18 mesačné dieťa náhle bezdôvodne plače
Ahojte. potrebovala by som poradiť, ak by nejaká maminka mala skúsenosť bolo by to fajn. Mám dcérku, nedávno mala rok a pol. vyšše týždňa sa mi raz do dňa náhle hystericky rozplače. úplne bez dovodu, buď pozerá rozprávky, alebo sa hrá, alebo len tak sedí na mne,,, hocico... proste akoby ju preplo a z ničoho nič rev, ale taký naozaj silný plač a musím ju vziať na ruky a uťešovať.. trvá to tak 5 min... stávalo sa to raz do dňa ..včera vobec, ale dnes 3x ... ešte nevie dobre rozprávať, takže keď sa jej opýtam čo ju bolí, alebo čo sa deje, tak jasné že nič nepovie a plače.. ušká som jej stláčala, či to nie sú uši a to nie...tak neviem.. bývame v CZ a pred 10 dňami sme boli na povinnom očkovaní proti spalničkám. Neviem ako je to slovensky. máte niekto skúsenosť ? bojím sa o ňu. Vyzerá to akoby ju náhle niečo veľmi zaolelo.. Mama mi dnes povedala, že keď sa to stalo trepala nožičkami keď plakala.
@prevenar na parazitov ma badatelnet.sk kadejake ucinne recepty,tak mozes skusit... A keby si mal co to nastudovane vies, ze ani na studium napr. vo vasom oblubenom, grafmi a mytmi opletenom USA,kde su vsetci poskodeni ockovanim,ti neockovane dieta nezoberu, mozes si stiahnut prihlasku a zacat vyplnat viza, mozno sa ti ocka trosku otvoria. A budem sa opakovat, velmi sa tesim na den, ked ti niekto klepne po prstoch za navadzanie ludi na pachanie priestupkov.
@lalinko2010 no ona sa ale silno rozplače, akoby sa zlakla,,, do 5 minut je ok, ale je to take zvlastne no... uvidime za par dni.. zajtra alebo pozajtra idem k dr, pozrie ju a pokecame, isto mi sama povie, ze ked to neprestane, urobi jej nejake odbery..malicka este mi nevie povedat co ju zaboli,ale priklanam sa trochu k tym poslednym stolickam, ze by jej isli
@prevenar tvoja vina, že ja som zle položila otázku?
na toto nie sú slová, tie tvoje nadprirodzené schopnosti....ty vidíš len to že neočkovať, nič viac, preto nedokážeš pochopiť otázku ale vyberáš si slovíčka ktoré ti pasujú...
@pampeliska11 môžu to byť zúbky.
ale inak keby ju niečo bolelo tak by ti ukázala.
ale isto toto nie je z očkovanie.
deti sa menia, z minúty na minútu.
bola si zvyknutá že maličká bola zlatá, neuplakaná a podobne, to bolo aj u nás, že všetko ok, bez plaču a zrazu plač, vreskot. v tom čase nebol očkovaný ale reval ako divý, a to len preto že sme nešli kam chcel on, hysák. ale inak je ok.
@pampeliska11 jasne, ved uvidis, daj vediet, ako ste dopadli, aby sa diskusia uzavrela nejakym rozumnym sposobom a nevytvaral sa tu zbytocne priestor na sirenie konspiracii 🙂 ja kebyze riesim, za co vsetko su schopne hucat moje deti a to uz aj vedia povedat... 😀
@senta_sofia sak ma to aj sralo potom, ze som sa vobec opytala, lebo z mojho dietata razom urobia autisticke :/ no sak keby uz hovorila normalne...ona sa meni kazdu chvilku.. kedysi sa absolutne nechcela tulit,, teraz je tuliva az az ...pride "tuli tuliii" pusinka, pohladenie...a za chvilu zacne skakat po gauči jak najata :D :D :D este nedavno sa nikoho nicoho nebala, a teraz je k cudzim hanbliva ..hlavne k tmavovlasym.... a tak no..stale ina.. tak dufam, ze to odide.. dnes zatial nic... a spinka mi pravidelne,, vecer o 8 ju odnesiem hore do postielky.. vstava okolo 8,, potom ide spat o 12 ju odnesiem do postielky a pospi tak do 15h...takze rezim ma pevny.
@pampeliska11 to budu isto zúbky 😊 a stoličky sú druhé najhoršie po ocnych...nám idú akurát tie 😟
baby a kedy vlastne idu tie posledne stolicky ? ja som myslela, ze az v 2 rokoch..ci je to individualne
@pampeliska11 v tabulke sa prelinali kvazi s ocnymi, u nas sa rezu od 23. mesiaca,co uz som nasla bodky,ale prsty v puse kusal aj dva mesiace predtym, vtedy v puse ani naznak.Co mame rovesnikov,mali uz aj prerezane,takze tiez asi velmi individualne.
@pampeliska11 individuálne 😊 moja už stoličky ma a nemá ocne
@pampeliska11 ale radsej budem akceptovat obcas poskodene dieta z ockovania, ako vidiet umierat deti kazdu chvilu na nejaku zakernu chorobu. je to blbe, ale je to tak.
no to dufam, ze nemyslis toto vazne, kedze sama nemozes byt ista ani teraz a nikto ti nemoze s istotou povedat, ze ci to nariekanie nie je v suvislosti s MMR..mozu byt to zubky, ale nemusia, lebo tiez ja som zazila take nieco s druhorodenym, ale bolo to len raz, ak sa to opakuje casto a kazdy den, tak je to zvlastne teda a este zvlastenejsie je, ze sa to objavuje po ockovani. Takze ty obetujes svoje dieta pre dobro ostatnych? mam to tak chapat
este jedna vec- k tej kamoske atopicky exem je dost o strave a aj o strave v tehotenstve, tam moze vela faktorov byt, ale stravou sa da vyrazne zlepsit tento exem. Ten starsi co ma disgrafiu, dyslexiu ci co to ma, to su aj dosledky vynechania nejakeho pohyboveho vzorca pocas vyvijania sa dietata, napr casto je to absencia stvornozkovania.
