ta,staci ze ti ide dieta na vymenny pobyt na studium do ich oblubeneho USA,odkial maju vsetky tie superske grafy a bez ockovania sa nehne...

evittam
4. apr 2017

@pampeliska11 Aha, takze ty by si v pohode akceptovala ak by tvoje dieta zostalo po ockovani poskodene?! Napr.paralizovane, alebo by ohluchlo,osleplo...a nadalej by si ockovala svoje deti?

lalinko2010
4. apr 2017

@pampeliska11 tak je to potom ok.
deti sa meni, MMR očkovanie je špecifické že vedľajšie účinky sa dostavie do cca 14 dní od očkovania.

prevenar
4. apr 2017

@lalinko2010 HAHAHA 😀 jaj ty "lalino" 🙂 - TY si zle formulovala otazky, ale vidim nieco ine 😀 HAHAHA ,,boze , internet vzdy prekvapi.

zlatusik, to su NEPOVINNE ockovania , ktore vyzaduju do krajin , ktore su prdelou sveta - ktore sa daju doockovat , ked tam pojdes ! co dufam ,ze tam moje dieta nepojde, lebo mne by to ani nenapadlo tam chodit.

cize odpoved ostava ..nespravym " NIIIICCCCCC " 🙂

senta_sofia
4. apr 2017

@aristka taky doktor, co napise, az "my" srdiecko zahrialo 😀

lalinko2010
4. apr 2017

@senta_sofia šak o to mi šlo, nech mi dá vedieť že čo urobí potom ak dieťa bude chcieť ísť do Kambodže a podobne.
prečo vrcholoví športovci sa dajú očkovať?

prevenar
4. apr 2017

@evittam tak uz mame odpoved 😉 - zle formulovana otazka ..ale je to moja vina :-P a je to vybavene 😉

pampeliska11
autor
4. apr 2017

@lalinko2010 presne... moja kamoška má 2 deti.. obe neočkované.. bavili sme sa o tom, ale nenútila ma.... malá 2 ročná má atopický ekzém a starší ma poruchu vnímania.....dizlexiu disgrafiu a neviem co všetko... bohvie z čoo, ale z očkovania to nemá 😲

aristka
4. apr 2017

@lalinko2010 no to to ma vrodene ..a ak je ockovane ,ma to z ocka...to ako prevco ma nadledok ocka ,alergie ,tak jeho dieta ma nadledok ocka atopiu ,alergiu ....av si to takto vykukmali...

cukrik951
4. apr 2017

@prevenar ja tiež poprosím meno toho lekára..pretoze jeden lekár povedal je ako jedna babka povedala..može a nemusí byť pravda 🤔

prevenar
Odpoveď bola odstránená
lalinko2010
4. apr 2017

@prevenar presne takéto som čakala, tú odpoveď.

podľa mňa ty nie si chlap, ty to musíš mať nejako popletené v tej hlave.
ale nič iné som nečakala, takýto výsmech som mala už v IP s dodatkom, manželka sa tiež smeje......

prevenar a podľa mňa máš deti očkované!

Neprajem ti to, ale dúfam že tvoje dieťa zablúdi do krajiny 3 sveta a ver mi že urobíš NIIIICCCCCC - a vy žijete asi v ZOO v takých klietkach.

aristka
4. apr 2017

@pampeliska11 takze ,to by dietatko boliet nemalo ....nie je sa preco plasit ,mozno si len spomenie ,ze sa s nou nieco zle dialo tj.ju pichali ,ak by bolo nieco neurologicke ako ta tu strasia ,plac ,ktory utisis bez inych priznakov urcite k ziadnym neurologickym priznakom neptri ....

aristka
4. apr 2017

@lalinko2010 on dieta ockovane ma ...

aristka
4. apr 2017

@prevenar co reklamujes parazitmi ,aku masinku ,ci prehanadlo...

pampeliska11
autor
4. apr 2017

@aristka Ďakujem 🙏

lalinko2010
4. apr 2017

@aristka aj ja mám ten pocit.

lalinko2010
4. apr 2017

@pampeliska11 malá je ok a ako ti napísala @aristka žiadne neurologické príznaky nemá.
dcéru utíšiš za 5 minút, keby mala neurologické problémy tak ten plač je iný a neutíšiš ho.

asocial
4. apr 2017

@pampeliska11 môže to byť hocičo..Môže ju niečo naozaj bolieť, alebo si na niečo spomenie..Ak by to neprechadzalo, šla.by som k lekarke..Plus..Ešte si myslím, že 18 m dieťa nemá čo pozerať do telky alebo tabletu..