@kluska ak mi dieťa neštvornožkovalo, tak bude mať dysgrafiu, dyslexiu?
a ak neťapkal rúčkami, neposielal pusinky tak potom akú poruchu bude mať?
toto snáď nie je pravda.
@lalinko2010 To aj mna "dostalo". 😉 Moj syn vobec nestvorkoval a je v poriadku.😲
@lalinko2010
@evittam baby ono to tak naozaj moze byt, samozrejme ze nie vzdy ked dieta nestvorkuje, tak je automaticky nejaky dys-, ale ked sa spatne rozobera, ze preco nastal takyto problem, moze byt aj toto pricina, ze sa proste v rannom veku neprepajali hemisfery cico, ktore sa prave aktivuju striedanim ruka-noha, preto sa vtedy deti ucia na rehabilitaciach znova svornozkovat..mam to od skusenej fyzioterapeutky mojho syna...😉
@evittam no šak aj môj syn, neštvornožkoval a nič mu nie je.
preto rozmýšľam, že o čom to je? už sa všetko prekrúca, nemohlo sa to otočiť na očkovanie, tak sa to otočilo na neštvrornožkovanie....
@evittam presne tak a je to aj tak učiteľka povie mamičke šak dajte tiež na papier že má problémy ako staršia dcéra. našťastie mamička to neurobila, lebo dcéra to má na háku, vie čítať písať ale dajto to čo má staršia.
môj drobec nechce tiež písať, lebo ho to nezaujíma, prečíta v družine doma nebude, lebo on to vie a on by len počítal, nič iné.
prečo by som ho mala oslobodiť od čítania, písanie, len preto že ho to nebaví?
@lalinko2010 moj skoro chodil a vraj kvoli tomu bude trpiet poruchou pozornosti 😀 ale inak mimo toho,stvornozkovanie vraj prispieva k prepajaniu hemisfer,lavoprava orientacia,atd.,kazdopadne urcite sa neda na to zvalit vsetko,lebo dieta,pokial skutocne nezaostava,si to vykompenzuje niecim inym.
@evittam volakedy boli jednotkari,dvojkari,trojkari aj stvorkari,dnes su jednotkari a nanajvys dvojkari a zvysok su deti specifickymi vyvinovymi poruchami... Mne to obcas pride,ze rodicia su prilis hrdi na to,aby priznali,ze ich dieta nebude zrovna Einstein,co je v zasade hovadina,lebo kazde dieta je jedinecne v niecom,staci to najst a vyzdvihnut.
@senta_sofia Presne tak. Susedina dcéra - lenivá ako vša, nič sa jej nechcelo, furt sa len sťažovala a že vraj je chudiatko dyslektička, že čo po nej všetci chcú. Tak bola na testoch u lekára - som sa dobre zasmiala na 3-stranovej odpovedi čo dala lekárka - v podstate napísala, že dieťa je len lenivé.....😂
@senta_sofia
@evittam baby súhlasím, dnes už je diagnóza asi na všetko, aj keď často to nie je "len" o tej diagnóze, skôr o prístupe rodičov.... len som napísala svoj poznatok od fyzioterapeutky, ktorej denne prechádzajú rukami deti s rôznymi poruchami, či už pohybovými, alebo mentálnymi, kde sú tieto dys- diagnózy asi naozaj opodstatnené...
Trosku trapne, ze mamicka je zufala, lebo nevie, co je s jej dietatom a tu su zas len burlive debaty o odkazoch na antiockovanie stranky...mne uz to pride trosku psycho, no ale vidim, ze bez toho uz to tu na mk proste nejde....
@pampeliska11 mne maly tiez takto hystericky plakaval. Cez den, v noci. Ten plac sa nedal utisit, evidentne mu nieco bolo a utisil sa az ked mu to preslo. Doteraz neviem, co to bolo, lebo mi nepovie ani pol slova. Trvalo to asi dva, alebo tri dni. Mne to ale prislo tak, ze ho boli brusko. Nechcem teraz zas hadzat vinu na niekoho, ale ja si myslim, ze mu svokra dala daco pojest a to mu spravilo zle. Neviem teda co to bolo a asi sa to dozviem, az ked mu to dam ja a toto cele sa zopakuje...ale mne sa pri tom aj tak krcovito zvyjal a metal na rukach, kked som sa ho snazila utisit. Neviem, ci sa mi chcel proste vytrhnut, alebo to bolo sposobene bolestou bruska. Dufam, ze sa ti mala sa cim skor doporiadku 😉
@mima283 mne švagriná počarovala syna, ale doslova, možno na to nikto neverí, ale malý bol strašne zlý, reval, dala som mu červenú stužku, vtedy sa ešte dalo a bol kľud, sa ukľudnil, aj teraz keď ju zbadá a ona naňho pozerá tak drobec je ako satan a diabol.
včera dnes už plač nebol 👍 tak snad 🙂)
@pampeliska11 super!
niektorí z tejto diskusie sa stratili, hlavne jeden.
som rada že to je lepšie a aj to bude lepšie.

@prevenar hm, co tak namiesto spamovania ucit sa gramatiku?